Video: Dodge Viper ACR klokt 7:22 op de Nürburgring?

Auteur: , 92 Reacties

Snel, sneller, snelst en toch kan het altijd sneller. De Dodge Viper ACR zou op de bochtige Nürburgring een bizarre rondetijd van 7:22 hebben neergezet.

Tenminste, als we de korte toelichting bij het filmpje op website Motor Trend moeten geloven, want hard bewijs heb ik nog niet gevonden. Stel dat het zo is, dan is de Viper sneller dan de…

Stap in en rij maar mee met Tom Coronel…92 reacties

Ik neem aan dat ze bij Dodge dan trots genoeg zouden zijn om het nieuws officieel te maken.
Een Viper? Dan zal het onderstel ook wel flink onder handen genomen zijn. Dat staat niet erg bekend om zijn bochtenwerk: http://www.youtube.com/watch?v=bU7YPW7p8WE
Vergeet vooral niet dat er in 8.3 liter motor in ligt. Met wat chasis en gewichts aanpassingen wil dat vast wel goed vooruit. Desalniettemin is 7:22 wel héél erg snel…
Ronduit bizar. Al is het maar omdat ie steeds in de begrenzer hangt en zelfs misschakelt…
Erg snel ja, ik hoop dat Dodge dit ook kan bevestigen.
:O damn die is wel erg snel maar schakelt soms wel laat als ik dat zo zie of heb ik dat verkeerd:S
beetje vreemd hoe die versnellingspook de hele tijd wiebelt:S
Ghehe, kijk die versnellingspook wiebelen als ie de toerenbegrenzer inknalt :D. Verder impressive stuff, zonde van die gemiste versnelling. Ik ben benieuwd of dit verbeterd gaat worden door bijvoorbeeld de V-Spec…
Ja en toch, het filmpje is er he…
Heb gezien dat hij ook al op wikipedia staat als nr. 1 vd Nürburgring op datum van vandaag :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Nordschleife_fastest_lap_times
Standaard issie zeker niet denk ik, vrij lage gearing lijkt het wel. Op het rechte stuk lift hij steeds een beetje om m maar niet constant in de begrenzer te laten staan…
@Sébastien.

En we weten allemaal dat met film niet geknoeid kan worden, hé!?
Haha, driver: Tom Coronel!!! (Hollandsch Glorie)

http://en.wikipedia.org/wiki/Nordschleife_fastest_lap_times
Bizar… Zoveel op de revlimiter en 2 keer totaal misschakelen en dan toch zo’n tijd? Ik vind het moeilijk om te geloven, dit was zeker niet het filmpje van die recordslopende ronde… Als die er al is.
Of natuurlijk een bizar snelle auto? Die nog wel een verbetering van de tijd aankan?
IK geloof nooit dat deze Viper, met de baanligging van een zeecontainer zo’n tijd kan neerzetten. Het blok levert ‘maar’ 500pk en bv de Pagani een stuk meer uit de AMG motor met bijhorend weggedrag…

3 woorden…

No fooking way :-)
@Sunbeer
Heb je eig al eens gekeken naar het filmpje? Ik vind het er zeer realistisch uitzien! Heb er met alle aandacht naar gekeken…

Onlangs was er trouwens ook een ACR gespot op de Ring (niet dat het dezelfde is): http://www.autojunk.nl/pix/view/144881
Ik weet dat zo’n flashfilmpje niet erg betrouwbaar is, maar ik heb ‘m toch maar ff met m’n horloge geklokt en ik kom uit op 7.26.29. Ondanks de paar misschakels, wel een grote prestatie als het inderdaad de snelste tijd is.
Wel vervelend, wil je schakelen is de versnellingspook gewoon een meter opgeschoven :)

Ik vind het persoonlijk ook wel vreemd. Zo’n snelle tijd en er lijkt toch nog meer uit te halen…
Ik heb laatst een rondje Zandvoort meegereden met Danny van Dongen in zijn Corvette C6 GT4, Startnummer 260, Klasse: Supersport 1. Wat een feestelijke hel was dat. Vooral de remsensatie was absurd! Mocht iemand trouwens nog op zoek zijn naar een toffe baan: bij ProParking in Amsterdam zoeken ze nog mensen die als valet parker de bolides van sterrenrestaurants willen parkeren. Doe ik zelf ook al een tijdje, en je rijdt echt in de mooiste auto’s. Laatst nog een witte C8 Competiozione gereden en geparkeerd voor een BN-er.
@Neal
De ACR heeft 600pk ipv 500 en deze hier heeft de “Hardcore Package” (extra gewichtsverlies).
Ik vraag mij echt af of het kan in 7.22!
@ Sébastien

