TomTom helpt bij zoeken laagste benzineprijzen

Auteur: , 18 Reacties

Het Nederlandse TomTom is mede verantwoordelijk voor de onveiligheid op onze wegen, toch rijden we als een stel aapjes met zo'n apparaat rond. We zijn immers te dom om zelf een route te vinden. Op de Duitse elektronicabeurs in Berlijn (IFA) speelt TomTom daar handig op in, men presenteerde een aantal nieuwe services die ons moeten helpen. Eentje daarvan is "TomTom Brandstofprijzen", waarmee men actuele informatie over brandstofprijzen gebruikt om mensen naar de goedkoopste tankstations op de route of in de omgeving te leiden.

Tuurlijk, dat kan best handig zijn, als je denkt dat die paar cent wat uitmaakt. Dat geld kun je direct weer overmaken aan TomTom, men vraagt namelijk een maandelijkse flat-fee van 9,95 euro voor de extra diensten. Het gaat daarbij om de TomTom GO x40 LIVE reeks, welke een ingebouwde ‘Plug & play’ verbinding biedt. TomTom heeft aangegeven dat het nieuwe apparaat deze herfst op de markt zal komen. Naast de dienst met brandstofprijzen zijn er ook de volgende services mogelijk:

• TomTom Veiligheidswaarschuwingen bevat onder andere het live aangeven en delen van flitscamera’s. Dit betekent dat gebruikers elkaar kunnen informeren over mobiele flitscamera’s.
• TomTom ontsluit de mogelijkheden van online Local Search via Google. Het verandert zoekresultaten met één druk op de knop in een navigatiebestemming. Dit geeft gebruikers toegang tot miljoenen locaties.18 reacties

Goedkoopste prijzen?

Je bedoelt papieren stickers met een bedrag er op in plaats van kunststof bordjes?
Met die paar cent per liter betaal je de kosten voor de Tomtom-dienst. Daarbij komt dan nog eens dat je extra kilometers moet afmalen om bij dat goedkoopste tankstation te geraken. Volgens mij slaat de balans dus negatief om…
Zo, met het verkeerde been uit bed gestapt? Ik denk dat per saldo de verkeersveiligheid erop vooruit gaat met een TomTom. Ooit wel eens iemand zien hannesen op een plek die hij niet kent? Langzaam rijden, op borden en naamborden letten ipv op het verkeer…

TomTom verdient niet veel meer aan de apparaten, dus dan is het een logische stap om diensten te gaan verkopen. Overigens kan ik soms per tankbeurt 6 euro uitsparen op een volle tank (snelwegtankstation Utrecht vergeleken met Tango/Tinq in Doetinchem liggen voor mij op de route naar mijn zus en dat scheelt 10 cent), dus kilometerknagers heb die 10 euro snel terugverdiend, lijkt me.
De meeste kilometerknagers rijden in een bedrijfsauto, die dan weer niet moeten kijken naar prijzen …

Maar aan de andere kant zit er in die abonnementsdienst wel meer dan alleen maar die bepaalde service.
Verkeersinformatie kan live verkregen worden … mobiele flitsers kunnen gemeld worden …
Die dingen kunnen je dan weer wel wa euro’s besparen :)
@DafMaf, die nieuwe Shell Express en bij de Tinq bij de bioscoop in doetinchem zijn ook erg goedkoop, gemiddeld 12 cent korting * 60 liter = € 7,20 .. ik tank 4 keer per maand, scheelt dus bijna 30 euro per maand..
Off-topic:
Och gossie, van de oude stempel?
“Als ik ga autorijden plan ik van tevoren m’n route. Met een kaart!”

Nou, gefeliciteerd. Ik weet wel dat áls je verkeerd rijdt, er een omleiding is of een file staat waardoor je beter een ander weg kan nemen of iets dergelijks, het ideaal is om een TomTom te hebben. Mensen die als het kastje zegt: “Links” gelijk het stuur 90° omgooien zijn dezelfde mensen die wegrijden met de handrem erop… in de 1 doortrekken tot 6000 toeren… en met hun neus op hun stuur zitten: de bejaarden.

Ik merk aan mezelf dat ik veel rustiger rij als ik ergens heen moet waar ik niet eerder ben geweest als de broertjes Tom onder mijn ruit hangen.

On topic: dit soort diensten interesseren me ook niet echt, maar misschien als je verkoper bent en je zit 1000 Km per week op de weg. Who knows.
Emerald Green Jag
Smokin heeft gelijk: het is “laagste benzineprijzen”, of “goodkoopste benzine” en niet “goedkoopste benzineprijzen”.
Emerald Green Jag
typo: “good” moet natuurlijk “goed” zijn in het Nederlandsch.
@Huin: toelichting kun je hier vinden:
http://www.autoblog.nl/archive/2007/02/24/column-nu-slaaf-van-de-tomtom

@Emerald & Smokin: check, heb het aangepast!
Dank, ben normaal gesproken niet zo’n mierEneuker, maar deze deed me zeer aan de ogen.
Leuk, maar op deze website kan je al een hele tijd zien waar je bij jou in de buurt goedkoop kan tanken. Gewoon je postcode, brandstofsoort en de max afstand vanaf de plek waar je zit invullen en voila!

http://www.athloncarlease.com/athlon-nl/Producten-diensten/Online-diensten/Goedkoper-tanken/

Wat nu Tom Tom ;-)
@Dave: beetje lastig he, als je geen internet in de auto hebt ;)
@W!d Ik heb om de hoek een Shell station dat goedkoop is en krijg ik nog Airmiles ook.

