Spyker halfjaarcijfers en bevestiging van D8 SSUV

Auteur: , 18 Reacties

Spyker Cars heeft vandaag de halfjaarcijfers vrijgegeven en er lijkt eindelijk weer eens wat goed nieuws te melden. De productie en verkoop van auto's is in het tweede kwartaal verder opgevoerd. Er rolden 22 auto's van de band en er werden er 26 bezorgd bij klanten.

In het eerste kwartaal van 2008 was een sterke stijging te zien, Spyker gaf toen aan dat er 12 auto’s geproduceerd waren en 18 auto’s werden verkocht. Het tweede kwartaal kwamen hier 10 geproduceerde auto’s bij, plus 8 verkochte auto’s. Dat is dus een lichte daling, terwijl deze cijfers verder hadden moeten stijgen…

Dankzij een kapitaalinjectie van de Snoras Bank uit Litouwen kon de productie weer op gang komen. Dit nieuwe kapitaal zorgde er ook voor dat de onderneming uit Zeewolde het verlies kon beperken. Afgelopen halfjaar was het verlies 8,8 miljoen euro, in vergelijking met 29,9 miljoen euro het eerste halfjaar van 2007.

Tevens weet men te melden dat de ontwikkeling van de Spyker D8 op koers ligt (ja, het is nu officieel een D8 en geen D12). Spyker verwacht de productie eind 2009 te starten. De productie van de C8 Aileron moet ook in Q4 van dit jaar gaan starten. Een pre-productieversie zal te zien zijn op de LA Autoshow in november.18 reacties

Een mislukte jongensdroom, als het aan mij ligt.
Eindelijk weer eens nieuws van Spyker. Maareeuuuh, hoeveel hebben ze dit keer gerommeld met de productiecijfers? ;)

Ben benieuwd hoeveel sjeiks van de D8 afzien nu het geen D12 meer is;) En of hij nu natuurlijk wel geproduceerd gaat worden, eind 2009 is nog lang.
Hopelijk wordt het geen D6… Deze vind ik er zelfs nog agressiever uitzien dan de BMW X6
D8 SSUV?? Moet dat geen SUV zijn, of beter nog, SUF?
Wat dachten ze daar? Wat ze bij Porsche kunnen met de Cayenne, kunnen wij ook?
Nou Jesper, dit is een heuze Super Sport Utility Vehicle, aldus Spijker.. Je moet toch wat blijven verzinne…
D8? Mag dat van die andere sportautobouwer in de polder?
Is toch niet zo raar dat er daling in verkoop is,of licht dat aan mij?????
Ik weet t…over smaak valt niet te twisten….maar weinig mensen die dezer smaak hebben lijkt mij.
heb die SUV in shanghai gezien op de beurs. weet niet of dat erg lijkt op uiteindelijke concept maar het ontwerp heeft echt alles van een ondoordachte haastklus. alleen maar om een SUV in het assortiment te hebben…
Spyker besteedt nog steeds meer tijd aan allerhande bullshit dan aan de productie van auto’s!!!! Zolang die productie niet omhoog gaat zal het nooit een geloofwaardig merk zijn.
@tom: Vele merken zijn blij met zo’n productie. Het is een kleine sportwagenfabrikant en hoewel de productie volgens Spyker omhoog moet is productie niet heilig. Verkoop moet er ook bij horen…
Zolang ze SUV’s als de D12 en deze D8 SSUV blijven ontwerpen, vind ik het niet eens zo gek dat ze ten onder gaan.
Wat een afschuwelijk ontwerp heeft die auto!
ik weet niet wie hier aan belasting betalen doet ?? zo ja ..

u heeft gisteren wel de productie van de Outlander betaald ..
Ik denk dat ze beter een andere naam konden bedenken dan D8. Donkervoort, óok een Nederlands merk gebruikt dat type ook al. Maarja, best goed nieuws.
de d8tjes zullen als broodjes over de toonbank vliegen let maar op
Oef. Hoe vaak hebben ze die SUV nu wel niet uitgesteld? Nou ja, ik hoop iig dat wanneer (of moet ik zeggen áls) hij er komt, het de ommekeer voor Spyker wordt. Net zoals ik de Aileron erg geslaagd vind. Fingers crossed!
@lincoln: Koop die Outlander en je hebt je subsidie terug. Ofzo.
ach een tijdje terug werd er over porsche het zelfde gezegd
porsche met een suv?
eerst een auto manken, dan succes, en dan pas racen
nooooobs

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).