De huidige Viper heeft weldegelijk 600 pk (de vorige had er ongeveer 506 uit een 8.3l denk ik)
Enkele jaren terug waren de oude generatie Vipers heer en meester van de GT kampioenschappen. Waarbij ze Porsche van de troon hebben gestoot. Waarom zou het nu plots een rammelbak zijn?
dit kan gewoon niet… heb zelfs sterk mijn twijfels of de piloot ooit al met die viper gereden heeft, laat staan dat hij een race lisencie heeft behaalt… als je dit filmpje vergelijkt met die van de GTR lijkt dit gewoon nergens op!
hmm.. als je bij t begin een punt pakt. en aan t eind hetzelfde punt, dan kom ik op een tijd van 7.26/7.27

vreemd waar hun dan die 7.22 vandaan halen.

jammer dat hij 2x misschakeld.

en wat die toerenbegrenzer betreft, ik denk dat het soms wel beter kan zijn om ff een fractie van een seconde in de begrenzer te zitten ipv over te schakelen, en een fractie later weer terug te schakelen.. t verlies wat je hebt met het in de begrenzer zetten kan dan op sommige punten minder zijn dan het verlies wat je hebt bij het op en terug schakelen.

Deze bestuurder zit soms wel erg lang in de toerenbegrenzer dus op sommige punten doet hij het wel slecht…

als hij nog wat extra rondjes zou rijden, zou hij er denk ik nog wel 7.24 of 7.25 van kunnen maken maar zeker geen 7.22
ik heb even mee geklokt op het filmpje, die komt op 07,26,48. meten van een filmpje is natuurlijk niet echt betrouwbaar, maar dit is wel een groot verschil.
ook vind ik dat hij wel een flink aantal fouten maakt tijdens het rijden… ik denk niet dat hij 7.22 heeft gehaald.
Ik geloof best dat dit kan, ik heb een rijtest gelezen van deze machine in TopGear magazine en er waren werkelijk niets dan lovende kritieken. Zowel over power/geluid/onderstel/looks/tranmissie etc etc.

De ACR valt niet te vgl’en met de standaard Viper.
“Stel dat het zo is, dan is de Viper sneller dan de…

* Pagani Zonda F (7:27 later 7:23)
* Nissan GT-R V-spec (7:25)
* Corvette ZR1 (7:26)
* Nissan GT-R (7:29)”.

Heb mijn auto’s nooit op de ring losgelaten, maar mag ik aannemen dat deze dan sneller zijn?
@Daan: Sta je bij Le Garage of Altmann? Die 8C was van Jan “daar zijn we weer” de Bouvrie toch? is de enige in NL met witte 8c volgens mij.

Ontopic: respect voor de coureur die de viper weet te handelen…
@ Thomas:

klets niet man, het is geen Gran Turismo oid.
als je goed leest zie je dat dit Tom Coronel is, die heeft zijn snelheid echt al wel bewezen.
en als de klok van het filmpje correct is klopt de rondetijd.

vond het een strak, clean mooi rondje.
zonde van de misschakeling, maar ach wat kost dat 1sec per keer?
hij ragt m erg lekker door de verschillende bochtencombinaties!
én de Viper heeft zich in het verleden in meerdere langeafstandsraces veelal bewezen, een erg goede en snelle wagen.

dit is de nieuwste, die zal wel beter zijn!
Ik krijg alleen wel sterk het idee, dat de schakelpook niet op een zeer fijne plek zit. Als ik zie hoe ver hij elke keer zijn elleboog moet buigen en tillen is de rijhouding niet optimaal?

Voor de rest nette rit. Wel raar dat hij inderdaad zo vaak in de begrenzer hangt. Het kost waarschijnlijk minder tijd dan het op en terugschakelen voor die momenten, maar toch zeer vreemd. Met een andere gearing zou de ACR denk ik nog wat rapper zijn.
@Dennis,
Je bedoelt met hard bewijs dat er geen klokje in beeld staat die de tijd meet? Want het filmpje gaat toch van het begin tot eind?

