Rijtest & Video: Audi RS6

Auteur: , 161 Reacties

240, 250, 260... Toch maar weer even remmen voor een (uiteraard) Nederlandse caravan. Komt inderdaad naar links, dus er mogen nog 100 km/u af van de snelheid. Zou het dan echt niet lukken om de begrenzer op te zoeken in de RS6? Of zou Audi een onbegrensd exemplaar hebben meegegeven?

In de video verklappen we het ook, dus je mag ook eerst kijken.

Audi RS6 Avant

Begin van het jaar reed ik al met de RS6 op en in de omgeving van Paul Ricard. De brute kracht van de RS6 zou mij dus niet meer moeten verbazen. Toch gebeurde het. De V10 is groot (5.0 liter), maar dat is nog niet alles. Audi monteerde ook nog eens twee turbo’s waarmee het vermogen steeg naar 580 pk. Dat is nog eens zo’n extreme waarde per liter, wat terug te zien is in de koppelkromme. Die is prachtig vlak: van 1500 tot 6000 toeren is er 650 nm beschikbaar. Dus is er altijd kracht voorhanden, zeker ook omdat de standaard Tiptronic automaat altijd bij de les is. De noodzaak om zelf te schakelen met de flippers achter het stuur is er veel minder dan bij bijvoorbeeld een M5. Het V10 blok in de RS6 is bijna absurd krachtig. De sprint van 0-100 doet de RS6 in 4,6 seconden en vanaf stilstand tot 200 neemt 14,9 seconden in beslag.

Audi RS6

Het zal niemand verbazen dat de RS6 is uitgerust met Audi’s befaamde Quattro vierwielaandrijving. Ondanks het overschot aan vermogen heeft de RS6 verbazend weinig moeite om zijn kracht aan het wegdek af te leveren. Dat de testauto op optioneel 20” lichtmetaal stond met 275/35 banden hielp daar zeker aan mee. Ook de bochtsnelheden liggen op stratosferisch niveau. Dat moet ook wel, want ongemerkt rijd je veel te hard met de RS6. Duik te snel een bocht in, en er is een toefje onderstuur. Laat je het gas los, dan komt de voorkant echter meteen weer in het gareel. Het Quattro-systeem is rear-biased, zodat gasgeven ook niet direct meer onderstuur roept, de RS6 blijft simpelweg lang neutraal.

Audi RS6

Onze vrijdagmiddag op de autobahn was niet bepaald het ideale moment om het maximale uit de RS6 te halen. Oostwaarts werden de wegen geteisterd door met piepers en pindakaas overbeladen caravanners. Richting het westen waren de caravans leger, maar niet echt sneller. Dwars door de vrijdagmiddagspits moest het op de Oberhausen Straight dan toch van komen. Volgens het specificatieblaadje van Audi is onze RS6 begrensd op 250 km/u. Een snelheid die je als je ruim 20 seconden leeg asfalt voor je neus hebt, zo op de klok zet. Gelukkig zijn de remmen ook overbemeten: voor zijn de schijven maar liefst 390 mm groot. Na enkele speedruns op camera waren de schijven loeiheet, maar bleven desondanks net zo goed stoppen. Als optie (alleen in combinatie met de 20” velgen) biedt Audi nog keramische remmen aan. Die zijn nog groter (420mm), gaan volgens Audi 300.000 km mee en zijn ook nog een 12,2 kg lichter dan de stalen exemplaren.

Audi RS6

Audi RS6

Hoewel de RS6 niet bepaald karig is uitgerust, zijn er nog talloze opties aan te vinken om de prijs een beetje op te drijven. Voor 316 euro kun je bijvoorbeeld een fietsdrager bestellen waar 2 fietsen tot 26” wielgrootte op kunnen worden vervoerd. Leuk, maar niet essentieel. Spaar dan liever even door en specificeer voor een stevige 2830 euro dat de begrenzer opgerekt mag worden naar 280 km/u. Met een snelheid van 289 km/u maakt de RS6 dan gedecideerd een einde aan de acceleratie. Enigszins frustrerend is dat wel: de fut is er zeker nog niet uit, zodat een onbegrensde RS6 zonder moeite 300 km/u op de klok zal zetten.

Audi RS6

Audi RS6

Supercar prestaties dus, maar dan wel een supercar waarin je zonder moeite en in comfort met het gezin kunt gaan kamperen. Net als de reguliere A6 (Avant) is de RS6 een bijzonder ruime auto en oncomfortabel hard is het onderstel niet. Binnenin zorgen carbon sierstrips (daar zijn ze dan), sportstoelen met RS6 logo en het sportstuur met afgevlakte onderkant voor een sportief accent. Aan de buitenkant geven diverse details het potentieel van de RS6 weer: de velgen, RS6 badges en dubbele ovale uitlaten zijn overduidelijke hints. Op het tweede gezicht vallen de uitgeklopte wielkasten en het front met meer luchtgat dan iets anders pas op. Zeker in het Sepangblauw van de testauto is de RS6 geen verschijning waar je ongemerkt mee de weg op kan.

