Bekijk de Toyota iQ van alle kanten

Auteur: , 88 Reacties

Tot nu toe moesten we het doen met een studiofoto van Toyota's smartkiller, de iQ. Maar nu heeft Toyota wat foto's de wereld ingestuurd van een iQ in de grote boze buitenwereld. Voor de mensen die het even vergeten zijn hebben we een kleine opfriscurcus.

De iQ is de kleinste vierzitter die straks op de markt zal zijn. Hij biedt plaats aan 3 volwassenen en een kind (of bagage), een echte 3+1 dus. Verder weet Toyota te melden dat de CO2-uitstoot begint bij 99 g/km.

Maar er is (volgens mij) nog niks bekend over de motoren waarmee de iQ leverbaar zal worden. Maar in de wandelgangen wordt gesproken over een 1.0 3 cilinder met 68 pk en een 1.4 liter en 90 pk sterke dieselmotor. En hoewel de iQ een stuk korter(!) is dan de Aygo zal de prijs vermoedelijk wel hoger liggen dan die van de Aygo.

Toyota iQ

De afmetingen van de iQ zijn 2,99 (L) x 1,68 (H) x 1,50 (B) de wielbasis is twee meter. Verder krijgt de iQ maar liefst 10(!) airbags mee., telt u even mee? Twee frontairbags, twee zijairbag, twee raamairbags, twee knieairbags en tenslotte nog twee airbags achter de hoofdsteunen van de achterpassagiers.

Ook gaan er nog geruchten over een plugin-hybride van de iQ die in 2010 op de markt zou moeten verschijnen.

Toyota iQ

Toyota iQ

Toyota iQ

Toyota iQ88 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
leuke specs, maar het trekt me totaal niet. vind hem vanaf de zijkant ook niet echt aantrekkelijk
hij blijft lelijk
Wat is die auto pokkelelijk ik kan mij niet voorstellen dat daar iemand mee durft rijden
kleiner dan een Aygo en dan toch 3+1 zitplaats? Packaging miracle dan deze auto. Verder trekken die korte stuiterhokjes me niet… Misschien leuk voor in Tokio of misschien zelfs wel in de randstad, maar nee dank je.
Nog niet half zo ‘kek’ als een Smart, maar de 3 zitplaatsen zijn handig. Dan rijst nog steeds de vraag… waarom geen Aygo maar dit? Voor mensen die helemaal niet kunnen parkeren misschien?

http://nl.youtube.com/watch?v=4cCtoPmeaHo
Nee, het lijkt net zo’n scootmobiel-ding, maar dan met een Toyota kont en neus. Ben benieuwd hoe veel we hem gaan zien hier.
wat een idioot autootje
Een betere ontwerper
Zozo, afgeplat stuurwieltje :O
Ik wil dat 3+1 interieur wel zien.

Het exterieur is in ieder geval afschuwelijk. Maar dat zal veel mensen een worst wezen want het is een Toyota. En dan heb je geen smaak. (Dat is wetenschappelijk bewezen) ;)
Vreemd dat hij Belgische nummerplaten heeft…
Leuk auto’tje, 99% van de tijd voldoet ie aan alle mobiliteitswensen.

Helaas kopen de meeste mensen hun auto op basis van die 1e % waarin ze:
– het verlaagde golfje eruit proberen te trekken bij het stoplicht
– de caravan naar de stalling slepen
– met de hele familie inclusief grootouders naar de Efteling rijden
– die 30 kratten bier halen voor het huisinwijdingsfeest
– 200 kg gipsbetonplaat scoren van de aanbieding bij de Gamma
– indruk proberen te maken op dat 90-60-90 meisje met die onoverwinnelijke glimlach
en ga zo maar door.

Het toyo’tje is waarschijnlijk de rationele keuze, maar van dat soort mensen bestaan er maar weinig.

