Nieuwe BMW 8 Serie wordt geen M8

Auteur: , 28 Reacties

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat BMW in Shanghai het doek van de CS Concept aftrokken en nog langer geleden dat er geruchten rondgaan over een nieuwe 8 Serie. Inmiddels heeft BMW bevestigd dat ze inderdaad bezig zijn met de ontwikkeling van een Gran Turismo op basis van de CS Concept. Het model zou in 2010 op de markt moeten komen en de voornaamste concurrenten zijn de Porsche Panamera en Aston Martin Rapide.

En hoewel de Gran Turismo zijn onderstel (voor een groot deel) deelt met de nieuwe 7 Serie ziet BMW het toch als een compleet apart product. En daarom zal dit model ook ontwikkeld worden door M GmbH, jawel de afdeling die we kennen van pareltjes als de M3 en M5. Maar dat betekent nog niet dat het nieuwe model ook een M badge opgeplakt krijgt!

Want als we de mensen in de wandelgangen mogen geloven dan zal dit model niet als M8 oid door het leven gaan. Eigenlijk is dat niet zo heel erg vreemd want bij de 850CSi was dat ook al het geval.

Gelukkig zullen we onder de motorkap geen schrale viercilinder vinden. Er gaan namelijk geruchten over een 6 liter V12. Dat blok zou dan gebaseerd zijn op de V10 uit de M5/M6, maar met 2 extra cilinders. Een andere motor die wordt genoemd is een twin-turbo V8. Het blijft allemaal nog een beetje speculeren, maar van dagdromen is natuurlijk nog nooit iemand slechter geworden. (via: drive.com.au)28 reacties

Heerlijk dikke auto, komt ook goed met de rijeigenschappen. (ga ik toch van uit) Alleen benieuwd wat overblijft van dat concept-design.
lijkt me geen onaangename wagen dan :) graag veel CS erin stoppen! Ook wel grappig om te zien hoe porsche en BMW naar elkaar toe kruipen als merk. Enige verschil is dat Porsche nog steeds veel 911’s doet en BMW moet het op dat gebied van de funfer hebben.
Volgens mij gaat er nog een tijd komen dat BMW sportievere en exclusievere modellen levert dan Porsche :P X5 wint het iig van de cayenne!
Hopelijk lijkt ie veel op het concept model want dat is echt iets om de vingers voor af te likken of om een moord te plegen!!!
Van de vorige 8 serie was er wel een M8 prototype, maar dat is nooit in productie genomen.. Deze had een gedowntunede McLaren F1 motor, best jammer dus dat die er nooit gekomen is..
De M-benaming zal niet passen bij het segment-imago…
@Darahan: dat van die McLaren motor is een misverstand, die motor zou oorspronkelijk in de F1 terecht komen maar bleek te zwaar en te lang te zijn, daardoor is er uiteindelijk een andere motor in terecht gekomen van BMW.
De lichten moeten toch wat lager of op gelijke hoote van de roosters komen.
De voorlichten doen me teveel denken aan de nissan skyline.
@robbie

“Maar dat betekend nog niet” -> betekent (!)

-edit: check!-
Als dit de toekomst van BMW is, dan wordt het een gouden toekomst ;) Mark my words. Benieuwd wat er van het design van de concept zal overblijven, maar een ding staat al vast en dat is dat dit een behoorlijk lekker scheurijzer zal worden. (ondanks zn omvang)
wat een lelijk gedrocht zeg die nieuwe designs van bmw zijn echt lelijk wat hebben ze ineens met die varkensneuzen gril ????
Concept cars van bmw wijken normaal gezien nooit veel af van het uiteindelijke productiemodel. En in dit geval denk ik dan vooral aan de Z9 concept die uiteindelijk de 6 series is geworden.
Die CS concept hep ik altijd al mooi gevonden doe hem dan maar precies zo
En iedereen weet natuurlijk wel dat het een M GmbH product is dus dat plaatje maakt dan ook niet zo veel meer uit
Wat een heerlijk autobahn-blazertje :D
Hij is denk ik nog het best te vergelijken met de Panamera, hij mist namelijk de klasse om het tegen de Rapide en de Quattroporte op te mogen nemen…
HEERLIJKHEID !!!
Wat een wonderschone auto. Elke keer weer als ik de plaatjes zie hoop ik dat ie zo zonder wijzigingen in productie zal gaan!
Ijdele hoop vrees ik.
Wat een heerlijke bips heeft deze wagen. Neus is nog beetje wennen voor mij maar dit bewijst maar weer waarom BMW mijn favoriete auto merk is.
Het liefst heb ik een Opgevoerde 8 cilinder. Want de BMW M-Modellen klinken allemaal veel te ”hoor mij nou lekker hoger en dynamischer klinken dan jij”. Ik wil ff een keer een Bulldozer horen van ”Wat probeer je te doen? Ik ben een adrinaline stoot van het kaliber Terror” Dikke oersterke V8. Yeah..
zijn neus heeft wat weg van de nieuwe dodge charger.

niet dat hij niet leuk is maar het viel me op
M8 oid * is het niet ooit?
leuk gerucht overgings van die turbo!
Vierdeurs 8-serie. Is dat logisch? Of hadden we die discussie al gehad?
Als er een M8 zou komen, waar moet die dan mee concurreren?
Ik heb het over de M8, niet over de CS Concept!
Richard Brunsveld
Ja & nee, ik weet nog niet wat ik er van moet zeggen, ik wil eerst meer zien/
zucht…..weer zo`n rommeltje van bulten en knobbels.
Dat kan heel mooi zijn, maar dan moet je wel extreem durven zijn.
Niet als je een agressieve auto voor conservatieve mensen probeert te maken. Oudere bmw`s hadden dat wel, die ingetogen agressie, omdat de hele lijn klopte. Is deze weer door die amerikaan getekend?
Wat een beest.
Béé eMm double v Motorsport 3
hehe, die motorkap.. :)
Hou het gewoon bij de CS
nik scheitfeld
Waarschijnlijk met een CO2 emissie van 500 gram per km.
Een prachtige auto!
Maar wanneer komt ie nou uit. vind de 7 ook erg mooi, maar deze maakt hem echt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).