Audi RS6

Kritiek op de RS6? Goedkoop is hij zeker niet, zonder opties kost de Audi zo’n 166.575 euro. De testauto zat met een paar opties (o.a. 20”, schuif-/kanteldak, sportonderstel, Audi Music Interface) al op 177.900 euro. Dat is een factor vier meer dan een instap A6. Een ander kritiekpunt: het is geen messcherpe rijdersauto, met een gewicht van 2025 kg is de RS6 daar simpelweg te zwaar voor. De vierwielaandrijving zorgt er enerzijds voor dat de RS6 zijn kracht kwijt kan op het wegdek, aan de andere kant beperkt het het repertoire. De RS6 is wat minder speels dan een M5 of E63. Alleen is hij ook enorm veel sneller, zeker in dagelijks gebruik als de V10 twinturbo altijd bij de les is.

Hoe dat voelt, klinkt en eruit ziet: laat je meenemen tijdens onze video-reis met de RS6.161 reacties

Dus toch!
woot zwaar relaxt :D

eindelijk een concurent van de R36 ;)
@tommiejjj: Dit is geen concurent voor de r36.. de r36 komt niet in de buurt van de Audi RS6 , dus kan hij ook niet concureren
mooie test leuke wagen ;)
mooie test, da hebben jullie weer mooi voor elkaar gekregen
kijk hem seinen aan het begin van dat filmpje, mooie sprint trouwens :)

nadat het groot licht aan ging konden jullie nog door trekken of stopte het net boven de 260?
geweldige wagen :d en die grip ongeloofelijk
wat een stoere bak! Leuk filmpje en wat een power! AB ga zo door!
wat een auto
Toffe rijtest!
’60, 70, 80, 100, 120, 140, rijbewijs kwijt….’ :P
En nee, ik geef de RS6 niet aan mijn ma!
@tommiejjj
niet echt bepaald een concurent van de r36…maar kdenk ook niet dat je het sirrieus bedoelde;)

dat geluid van dat eerste nummer is btw slecht voor je speakers..voorderest echt een super auto+video
Ik ga even een schone broek aantrekken.
Ik dacht het al…
En terecht dat Audi zichzelf ver boven BMW en Mercedes plaatst!

Mooi filmpje btw!
Lekker filmpje hoor:) , en een super dikke wagen.
TOP!
Lekker verbruik ook trouwens, bij volle acceleratie :D
weer een mooi filmpje!!
en vet lekkere auto!
Goede test over een geweldige wagen. :)
wat is het toch een mooie wagen, en het is ook weer een vet filmpje. HET IS GEWOON TOP
@Wouter, you are a privileged man…..
Wat moet jij toch een rotbaan hebben!

Maar een super nette wagen weer. Genieten!
Lekkerrrr :D
Technisch briljant en tegelijk ook saai eigenlijk, leuk om een week mee te spelen denk ik maar dan wordt ie snel vrij saai. Wanneer je telkens achterlijk snel moet rijden om enige sensatie te beleven wat heb je er dan aan? Koop een gewone A6 avant en zet er een M3 coupé naast om gek mee te doen ;-)
mm, ik weet neit maar wouter ik vind de C klasse AMG tog beter dan de RS4 maar back on this deze is fantastisch maarja het is duits en premieum dus toch maar die Ford Mondeo 2.5 turbo?
Top Ruben, je filmpjes worden steeds gaver!
@jarnoviw

hmmm, het is in het algemeen absoluut geen concurrent van de r36, die blijft ver achter deze top wagen

echter voor mijzelf heb ik de r36 gekozen, aangezien die (voor mij) nog betaalbaar is…..

@Casper

ik sta zelf ook te kijken van de kilometers die er al mee gereden zijn…
na deze test zal dat wel ruim boven de 10700 zitten… en dat voor een auto die nog geen 2.5 maand oud is… die word behoorlijk vaak getest…..
Geen woorden voor deze schoonheid
Leuke video. Toch blijf ik hem qua uiterlijk erg saai vinden en de wielen… Tsja, je moet er van houden. Vond de vorige een stuk ruiger om te zien.
met een woord:

HEEEEERLIJK !
Enorm Veel sneller dan een E63 & M5??

da ding is ong even snel als E63 en wat sneller dan M5 scheelt 0.5 sec ong!
@ wouter

als je het geld had, zou je de RS6 dan kopen?
Deze auto heeft geen concurrent de E63 AMG en de M5 Touring staan ver onder de RS6 !!
Wat een extreme prestaties! :D
Maar van het uiterlijk kan ik niet waarderen…
veel te netjes en veel te saai.
Voor een leek is het gewoon een audi station!
Maar ja er zijn vast mensen die dat juist fijn vinden!
Doe mij maar een leuke porsche voor die centen…
Met 170km/u denken dat anderen zo langzaam gaan. Is dat geen kwaal van alle sportievere grote auto’s?
Wij hebben daar ook wel eens last van. Best listig.
@ Ruben

Goed bezig, goede video van een knappe wagen, terecht dat je Wouter opnieuw heb wijs gemaakt de rs6 nog een keer te proeven:D
Wat een ubervette bak!
Normaal màg de prijs hier geen kritiek punt zijn. Hij zit namelijk in een zeer hoge klasse…
mooi!
Hmm beetje te duur
maar leuke test!
Super gave bak ckr in die kleur blauw

Off-Topic, iemand enig idee hoe het komt dat alle abhd filmpies haperen, terwijl ik een dikke qaudcore heb en een 8800gt?
@ Rik: internetverbinding?
@casper
gewoon via kabeltje dus ruimte voor honderd mbit en mn internet is 3mbit snel lijkt mij voldoende ofnie?
@ Rik: dat zou je wel denken… Dan weet ik het ook niet :(
@Rik
Moet dan wel aan je internet liggen!

