Rij jij al in een deelauto?

Auteur: , 23 Reacties

De deelauto kan ‘een miljardenindustrie’ worden, zo zegt de directeur van het Amerikaanse Zipcar. Door stijgende brandstofprijzen en strengere milieumaatregelen bewegen steeds meer mensen zich achter het stuur van een deelauto. Nu is ook Europa aan de beurt...

Gisteren verklaarde Scott Griffith, directeur van het Amerikaanse Zipcar, in The Financial Times dat Zipcar gaat uitbreiden in Europa. Het grootste deelautobedrijf ter wereld wil binnen drie tot vijf jaar ten minste een dozijn Europese steden veroveren. Daarbij mikt hij op ‘dichtbevolkte steden in Europa met hoge parkeerkosten, goed openbaar vervoer en hoge kosten van levensonderhoud.’ (AKA Nederland).

Zipcar heeft naar eigen zeggen reeds 225.000 leden in Noord-Amerika en Groot-Brittannië. Binnen drie jaar moet dat aantal meer dan verdubbeld zijn tot een half miljoen. Volgende stap is een beursgang van Zipcar.

In Nederland lijken deelauto’s ook populair en er zijn al zeker zes bedrijven die deelauto’s aanbieden, denk aan Green-wheels, ConnectCar of Wheels4All. In Nederland delen vijftig- tot zestigduizend mensen regelmatig een auto, zo weet de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik te melden. Volgens de vereniging zal de Nederlandse branche dit jaar met zeker 50 à 60 procent groeien (via: depers.nl).23 reacties

Poeh!

Had zeker niet verwacht dat die markt zo groot zou zijn en zelfs zou groeien hier in Kaasland…

Wij hechten toch wel erg aan ons coconnetje dacht ik zo. Nu komt dit bericht ook van de vereniging voor gedeeld autogebruik, dus ik neem het vooralsnog met een korreltje zout!
je ziet best veel van die green wheels autootjes..

Als ik het werk dichtbij zou hebben en af en toe in het weekend een ritje moest maken, zou het een uitstekend alternatief zijn.
En worden die wagens dan na ieder gebruik gecontroleerd?
wie deelt er zijn Veyron met mij?

^_^
@ autoblogger: “Daarbij mikt hij op ‘dichtbevolkte steden in Europa met hoge parkeerkosten, goed openbaar vervoer en hoge kosten van levensonderhoud.’ (AKA Nederland).”

Dat AKA kan dus niet, want het openbaar vervoer is NIET goed…’t kan beter *kijkt ff over de grens heen…*
Bij connectcar worden de auto’s iedere week gewassen en uitgezogen en gecontroleerd op gebreken, schades e.d.

Werkt super, staat er altijd een in de buurt en het zijn nette autootjes.

Via internet inloggen kaartje voor het raam houden en de deuren ontgrendelen.

super systeem…
Nee.
lol @ Endlezz
Emile:
Ooit al eens het openbaar vervoer in Portugal of Spanje geprobeerd? Buiten de grote steden is het niet haalbaar om met het openbaar vervoer te gaan. Mijn vrouw zou in plaats van 15 minuten reistijd meer dan anderhalf uur nodig hebben om op haar werk te komen.

Ikzelf neem de trein naar Lissabon omdat ik 10 minuten van het station woon, en 2 minuten vanaf het andere treinstation werk. + geen betaald parkeren en files.
@ tephlon: ik keek over de grens, maar niet verder dan m’n neus lang is :wink:
Ik heb in een straal van 200 meter om mijn huis 4 Greenwheels staan. Helaas doen ze niet aan automaten anders had ik al een abonnement. De kosten van je NS Kortingskaart worden namelijk verrekend met de kilometers die je rijdt en je hebt een vaste parkeerplaats. Maar misschien is het goedkoper om met een taxi de grote weekboodschappen te doen, dat moet ik eens uitrekenen.

Mensen die trots zijn op hun auto zul je er niet snel in zien, maar voor degenen die nu telkens auto’s van 10 jaar oprijden en geen voeling met zo’n ding hebben kan het wel een oplossing zijn.

Overigens kost in mijn wijk (Utrecht, Wittevrouwen) een parkeervergunning 60 euro per jaar, dus dat zijn de kosten niet.

Mijn auto kost 57 euro per maand aan verzekering en wegenbelasting en ik schat dat ik zo’n 500 euro onkosten per jaar heb. Gemiddeld.
Worden de auto’s gewassen na elk gebruik? Als er een klein kind gemorst heeft op de achterbank en jij neemt de wagen na dit voorval. Wie kuist het dan op???
@DafMaf

Waar doe jij je “grote boodschappen” dan? Volgens mij zitten er minimaal 2 AH’s op de Nachtegaalstraat en ook nog 2 andere ketens op de Biltstraat. Loopafstand toch? ;)
Het is eigenlijk erg, maar waarschijnlijk is dit de toekomst. Alleen de rijken zullen nog een eigen auto kunnen kopen en de rest zal moeten delen. Daarmee kan het aantal auto’s sterk omlaag.

Maar, daarmee neig je ook naar een communistisch systeem. Dit autodeelsysteem is op zich niet slecht, maar daardoor zullen minder verschillende modellen gemaakt worden. Wat is namelijk het nut van een compacte Ka of Fiesta (om maar iets te noemen), als iedereen een Fusion kan delen. De toekomst van de auto wordt hierdoor puur economisch, ecologisch, praktisch en saai.

Behalve voor de superrijken die met unieke coachbuilts zullen rondrijden.
Autodelen tot daaraantoe.
Maar overal die groene logo’s op je auto, je loopt zo voor lul.
Ach, met bijna net zoveel auto’s als mensen zijn die dingen niet echt exclusief meer.

Het gros van de autorijders is maar weinig in het apparaat geïnteresseerd. Bij mij voor de deur staan sommige auto’s al zo lang stil dat het onkruid zo’n beetje over het dak groeit.

Waarom dan niet delen?

Logo’s op de auto is inderdaad wat minder, dat zou ik eraf laten als ik in die business zou zitten.

En voor wat betreft het aantal modellen op de weg, ook hier zal gelden dat 80% van de auto’s slechts 20% van het aantal beschikbare modellen is.
Misschien ook eens vermelden what the hell een ‘deelauto’ is?
Wheels4all heeft niet van die logo’s op de auto’s. Ze zitten meer in het buitengebied / platteland en daar wordt het al helemaal niet gepikt. Leuke club kijk maar op hun site.
225.000 in de VS en GB, 60.000 in NL. Zou NL ver voorlopen, of zijn Nederlanders gewoon krenten die het goedkoop willen? :P
heb gisteren nog de aflevering van south-park in Aspen gezien ..
met het “time-share appartment” topic er in .. moest er effe aan denken ..
Ik heb toch liever een eigen auto dan een deel auto, ik kan mij niet voorstellen dat mensen dit gebruiken :S mijn wagens zijn voor mij iets speciaal zo als mijn vriendin en mijn vriendin deel ik toch ook niet :P nee het is niets voor mij
hmm deelvriendin, inloggen op internet, pasje ervoor houden en ze ontgrendelt. als er maar geen groen logo op zit.
@ donzobar: LOL :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).