Video: Gumpert Apollo vernedert Murcielago LP640

Auteur: , 42 Reacties

Een Murcielago LP640 geen trage jongen, maar een Gumpert Apollo heeft een vergelijkbaar vemogen, maar is veel lichter. Zou dat tot een groot snelheidsverschil leiden?

De Murcielageo LP640 doet 640pk @ 1665 kg, de reguliere Gumpert Apollo heeft 650 pk en weegt slechts 1100 kg. Er is overigens ook nog een Apollo Sport die 800 pk heeft en 1220 kg weegt. Voor allebei de varianten geldt dat de pk-kg verhouding veel gunstiger is dan van de Murcielago. Hoeveel snelheidsverschil dat oplevert wordt duidelijk in de onderstaande video die is opgenomen tijdens de Gumball 3000. Hoewel…. de bestuurder van de LP640 lijkt niet erg bij de les en gaat later op het gas dan de Gumpert bestuurder.

Met dank aan Sjaak voor de tip!42 reacties

toch maar de lp640 voor mij bij zo’n lange rit
is de apollo niet het snelst rond het top gear circuit?
gumpert is leuk voor een namiddagje circuit, maar ik zou toch liever naar huis gaan met de lp640 , …. :)
Ja maar hier hoef je dan toch niet raar van op te kijken??? Die Gumpert is helemaal van carbon…
In je Lambo is rechts inhalen blijkbaar niet zo’n punt…
Richard Brunsveld
Waarom staan er plaatjes van een 360 Modena eronder?
En hoeveel kost een Gumpert
@Richard Brunsveld: brilletje nodig? echt geen ferrari hier onder hoor.
Wat mij betreft een redelijk onzinnige vergelijking. Een Gumpert is een hardcore sportwagen, de Murcielago is meer de snelle cruiser in mijn ogen, niet speciaal bedoeld om zo snel mogelijk rond een circuit te racen..
tsja… en zo zwaar vind ik de murci niet eens… en ook liever de LP640 hiero :P moet er niet aan denken uit een gumpert te moeten stappen na 1000km te hebben gereden ;)
@Frederik in de USA is rechts inhalen normaal.
Ze rijden daar onder het motto van ‘Keep your lane’.
@Frederik
Niet buiten beschouwing gelaten dat rechts inhalen met je Lambo inderaad geen punt is;), lijken de heren mij in de USA rond te rijden. En daar mag je zowel links als rechts in halen. Handig, maar lijkt mij gevaarlijker;)
Natuurlijk vernedert de een de ander. Als er een halve ton verschil is…
Ah, dat had ik niet in de gaten…
Nee, juist niet gevaarlijker. In Zuid Afrika doen ze dat namelijk ook, en mijn ervaring leert dat iedereen veel beter een consequenter over zijn/haar schouder kijkt dan hier in NL… De aanwezigheid van gevaar maakt dat mensen beter opletten… Meer gevaar toevoegen dus aan het verkeer.

Hoe kan het trouwens dat de bestuurder van de Lambo niet bij de les is… Je rijdt in de Gumball, rijdt sportief en let niet op!?!
idd, de gumpert is de snelste rond het top gear circuit :)
Rechts is niet veel gevaarlijker als iedereen zich er aan houd.. Mensen zijn veel alerter in het verkeer als dat mag.. Daar kunnen we hier nog wat van leren en dan zal ergenis nummer 1; onnodig linksrijden ook snel verminderen…
@ W!d
klopt
@ Guan

Jij wil beweren dat de wegen in Z-Afrika minder gevaarlijk zijn dan in Nederland? Zelfs als je de carjacks eraf trekt? Lijkt mij onwaarschijnlijk…

Overigens hoor ik dezelfde argumenten weleens over dronken achter het stuur.
Mwah… niet echt vernederend om in (druk) verkeer een sprintje te verliezen van een halve track-car.
Bovendien trekt die LP640 niet echt door… neemt niet weg dat het leuk is om even die twee auto’s te zien hoor, maar de kop had íets minder schreeuwerig gemogen misschien… maakt het niet helemaal waar.
Zag al een Lambo voor me die met gierende banden vanaf het stoplicht tot vér over de 300 het leven zuur wordt gemaakt in een tien minuten durende achtervolging…

Maar je kan niet alles hebben.

: )
@ W!d,

Nee, dat klopt niet. De snelste straatauto die rond het topgear circuit heeft gereden is de Ultima GTR:

http://www.youtube.com/watch?v=CKX2KZruc3E
Béé eMm double v Motorsport 3
ik vrees dat ik moet zeggen dat ik “denk” dat ze niet echt aan het uittesten zijn wie hier het snelste accelereert.. uiteindelijk is de gumpert sneller qua pk/gewicht verhouding, maar mij geeft het geen enkele induk van : “kom voor het snelst optrekken!”… neen.