@AB
Geweldige wagen!
In een woord:
GEWELDIG :D
Echt geweldig ja,daar kan zelfs een niet-Audifan niet onderuit komen :D
Beste rijtest tot nu toe! Ruben je bent echt top! En wout.. Damn jij scheurt als een maniak :D
Mooie review! Vooral die fly-by shots waren geweldig :D

Ben er zelf wel ingestonken… vond het geluid in de teaser erg veel van een V8 weg hebben, maar het was toch de RS6 :oops:
Leuke auto, maar ik kan jullie zeggen, ik heb erin gezeten en dat stuur is veels te dik!! Bij ‘de mijne’ was het dan nog eens een alcantara exemplaar. Dikste stuurwiel dat ik ooit in mijn handen heb gehad! Ik kan me niet inbeelden dat je daarin lekker kan racen. Btw eerlijk: ik dacht bij de teaser onmiddellijk aan de RS6, maar ik dacht dat jullie hem overlieten aangezien hij al geweest is. Btw II: Ruben, hoe heb je dat bandengerol weggestopt op de teaser?
mooi heel mooi
hebben jullie ook gezien dat in het begin bij het optrekken 40 liters worden verbruikt per 100 km :d het zal dus niet stoppen bij 170 000 euro, maar wie dat betaalt gaat daar niet over zitten jennen
:)
Mooi filmpje hoor. Mooie beelden op 2:33, 2:44 en 4:07 :)
Prachtig dat je nu ook gewoon werkelijk niemand over VAG-meuk dit, VAG meuk dat, hoort zeiken…

Alleen dat is al een vette prestatie, want ja, afkraken is natuurlijk eenvoudig.


Verder zeer nette test.
Hij overtreft een M5 en….wat een eenvoud ! Zet het ding op de Nordschleife of een ander circuit en niets ! Weg met de pk”s en de 4 wielaandrijving wat deze perfect , saai en zwaar maakt . Een coureur moet dit niet want het doet niets , alleen maar grip . Wordt eens wakker .
pk’s is het simpelst wat een fabrikant kan doen en nu waar het echt om gaat….
€177.900 voor wat niet meer dan een opgevoerde A6 station is.

Maar goed, de fanboys zullen iets wat krom is wel recht willen praten.

En er zal zeker wel een BS comment tussenzitten van: “de vader die met z’n kinderen etc. lekker hard wil rijden en toch in luxe jadajada….”

Jaaaja….
Wat een geile bak vooral in deze kleur !
Ik keek net even die keramische remmen kosten 14 510,- eurootjes !
Wel een hele zware auto , onze R32 weeg rond de 1500 en die voel je al zwaar overhellen op rontonde’s die je snel wil nemen! daar gaat ons 1000 kilo wegende cliootje veel soepeler doorheen , hij geeft een M5 of E63 AMG trouwens toch niet zwaarrrr op de donder ? of merk je dat pas van 100 naar 200?
En dan denk je? hoe gaat ik zosnel mogelijk die 166k bij elkaar verdienen?

pffff de mooiste superfamily car!
uber station, ongelovelijk dik (en premium)
Lekker bak dat! Het knappe vind ik vooral dat -ie ook nog eens móói is, dat is bij BMW of Mercedes nog nooit gelukt…
@ kowalsk: ow… :|
@BR de Wilde

Ik denk dat hij nog steeds de M3 prefereert.. dat verklaart ook de vele BMW-posts op Autoblog. :)
Vette bak or :) Maar waarom de Audi RS6 met de Mercedes C63 AMG vergelijken? Das net zo iets als de Mercedes S-Klasse met de Audi A2 vergelijken :p. Vergelijk gewoon de Audi RS6 met de BMW M5 en de Mercerdes E63 AMG. En wat de C63 betreft, vergelijk die dan met de Audi RS4 en de BMW M3. Dat is qua categorie wat passender ;)
BeLikeNoOther
schitterend, knap gedaan
ZwerverRoodbaard
Idd dus toch :) Werd ik mooi afgeleid door dat stripje carbon :P
14,9 sec naar de 200? ….dan is de E63 en de M5 toch sneller ……??
vergelijkingsmongool
Puik camerawerk, lekkere bak!
haha, met de linkerpinker op gaan dooraccelereren. Linker-vak-rijder:p
Hubba hubba. Meer kan ik helaas niet bijdragen.
@ FireMerc
De RS6 Avant wordt ook vergeleken met de E63 AMG, tenminste, dat hoor ìk…dat weet Wouter echt wel! :lol:
Super rijtest!
Thx :D
@rick dos: Is de M5 dan geen opgevoerde 5-serie? Dat is toch het hele idee in dit segment.. Met de hond in de kofferbak samen de Porsche voor lul zetten..
@Rick dos: de m5 touring kost ook 152 mille zonder opties en de e63 is dan bijna het koopje van dit trio… met 147 mille… die auto’s zijn ook niet veel meer dan opgevoerde stations voor de familie…tja kennelijk hebben mensen het er voor over…..

