150 Dodge Chargers voor politie in Koeweit

Auteur: , 36 Reacties

Je hoeft de Dodge Charger geen mooie auto te vinden, maar als politieauto is het een stoere verschijning. In ieder geval een heel stuk stoerder dan de auto's waar onze politie zich in mag verplaatsen. Dat vinden ze in Koeweit ook, want Chrysler mocht een order van 150 Chargers noteren, die zullen worden omgebouwd tot politieauto.

In het Midden-Oosten is de Charger het bestverkochte model voor Chrysler. Een delegatie uit Koeweit bracht een bezoek van 4 dagen aan de Verenigde Staten om het nieuwe politie speeltje goed te keuren. Er werd een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van Chrysler en de afgevaardigden mochten op een testcircuit zelf even los in de Charger. Over twee maanden zullen de auto’s worden afgeleverd.

Dodge Charger Politie Koeweit

Dodge Charger Politie Koeweit

Kuwait to Take Delivery of Dodge Charger Police Cars

A Kuwaiti delegation visited the U.S. to inspect and approve the upfitting of 150 Dodge Charger police vehicles purchased by the Ministry of Interior. Selection of the 2008 Dodge Chargers was a natural choice; Charger is the number one volume vehicle for Chrysler LLC in the Middle East.

“Chrysler is proud to have worked with Kuwait’s Ministry of Interior in the sale of these Dodge Charger police vehicles,” says Trent Barcroft, Managing Director – Chrysler Middle East Regional Office. “Chrysler has partnered with other countries in the sales of Charger police vehicles and we will look for additional opportunities to increase sales and expand the Dodge brand in our market.”

During their four-day trip to Detroit, the delegation officials visited the Chrysler headquarters in Auburn Hills, Mich., and experienced the performance of the Charger police units at a ride-and-drive at the Company’s Chelsea (Mich.) Proving Grounds.

“Reflecting an image of strength and power is important for our law enforcement officials and the Dodge Charger portrays this image to the Kuwaiti people,” says Deputy Ministry of Interior, Musaed S. Al-Guwainem. “The Charger police cars are being customized with the necessary equipment for three different government vehicles – traffic, security and emergency response – where speed, handling and functionality are critical to their job.”

Selection of the Dodge Charger as a national police vehicle will provide the civilian customer a sense of security and trust that the Charger meets rigorous governmental standards and will offer the private buyer excellent value and safety.

Upfitting of the 150 Dodge Chargers is being performed at Canfield Equipment Service, Inc. in Warren, Mich. Delivery of the vehicles to Kuwait is expected to be completed in the next two months.36 reacties

Kijk, dat zijn nog eens dikke politie auto’s, i.p.v. die Golfjes en Zafira’s hier.
Zo das een hele goede keus, doet me denken aan de tijd dat onze politie nog in Porches rond reed
Ach, verkoopt Dodge ook eens een paar auto’s.
@climax toen sex nog vies was en god nog herman heette?
Who the f*ck is Toyota! Kijk dat is weer eens een bewijs dat als mensen niet op geld,verbruik en afschrijving hoeven te letten maar meer op uiterlijk en power dat er iets leuks uit kan komen! :)
Zijn die Chargers eigenlijk niet even duur als onze Volvo’s? Dan kunnen we er in Nederland ook wel een aantal aanschaffen, dan zit je eigenlijk alleen met benzineverbruik.
EN CO2 uitstoot!
geloof me als je de hele dag op de weg zit, dan zit je liever in een volvo dan in een amerikaan. degelijkheid en kwaliteitsniveau hebben we dan niet eens besproken! groeten
met zo’n charger kan je lekker preventief mensen van de baan rammen (zoals de gewoonte is in de States)…

leuke auto, dat wel
Kijk dat straalt tenminste nog eens wat uit…
Dan vind ik onze V70’s en Landcruiser V8’s van de rijkspolitie toch een stuk gaver hoor…
van de andere kant, als dat model daar zo vaak verkocht wordt stelt het voor die mensen misschien daar net zoveel voor als een golfje tdi voor ons voorstelt :)
sorry hoor, maar jullie hebben het er alleen maar over wat een mooie auto het wel niet is. Ik vind het eerlijk gezegd een kwalijke zaak. Er wordt op een zeer slordige manier tonnen geld over de balk gegooid. Laat ze eerst hun bevolking maar fatsoenlijk voorzien in hun behoefte dan hun eigen heilheid
Lopen wij hier maar te tobben met een VW Touran 1.9 tdi (100 pk geloof ik)
Die is niet vooruit te branden,veel te klein enz enz…
Stop de NL politie lekker hier in Priussen, en Den Haag ook meteen. Het moet toch groen. Moet de popo ook niet meer in Volvo T/D5’jes te rijden….Of in VW Golf R32’jes…
W Benjamin
Dan kan het eerste beste petje in de standaard GTI al ontkomen van de politie.. Is ook niet de bedoeling denk ik..
@SjoerdV