Toch denk ik dat het ding wel een relatief succes gaat worden bij de niet neanderthalers…… Smart heeft het segment ontwikkeld, Toyo gaat inkoppen?
hardcore hooligan1993
belgisch kenteken :s
lol
sebastianchubasco
ik hoop dat die airbags goedkoper zijn geworden anders is ie wel heel snel totalloss…
f??k hoe spel je totalloss… mja…
sebastianchubasco
lekker sportief stuurtje trouwens…
Ik vind 90pk nog best potent voor zo’n bultje op wieltjes.
Daar kunnen geen 3 volwassenen in! :|
@Laurens.
Dat gevoel bekruipt mij ook altijd. Maar er is een oplossing:
Overal in het land moeten er centra komen waar mensen of fabrikanten hun SUV kunnen dumpen. Je loopt tegenwoordig toch voor gek met zo’n auto.
Als je ruimte nodig hebt kan je met je iQ, Smart of een gelijk welke andere domme auto z’on SUV ophalen om met oma naar de Efteling te gaan.
:P
Best een grappig karretje. Hij is luxer en comfortabeler dan een Aygo. Toyota richt zich met deze auto dus op een andere doelgroep
@Laurens .. you rule dude ..
En ik snap niet dat sommige mensen deze auto lelijk vinden. Het is toch een leuk autootje om te zien? Maar dat is mijn mening, en wie ben ik… :P
@ Hemstra.
Hij is nog niet eens zo heel lelijk, alleen dat wipneusje vind ik zo jammer. Maar goed, er moet ook een motor in natuurlijk…
@ Laurens

Natuurlijk heb je gelijk, maar wat moet je? Als je die ene keer per jaar je caravan niet meer mee kunt slepen, die ene keer niet naar de Efteling kunt gaan of eens in de maand de auto van een vriend moet lenen om je kratjes bier te kopen, mis je toch een hoop gebruiksgemak. Dus hoewel het percentueel niks voorstelt, zorgt het wel voor een hoop frustratie…
belgisch kenteken is omdat ie bij toyota zaventem ontwikkeld is. Ik zag hem hier regelmatig gecamoufleerd rondrijden, maar had spijtig genoeg geen camera mee. Hij is klein!!! :)
whoa! evenveel CO2/km als de Golf VI met 105 PS! Moet je lef hebben!
Richard Brunsveld
Lelijk zoals alle Toyota’s in mijn ogen.
Bijna alle testauto’s van Toyota hebben een Belgische nummerplaat, omdat ze ontwikkeld worden in Zaventem bij Brussel. Let maar eens op de spyshots van de IS-F, de LF-A, de nieuwe Prius, de Avensis en alle andere Toyota’s en Lexussen.
Een gedrocht, met veel te veel rare vormen.
RX-7/6UK Owner
hoezo 3 volwassene dan zal die gene die achtein zit wel een dwerg moeten zijn anders past het toch nooit kijk hoe ver die voor stoelen naar achteren staan je hebt achter in mischien net zoveel plaats als in een micra c+c
Lijkt me een degelijke concurrent voor de Smart, die ook zeer goed doordacht is. Wordt waarschijnlijk voor jonge mensen te duur (die kopen nu Aygo) dus de doelgroep is mij vrij onduidelijk.
dit wordt natuurlijk weer een bestseller ..
helemaal geënt op de Amerikaanse markt ..
alles wat ze in europa verkopen is bijvangst ..
@lincoln, de iQ is in eerste instantie NIET ontwikkeld voor de VS. Maar voor Europa (en volgens mij) Japan.
@robbie .. dan is het helemaal een stoere actie van die jappen ..
aangezien de smart het wel heel goed doet in de states ..
zal Toyota wel meer verdienen aan de bijvangst dan aan de europeese markt ..
Tof ontwerp!
Driezitters zijn geniaal.
Mijn eerste karretje was een Matra Simca Bagheera. Met een driezitter hebben de meeste mensen geen sedan meer nodig.
op die sudiofoto’s zag ie er wel vet uit, maar nu vind ik het maar een raar autotje. Ik moet hem in het echt zien voordat ik kan zeggen of ie mooi of lelijk is.
franse auto fab
Heb nog nooit zo’n lelijk stuk blik op wielen gezien. wie zou nauw ooit zo’n verschrikkenlijke auto kopen.
studiofoto’s? dat ding staat al een maandje of wat in de showroom in parijs!
pracht auto, eindelijk eens een die nergens op lijkt! Mooi strak, ook binnen.
Stoer ding zeg ik.
Zelfs al krijg je er een hele mooie meid bij dan nog wil ik er niet in gezien worden.
dit zijn de auto’s van de toekomst
FERRARI_POWER
tis juist een legoblokje met 4 wielen
Dit noem ik geen auto meer, eerder een overdekte kart of een slap aftreksel van een Smart. Issie wel snelweg waardig? Volgens mij waait die weg als het te hard waait of wordt plat gereden door een truck. Een Smart vindt ik dan nog wel wat hebben, ook al zijn dat een lelijk auto’s, zij waren wel mooi de eersten die een rijdende bank maakten. Maar goed dat er ramen in zitten, je zou toch spontaan last krijgen van claustrofobie?