@Dave: dank voor het adres van de site. Nu nog een iPhone.
We krijgen net de volgende info via de mail:

Zo kan per vandaag via http://www.Mypoiworld.nl met één druk op de knop, het goedkope tankstationnetwerk van UnitedConsumers in elk gangbaar navigatiesysteem (TomTom, Garmin, Mio) worden omgezet. Navigatie maakt automobilisten zo slimmer zodat ze eenvoudiger goedkoper kunnen tanken. De navigatie coördinaten van alle tankstations in Nederland zijn al lang bekend, maar het omzetten van deze coördinaten in je TomTom/Garmin/Mio was lastig. Elk navigatiemerk kent andere download- en omzettingsprocedures en een betrouwbaar, geactualiseerd overzicht van goedkope tankstations is lastig te vinden. Daar moest verandering in komen zeiden Frank de Kruiff van Mypoiworld en Paul van Selms van UnitedConsumers tegen elkaar, begin 2008.

Via Mypoiworld.nl is het omzetten van de navigatie coördinaten van goedkope tankstations, naar; TomTom of Garmin of Mio, nu kinderlijk eenvoudig, en gratis. Bovendien staat UnitedConsumers garant (*) voor de korting van 6 eurocent (of meer) bij de 550 bemande tankstations, een tankstationnetwerk vergelijkbaar met dat van Shell in Nederland. Naast de locaties van de tankstations is via Mypoiworld.nl ook informatie beschikbaar over de verkrijgbaarheid van speciale brandstoffen, zoals LPG.
Ik heb toevallig een ingebouwde navi, maar ik gebruik dat ding zelden. Alleen als ik de weg niet weet. Afgaande op het aantal zuignap-systeem-gebruikers die je ziet rijden weten heel veel mensen de weg niet. Of willen ze de hele tijd naar die leuke plaatjes kijken?
Paul van Selms
TomTom loopt achter:
– 1x per drie dagen de brandstofprijzen actualiseren is niet van deze tijd.
De brandstofprijzen wijzigen immers 3 tot 4 x per week, weten kenners en zelfs de automobilisten.

Zie Geactualiseerde link (dagelijks per 24.00 uur) naar Benzine Diesel en LPG prijzen van de 5 grote oliemaatschappijen
http://asp.unitedconsumers.com/dagprijs.asp

– Je moet je voor de TomTom applicatie betalen terwijl er gratis alternatieven zijn.
Het aantal auto’s uitgerust met navigatie groeit in 2008 met ongeveer 800.000, naar 3 miljoen auto’s. Met navigatie in de auto rijden we gemakkelijker van A naar B, maar navigatie zal ook ons tankgedrag beïnvloeden. Zo kan al sinds begin 2008 via http://www.Mypoiworld.nl met één druk op de knop, het goedkope tankstationnetwerk van http://www.UnitedConsumers.com in elk gangbaar navigatiesysteem (TomTom, Garmin, Mio) worden omgezet. Navigatie maakt automobilisten zo slimmer zodat ze eenvoudiger goedkoper kunnen tanken. De navigatie coördinaten van alle tankstations in Nederland zijn al lang bekend, maar het omzetten van deze coördinaten in je TomTom/Garmin/Mio was lastig. Elk navigatiemerk kent andere download- en omzettingsprocedures en een betrouwbaar, geactualiseerd overzicht van goedkope tankstations is lastig te vinden. Daar moest verandering in komen zeiden Frank de Kruiff van Mypoiworld en Paul van Selms van http:///www.UnitedConsumers.com tegen elkaar, al begin 2008.

Via http://www.Mypoiworld.nl is het omzetten van de navigatie coördinaten van goedkope tankstations, naar; TomTom of Garmin of Mio, nu kinderlijk eenvoudig, en gratis. Bovendien staat UnitedConsumers garant (*) voor de korting van 6 eurocent (of meer) bij de 550 bemande tankstations, een tankstationnetwerk vergelijkbaar met dat van Shell in Nederland. Naast de locaties van de tankstations is via http://www.Mypoiworld.nl ook informatie beschikbaar over de verkrijgbaarheid van speciale brandstoffen, zoals LPG.

(*) Geactualiseerde link (dagelijks per 24.00 uur) naar Benzine Diesel en LPG prijzen van de 5 grote oliemaatschappijen http://asp.unitedconsumers.com/dagprijs.asp
Gewoon net als ik Shell v-power tanken. Probleem opgelost en dat dekt mooi TomTom’s tientje per maand. En mijn auto is er ook blij mee :P
@Lagonda.

Helaas gaat dat bij mij alleen met de mx5. Zucht…
Die doet het erg lekker met V-Power. Meer performance en minder verbruik.
Duitse V-Power is helemaal leuk. Octan 102. Nice. :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).