Fiat in gesprek met Guangzhou

Auteur: , 7 Reacties

Het Italiaanse concern Fiat gaat mogelijk voor de derde keer een samenwerking aan met een Chinese partner. Na de mislukte coöperatie met Nanjing, en het meer geslaagde pact met Chery (dat gewoon voortduurt), heeft Fiat nu een oogje op Guangzhou, de op een-na-grootste Chinese autofabrikant.

Guangzhou heeft al een flink aantal joint ventures lopen, met Honda, Isuzu en Toyota. Aangezien de grif kopiërende Chinezen zich weinig van gerechtelijke stappen aantrekken lijkt het voor de niet-Chinese fabrikanten de enige optie om dan maar een joint venture aan te gaan. Op die manier verwerven ze toch nog een plekje op de enorme Chinese automarkt.

Guangzhou Automobile is vernoemd naar de provincie waarin het merk gesticht werd. Als de samenwerking rond komt, betekent dit dat Fiat weer een productiefaciliteit in China heeft; met de scheiding van Nanjing verloor Fiat haar enige productiebasis in China (hier werden de Siena, Perla en Palio gemaakt).

Het plan is een Alfa Romeo-model in China te bouwen, en ondersteuning te bieden aan de productie van Chery en Fiat in China. (bron: Automobilwoche)

Foto: Guangzhou GAC 4-door Coupé-concept, via chinacarforums)7 reacties

Euh dit is wel volslagen not-done. Hopelijk gaat dit niet door. Ik mag er niet aan denken dat ze nog maar iets te maken zullen hebben met die Chinese meuk, zeker Alfa Romeo niet.
Er staan nog meer concepts van GAC op http://www.chinacarforums.com/forum/showthread.php?t=3410

Zitten echt wel mooie dingen tussen. En ze zien er niet zo heel gekopieerd uit.
Bedoel je niet die opel?

Alhoewel dit nety iets verder vanaf staat dan de meeste chinese copypasta
Fiat maakt al jaren hun bedrijfsauto’s samen met Peugeot-Citroen — waarom schurken ze daar niet wat meer tegenaan? Platforms delen, motoren uitwisselen enzovoort.
niks nieuws onder de zon we weten het allemaal
nog een in de lijn van dacia en dat soort merken
IlCuoreSportivo
Alfa’s maken in China,
laat zijn aub, please…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).