Ach.. dat is natuurlijk slechts mijn mening. Ik heb het niet zo op kleine auto’s, of je maakt een echte auto of je maakt een skelter, maar ga er niet tussenin zitten te klooien.
Direct bij wet veplichten om mee in de binnenstad te rijden! Zuinig, veiliger dan je denkt en gaat economisch om met de steeds kleiner wordende ruimte in de steden. Alle grote leasewantpappakandezewagenechtnietzelfbetalenbakken de stad uit. Op een gegeven moment is de koek op en moet er eens een keer ingegrepen worden. Have a nice drive!
Om iets positiefs bij te dragen: stoer sportstuur!
Dit stond een paar weken terug al in AV, dus zeg nou niet dat Toyota ”nu” pas foto’s de wereld heeft ingestuurd :P
Beetje off topic, ik hoorde gisteren iemand vrij stellig beweren dat de mens maar 3% van alle CO2 uitstoot veroorzaakt. Bijvoorbeeld termieten stoten al 4% uit?!

Iemand enig idee wat de bron is van die theorie?

Als het zo is, waar maken we ons dan druk over qua CO2 reductie, behalve dat we de effecten van zeespiegelstijging etc. dienen op te vangen met wat hogere dijken.
@Laurens: Het is vooral gewoon marketing. Het is tegenwoordig “hip” om een zo zuinig mogelijke auto te rijden, omdat het een goed gevoel geeft om het milieu minder te vervuilen.

Daarnaast denk ik dat we ons wel zorgen moeten gaan maken over het opraken van de brandstofvoorraden, maar de auto speelt daar relatief gezien geen grote rol in.
10 airbags? als je dan een klappert maakt, word je helemaal doodgedrukt. Lelijk autootje, te grote wielen voor zo’n klein ding. zal ook vast en zeker 1 ton zwaar zijn?
hou nou toch op ..
dit is een complete auto .. alleen kleiner dan van de buurman ..

zeker geen troep ..
Heb er in gezeten in Parijs 2 dagen geleden.. vond het maar niets.
hahaha wat een stom ding 10 airbags in zo’n auto dat heb toch geen enkele nut als je een aanrijding krijg aan de voorkant rol je aan de achter uit je auto hihihi
Ieder keer valt het mij op dat de reacties via deze autoblog door zeer negatieve figuren en zeikers gedaan wordt. Zodra er iets nieuws , anders of met nieuwe tecnieken op de markt komt wordt de boel afgezeken of weten altijd diverse personen dat een”duur”merk het bter kan. Wat een zootje zeikerds
er zou in samenwerking met Yamaha een motorblok gemaakt worden met als basis het motorblok van de Yamaha R1 sport motor. Dat is een 1000cc viercilinder in lijn met (laatste model) 182 pk…..
Erg interessant Zit vol inovaties!
En een keer wat anders!
Toyota is goed bezig, lijkt mij.
Auto’s afzeiken is toch zo makelijk…
” beh een vierkant hok! ”
Ik denk dat de helft van de zeikerds nog geen rijbewijs heeft…
Nee hij ziet er niet uit als een Lambo, maar wat wil je!!
Plaats de auto in het segment waarvoor hij ontwikkeld is en ik denk dat dit auto’tje het heel goed gaat doen!

Toyota maakt de laatste tijd niet de mooiste auto’s, maar ze hebben wel het lef om dingen op een totaal andere wijze aan te pakken. Ze doen het toch ergens goed gezien hun positie in de markt.
Toyota is zeer goed bezig – breek de wagen maar af – hebben ze met Lexus ook gedaan. Dat is nu wel even anders. IQ zal spoedig ook als hybride aangeboden worden wie weet zelf met waterstof – Toyota heeft het alemaal maar introduceert gelijkmatig. Gewoon om de concurrentie niet te hard tegen de borst te stoten. In België komt hij zoals alle Toyota’s met 5 jaar waarborg. Gewoon super zo een karretje waarop je kan rekenen.

