Psychedelisch: Citroen Hypnos

Auteur: , 28 Reacties

Ook de mensen bij Citroen zijn zich druk aan het voorbereiden op de autoshow van Parijs die in oktober los zal barsten. En daarom hebben ze deze crossover bedacht, de Hypnos. Een combinatie van een coupé, sedan en SUV aldus Citroen.

En het is natuurlijk een hybride, want zonder hybride tel je tegenwoordig natuurlijk niet meer mee. De Hypnos heeft 200 pk en een gemiddeld verbruik van 4,5l/100 km en een CO2 uitstoot van 120g/km. Dat klinkt op zich allemaal prima, maar dan zie je de impressie van het interieur! Blijkbaar hebben de ontwerpers de verkeerde champignons gegeten bij de lunch.

Citroen Hypnos28 reacties

Dat waren aardige paddo’s ;)

Ziet iemand logica in dit interieur? Buitenkant vind ik overigens gaan, leuk maar niet gangbaar
@307hdi

let er nu nog maar oop dat het het interieur is!
Ik kan mij voorstellen dat dit niet geheel praktisch is.
Te lang naar het plaatje kijken werkt inderdaad lekker trippy.
Stel je de taferelen op de weg voor. Leuk met transparant dak en vrachtwagenchauffeurs. :D
ach ja het is wel orgineel
en wederom weer een dikke vette 10 met een griffel voor Citroen ..
absurd dus goed ..
hippe velgen! Overigens zijn de prototypes van Ctroen vaak stukken beter dan de daadwerkelijke productiemodellen…
als deze er komt dan ben ik de eerste die hem heeft
Nog meer rotzooi.
Lekker fancy autootje..

Zeker een geslaagde concept van Citroën..
Coupé, sedan en SUV? Ik zie de sedan nog niet echt… Dus dat maakt het een SUV-coupé, en een X6-concurrent. Ach, wat ben ik toch cynisch. Ik ga hier ook maar niet de vergelijkingsmongool uithangen, hoewel het makkelijk zou zijn. Ik zeg gewoon dat ik het een mooie auto vind.
Het interieur is behoorlijk spacy, en ik kan er niet echt een structuur in ontdekken waar je op zou moeten zitten, maar het is dan ook slechts een impressie, een inspiratiebron voor het echte interieur, dat vast ietsje normaler uit zal vallen.
Ik vind het overigens wel vrij normaal ogen voor een concept car (en dan heb ik het over het exterieur), een voorbode voor een eigen SUV misschien? (eindelijk)
‘coupé, sedan en SUV’

Voor een X6 ziet ie er zeer goed uit!
@ citrofiel
die rare blokjes zijn de zittingen en die lijnen de rugleuning.
maar dan heb je op de achterste 2 stoelen heel wat meer ruimte
@ rikkon; Ik was eerder! :P

@ primramessar; Vertel verder…
@ nilo; Ah ja, ik zie het… Ongeveer. En daar zit dan een zwarte scheidingswand tussen? Lekker gezellig… Dat ziet er iig hoog uit… :? Maar een impressie is natuurlijk opgepimpt, en bij de concept zal het er wel wat normaler aan toe gaan met gewonere bekleding. Zitten op blokjes lijkt me niet top. ;)
de neus heeft in mijn ogen wel wat van een aston martin, echt zeer geslaagd!!! Ookal zal hij als productie model er een stukje minder spectaculair zijn, jammer genoeg!!!
extreem… is leuk! Beetje vreemd, maar wel lekker. Om maar eens een oude koe uit de sloot te halen.
@ lincoln
Valt mij ook op hoe vaak Citroen echt goede vernieuwende concepten heeft.
Kijk nu eens naar die buitenspiegel, funky.
Grotere foto? Ik wil meer details zien.
En citroën scoort terug… met een concept. Op dat vlak doen ze het al net zo goed als Saab. Die maken ook fantastische concepten, maar wanneer krijgen we daar eens iets van te zien op de weg?
Organic noemen ze dat toch, dat interieur … ik vind het wel wat hebben, lekker schoppen tegen de gevestigde standaard.
Ik dacht eerst dat ik een BMW CS concept op hoge poten zag
@DAT; die spiegels zijn inderdaad erg apart. Zal de EuroNCAP wel over vallen ten aanzien van ‘voetgangers-veiligheid’. Ziet er scherp uit…
Citrofiel evil twin
Gedurft,futuristisch,… dat is helemaal Citroën! ;)
@ evil twin; Ik vind het nog wel meevallen met het gedurfde en futuristische… Ik vind het een vrij realistische concept. Een voorbode van de eigen PSA-SUV? Laten we het hopen! :D
ik hoop dat hij komt
weet je wat een vette site is om auto’s te bekijken:

http://www.netcarshow.com ;)
Zéér mooie evolutie in het Citroën-design met respect van het dna van het merk.
Zeer zeker zijn er kenmerken van de vorige concept-wagens :
cfr. C-sport-lounge – concept, de C-Métisse (prentjes op de site die Tim nét hierboven aangaf) maar ook de Xantia Break: kijk maar naar die oplopende gordellijn achteraan.
Gooi maar op de band voor productie !
En doe mij maar ook zo’n interieur ! Moet Kunnen !
En heeft deze auto ook de fantastische Hydroactive ophanging die ik niet meer wil missen ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).