De mensen van Drivers Republic hebben de c63 amg tegenover deze RS6 gezet, niet omdat het een logische vergelijking is, maar omdat het twee opties zijn in de categorie redelijk groot, praktisch inzetbaar en zeer snel.

De RS6 won op het circuit van Silverstone vrij gemakkelijk… de c63 was duidelijk sneller rechtuit…. Hoezo de wereld op z’n kop?
@tdj

Dus daar heb je €177.000 voor over? Voor dat geld heb ik wel wat andere prioriteiten op mijn prioriteitenlijst van 100k plus auto’s staan.

@wOoOdy

Ik heb ook altijd gezegd dat ik het nut van dit soort auto’s er niet van zie. En dan maakt het me niet uit of er M, AMG of RS opstaat.
@tdj.

De Porsche voor lul zetten?

Op het rechte stuk ja.

Ik heb twee weken geleden een Maserati Ghibli II geklopt van 100 naar 200km/u.

Wow….stoer man….. Not.

Op het circuit kun je mensen echt voor lul zetten.

Een kennis van mij is afgelopen weekend met de Alfa Romeo SZ(het monster) naar Assen gegaan.
Op het rechte stuk gaat de auto niet zo gek hard met z’n 250pk. In de bochten trekt het ding 1.5G en rij je menig Ferrari zoek.
Nu mag je zelf voorstellen wie er op een bochtig circuit sneller is. ;)

Rechtdoor gaat zo vervelen joh.
@ Ferdinand

bij 2.30… Nja, je heb helemaal gelijk. Sorry!
ben aan het verbouwen, en volges mij iets te vaak mij gehoorbescherming vergeten :p
Weer een mooie video is dit! Mooi gefilmt als de RS6 voorbij raast. Zeer knap gedaan.

De RS6 is trouwens wel degelijk de concurent van de E63 AMG en de M5, alleen qua moter, kracht en prestatie’s overtreft Audi altijd. Daarom heeft Audi ook de S6, anders is het verschil zo groot. En iedereen die zeurt over het uiterlijk, dat is juist de kracht van deze auto’s. Als je bij het stoplicht staat met je gezinsauto en zo fenomenaal weg blaast dat je verschillende sportauto’s er uit trekt is gewoon een kick! En als je rustig rijdt is het verbruik heel behoorlijk, maar zodra je begint te trekken schiet de meter omhoog.
Ik vind het eigenlijk alleen maar een vette auto omdat ie zoveel PK heeft en de motor klinkt erg goed. Als ik dat wegdenk vind ik het weer zon compleet nutteloze auto…
De auto zwaarder en zwaarder maken, en dan vervolgens 530…..!!! PK erin lepelen om lekker aso op de snelweg te kunnen rijden.
Een R8 is dan toch veel leuker lijkt me?

En niet zeuren over praktisch dit en dat, mensen die echt een station nodig hebben, hebben geen 166K, als je 166K voor een A6 over hebt heb je wel personeel lijkt me.
Lekker hoor…. Ik zie de lol zeker in van dit soort auto’s. Het RS6 logo zou er bij mij als eerste af worden gehaald. Dat is juist lol! En de echte liefhebber ziet toch wel dat je in een brute auto rijdt.
@Bert: en dat personeel neem je mee als je gaat kamperen? Dat heeft niks met het hebben van 166k te maken hoor.
@mx5: Feit blijft dat dit soort auto’s (M3, RS4, M5, RS6, potente personenautos) in 99% van de gevallen gewoon op de openbare weg rondcruisen. De capaciteiten op het circuit zijn niet zo heel relevant voor de gemiddelde koper. Als je 170k aan een auto kan verpatsen kan je ook wel een dedicated circuitautotje kopen van €30k waarmee je vrijwel elke productieauto zoek rijd.

Dat voor lul zetten bedoelde ik niet heel letterlijk. Wat je stoer vindt is heel persoonlijk.. Ik vind persoonlijk een mx5 niet zo heel stoer.

@rick dos: – Met alle respect – wat een gelul. Als je naar auto’s kijkt voor het nut kan je beter niet op deze site komen. Een 3l tt in een personenauto van 1400kg heeft ook niet veel nut… Ik heb vandaag in een polo 1.4tdi(90pk) gereden en dat ding is eigenlijk prima hier in NL, accelereert soepel naar de 160 en is nog zuinig ook. Toch koop ik die auto niet; ik verpats liever mijn zuurverdiende centen aan een auto met 146pk met RWD en een veel te kale standaarduitrusting. Waarom? omdat ik een autoliefhebber ben.. net als jij neem ik aan.
bekijk die benzine meter bij plankgas :D
@tdj: en waarom heb je precies 580 pk nodig om “gewoon op de openbare weg rond te cruisen”? Maakt dat het plezanter dan, ik zeg maar wat, 300 pk? Ik zie het toch ook niet, en zou net als Rick Dos wel wat andere wagens kunnen bedenken die het leuker maken voor dat geld.
Als mensen al twijfelen aan de propositie van zo’n snelle station…. wat moeten we dan met de (komende) topuitvoeringen van de ML, X5, X6, Q7 en natuurlijk de Cayenne Turbo s (of zoiets)….?
@Lennart: omdat jij het niet ziet betekent toch niet dat andere mensen wel plezier daaraan beleven? Als ik in Duitsland rij dan vind ik het heerlijk om lekker naar de 200km/u te gaan en de kilometers op mijn navigatiesysteem voor bij te zien vliegen. Dat vind ik kicken. Is dat dan gek omdat jij dat niet snapt? Andersom vind ik het gek dat het jou niet heerlijk lijkt om met zo’n krachtpatser naar je werk te kunnen rijden (al dan niet met file). Die andere auto’s die jij kunt bedenken, rijden die net zo makkelijk als deze RS6? Ik weet dat dat niet zo is. In een 911 rij je lang niet zo relaxed, hoe mooi die auto ook is, het is geen vergelijk.
mooie range:
Vier keer de prijs is vier keer het vermogen! De prijs per pk is dus gelijk aan die van de 2.0TDI. ;-)
@tdj.