(heb het overigens niet zelf nageklokt, dat vond ik toch iets te zonde van m’n tijd :) )
Viper is gewoon de Koning van de Ring!!

http://image.motortrend.com/f/10840284/112_0808_07z+dodge_viper_ACR+rear_view.jpg

Om die foto kan ik dan wel weer lachen :D
@Neal
Een Vipper houdt de baan heel goed, alleen is het heel moeilijk om op de limit te rijden.
‘T voordeel van die ringvideo’s is dat ze steeds korter en korter worden.
Heb ik dat trouwens goed gezien; schoot die viper vanzelf uit versnelling?
Hier een link naar de site van de gasten die e.e.a hebben georganiseerd: http://www.motortrend.com/features/performance/112_0808_2009_dodge_viper_acr_nurburgring_record/index.html

En inderdaad… Tom Coronel !!!
Heel bizar ! Ten eerste de tijd, ten tweede Tommie Coronel als bestuurder ! (wist niet dat hij de Ring zo goed kent), ten derde de enorme snelheid met alles erbij ! (volgens mij hoor je ‘m diverse keren op de grond klappen en loskomen), ten vierde het al zoveel besproken (mis)schakelen en dan toch nog die tijd……. !
Heel BIZAR !
Ja, de viper heeft maar 500pk en de wegligging van een zeecontainer (het is immers een amerikaan) om nog maar te zwijgen over het plastic in het interieur!


Zo lekker hè reageren zonder dat je enig idee hebt waarover je lult!
@dekster.

Nope, de versnelling werd te soft ingelegd. Precies datgene wat je met een Viper niet moet doen.

@Ruben Baeten.

Volgens mij had een langere eindoverbrenging ook geholpen. Hij was zelfs beste vriend van de begrenzer in z’n zes. :shock:
Béé eMm double v Motorsport 3
uhm ja mag ik even?

kijk eens op wikipedia en dan bij “the new ACR.. daar staat ::


“Motor Trend on August 18th followed Dodge to the Nurburgring Nordschleife and reported a lap time of 7:24.1 which is the quickest street legal, stock production car time ever recoded, beating the 7:26.4 second place time of the Chevy Corvette ZR1 set in July 27th, 2008″hier staat dus 7.24? niet 7.22 …..
@Dekster / Mx5/8
Het viel me inderdaad wel op dat die versnellingspook behoorlijk tekeer gaat in die auto. Het lijkt wel of die versnellingsbak los onder die auto hangt.. haha
Richard Brunsveld
Dat schakelen gaat niet echt helemaal goed volgens mij.
ben benieuwd wanneer ze hier met de GUMPERT APOLLO gaan rijden… Die heeft tegenwoordig het snelste rondje bij TOP GEAR en ik denk dat deze toch ook een hele aardige tijd hier neer zal zetten…
Als je het filmpje timet, kom je eerder op 7:26 uit. Maar misschien zijn er wel snellere rondes gereden, gezien hij hier twee maal verkeerd schakelt, wat toch enkele seconden tijdverlies kan betekenen.
@Trever
Tijdens de laatste 24-uur van de Nürburgring reed er al een Gumpert Apollo mee met o.a. Heinz-Harald Frentzen achter het stuur. Het was weliswaar een hybride (!) versie, maar die wist toch niet echt veel spectaculairs te laten zien.
@ C6.R

Nogmaals, de Viper heeft er nu 600 ipv 500
Vraag maar aan Oreca wat er mogelijk is… Ik meen dat ze rond ’97 heer en meester waren… Verbaast me dat we dit niet eerder hoorden…
Ik weet niet of iemand het gezien heeft, maar dit was dus DEZELFDE Viper ACR op de Ring die “LimburgsePeter” op Autojunk gepost heeft! (http://www.autojunk.nl/pix/view/144881)
En die post was van 21 augustus, dus diezelfde Viper zal daar wel een tijdje geoefend hebben!
Leuk, net op mijn verjaardag gebeurd ;-)
Hij schakelt niet te laat, als je 10 meter verder moet remmen ga je niet opschakelen en dan weer terug schakelen. in de toerenbegrenzer maakt nie veel uit daar is ie voor. Het ziet er leip uit omdat het veel kabaal maakt en de bak van links naar rechts gaat als jij zou doen als je dro0nken in de bar zat.
ik vrees dat Bée eMm double v gelijk heeft.. geen 7min22 maar 7min24 staat op wikipedia bij ACR

nu kan ik ook niemeer volgen

pagani 7min 23. wiki zegt bij ACR 7min 24 en 7min 22 wordt ookal gezegd?

