Fuck it, luchtkwaliteit in NL is supergoed!

Auteur: , 36 Reacties

Jawel, ondanks de groei van de economie en het autoverkeer neemt de luchtvervuiling steeds verder af. De totale uitstoot van luchtvervuilende stoffen is met veertig tot zestig procent teruggedrongen! De Prius van je vrouw kan dus in de verkoop, en je kunt gewoon weer schaamteloos een nieuwe RS6 voor de deur zetten.

Volgens het rapport Milieubalans 2008 (PDF) is de luchtkwaliteit in Nederland de laatste jaren enorm verbeterd. De concentratie fijnstof is met tientallen procenten gedaald en ook de hoeveelheid stikstof in de lucht is sinds 1990 met een derde afgenomen.

Heerlijk toch? Eindelijk eens goed nieuws na al dat oeverloze gezeik over CO2 en A-labels. Volgens de wetenschappers van het planbureau draagt de sterk verbeterde luchtkwaliteit ook bij aan de hogere levensverwachting in Nederland en Europa. Hoppa! Alleen jammer dat het Haagse gemeentebestuur deze week ook 26,5 miljoen euro extra(!) heeft uitgegeven om bomen te planten en een verkeerscirculatieplan (VCP) te maken zodat men de luchtkwaliteit kan verbeteren… FYI: GroenLinks laat weten erg blij te zijn.

Met dank aan Klassiekerrally voor de tip!



36 reacties

Mooi zo, ik had nog ergens een paar aankooppapieren van een Hummer H1, Masarati MC12, een paar Veyrons, een CCXR en nog wat ander slurpend spul liggen! ;)
Nou, ik heb meteen de LP560-4 besteld :P
Ja, eindelijk de waarheid… Kom maar op met die veyrons… :D
leuk maar hoe zit het voor belgië???
Dan hebben de maatregelen dus blijkbaar goed gewerkt!!!
ok ff de brabus bullit en mercedes c63 amg bestellen…
f*ck! Kan niet: boven budget :cry:
@Hubert: welke maatregelen???
“De concentratie fijnstof is met tientallen procenten gedaald en ook de hoeveelheid stikstof in de lucht is sinds 1990 met een derde afgenomen.”
geloven jullie deze bullshit nou echt , dit is een grote facade man , alleen maar commercieel gelul , tot ze dalijk weer een andere reden hebben om de komende decenia , ons uit te melken .
de aarde is bezig met de zoveelste ronde om de mensheid te laten zien dat het zich zelf reguleert , alleen word er hier door de mens misbruik van gemaakt .
na tientallen jaren onderzoek in de gebergte en ijslagen hebben ze gevonden dat de aarde deze veranderingen alle vele malen hebben door gemaakt , dus dat gaat weer gebeuren , is alleen een kwestie van tijd .
Komt omdat ik naar m’n werk fiets.
Donaties kunnen via de PayPal knop op m’n site gedaan worden. Dank u! ;)
@ klassiekerrally: Ja, want dat ouwe barrel stoot meer uit dan 10 moderne diesels bij elkaar… :lol:

(Ik moet gauw m’n kop houden met m’n 300D W123-model… :wink: )
* ouwe barrel van jou
“… en ook de hoeveelheid stikstof in de lucht is sinds 1990 met een derde afgenomen.”
Dat lijkt me knap als je bedenkt dat de lucht voor ca. 78% uit stikstof bestaat, voor ca. 21% uit zuurstof en dan nog voor ca. 1% uit andere stoffen. In 1990 al en nu nog steeds.
@ Emile_Benz: je moest eens weten! Wanneer ik de Morris op z’n staart trap wordt Trabant jaloers op de rookpluim! :twisted: :oops:
@JohanD: ja moet nog procent achter staan :P

Tja vind alles omtrent het milieu twijfelachtig, ik wil heel graag zelf eens cijfers zien. Maar ondanks dat dit goed nieuws is, blijft het een feit dat de olieproductie bijna op zijn top zit en dat velden nu echt significant leeg beginnen te raken.
@ JohanD ik denk dat ze in de war zijn met koolstofmonoxide o.i.d. anders zou de lucht in 1990 voor 100% uit stikstof bestaan xd
@ JohanD; Haha! Slim opgemerkt. :D
mooi! Ik wil nog een DBS, een Targa 4S, een R8, een Continental GT en een Maserati GT. Misschien dat het niveau weer terugkomt op dat van 1990.. ;-)
ik geloof er geen kloten van !!! hoe kan dat nu verbeterd zijn ??? hahahhahaha NIET van man
vind het wel aannemelijk… gevolg van iets wat meer dan 10jaar geleden al mede door de automotive in werking is gezet.. meer gecontroleerde verbranding.. katalysatoren.. injectiesystemen.. etc. etc. maar ook efficienter energie opwekkken

kan alleen maar hopen dat dit tot gevolg heeft dat de overheid aangeklaagd wordt voor al die loze belastingen zoals slurptax enz.
neem overigens ook aan dat dit metingen zijn die plaatselijke luchtkwaliteit betreffen.. waarvan gesteld kan worden dat ze kunstmatig geproduceerd zijn

en idd.. de aarde heeft vroeger voor hetere vuren gestaan die op geen enkele manier zijn te vergelijken met wat er nu gebeurt
@ klassiekerrally: argh :x oud simpel Engels schroot, daar kan ik niet tegen op qua uitstoot.
Ik had het al gemeld als reply op dit autoblog item:

http://www.autoblog.nl/archive/2008/09/11/europarlement-streeft-stuk-minder-naar-biobrandstof#post-16353

“Ik lees net op de voorpagina van de Telegraaf van vandaag dat 18 jaar geleden de lucht voor zo’n 100% uit Stikstof bestond.

