Optocht van 1300 Subaru’s ter ere van Colin McRae

Auteur: , 23 Reacties

Het is bijna een jaar geleden dat een van de grootste rallycoureurs aller tijden, Colin McRae, overleed bij een helikoptercrash. Daags na het ongeluk trokken honderden Subaru-rijders geheel spontaan naar de woonplaats van de familie McRae om hun eer te bewijzen aan de man die zoveel voor hun merk betekend had. Dit jaar maken ze er een officiële bijeenkomst van.

De McRae Gathering vindt plaats op 30 en 31 augustus. Op de eerste dag verwacht de organisatie zo’n 700 Subaru’s die de eerste etappe vanuit McRae’s woonplaats zullen rijden. De dag daarna proberen ze twee officiële records te breken: ze gaan met hun auto’s ‘COLIN MCRAE’ schrijven over een lengte van zo’n 800 meter, en ze gaan met 1300 Subaru’s achter elkaar rijden.

Deze optocht wordt aangevoerd door Colins vader Jimmy McRae in de ’96er Impreza 555, een van de fameuze rallywagens van zijn zoon. De stoet zal in totaal zo’n 20 mijl (32 km) lang zijn. Er worden veel stickers en t-shirts voor het evenement verkocht, waarvan alle opbrengsten naar goede doelen gaan die door de familie McRae zijn aangewezen. (via carros)

(foto: magpie967 @ flickr)23 reacties

Goed initiatief, ben benieuwd naar de foto’s!

Maar dat het alweer bijna een jaar geleden is :O, tijd gaat snel. Al zal ik het niet zo snel meer vergeten. Je groeit toch een beetje op met Colin McRea als je Rally-Freak bent.
Kom je daar met je Impreza WRX Sti met je gouden velgen xD
Wow dat moet indrukwekkend zijn.
Ik was het bijna vergeten dat Mcrae er niet meer is :(

Mooi eerbetoon aan één van de grootste!
ik heb geen idool, maar hij kwam aardig in de buurt
1300 Subaru’s. Allemaal blauw en met gouden velgen.
Mooi eerbetoon aan de rallykoning.
idd een waardig eerbetoon aan de man die het rally heeft gemaakt tot wat het nu is
Prachtig…
Ff vraagje,…. de stoet zal 32km lang zijn….

Rijden de wagens over een afstand van 32km of is dat de lengte van de stoet? Want dan is het wel een F*cking lange rij wagens na mekaar, ik zou nogal flink over de zeik gaan als ik aan de linker kant van het kruispunt zou staan!!
32km / 1300 auto’s is ca. 25 meter per auto. Dus ik denk dat die 3km de totale lengte van de rijdende collonne is! Damn… Je zou inderdaad maar links ervan op een kruispunt staan :S
3km moet dus 32km zijn… Duh…. :P
Ik verheug me op de foto’s. Als ik een Subaru Impreza had zou ik meteen daarheen zijn gegaan!
komen daar dan allemaal mannetjes met hun Justy’s en Foresters….
…die het niet begrepen hebben
Even terug naar de rekensom: elke auto heeft 10 meter nodig, dus 1300 x 10 meter is 13000 meter of te wel 13 km rijdende colonne.

Ik zou echt links op dat kruispunt willen staan; links heeft namelijk voorrang in GB, dus dan moet die colonne voor mij stoppen :-)
mooi initiatief,

dat zal wel erg indrukwekkend zijn als die stoet voorbij komt!
Het blijft triest. en zoals FiXer al aangaf ben ook ik opgegroeid met colin mcrae. het zij in de rallyspelletjes op de playstation 1 en de rally’s op Eurosport..
Béé eMm double v Motorsport 3
dat is nog eens nieuws :)

mooi initiatief trouwens!
@ Nihao: Whaha! Je hebt net even de niet zo oplettende gedisst, mooi man!
Nooit gedacht dat een Japans merk dat teweeg kon brengen. (en dat is niet lullig bedoeld, maar serieus…)
Hoewel… http://www.autoweek.nl/weblog.php?cache=no&id=1067 “Het Citroën van Japan” ;)
Niet dat we Colin ooit vergeten, maar mooi initiatief.
Dank je Autoblog!
Het zou leuk zijn als jullie rally als een volwaardige categorie opnemen naast Formule 1 ; Gumball en vleugeldeuren enz… Zie je, bij Rally rijden ook echte piloten, maar door de kleine media-aandacht dreigt de sport te verzuipen …zou jammer zijn, toch?
@Nihao
Helaas voor je, maar verkeer van links heeft helemaal geen voorrang in het VK. Het is zelfs zo dat er geen algemene voorrangsregel voor rechts of links is. Het staat op kruispunten met borden aangegeven en anders heeft de ‘major road ahead’ voorrang. Te herkennen aan de strepen op de weg.
gaaf om te zien dat er aan zo’n icoon van de (vooral Britse) rally sport nog zo veel aandacht krijgt. Ik vind het soms nog wel raar dat er in korte tijd 2 rally iconen zijn overleden, Richard Burns en Colin McRae. Beide wereldkampioen geweest, beiden overleden buiten de gevaarlijke sport die rally rijden heet.
Ik ben ook erg benieuwd naar de foto’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).