Mss is het je niet opgevallen, maar Koeweit is net zon rijk land als de Emiraten. De originele bewoners zijn dan ook stinkend rijk. Of er veel buitenlanders daar wonen zoals in de emiraten dat weet ik niet. Die zullen vast niet zo rijk zijn, maar genoeg om normaal te kunnen leven.

Verdiep je eerst in de shizzle.
Laat ze maar dit soort bakken aanschijven, kun je nog makkelijker de Politie kwijtrijden daar deze bakken onmogelijk door een bocht kunnen….:’)
Ik bedoel natuurlijk: aanschaffen…
Ivm de hoofdruimte achterin ligt een 300c eigenlijk meer voor de hand. Of hebben ze daarom juist de charger gekozen? Dan kunnen ze altijd nog beweren dat de blauwe plekken van de arrestant komen door de haastige rit en de beperkte ruimte achter…
soeey hoor sjazzzzzz maar je kom relaxer uit een amerikaan als een volvo , heb 3500 km gereden met een yank heerlijk en luxe , geen euro voor mij .
Richard Brunsveld
Netjes, is inderdaad stuk beter als die Focus en Zafira’s hier.
In de film “The Island” rijd de politie ook rond in van dit soort wagens. Alleen dan een beetje futuristisch gemaakt van de voorkant :P
Blijken die Arabieren toch nog iets van smaak te hebben. :)
Overigens hebben de Nederlandse politie-auto’s vaak wel een fikse chiptuning ondergaan, en bovendien kunnen (vooral van de rijkspolitie) agenten aardig bochtjes rijden. En later we eerlijk wezen, een Charger in NL-politietrim? Volgens mij gaat dat er niet uitzien en zal er ook misplaatst uitzien in het NL landschap.
Haha net Gran Theft Auto 4 :-)
@Dennis
Ja dat wilde ik ook zeggen :P
De ‘FIB Buffalo’ :)
Dodge verslaat “premium” Audi.
http://www.248am.com/images/audicop1.jpg
Het is echt niet zo dat een Volvo luxer en lekkerder rijd als een Amerikaan hoor. Amerikanen staan juist bekend omdat ze zo lekker rijden en luxe zijn.
@marbbk

Nee, dat zijn Dodge Magnums die een gestript zijn van chroom etc. Broertjes van de Crysler 300C.
Leuk om in koeweit in een charger achter een lambootje aan te rijden, omdat ie door rood rijdt… Zou die copper dan die lambo in kunnen halen?
@SjoerdV,
ik hoor hier iemand spreken die totaal niet weet wat hij zegt……
Ga eerst zelf maar eens een kijkje nemen in Koeweit, dan babbel je wel anders.
Ik heb er een half jaar stage gelopen en armoede is er ver te zoeken.
Zelfs de “import” mensen (voornamelijk van indiase afkomst) worden er netjes behandeld.

Als ik de kans zou krijgen zou ik het zo inruilen voor Nederland !!

Wat betreft de Dodge Chargers.
Het gehele politiekorps reed er al in amerikaanse bakken dus dit is een best logisch vervolg.
Mooie auto / stoere verschijning / aardig snel
Dit zijn nou echt typische ouderwetse Amerikaanse copcars. Fantastisch dat ze ook nog echt gebruikt worden.
fuckkkk nu moet ik op passen hier in koeweit (woon er namelijk) ik rij nu al met de leeftijd van 15 in een ferrariXD maar voorheen hadde ze aleen maar bmw M5’s dus krege ze me niet te pakken, nu denk ik well :S kuuttt
FlorisFerrari
@Jeroen

Echt denk je nou dat iemand je geloofd hier?
Je bent maximaal 12
de fbi buffalo van gta 4.
@Endlezz; Ze worden toch allemaal stuk gereden ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).