“Zo is de hoeveelheid stikstof in de lucht sinds 1990 met een derde afgenomen”

Verder wordt stikstof in dat artikel een “vieze stof” genoemd, evenals ammoniak en zwavel. ”


Achterlijk natuurlijk, 78% van de lucht bestaat uit stikstof, het is niet best wanneer daar een derde van af gaat.

Met andere woorden, absolute onzin. Zoals zoveel onderwerpen die over de luchtkwaliteit gaan.
corrado vr6 slc
@ smokin:

Ach laat de mensen lekker in de waan,
and just keep on smokin’ just like me! ;)
@corvettez06

Grote façade? Commercieel gelul? je klinkt als een linkse conspiracy denker..
@bartes
en toch is er meer olie dan schoon drink water op de aardkloot. En kunnen we het straks uit leisteen persen dan is de voorraad schier tot het einde der mensheid!

Zoals ik al vaker op dit blog heb laten weten, we zijn er met zijn allen ingestonken in dat groen ge-oh. En dat instinken doen we nog steeds.

Overigens gisteren een Seiko kinetic horloge gekocht. Geen batterijen die vervangen hoeven te worden. Dus groen? En dat is dan weer mijn bijdrage voor een goed milieu (zucht).
Kan ik eindelijk de hummer h1 naar Nederland halen :P
@ dwight: niet moeilijk doen, er staan er zat te koop in NL/België
Ik dacht dat luchtkwaliteit niets met CO2 te maken had, maar eerder met de andere schadelijke stoffen die uit een auto komen. Dus het ligt toch eerder aan betere roetfilters en katalysatoren dat de kwaliteit beter is, dan dat mensen een Prius ipv AMG rijden???
Wat ik grappig vind aan het rapport is dat je erg goed -wacht, nee: overduidelijk- kunt zien dat er veel kerncentrales staan in Frankrijk bij de cijfers voor CO2-uitstoot per hoofd van de bevolking. Het scheelt meer dan 4 ton per jaar 13 vs8,8 ton). Wij stoten per hoofd dus 47,2% meer CO2 uit dan de Fransen en dat komt natuurlijk niet door onze mobiliteitskeuzes.
De betweters die klagen over de term stikstof mogen best een stapje verder gaan en zeggen dat het STIKSTOFOXIDEN moet zijn, o.a. veroorzaker van zure regen. En wat is er mis met bomen planten?:-/
Dit rapport slaat nergens op. De uitstoot van fijnstof is dagelijks hoger dan de maximale grens die door de Europese Unie gesteld is. Misschien dat het ergens in Limburg wel prima is, maar in Utrecht en Amsterdam is het bizar slecht. Maar gelukkig schijnt dat dus te compenseren, dus komen we in Nederland nooit aan de grens dat het verkeer of de industrie stilgelegd dient te worden. In grote steden in Italië doen ze dat echter wel en de grap is dat ze dat al doen als een waarde bereikt wordt die kleiner dan de helft is van de uitschieters die dagelijks in Utrecht en Amsterdam voorkomen.
Dat kan je elke dag (misschien wel elk uur) op teletekst checken en dan zie je de concrete waarden gewoon staan.
Auto’s worden wel schoner, maar dr rijden nog genoeg ouwe diesels (“It’s the fuel of satan man!”) enzo rond. En ook de zware industrie neemt een belangrijk deel voor zijn rekening.
We kunnen al jaren niet met droge ogen beweren dat er in Nederland een milieu probleem is, dankzij (volgens mij ondanks) de milieubeweging.

Daar kwam deze beweging ook achter, daarom hebben ze CO2 uitgevonden als nieuwste probleem. Wel slim, zelfs als mens stoten we bij het ademen CO2 uit, dus hoe gaat de maatschappij dat oplossen.

Misschien door te accepteren dat zogenaamd Man Made CO2 maar 3% van de totale CO2 uitstoot is?
http://www.ikbennietco2neutraal.nl

allemaal inschrijven maarrrrrrrrr!

(En nee, heb verder niks met die site te maken…)
Maar kijk,.. in Nederland zijn best veel bomen in wijken etc. Veel regen en een koud/warm klimaat. Dus de natuur kan zich makkelijker voortplanten dan bijvoorbeeld in Spanje ofzo. De bomen zorgen ervoor dat de lucht een beetje gefilterd word. Dus ik ben opzich best trots op NL! En toyota’s zijn hier populair. Dus ja..!

Nu nog een miljoentje winnen en mijn Droomauto Maserati GranTurismo S kopen!
@ JohanD

Dat stikstofverhaal klopt natuurlijk niet, echter:
ik denk dat men hier de stikstof-oxides bedoelt. Deze ontstaan bij zeer hoge temperaturen in de verbrandingskamer van de motor. Door moderne technieken dat de piektemperatuur in de motor minder is (betere inspuiting, dus betere spreiding verbranding) ed, en toepassing van katalysatoren (deze helpen de stikstofoxides mee af te breken) hebben tot verbetering geleid.

Dus, geen stikstof bedoelen ze, stikstofoxides.
@Mr Hyde: juist NOx dus en niet N2. Wel even opletten tijdens scheikunde.

Verder is het ook wel aardig om fijnstof en CO2 uit elkaar te houden. Van het eerste krijg je kanker en het kan gemakkelijk afgevangen worden door een roetfilter. Iedereen die daar iets over te zeiken heeft kan wat mij betreft zelf de &^&*& krijgen.

CO2 krijg je helemaal niks van. Of het de aarde opwarmt is ook nog niet iedereen het over eens. Maar daar zijn nou juist die priussen enzo vooral voor bedoeld. Overigens komt er van CO2 gewoon steeds meer vrij op wereldschaal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).