10 jaar geleden Smart limited Edtion gekocht en er veel plezier aan beleefd. Alleen de onderhoudsbeurten waren buitensporig duur. Als je ooit in een Smart hebt gezeten weet je dat hij niet klein aanvoelt. Toen vooral dankzij het galazen dak. Weet iemand of de IQ dit ook zal hebben ?
en nu maar hopen dat ze weer terug zijn op Starlet nivo (qua afwerking) ipv Yaris!
Dat Belgische kenteken is helemaal niet raar. De eerste Lexus IS-F’s reden ook al met Belgische platen rond. De reden hierachter is héél simpel, België was een van de eerste markten in Europa die Toyota is gaan bestormen en de hoofdzetel van Toyota Europa ligt ook in Brussel. De rallywagens van Toyota reden in de jaren ’80-’90 ook met Belgische platen en werden hier ook gestald buiten de competitie.
We hebben de IQ voorlopig alleen nog maar in het wit/parelmoer gezien. Ik denk dat ie in het zwart en met iets grotere (17″?) velgen best stoer eruit komt te zien.
Echt een bijzonder karretje.Door het achterbankje wordt het zeker een grote concurrent voor de Smart.
intelligente iQ slimmer dan de knappe Smart?
“tenslotte nog twee airbags achter de hoofdsteunen van de achterpassagiers.”
Hahaha da lekker veilig als je al achter de voorstoel kan komen
Wat een 45 km auto model zeg. Nu hou ik al absoluut niet van kleine auto’s. Er zit geen model meer aan tegenwoordig, de enige leuke kleine auto ooit was de Suzuki 100SC coupe, dat leek nog ergens op. Deze kan zo de 45 km auto in Star Wars gaan spelen:)………
Het enige wat smart is aan de Smart is de autoverkoper en de fabrikant die zo’n ding weet te slijten aan een argeloze autorijder!
Doe mij maar een Japanner. Net zo betrouwbaar als Duitser maar dan voor een fractie van het geld.
Wat de IQ betreft, ik heb nog nooit zo’n kleine auto gezien die zo stevig aan doet. En het interieur streeft z’n klasse makkelijk voorbij. (vergelijk maar ’s met de Aygo)
Tja veel verschillende meningen en da’s maar goed ook anders reden we allemaal in ’t zelfde…zoek je je ook helemaal de pokke als je hem ergens parkeert.
Anywayssss…..kleintjes hebben de toekomst. Probeer tegenwoordig eens ergens parkeerruimte te vinden (buiten de garages om) waar je je SUV bakbeest kunt parkeren. Dát vind ik nou idiote auto’s. Wat MOET je met zo’n ding. Want hoeveel mensen zie dáár inzitten??? Juist UNO!
Dan liever zo’n kleintje die je zelfs met de neus tegen de stoeprand kunt zetten. Schijnt een draaicirkel van een erwt te hebben.
Ik heb een proefrit aangevraagd iig…laat het jullie weten.
Mooi, perfect afgewerkt autootje met veel innovaties, echt IQ, we hebben erin gereden en er meteen 1 besteld! Rijdt prima, goedkoop en als een vorst op de weg, hij is luxe in de dure uitvoering en hij is handig in gebruik….en straks 3 euro per maand wegenbelasting!!!!!
geniale auto,vooral de automaat,af gekeken van daf vandaar geniaal
Haha leuk al die negatieve reacties van eind 2008! Ik vind het juist een leuk apart stoer bakkie, gelukkig heeft ieder z’n smaak, anders wordt het zo saai op de weg! Na het luxe interieur en de standaard luxe extra’s te hebben bekeken maar eens een proefrit aangevraagd. Wow, wat rijdt dat leuk, de vergelijking met een kart klopt best aardig, maar dan in positieve zin! Ik heb er de dag erna meteen een besteld!! Wees dus gewaarschuwd, als je er eenmaal in hebt gereden wil je ‘m gewoon hebben. En dan nog niet eens gesproken over de zeer lage rijtuigenbelasting en brandstofkosten. Dit wagentje wordt steeds leuker. Ik lach me gek. :lol:
Net een IQ Aspiration gekocht want dan extra luxe. Mooi afgewerkt; prima wegligging en ruimte voorin genoeg. Prettig is de hoge zitpositie. Jammer is dat er geen cruisecontrol (ook niet als optie) beschikbaar is; met het ook op het milieu toch een gemiste kans. Bij bestuurders met lange bovenbenen is er achter de chauffeursstoel weinig beenruimte voor kleine kinderen. Rijgedrag wel wat aanpassen; de acceleratie bij inhalen is matig.
Een hoog IQ gehalte. Als bonus: zuinig; geen BPM, minimale wegenbelasting en waarschijnlijk geringe afschrijving op jaarbasis.
FOUT………cruisecontrol is gewoon als optie leverbaar.
De Toyota IQ heeft geen mogelijkheid voor CRUISE CONTROL volgens de dealer in Hoorn. Anders zullen wij onze IQ, leverdatum 17 mei a.s. moeten laten “ombouwen”. Groet, Wiqm
Dat heeft de dealer verkeerd…..kijk maareens in de prijslijst van toyota.
Je hebt gelijk, per 1 april is dat (gelukkig) veranderd. Ik heb actie ondernomen en het wordt in onze IQ ingebouwd. (619 euro)
Handig zo’n blog!
Bedankt en groet, Wim
Sinds 24/04 de bezitter van de IQ comfort met CVT en vindt hem helemaal super.
Wil ook graag de cruisecontrol in laten bouwen en ben benieuwd naar de ervaringen er mee.
Waar heb je hem in laten bouwen etc.
Je kunt ook rechtstreeks mailen naar:
[email protected]
Hartelijk dank alvast.
Toyota Botman Hoorn regelt dat een tuningbedrijf uit de omgeving de cruisecontrol inbouwt, de aflevering is daardoor een week vertraagd.
Het wachten op onze IQ duurt daardoor nog wat langer, maar dan is ie wel meteen helemaal OK! We blijven nog even in onze oude auto rijden….
Groet, Wim.
Ben benieuwd bij welk tuningbedrijf en welk type cruisecontrol het wordt want dat konden ze bij de dealer niet vertellen, zag alleen in de folder dat de bediening aan het stuur van John Gold is.
En uiteraard of het bevalt
Die is het! Of het bevalt weten we uiteraard nog niet, zodra we er een weekje in hebben gereden, lees je het, wordt wel eind mei!
Groet, Wim
Leuk een auto(tje) afzeiken!

