Seat verlaagt de prijs van de Leon 2.0 TSI FR

Auteur: , 29 Reacties

200 pk voor (ruim) minder dan 30K. Wie zei er dat autorijden in Nederland niet meer leuk kon zijn?

Seat haalt 1300 euro van de prijs af, waarmee de prijs van de Leon 2.0 TSI FR op € 28.995,- uitkomt. Dat is niet tgek, want de 2.0 TSI levert 200 pk en en een koppel van 280 Nm tussen 1.800 tot 5.000 tpm. Met een sprint naar de 100 in 7,3 seconden en een top van 230 km/u is de Leon FR ook zeker vlot genoeg.

De FR is ook vrij aardig aangekleed met o.a. een verlaagd sportonderstel, 17” sportvelgen, een verchroomde dubbele uitlaatpijp, kenmerkende bumpers in de kleur van de carrosserie, het FR-logo op de achterklep en zilverkleurige spiegels. Het interieur krijgt sportstoelen met FR bekleding, maar het interieur is nooit het sterkste kant van de Leon geweest. Het blijft aan de ambiance te zien dat Seat niet de pikorde binnen het VAG concern mag bedreigen. Gelukkig rijdt de Leon FR leuk en is ook nog eens flink te tunen. Er is ook een 170 pk sterke Leon FR diesel, maar de prijs daarvan blijft ongewijzigd (€ 32.050,-).29 reacties

Hoeveel kost een VW Golf GTI dan?
Heb trouwens liever een GTI dan een Leon :D
Oke, een beetje gezocht en het scheelt 1500 euro. Ik spaar liever door ;)
“maar het interieur is nooit het sterkste kan van de Leon geweest”
… de sterkste kant van de leon, bedoel je? ;)

Absoluut een leuke aanbieding trouwens, omdat die Leon ook nog eens voor een paar luttele euro’s te chippen is naar 230-250 pk, of je moet het zelf kunnen :D
Goedkoop is toch nog wat anders. 30.000 euro is niet niets :)
@ Pieter; tegenwoordig is een redelijk snelle auto niet goedkoop :P alleen tsja als je een 0.8 matiz wilt van 8000 euro dan is dit idd duur ;)
@ K-Kalkan: Dat is meteen wel weer het andere uiterste :P Het leuke is, zoals ik al zei, dat je voor die 29 mille een hele goede basis hebt om hem de vergetelheid in te chiptunen, en dan is die R32 (of die Cupra) plotseling nergens meer :D
IlCuoreSportivo
Hoeveel zou dat in Belgie zijn dan, minder dan 20000???
Das wel een uitdagend aanbod.
IlCuoreSportivo
Goedkoopste golf gto 36600
das ruim 8000 meer, dan zou ik de seat kiezen, toch iets betere looks.
IlCuoreSportivo
gti moet dat zijn
Koop nu een Seat Leon 2.0 TSI FR en u krijgt korting! :P Maar ik heb toch liever een Volkswagen GTI ja.
@ Jesper; Ligt zelfde 2.0 TFSI blok in, toch :D ? Een golfje kan je ook gelijk tunen tot 230pk en hoger met een grotere KKK turbo en een uitlaatsysteem etc etc ;) dus eigenlijk gewoon zelfde als de leon alleen dan in een ander pakket :P

@ IlCuoreSportivo; Bronnen? zie VW site voor de prijs van de GTI..
ik rij d’r een… :D
Voor 31.995,- een Golf GTI Limited Edition 240. 240 paarden en wat leuke spullen. Lijkt mijn niet zo’n moeilijke keuze.
@ K-Kalkan: ik bedoel maar, zelfde blok, betere looks (persoonlijk!), minder euro’s :D En wat je op dat blok in de VW kan schroeven, kan ook in de Seat. Alleen als je een lel van een turbo dr in wil, dan vanzelfsprekend ook grote intercooler, rvs uitlaatsysteem dr onder door, dan tikken de euro’s al lekker aan. Misschien kan je dan beter meteen voor de Cupra of R32 gaan ;)
die seat heeft bijna t zelfde kenteken als 1 van de nederlandse enzo’s (64-tv-hs)
Strakke actie. En zo’n FR blijft een leuke auto. Het interieur is beetje cheapo maar dat went heus wel. De vorm vind ik best aardig. De Golf GTI heeft alleen een mooie neus. De kont is om te huilen met al dat plastic en interieur is veelste saai en een Golf rijdt iedereen al
beetje oud nieuws, prijsverlaging is begin augustus al ingegaan
@ Jesper; Idd, ieder zijn smaak, vandaar dat ik voor de GTI kies ;)
Kvind de leon wel wat hebben , zeker de fr is mooi. Gisteren nog een nieuwe golf gti gezien , is netjes maar tegelijk ook redelijk saai voor een sportieve wagen
Het is trouwens een TFSI motor,de TSI’s liggen in de 1.4 vag’s ;)
En voor die 1300,- die je bespaard kan je mooi af-fabriek xenonverlichting nemen,dat hoort op een auto die iets uit moet stralen..
Die prijsdalen komt natuurlijk doordat er 300s pecila Golf 40 edities worden gemaakt met 240pk en iets van 30.000 euro.
keuze tussen een gti golf of een leon is niet zo moeilijk. Seat blijft plastic en net niet.
Leg er 1500 euro bij en koop een Golf GTI. Veel betere auto.
Ik heb er een, ik kan het weten
Golf een veel betere auto? Zit allemaal tussen de oren. En el cheapo interieur is ook wat overdreven. Tov een Audi misschien wel, maar heb je wel eens een Opel of Peugeot van binnen bekeken? Ziet mń FR er toch beter uit van binnen hoor. Keuze tussen GTI (die over een maandje uitloopt) of een FR is alleen een kwestie van smaak en verder niets.
“Het is trouwens een TFSI motor,de TSI’s liggen in de 1.4 vag’s”

Tegenwoordig staan alle T(F)SI motoren bij SEAT in de prijslijst als TSI.
Doe mij maar een electric orange Ford Focus ST.
@roy

Rj zelf in een audi en die is van binnen inderdaad erg mooi afgewerkt van binnen. Maar je hebt gelijk met Opel en Peugeot, dat is idd helemaal niks…
ford focus haha..mijn god
mijn buurman heeft een seat leon cupra met bijna 400pk zo erg getuned turbo’s erop xenon idd zwarte bbs velgen ik en me zus hebben gister rondje gereden bah wat is die snel geloof me die rijdt een R32 easy eruit het is een monster vooral in nijmegen in de stad we trokken meer publiek dan een ferrari scuderia die wij zelf op een kort konden bijhouden zie ik een R32 niet doen die brult alleen ma komt niet over de 250km dus geef mijn ma lekker een seat leon cupra.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).