Geen nieuwe bestelbus voor UPS chauffeur Bret Boyd

Auteur: , 32 Reacties

Bret Boyd is een chauffeur bij het Amerikaanse postbedrijf UPS. Toen hij 22 jaar geleden in Oost Texas bij UPS in dienst kwam, kreeg hij een GMC bestelbus onder zijn kont. Nu anno 2008 bezorgt hij de post nog steeds in dezelfde bus. Hij heeft er al meer dan 1,6 miljoen kilometer mee afgelegd en in de tussentijd is de motor al drie keer vervangen evenals de lak van het voertuig. In al die jaren Boyd nog nooit betrokken geraakt bij een aanrijding.

Je zou dus verwachten dat de beste man op enig moment wel een nieuwe bus verdiend heeft. Hij heeft ook absoluut een nieuwe bus verdiend en die is hem ook al aangeboden, maar Boyd wil geen nieuwe bus. Hij houdt het liever bij zijn oude en trouwe kameraad. De bus is volgens hem net zo comfortabel als z’n sofa thuis. Ik denk dan: die man heeft thuis dringend een nieuwe sofa nodig.32 reacties

“Hij heeft er al meer dan een miljoen 1,6 miljoen kilometer”

ach het is ook voor jullie zondag avond ;-)
Mmm toch best veel zo’n 80000 per jaar. Bij ons op het werk haalt de auto die het verst moet rijden zo’n max +- 55000 per jaar en die heeft dan de hoogste km stand. Inderdaad gigantische daar in de VS
@ Sjaaky

55k als meeste per jaar is niet bijzonder veel hoor, ik weet dat het bedrijf dat voor Coca-Cola in Dongen rijdt ingeveer 400k per jaar onder de wielen krijgt, maar die wagens rijden ook 24 uur per dag… Ik rij zelf ook 55k per jaar om naar m’n werk te komen (ivm wisselende locaties).
@dennis: Na zo een lange tijd in een zetel te zitten kan hij niet beter passen. Zolang de veren er niet doorschieten teminste :)
En zonder ongelukken. Knap hoor.
Whow fet ja,

kick ook wel dat UPS dan zegt “oke dan vervangen we de motor wel als je geen nieuwe bus wil”

een nederlandse baas zou zeggen “hier heb je een nieuwe bus, niet zeiken over dat oude ding”
heb nu net in 11 maanden 80.000 km achter de rug met mijn auto…
Inderdaad gaaf! Lekker oprijden heet dat. Maar heb wel m’n twijfels bij de veiligheid. Ik rij toch liever rond in een auto met wat airbags enzo…

@ Yellomello: 400.000 km per jaar in EEN auto??? Dus elk van de 3 bestuurders rijdt zo’n 133.000 km per jaar! Indrukwekkend. 80k had ik al gehoord…
is idd ook wel cool dat UPS dat zegt, tevens denk ik dat het vervangen van zo’n motor nog altijd goedkoper is dan een nieuwe bus :) maar wel tof dat hij nog eer geeft aan zo’n oldtimer :) maar dat is de beste man zelf ondertussen ookwel geworden .. hihi :D
400K in een jaar is best te doen,
Is ongeveer 1100 km per dag,
maar als die autos constant rijden, hoeven ze nog geneens 46 kmph te rijden om dat te halen !
dus 133.333 km per jaar per bestuurder, is best reeel zo :)
400.000km per jaar? Dat is grofweg (bij gem. 60kmpu) een jaar lang 18 uur per dag rijden. En dan heb je het nog niet over onderhoud of pauzestops gehad.

Extreem veel iig. Niet onmogelijk, maar veel.
400k per jaar is, uitgaand van 365 dagen van 24 uur, 46 km/u gemiddeld. Mét tanken, onderhoud, files, laden en lossen. Waar rijdt die wagen? Rondjes op Nardo?

