Blaupunkt biedt navi met verkeersbordherkenning

Auteur: , 14 Reacties

Blaupunkt presenteert deze week op de IFA-beurs in Berlijn twee nieuwe navigatiesystemen met real-time video navigatie en verkeersbord-herkenning. Je hoeft dus geen 7-serie of Insignia te kopen om gebruik te maken van dit soort technologie. Daarnaast heeft Blaupunkt het systeem bovendien voorzien van de nodige multimediafuncties zoals dvb-t-ontvangst met epg, wifi-ondersteuning en een browser plus mailclient.

Het gaat om de Travelpilot 700 en de Travelpilot 500. Die eerste komt waarschijnlijk in september op de markt en beschikt over een TFT-touchscreen in 16:9-formaat met 480×272 pixels. Het apparaat staat klaar voor extra geheugen en kan overweg met divx, h.264, mpeg2, Quicktime, wmv en xvid. Lekker een filmpje kijken is dus geen probleem. Maar de meest interessante eigenschap is de meegeleverde 2-megapixelcamera die aan de voorzijde van de auto dient te worden ingebouwd. Deze camera geeft zijn beelden realtime door aan het navigatiesysteem, waardoor de gebruiker als het ware naar een tv-uitzending van zijn route kijkt. Het Blaupunkt-systeem toont vervolgens de route-aanwijzingen over de videobeelden heen. Bovendien beschikt het apparaat over logica om verkeersborden langs de weg te herkennen. Deze informatie wordt onder andere gebruikt om de maximumsnelheid op de display aan te geven (via tweakers.net).14 reacties

wat gaat zo’n ding kosten?
hmm.. dat klinkt allemaal best logisch
Maar stel, als je nu op de linkervoorsorteerbaan rijdt, en je moet naar rechts, waar wordt dan de pijl vertoond? Op de linkerbaan waar je al rijdt, waar het dus ook zou kunnen slaan op een baan naar rechts voor de baan rechtdoor, of op de baan waar je moet rijden? Dát lijkt me pas handig!
Of zoals in het plaatje hierboven: Wat als je nu naar links zou moeten? Zouden mensen dan zich niet gaan vergissen en denken dat ze nu al op de voorsorteerbaan naar links rijden, door die pijl op het scherm?
Ik denk dat dit een heel nieuwe soort navi-slaven en ongelukken gaat voortbrengen… :|
Zonde dat ze die pijl niet mee laten draaien op de rotonde. Zodat hij op het juiste moment de afslag aanwijst….
wat een saai k*t filmpje,

en wat als het nu zo hard regent dat de camera niks meer ziet?! probleempje :P
@Citrofiel.. ik ging er gemakshalve al vanuit dat hij dat deed..
lol… Wel cool op’t eerste zicht…
Maar heb al wel een onhandigheid ontdekt…
kijk maar eens vanaf 1:05… de pijlen draaien niet mee op het scherm…
Die zou toch eigelijk altijd de ‘juiste’ richting moeten aangeven niet?

voor de rest wel knap spul!
Cool systeempje wel!

Kun je ook je route opnemen op HDD?
Lijkt me wel humor als je een rondje gaat scheuren…
ik krijg er grijze haren van, telkens die nieuwigheden, heb ik me deze week een nieuwe navigatie gekocht …
wat betreft die ingebouwde camera, het is niet altijd zo dat er borden staan die waarschuwen voor de snelheid : bv begin bebouwde kom, en in elk land heb je daar andere borden voor
je bent niet altijd verzekerd vd juiste snelheid net zoals bij Tom Tom bijvoorbeeld
maar het is wel een stap vooruit natuurlijk
benieuwd of het ook werkt als je 2 borden boven elkaar hebt staan , de ander dan voor vrachtvervoer +7.5T
Zou hij naast verkeersborden ook flitspalen kunnen spotten? Ze staan wel niet allemaal zichtbaar opgesteld natuurlijk, maar alle kleine beetjes helpen ;-).

Verder lijkt het mij wel een leuk gadget (maar ook niet zoveel meer) en stel ik mij ook dezelfde vragen zoals Citro, in het filmpje staat de pijl op het juiste vak omdat de auto al op het juiste vak rijdt, maar zal het systeem ook in staat zijn om het juiste vak aan te wijzen (en daar een pijl te tonen) als je op een compleet ander vak rijdt?
en wat als je nu een filmpje aant kijken bent en je hebt je navigatie nodig? Of gaat dat niet tegelijkertijd?
de gpsen van kenwood kunnen dit allemaal al een hele tijd
Komen ze nu mee. Dit soort spullen lagen al minstens 2 jaar geleden te koop in Akihabara, Tokio. Eem mekka voor de elektrofielen.
Voor de autoliefhebber; mocht je ooit in Tokio komen, stap meteen de showrooms binnen in Ginza, kan je meteen zien wat hier over een aantal jaren kan verwachten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).