voor de rest, zo een gumpert lijkt wel is plezant om een keer mee rond te rijden, maar voor elke week/dag moogt ge mij de lambo geve :)

en liever een zuivere sound achter mijn rug dan geprot te moete aanhoren( dat is mijn mening ;) )
Bij deze snelheden is het gewicht zo goed als irrelevant. De Murcie hangt redelijk laag in de toeren en doet niet erg z’n best…. op die manier maakt mijn mx5 nog bijna kans om sneller te zijn…. Schakel die Murcie twee versnellingen terug en ga dan vol op het gas…. dan zal het er anders uit zien (waarbij ik niet denk dat de Murcie dan sneller is want:) De Gumpert heeft natuurlijk turbo pk’s en vooral het koppel is dan hoger… die knalt daardoor nogal heftig uit de startblokken…
Maar extreem snel ding, dat is duidelijk.
dit is toch geen test, neelis
zo iets stoms kom je mee aanzetten
Inderdaad zeg, wat een trage auto die Lambo…

Waar GAAT dit over????????
Gewoon de computers, vierwiel aandrijfsysteem en versnellingsbak van de Nissan GTR in die Lambo en hij verslaat die Gumpert op zen dode gemakje… Dit is trouwens ook wat de Nissan GTR doet met menig Porsche, Ferrari en Lambo.
@thomas.. hmm was dat niet die auto die niet over een drempel heen kon en daarom niet meetelde”?
@ Bartje; maar hij ziet er niet uit…
Euh, maar die Lambo heeft geen enkele keer fatsoenlijk opgetrokken???
Hoe wil je dan een vergelijking maken? Niet dat ‘k eraan twijfel dat die Gumpert sneller is.

Oja, kleine anekdote:
Mijn broer en ik hebben beide een auto voor naar school te rijden, hij een BMW 318 met 115pk en ik een Corsa met 70pk, nu kwam ‘k hem tegen toen ‘k naar huis reed en zette mijn pinker aan richting het industrieterrein, hij volgde, 2 sprints telkens van 30km/u te beginnen.. Ik dacht die komt mij seffes wel voorbij gevlogen, niks van, ik liep uit op hem! Stappen we thuis uit: eerste wat hij zei: ik heb hem helemaal opengegooid, wat een schandebak..
Puur afgaand op cijfers zou hij 3.5 seconden sneller naar de 100 moeten gaan, heeft dat dan iets te maken dat die bak al 11 jaar oud is?
Doe toch maar de LP640, die is mega geil.
Béé eMm double v Motorsport 3
@ Bartje,


dat kan goed zijn, dat heb ik nogal gehoord. vooral als je al vrij veel km hebt opstaan. zelf heb ik daar geen ervaring mee want een bmw 135i pf. trekt nu nog altijd goed :). mensen die meer weten van die mechanische dingen kunnen jou meer uitleg geven maar ik kan het alleen maar bevestingen :D
Die Grumpie is nie voor nie errug snel (zelfs het snelst) op het Top Gear circuit. Jammer dat er niet aan vormgeving is gedaan bij dat ding.
Ik zie dit artikel en verwacht een leuke vergelijkingstest. Is het een suf ‘dragrace’ filmpje, waar de Lambo eerst al snel gas los laat en de 2e keer niet eens mee doet.
Deceptie :roll:
En die TT die ze inhalen verdient geen filmpje…? :P
Geef mij toch maar de LP640

Die Gumpert lijkt op een auto van Burnout: Takedown!
oke hij is sneller , maar ik vind toch dat de murcie de gumpert vernedert kwa uiterlijk:P
@Peer; hahaha nee, dat zal ik niet beweren.
Maar dankzij al die idioten op de weg is iedereen wel alert. Regelmatig situaties gezien waarbij het in NL flink mis zou gaan, maar waar men in ZA wel om heen weet te rijden of op tijd te stoppen. Een auto met pech stilstaand op de middelste laan op een 5 lanen brede snelweg, in een bocht. Om maar wat te noemen…
De Murcie trekt niet vol door, gewoon puur om te filmen
anders dan anders
lol op de foto’s van de gumpert apollo op nr.59 word de linkse gumpert GESPONSORD DOOR CAPRI SONNE!!!!
Wat? liever met de lambo naar huis, da’s net als zeggen ik wil een vrouw met het syndroom van tourette. De grumpy apollo is inderdaad nog erger om mee te rijden op de gewone weg, maar wel tien keer meer sportwagen dan de italiaan. Een auto om mee naar huis te rijden is een DB(s)9 of een conti gt en de slr die hebben vering en van die dingen.

Is het dan zo’n verrassing dat iets van 400 kg lichter, sneller is… . En die datsun gtr-mottig-ding zal dank in nooit sneller zijn dat de apollo, zonder extra jetmotoren.
@H: Rij op circuit met ’n apollo, rij naar huis met ’n Gaillardo en rij door de week met ’n E55 (file-pendel) – op m’n werk rij ik dan weer met m’n Arnage en om ’s middags de broodjes te gaan halen een XJ220 want niemand wacht graag op z’n broodjes natuurlijk…
Oh ja, en ’n Tiger om m’n sleurhut naar noord-frankrijk te zeulen, maar dat had ik al ‘ns gezegd…
PORNO!!!
-edit: nutteloze bijdrage-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).