De mx5 is ook niet stoer voor de gemiddelde mens, zelfs een beetje verwijfd misschien. Totdat je een paar slingerweggetjes tegen komt. :D
Bouncing Bullet
Complimenten, videos worden steeds beter. Jammer van camerabewegingen in shoot met voorrijdende auto. Kan de kwaliteit nog wat hoger? Bijna goed voor fullscreen.
@René, ik zeg niks over wat iemand anders met z’n geld moet doen, van mij mag iedereen kopen wat hij/zij wil ;)

En sinds wanneer heb je 580 pk nodig om 200 km/u te rijden?
Ik heb voor de grap gekeken wat er allemaal voor leuker spul voor die prijs te krijgen is. Ik heb het maar opgegeven om hier een lijstje te plaatsen. Het is gewoon ronduit te veel om op te noemen. ;)
LoL 1 op 2 bij volle acceleratie :P
Vergelijking van de RS6 Avant, de E63 AMG Touring en de M5 touring….

Wie zal dat winnen?
http://www.youtube.com/watch?v=vfRM8GDr5CY&feature=related
@wouter
Mis ik iets hier!! De M5 zit gewoon sneller op 200 dan de RS6. Dus hoezo veel sneller dan M5!!
Ik heb nix met Duitsertjes.
Pffffff alweer een RS (na alle AMG’s Bulletś enz)
@Lennart: ik heb geen 580 pk…. ik moet het doen met iets meer dan 1/3 daarvan en die heb je inderdaad niet nodig om 200 km/u te rijden maar zoals in de clip al wordt aangegeven kun je makkelijker even snel een gaatje vullen als je wat vermogen hebt. Maar het is zo lekker als je de snelheidsmeter snel naar die 200 ziet gaan…. Kijk naar het filmpje, hoor het geluid en zie die naald maar doorgaan…. heerlijk toch?
kvind trouwens persoonlijk de m5 wel mooier klinken
0 – 200 km/u in 14.9s, dat is niet zo snel
een Viper Of M5 doet dat in minder dan 13s en dat met 500pk
ik vind het belachelijk, op een 5l V10 een turbo gaan plaatsen
@CSL: jammer, maar als je de video van Auto motor und Sport (verstokte BMW fans) bekijkt zie je dat de RS6 zowel op het circuit als naar de 200 de M5 touring te snel af is…..
Oops… de video is van Autobild natuurlijk…
Ik wil ook met 290 per uur in zo’n stoel zitten en die RS6 stiksels in mijn nek krijgen gedrukt! :D
Wel mooi zo’n RS6. :)
Hij lult wel dat Audi altijd BMW en Mercedes verslaat maar die doen het wel ff zonder turbo’s he ! Bovendien houd de pret met een Audi op als je een bocht in duikt… doe mij maar die M5, das voor de echte liefhebber !
Super dikke auto!
Zag er vandaag een rijden!
@lennart: Je vat de kern van m’n verhaal niet helemaal. Vanuit het ‘nut’ oogpunt is vrijwel elke wagen die hier gereviewed wordt nutteloos. Met een 80pk polotje kom je ook met het verkeer mee en kan je ook (illegale) snelheden rijden. Wat is het nut van meer vermogen? Plezier. Of dit een lineair verband is valt te betwisten..
Wel leuk dat bij de reclames dan het volgende staat:

Audi R6 Kopen?
Koop ‘m nu met een voordelige Auto- lening. Vraag hier een offerte aan!
@w0o0dy
Mijn Duits is niet al te best.
Maar ik hoor wel dat de m5 de oudste en sportiefste van alle drie is! Vooral wat handeling betreft. No superise for me!
Maar als ik naar de cijfers kijk is de M5 dus ook nog eens sneller met tussen acceleraties!! En nog eens 15000 euro goedkoper! uhm!! Doe maar een zwarte, Sedan met Dinan of hamann motor kit.
Ja amai is dat een kanon! En wouter is niet bang om hem eens te lanceren…!;)
@tdj: jij vat m’n definitie van nut niet helemaal. Bij mij zit plezier daar ook bij ;)
Sommige mensen vergeten dat voldoende vermogen bijdraagt aan de veiligheid van een auto.
Deze Audi heeft ruim voldoende vermogen aan boord.
@mx5/rx8woner, haha, dat is wel de slapste smoes die ik ooit gehoord heb om een A6 met 580 pk van 166.000 euro te kopen: Ja, schat, ik wil dat ik jou veilig kan vervoeren en danarvoor heb ik wel wat vermogen nodig! Haha! Een Polo met 100pk is echt veilig genoeg qua vermogen hoor……….
Baas boven baas…:)
patrickdelsol
Oe de filmpjes worden nu echt steeds beter!
Mooie rauwe kleuren en natuurlijke bewegingen.