wat is het nu infeite?
Er is veel afstel werk plaatst gevonden alvorens deze tijd is behaald. Het gaat dus niet om de standaard productie versie!
Maar hoe dan ook. Zeer nette tijd.

http://image.motortrend.com/f/10528061/112_0808_18z+dodge_viper_ACR+trunk_door.jpg
On the fourth run, another single hot lap, Coronel puts down the best time of the day, a 7:22.1, slicing over four seconds from the ZR1’s time. It’s not a sub-7:20, but it’ll more than do. Per Shinedling, “Had we shortened the gearing and had more than a day to develop the car for the Nordshcleife, we probably could have dipped below 7:20, but we’re very happy with our time, nonetheless.” So is Coronel, who suggests the team celebrate with a round of beer at the famous Pistenklause restaurant. Everyone obliges, as there is much to rejoice and, let’s face it, likely little time to enjoy it-undoubtedly, the ZR1 will be back as will the GT-R (rumors abound that a V-Spec version has lapped a 7:25). But for now, the
dat die dingen geen radio hebben :(
betwijfel of het Tom wel is, er staat niets over op zn website enzo…
kgeloof er de ballen van, dit is zeker niet het filmpje van de 7.22, het lijk inderdaad wel snel, maar hij haalt er op sommige stukken nog niet alles uit, en hij misschakelt 2x, laat em veel tegen de rev limiter staan en zit soms ook totaal in de verkeerde versnelling om uit die bocht te komen …

hoewel ik niet zeg dat het niet kan is dit volgens mij niet het filmpje van de 7.22, als hij dat al kan… want een viper is volgens mij toch nog iets minder geavanceerd dan een gtr die toch wel heel snel is in de bochten (wat wel al bewezen in ondertussen), terwijl er nog niemand heeft gezegd dat een viper snel is in de bochten…
even, een voorspelling van my
nissan gt-r v-spec : 7.10
nissan gt-r nurburgring edition: 7.05
snelste auto in 2020 : 6.08
Timmie, beter lezen waar C6.R het over heeft ;)
@ Timmie, C6.R gebruikt sarcasme in zijn post voor het geval je dit niet door hebt. Ik denk zeker gezien zijn nick dat hij wel wat weet over amerikaanse sportwagens.
Sarcasme, ik? Ik zou niet durven! ;)
@C6.R Hoe kun je nou over een zeecontainer ouwe hoeren terwijl je in het filmpje ziet hoe hij over het circuit vliegt, ben je dan blind of heb je gewoon een meters dikke plaat voor je kop?
@papa .. de reden dat ie geen radio en airco heeft is onderdeel van het al eerder genoemde ‘hardcore package’ dat je van de fabriek af kunt bestellen. Scheelt weer een paar kg gewicht. De ACR is een zeer indrukwekkende auto .. iedereen die hem met een vrachtwagen vergelijkt geeft eigenlijk gelijk maar aan dat zijn leeftijd 10 jaar is en nog op de lagere school zit.

Persoonlijk vind ik de ACR een beetje te hardcore als ik zou moeten kiezen en zou ik eerder voor een auto gaan die ietsje beter voor dagelijks gebruik is.
Deze wagen heeft weinig meer overeen met een normale straatlegale wagen. Een GT-R is veel luxer en kan waarschijnlijk nog een drempel pakken. Deze is veel te laag, gewoon bijna een racewagen. En hij zuipt waarschijnlijk nog meer ook.
mooi .. de koning is dood .. leve de ringkoning ..

zei gisteren nog dat ie nix toe te voegen had ..
De mensen die dit filmpje getimed hebben weten dit vast niet: een filmpje op Youtube wordt omgezet naar een ander formaat, namelijk flash video (.FLV) en de lengte van zo’n filmpje kan dan ook verschillen van het originele.

Verder is het wel een knappe prestatie, record of niet.
Als je het filmpje naast die van de Corvette ZR1 draait dan zie je dat de Viper vooral tijd wint in de bochten. En uiteindelijk is hij inderdaad sneller dan de Corvette ZR1 op de baan. De tijd van 7:22 zou dus ook wel kloppen.

