Nissan pakt uit in Parijs: nieuwe Pixo en Note facelift

Auteur: , 14 Reacties

Speciaal voor de liefhebbers van kleine auto's pakt Nissan uit op de Autosalon van Parijs. Niet alleen presenteren ze een compleet 'nieuw' model, de Pixo, ook de gefacelifte Note is te bewonderen. Het kan zijn dat de Pixo je bekend voorkomt, want feitelijk is het een Suzuki Alto met een nieuw neusje.

De Pixo zal verkrijgbaar zijn in de lente van 2009 voor een ‘zeer lage prijs’. Ik ben benieuwd.

Nissan Pixo

Een tweede primeur van Nissan is de facelift van de Nissan Note. Deze typische familieauto heeft een gelift neusje en in het interieur vinden we een nieuw geintegreerd navigatiesysteem. En Nissan bied een nieuwe 1.5 dieselmotor aan met een CO2-uitstoot van slechts 119g/km.

Nissan Note facelift

Nissan Note facelift

Nissan Note facelift14 reacties

Ze zouden beter de grote wagens die ze in Amerika verkopen ook hier lanceren ipv deze modellen.
@Dylan, gezien de hoge benzineprijzen zal dat denk ik niet snel gebeuren ;)
Opnieuw twee auto’s die gedateerd zijn vooraleer ze nog maar te koop zijn. Mochten nog maar de helft van deze “creaturen” van de weg afgehaald worden, het zou voor iedereen aangenamer worden.
wow spits neusje voor die note ”i like it”
wat vind je er dan gedateerd aan?
De nissan note blijft een leuke auto om te zien! De pixo vind ik niks, koop dan een toyota aygo.
Ik heb wel iets met die Note. Praktisch wagentje om sportspullen mee te nemen en om een weekendje weg te gaan. D’r past zo een surfplank in de auto. Het enige is dat het er nu uitziet als een leasebak waar je ook je gezinnetje met 2.3 kinderen in kan vervoeren.
Björn Borgmoer
Jammer trouwens van die Note. Die facelift doet ‘m in mijn ogen niet erg goed. Hij doet me denken aan die bolle Japanse ontwerpen van de jaren ’90. En het fornt van de nieuwe Alto sluit beter aan op de rest van de carrosserie dan bij de Pixo. Mwah mwah dus.
Björn Borgmoer
fornt = front uiteraard. :-)
Ik vind de front wel okay. Je kan wel zien, dat de invloeden van Renault steeds sterker zichtbaar worden. Plak er een logo van Renault op en het is een volwaardige Fransman.
Ik vind die note ook wel een geslaagd wagentje, het ontwerp dat de Modus meteen had moeten zijn.

Nu nog een dikkere diesel er in en je hebt een lease-hit denk ik
Grappig dat op beiden auto’s hetzelfde kenteken zit, maar dat zal wel voor de foto’s zijn denk ik.
Ik rij al drie jaren first-note. Geweldige auto. Vind de neus niet zo mooi als de oude. Ik rij er mee door heeeel Europa.
Leuke auto om te zien. Koplampen vind ik een verbetering tov het oude model maar de gril vind ik niet bijzonder. Mijn buurman heeft er een en vertelde dat er nu cruiscontrole met een speedlimiter in zit…leuk voor een auto van nog geen €. 18.000,- . Maar een ding snap ik niet in de recentie staat: nieuwe 1.5 dieselmotor met een CO2-uitstoot van slechts 119g/km hoe kan het dan dat die slechts een D-label heeft gekregen?? snapt iemand dat?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).