Nice job Ruben!
Diegene die de meeste pk”s wil etaleren wil met 4 WD , moet iets verbergen . En dat is het feit dat ze geen AWD heeft . Een spannende auto maken met de helft van de pk”s is pas kunst . Zelfs Alfa romeo heeft straks AWD.
En Audi maar doorsukkelen met de voorwielaandrijvers.
Maar…ooooh wat een pk’s !
Dit is nog best een leuke auto, voor een Audi dan …
Altijd dat gezeur zet ze op de nordscheilfe of waar dan ook en hij zou nergens zijn ja ja hoe vaak kom jij op de nordscheilfe ? ik nooit.
3 x raden wat ik vanmorgen zag in EHV


juist en in de zelfde kleur en donkere (vies?) velgen
Top Gear magazine heeft de RS6 verkozen boven Ferraris en Lamborghinis tijdens een recente massa-test op de Isle Of Man. Het is een wagen met echte prestaties op echte wegen in alle weersomstandigheden met de gemiddelde chauffeur. De prestaties van vele andere sportwagens zijn voorwaardelijk.
Het mooiste aan deze Audi vind ik de Recaro stoelen…

Ben ik dan raar???
LOL
Grappig om te zien dat Autoweek vorige week met dezelfde RS6 heeft gereden. Deze blauwe RS6 is dus echt een testexemplaar voor de pers.

Maar even 2 the point. Leuk filmpje. Bruut vermogen in deze auto. Leuk voor het hele gezin:)
@wouter waarom zat je met het grootlicht te knipperen @ 0.30
Van die iritante mensen die jou der niet langs wouden laten ??
nice
Hoeveel pk zou BMW hebben als ze op de M5 2 turbo’s schroeven ?? in ieder geval meer als audi zeg ik !
Béé eMm double v Motorsport 3
hmm vreemd, ik stond overlangs langs een RS6, en hij kon mij nie aflosse vanaf het roodlicht… en een BMW 135i perf. sprint “maar” vn 0-100 in ongeveer 5.2 sec in vergelijking met een RS6 die in de 4.6sec sprintjes trekt.. nu ja de mijne is een stuk lichter dat wel, maar 306pk tegenover 580pk kan toch wel tellen..( ik weet nu niet hoeveel een RS6 weegt! :D )

verder dik filmpje, alleen vind ik de buitenkant toch ZO saai e..pf.
@béé m w m 3: bij 100km/u leg je in een halve seconde nog geen 14 meter af, dat is geen groot gat als je aan het rijden bent. Dus over een sprintje tot 100 zal het verschil nog kleiner zijn, ik gok op 1 tot 2 wagenlengtes.
De rs6 weegt rijklaar meer dan 2100 kilo meen ik, die is dus redelijk “traag” uit de startblokken. De 4wd helpt ook niet omdat je niet alle power kan gebruiken en niet optimaal kan starten (ong 10procent wheelspin) dus de eerste meters wat verliest.
In de test van autobild kwam de m5 niet verder dan 16sec naar 200km/u en de meeste metingen zijn rond de 15,5sec.
ff een sommetje……
40 liter per 100km (staat op de verbruiksmeter)
Elk uur 260km = 104 liter
inhoud tank = 80 liter

in 46min is je tank leeg! (á €128)


Hoeveel uur moet je daar voor werken?
@auto-gek: 5 minuten!
Toen ik het filmpje aan het kijken was kwam er percies z’n zelfde RS6 voorbij, hier in de straat.

Wel een beest van een auto, jammer van de led verlichting aan de voorkant.
super vette bak…echt die lijnen zijn prachtig!

Dit is echt een van de mooiste en beste auto’s van het moment…echt super!
@béé m w m 3:

Nou he…kdenk niet dat jij met je 135 bmwtje een RS6 eruit trekt! Dan trekt die RS6 sowieso niet vol…
het is en blijft een audi weinig voor veel 30 jaar geleden stelde audi niks voor toen de a4 in 1995 uitkwam waren na 30000km de stuur en fuseekogels al ruim met die nieuwe onderstel van toen en storingsvrij zijn ze ook niet ik ben zelf monteur als je verstandig bent koop je een japaner of een ford dan kun je met de rest van het geld heel wat leukers doen
Béé eMm double v Motorsport 3
@ w0o0dy,

inderdaad in het begin was ik zelfs iets of wat voor maar ik reed niet weg, en hij vroeg(met raampje omlaag :p om eens is een drag te doen van rood licht tot roodlicht, was op de weg naar AS in Genk, kartingcircuit horensbergdam is op die weg als je die kent) dus d8 ik, ok kzal ” hem maar proberen te volgen zeker :D ” maar hij reed me niet los tot aan 150-160 toen was hij ineens geleidelijk aan weg :P

@ martijn,

heb ik dat ooit gezegd? dat ik die stof laat zien? neen :) dankuwel.