voor al die gene die straks met hun zware en vooral flink verbruikende auto bij de tankstation staat en natuurlijk daarna terug rijden naar huis ga ik met mijn nieuwe IQ nog ff langs een mooi restaurant om lekker uit eten te gaan .
want ook al is het geen dikke bmw of mercedes hij heeft wel de degelijkheid van een toyota en is super luxe van binnen en daar boven op bespaard hij mij het geld voor de extra leuke dingen in het leven (zoals inparkeren vlak voor de deur hahahahaha) maar goed dat is nou een mening van de doel groep waar toyota het op heeft gemunt !
Ik ben een gelukkige IQ rijder.
Toch had ik een probleem, n.l het linker raamrubber was niet goed en is vervangen.
Perfecte auto, ook met cruisecontrol en automatische bak, je zoeft overal naartoe. Je merkt niets van het schakelen, wel wat lawaaiig vergeleken met mijn Passat, maar ik zet de radio wel wat harder.
Ik heb er alleen spijt van dat we er niet meteen grotere velgen met bredere banden onder hebben gezet. ik vind vooral de achterbanden wat ielig, maar hij rijdt super!
Bij ons blijft de richtingaanwijzer links altijd hangen….nieuwigheid, komt wel goed!
“nieuwigheid, komt wel goed!”