De Viper ACR mag dan wel 600 pk hebben en lichter zijn door de hardcore package, alsnog zou ik zeggen dat ie niet een ster is in bochtenwerk, tenzij er nog wat meer aan gesleuteld is.
Rustig aan V-spec en Viper, wacht op de hardcore ZR1 ! :)
Nee zonder gekheid gewoon een heel goede prestatie van de Viper en the USA!
net alsof iemand die autoblog leest een viper heeft gereden
en ze weten het zo goed dat die auto een kutwegliging heeft..
-edit-
Wacht maar tot de M12 CSL Sport Evo Nurburgring Edition van BMW komt
die gaat zeker onder de 5 minuten komen ;)
Volgens mij hangt ie heel de tijd in de begrenzer om niet te moeten schakelen want daar verlies je natuurlijk veel tijd mee! Let maar op: telkens voor een bocht blijft ie in de begrenzer hangen om niet te moeten schakelen. Inderdaad jammer van die gemiste versnelling maar toch nog knap gereden! De nurburgring is heel moeilijk!
had men de viper niet in de verkoop staan?!
Huh 7:22?

Had de BMW M3 CSL van Loaded niet ook een 7:22 op de Ring gezet?
jongens, de enige keren dat ie em vol in de begrenzer jaagt is vlak voor een bocht, waarin opschakelen de volledige tijd in beslag zou nemen tot de bocht, en vanuit dat oogpunt je dus meer winst haalt door even door te trekken;)
@Hilbert.

Mwah, vond het rechte stuk toch ook wel hakkerig in top gear. ;)
@Fruitcake,

Dat is ie niet, die op de foto van jou is een GTS(-R)
Het gaat hier om een SRT-10 ACR, ziet er iets anders uit.
@ Benny1: Hahaha! Bij jou hoef ik me niet af te vragen wat het is, blind én een plaat voor je kop! Lees de reacties nog eens chronologisch na en zoek de betekenis van Sarcasme eens op!

Is het nou echt zo moeilijk allemaal? :?
Echt wel knap van Tom!
Ik vat 1 ding van jullie niet dat er een begrenser op zit.????
Het is niet de begrenser die inschakelt maar de chauffeur die niet door schakelt hij trapot het dan dikke overtoeren. snel is ie zeker maar ik twijfel als die sneller is dan de Skyline GT-R.
Heren en kinderen,

De ACR zit op het rechte stuk (tussen 6:30 en 7:00 minuten) in zijn 4e versnelling. Door harde tegenwind en lange gearing van de 5e (en 6e) versnelling was opschakelen niet zinvol.
Hectory: Twijfel maar niet hij is sneller, ze hebben het circuit voor 4 uren afgehuurd en zijn snelste tijd was eerst 7,24 maar hij wou nog sneller.
Hier staat het anders wel op zijn website: http://www.tomcoronel.nl/ en ik geloof dat er “as I speak” weer een Viper klaarstaat om te rijden (staat er bijna altijd)
@Viperheysie:
Wat een kul. Als het waar is wat je zegt dan is de zesde versnelling volstrekt nutteloos. In de vijfde versnelling is de motor sterk zat om op z’n minst de snelheid vast te houden; de tegenwind is van ondergeschikt belang. Feit blijft ook dat Tom enkele bochten in een te lage versnelling neemt; met het machtige koppel en de hakerige schakeling zijn vrijwel alle bochten in de derde i.p.v. tweede versnelling te nemen. Wedden dat hij dan sneller is…
als ze de spiegels nouw weg halen kan hij meschien nog seconde sneller want hij heeft de spiegels tog niet nodig:P
@Thomas schrijft

ik ben ooit naar een finale geweest in zandvoort van het toenmalige @home, daar reed hij in een viper SRT10, Tom Coronel
Als Tom zijn horloge nou af deed, hadden ze weer een kilo gewicht bespaard.
http://kw-gmbh.de/de/45_News/10_Unternehmen/index.php?news_detail_lang=1&num=1655

Niet moeilijk dat ze zo’n tijd halen. Zit standaard een Duits onderstel op ;-)
Ik snap niet dat hij zoeen tijd haald. Hij rijdt constant overtoeren en schakeld nog verkeerd ook. en er zijn heel wat bochten die beter aangesneden kunnen worden. En dit is GEEN standaard viper heb ik de indruk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).