ik moet wel zeggen, int echt, vette wagen en enorm mooi interieur, dik pluspunt van audi wel.
ja maar japanners zijn gewoon lelijk!!!
En ik weet niet waar jij werkt, maar ik rij al jaren audi en er is nog nooit iets mis aan geweest…alles gewoon prima in orde! Zie je bij ford niet….
@W0o0dy
meeste metingen rond de 15.5!! wtf
Na drie jaar weet ondertussen iedereen hoe snel de M5 op de 200 zit.
Je zult onder 13sec bedoelen.
Wat voor een M5 hebben ze wel niet mee gekregen?
@csl: weer een beetje blauw/witte waas voor de ogen? De Touring is een stuk zwaarder en (onder andere) daardoor ook een stuk langzamer. Voor de sedan zijn er wel een aantal tests geweest waar de M5 onder de 14 seconden bleef… voor de touring is er geloof ik één meting onder de 15….

http://www.autobild.de/artikel/vier-sportliche-kombis_672261.html
en
http://www.fastestlaps.com/car47ea54d592976.html
Ik wil ze best een keer naast elkaar zien. Ik denk dat de touring makkelijk sneller is. sowieso boven de 200. Tegen de sedan maakt die geen kans maar dat wist ik allang. De vorige RS6 Plus met bijna 500pk (480) ook niet ennu met extra 100pk nog steeds niet!
@CSL: hoe diep kun je je hoofd in de grond steken? De RS6 was de M5 te snel af op 3 circuits (waarvan er twee op http://www.fastestlaps.com staan) en in de sprint naar 200.

Track RS6 Avant (C6) M5 Touring
Oschersleben 1:50.81 1:55.89
Contidrom 1:34.00 1:34.81

Specs
Discipline RS6 Avant (C6) M5 Touring
Max speed 155 m/h (250 km/h) 155 m/h (250 km/h)
0-100 km/h acceleration 4.2 5.1
0-160 km/h acceleration 8.8 10.4
0-200 km/h acceleration 13.5 15.4
0-300 km/h acceleration – –
Quarter mile time 12.42 13.01
Power/weight ratio 0.21 0.19

M5 touring sneller? Dacht het niet!

De M5 touring heeft gewoon veel meer moeite met het hogere gewicht t.o.v. de sedan dan de RS6… (bij de sedan uitvoeringen is de BMW wel sneller) en dat is logisch want de turbo’s en de quattro aandrijving helpen bij een hoog gewicht.

Nu maar wachten op de nieuwe M5 touring… als BMW M ten minste tijd vrij kan maken tussen het opfokken van SUV’s door.
Zeer krachtige auto,
maar wie heeft er ong 600 pk nodig voor een station wagen.
en voor minder geld kun je een snellere Corvette Z06 kopen.
kevin vroegop
ik ben verliefd :|

:Pwhhaha

ik vind de oudere rs4 station ook zo mooi en snel!!

maar deze is toch ook wel hoor ;)
Hier nog een mooi drift flimpje van de RS6: (in het Zweeds)

http://www.automotorsport.se/tv/?m=15009

Hopelijk gaat Autoblog de RS6 sedan ook testen, die is nog mooier dan de Avant en heb je gelijk de facelift.
Dat de M5 sedan sneller is dan de RS6 dat wist ik allang.
Die specs kloppen van geen kant. Die van de RS6 zijn overdreven en die van de M5 touring weer te laag.
De M5 touring heeft juist minder last van zijn gewicht ondanks het gebrek aan 80pk en zoveel koppel. En toch was die met tussen acceleratie sneller!!
Zoals ik al eerder zei. Wacht maar voor een willekeurige race tussen particulieren.
Dan weten we het heel snel.
@w0o0dy
Mochten die specificaties van fasterlaps kloppen.
Dan zou een m3 coupe sneller dan de M5 touring op de 100 en 200 etc. moeten zitten right?
think again!
http://nl.youtube.com/watch?v=qeWsU8uRnK8
@w0o0dy
Hier trouwens nog een leuke tussen de RS4 Avant en de M5 touring.
De sprint specificatie ontlopen elkaar nauwelijks en de rs4 hoort sneller op de 100 te zitten right?!
Nou als de nieuwe RS6 met 80pk meer kan doen wat de M5 hier doet. Dan kunnen we verder praten!
http://nl.youtube.com/watch?v=XdXPjQ8pUqE
@csl: feit is dat de rs6 de m5 touring in alle tests en op het circuit duidelijk te snel af is. De audi is simpelweg te sterk en de m5 touring te zwaar om nog mee te kunnen. End of discussion.
@W0o0dy
Ik weet het die filmpjes komen keihard aan. Maar je zegt steeds “zwaar”. Dat is nogal dom als je weet dat de M5 Touring altijd nog 200kg lichter is dan de RS6 Avant!!
Die circuit tijden boeien me verder weinig voor een stationwagen. zeker in een vergelijking waar eentje 400mm carbon remmen heeft gemonteerd.
Zolang ik het acceleratie gedoe niet in reallife heb gezien geloof ik er geen bal van.
@CSL: die filmpjes doen me weinig…. 1) ze komen van M5 board en dat is nou niet echt een betrouwbare objectieve bron
2) Volgens de test van Evo magazine doet de RS6 Avant 0-140mph (224km/u) in 18,9 sec ongeveer 3 seconden sneller dan de R8.
3) de RS6 avant is geklokt over de 1/4 mile met een tijd van 12,7 sec, slechts 0,3 sec langzamer dan de M5 sedan…….
“ze komen van M5 board en dat is nou niet echt een betrouwbare objectieve bron”
Oke dus jou bronnen zijn wel betrouwbaar en mijne niet wil je beweren!
Ach man luister eens wat die echte supercar owners zelf te zeggen hebben die tegen de M-cars racen. Realiteit is gewoon anders. En die filmpjes zijn daar ook het zware bewijs van.
ik heb nog steeds geen bewijs gezien in een filmpje dat de m5 touring de rs6 avant zoek rijdt?
toch blijft het maar een lelijke bak. Audi is altijd zo bescheiden met de uitstraling.
Ze durven niks. Van mij geen respect.
Smaken verschillen, dus van die eindeloze pk-wedloop lig ik niet echt wakker. En die “strijd” tussen rivalen als E63-M5-RS6 of C63-M3-RS4 boeit mij evenmin. Alle drie merken laten met kracht zien waartoe ze technisch in staat zijn. Echter, als verlengstuk van je persoonlijkheid doet de E63 mij niet echt veel, is de M5 optisch superstoer en is de RS6 een krachtige schoonheid. Helaas kan ik me geen van de drie permiteren, maar met een (gehuurde) M5 en/of RS6 zou ik me een dag in de Ardennen zeker niet vervelen. De racy V10 in de M5 en de turbo – geblazen V10 in RS6 stemmen me hoopvol. Als gematigd autofanaat en sinds okt 1996 trotse bezitter van een gele T5-R uit Zweden heb ik geen reden tot klagen…
@ Jan (met de pet op)