Hoedanook: 300k ofzo geloof ik direct. En dat is óók heel veul!
Als ik 80.000km per jaar in zo’n bruine schoendoos zou moeten rondrijden zocht ik een andere job.
Werk bij een taxibedrijf en die auto’s draaien werkelijk 24 uur per dag, ok niet altijd rijdend maar ga uit 12 uur op een dag…
dat is anderhalve ton per jaar, 400k lijkt me dus sterk maar is met alleen maar snelweg km’s niet onmogelijk…
geen nieuwe ups bus voor hem .
wel voor een ander dan
400k km per jaar is wel overdreven veel, wellicht internationaal transport met dubbele chauffeur. Op geen enkele andere wijze zal dit te halen zijn.

200k voor een internationale vrachtwagen komt beter in de buurt.
Wat is iedereen verbaasd hier zeg over die 400k… Kijk voor de gein maar eens op de teller van een Mercedes E-klasse taxi bij schiphol-airport als-ie een jaar oud is, sla je ook stijl van achterover.
Even mierenneuken: wat wij een bank noemen noemen de Amerikanen een sofa. Bij ons is een sofa een ligbank, zoals bij de psychiater. Het moet dus bank zijn. Denk ik.
Nog even eentje on-topic: Ik denk dat UPS uit marketingoogpunt toch liever alleen nieuwe busjes heeft rondrijden. Dat plus het feit dat hun chauffeur dan veilig tussen de plofzakken zit.
Is het misschien een goed idee om de beste man naast een nieuwe bus, ook een nieuwe sofa -sorry, bank- aan te bieden? ;)
Even wat anders….. laatst op discovery gezien: De bezorgers van de concurrent van UPS, DHL maken op hun ritten nooit een bocht naar links….. Hun navigatie berekend een route waarbij dat niet nodig is. Links af kost veel tijd voor stoplichten enzo, terwijl rechts af vaak gewoon doorrijden is….. Dat noem ik nou eens een efficient navigatiesysteem…..
dat is nou duurzaam!
@ Bevin: Als jij gelooft dat een blok met omtrek van 1 mile omrijden om een stoplicht te sparen efficient is, heb je het mis ;) Dan kun je beter het stoplicht pakken en hopen dat-ie meteen op groen springt. Doet ie dat niet, kun je mooi de motor uitzetten om zo brandstof/kosten/millieu te sparen. Zeg nou zelf, is dat niet veel efficienter? ;)
@Bevin: Dit was weel UPS en niet DHL. Het waren die bruine bakken en pakken!
@Bevin en @Jesper,

In Noord Amerika (VS + Canada) hoeft verkeer wat rechtsaf wil slaan bij een stoplicht NOOIT te wachten, da’s net zoiets als wij hier wel eens zien voor fietsers, alleen geldt ’t aan de overkant van de plas voor gemotoriseerd verkeer.

@Jesper, ik wil het méér verbruik van 1 mile omrijden tegen stoppen, afzetten. starten, optrekken enz. wel eens tegen elkaar afgezet zien… denk dat de omrijder het niet eens zo gek doet.
@ 406: We hebben het over de Kwestie linksaf en stoplichten, dat je in de U.S. of A. overal meteen rechtsaf mag is mij goed bekend.
Bij dat 2e heb je overigens een goed punt, ben k ook wel benieuwd naar ;)
Als je dus linksaf moet ga je dus eerst 3x rechts en vervolgens rechtdoor met het risico alsnog voor ’n stoplicht te moeten wachten.
Dat zie ik de PTT/KPN mannen hier nooit doen hun vw of ford transit willen houden maar ja het is ook geen GMC! :)
1.6 miljoen kilometer in 22 jaar en zonder ongevallen dat is knap
Ik kan me voorstellen dat hij gehecht is aan zijn trouwe kameraad. En zolang UPS bereid is de misschien hogere kosten die een oudere auto met zich mee brengt te betalen is het alleen maar leuk!
komkommertijd deel #2 ?
Toch blijf ik verbaasd over die 400k per jaar.
Onze Mercedes dealer staat elke keer versteld als onze sprinters binnen 2 jaar weer worden ingeleverd met deze km stand.
En wij rijden 5 dagen per week 24 u per dag bijna non stop heel NL door (2x per etmaal dus.
Hoe kun je dit dan in 1 jaar doen vraag ik mij af ??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).