Leuk voorbeeld van verwachtingen. Als het een Franse auto was geweest, had je dat dan ook gedacht, of dacht je gelijk, goh wat een domme fout en wat een slechte auto? Ik denk dat sommige mensen gelijk van het slechtste uitgaan als ze lagere verwachtingen hebben. (jij niet natuurlijk, nooit jij ;) )
Ik ben een positief mens en verwacht ook veel van mijn garage/dealer. Ben er van overtuigd dat het in orde komt, alleen dat al is voldoende om het voor elkaar te krijgen. Verder heb ik nog nooit een Franse auto gekocht, ben zeer tevreden met VW en Toyota.
Ik krijg mijn IQ in augustus ( 12 weken levertijd buhhhhh)
heeft er iemand een IQ schakel 1.0 vvti ?
klopt het een beetje kwa verbruik wat ze adverteren 1:23 ?

als de mijne binnen is zal ik mijn vindingen plaatsen.
Het benzine-verbruik van een IQ wordt voor een groot deel bepaald door je rijsteil.
De IQ is helemaal gericht op een zuinig verbruik- dus is het niet verstandig om bredere banden te monteren- die geven meer rolweerstand.
Verder vind ik dat mensen die de IQ niet op juiste waarde weten te schatten dat maar voor zich zelf moeten houden.
Die mensen raad ik aan gewoon eens bij de dealer te gaan kijken om deze bijzondere auto te beleven, en daarna pas commentaar te leveren.
Deze reactie is niet uitsluitend bedoeld voor de vorige schrijver, maar ook voor eerdere schrijvers (wie de schoen past trekke hem aan).
hoi jos, na een 6500 km gereden te hebben kan ik zeggen dat je de 1-23 wel op je buik kan schrijven
met wat moeite lukt het de 1-20 te halen (gemiddeld)
verder valt het mij op dat de iq in de stad zuiniger is dan op de snelweg (ikzelf rijd elke dag 50km snelweg)
cruisend in de stad met een handgeschakelde bak kun je wel 1-25 halen vaak of beter zelfs
en de computer die het verbruik meet is redelijk acuraat
de cruisecontrol is pas recent op de optielijst gezet helaas
die had ik in mijn vorige auto ook en dat mis ik nu wel
nog een nadeel, voor een stoplicht moet ik me met mijn 193cm in rare bochten wringen om het stoplicht te kunnen zien
en in tegenstelling tot anderen raakt mijn hoofd het dak niet
alleen mag de persoon achter mij geen benen hebben aangezien de bestuurders stoel vast tegen de achterbank zit ;-)
maargoed, ik koop tenslotte een auto voor mezelf en niet voor de passagiers

bij wassen in sommige wasstraten is het wellicht beter de antenne er af te schroeven aangezien dit sprietje u 46 euri gaat kosten bij breuk (rekening ter inzage ;-( )
heee bedankt hans voor je reactie.
ik zal de mijne over ongeveer een goede maand krijgen .
als ik het zo hoor rijd de iq dus zoizo zuiniger dan wat ik nu rij
(vw lupo , met moeite 1:16)
en de wegenbelasting is zoizo 20 euro per maand goedkoper.
dus al bij al geen slechte keus gemaakt zo te horen.
ik zal de tip van de antenne goed onthouden.
en zal hier ook mijn bevindingen plaatsen zodra ik hem heb .
mag ik is vragen hans in welke kleur en uitvoering jij de iq hebt gekocht ?
ik heb de mijne in 1.0 vvti aspiration uitvoering met navi .(zilver metalic)
heb jij de navi ook en zo ja bevalt i goed ?

groet jos
van af 13 maar 2009 ben ik in het bezit van een Toyota IQ. Ik rij ca 5000 km
per maand kris kras door NL. In alle opzichten een top wagen, comfort, zeer stil,rijd als een grote midden klasse auto, ongelofelijk zuinig 1/19-1/23 zonder probleem. Kort om een sensatie!

Prof Drabb de handlezer van NL

http://www.drabb.com
even een reactie op Prof Drabb,
Na zijn website bekeken te hebben (wist niet wie hij is) vind ik het goed van hem dat hij in een milieuvriendelijke auto rijdt.
Veel mensen met een middenklasse auto zouden zijn voorbeeld kunnen volgen – dan zou het veel leuker worden op de weg.
Hij heeft een record gevestigd op zijn vakgebied; nu wordt het tijd voor een milieu-record in Nederland.
er zou een basisuitvoering van onder de 10.000 euro kunnen komen die in grote aantallen gereden wordt, want verkocht wordt ‘ie dan sowieso

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).