Waarschijnlijk kan jij een mooier ontwerp maken dan deze “lelijke bak”, niet?

Dacht het niet.

Janneke
om een of andere reden blijf ik regelmatig terugkeren naar dit topic via het linkje op de homepage

hij is zo übermooi in die kleur <3

als ik ooit het geld heb…
Wow, vooral 2:06. Alsof er een straaljager voorbij komt met loeiende turbo’s :D
Erg leuk, maar waarom wordt er nooit een italiaanse exoot getest?
Dat houdt de afwisseling erin.
@JTk: we doen ons best om wat vaker exoten te testen, maar daar is niet altijd zo makkelijk aan te komen.

PS: een Lambo is ook gewoon een Audi hoor ;)
hmmmm 2 turbo’s?
wat een afrip… hadden ze op de eerste versie ookal
Ronald Somai (RS!!)
Ik rij al bijna 21 jaar Audi en ik kan het weten!. Nooit geen problemen/mankementen ervaren!!. In augustus 1988 stapte ik over van een BMW 320 naar een AUDI 80. Dit gebeurde per toeval en sindsdien nooit meer een andere merk aangeraakt!. Voor mij is AUDI het beste en betrouwbaarste automerk dat er bestaat. De nieuwe RS6 is een JUWEEL!. Petje af voor de designers en voor de technici van AUDI. Ik blijf dit merk trouw omdat ik de goede eigenschappen persoonlijk heb ervaren en hoop nog heel veel rijplezier te hebben zoals de afgelopen 20 jaar!!.
Groet, Ronald.
al dat gelul hierboven over dat de RS6 sneller is dan M5 en andersom.
ik kan ook de specificaties lezen
Leuke test maar komop jongens ben lid geworden van PowNed voor jullie maar dan mag het wel iets kritischer. Ik bedoel €160.000 voor zo’n saai en lelijk interieur is toch een minpuntjes, en de buitenkant is los van de mooie velgen en led lampjes ook niet echt bijzonder. Heb er zelf ingereden en hij rijd onwijs gaaf maar wel beetje kritisch blijven heren, ik bedoel istie €160.000 waard heb ik je niet horen zeggen en daar gaat het toch om bij een objectief autoprogramma? Kijk er wel nog steeds met veel plezier naar uit!
we hebben nog een a6 avant op zolder gevonden,
Rijd ook nog lekker..!
280 alsst even kan :D
Pff…. Hahahaaha Audi altijd wel net iets sneller als bijv. bmw of mercedes misschien met die RS6 maar S8 450pk V10 vs S65 612pk V12 en zo is dat bij meerder modellen mercedes heeft altijd boven Bmw en audi gestaan kwa Pk’s en top speed
een woord voor: WOW wat een kanon. Die fluitende turbo is gewoon heerlijk 8)
Alleen damn dat verbruik draai ik me nog ’n keertje voor om
:shock:
deze maakt zeker wel gehakt van de M5 en E63 AMG.
en de RS5 heeft meer PK dan de M3
de Q7 V12 TDI heeft meer PK enk Koppel dan de SLS AMG (!)
de RS6 heeft meer pk en koppel dan de SLS en al die andere mercedessen.

terecht dat Audi zich boven Mercedes en BMW plaatst

en die LEDS zijn ook machtig mooi.

Alfa romeo, lancia, ferrari, opel, citroen en de mercedes C klasse facelift krijgt ze ook; en dan zeggen al die audi-haters: kermisverlichting (bij Audi)

terwijl alle andere automerken Audi nu ook gaan opvolgen.
haha; Audi overtreft toch alles; wil niet zeggen dat ik een mercedes- bmw hater ben ofzo. maar audi levert veeel meer kwaliteit en denkt veel meer vooruit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).