Rijtest & video: Audi Q7 V12 TDI

Auteur: , 86 Reacties

De magische letters TDI. Een mooie toepassing van technologie die huis-, tuin- en keuken-auto's een zekere spanning gaven. Inmiddels zijn we al gewend aan veel koppel, een schop in onze rug en toch een prettig verbruik. Leuk, maar wat gebeurt er als we diesel technologie tot het uiterste pushen? Audi deed het al op Le Mans en doet het nu met de Q7 V12 TDI.

Eerst kijken en dan pas lezen? Klik dan hier voor de video.

Audi Q7 V12 TDI video

In de Q7 zijn de 3.0 TDI en de 4.2 TDI V8 verkrijgbaar. Is het dan nog nodig om een 6.0 V12 TDI in het vooronder van de SUV te lepelen? Het antwoord is nee. Net zo min als de wereld een Gallardo nodig heeft of een RS6. Hoewel Audi terecht trots is op het beperkte verbruik van de Q7 V12 TDI, is het op geen enkele manier als een rationele keus te verdedigen. De eerste zin van het persbericht geeft Audi’s intenties al goed weer: “Audi is taking TDI technology to a whole new level with the Audi Q7 V12 TDI Quattro, the most powerful diesel-powered passenger vehicle in its class.

Audi Q7 V12 TDI

De laatste drie woorden kunnen daarbij rustig worden weggedacht. De Q7 V12 TDI is de sterkste productie diesel ter wereld. Met afstand ook nog eens, want de V8 diesels van henzelf, BMW en Mercedes hebben allen een magere 330 pk te bieden. Dat is peanuts vergeleken met de 500 pk die de V12 TDI levert. Ik was dan ook oprecht benieuwd. Eerdere ervaring met dikke diesels zoals de A8 4.2 TDI en 535d waren absoluut niet onprettig, maar de liefde voor benzine bleef. Zou Audi het lukken om mij het dieselkamp in te krijgen?

Audi Q7 V12 TDI

Als ik met de startknop de 12 cilinders tot leven wek, is de verwachting dan ook hoog gespannen. De eerste associatie is die met een speedboot. Niet dat de V12 lawaaiig is bij stationair toerental, maar de diepe roffel geeft wel een indruk van de potentie van het blok wat onder de motorkap huist. Ik klik de hendel van de automatische transmissie in D en langzaam rolt de Q7 weg. De zestraps tiptronic bak schakelt zijdezacht en ongemerkt. Een snelle blik op de toerenteller geeft een verrassend beeld: we tokkelen voort met iets meer dan 1000 tpm. Met een zachte streel over het gaspedaal bouwt de Q7 zonder drama snelheid op. Indrukwekkend? Mwah.. Saai? Ook niet. Zodra we ontsnapt zijn aan de binnenstad van Dusseldorf kan de echte kracht van Q7 V12 TDI worden geproefd. Een veelbetekend bord, wit met grijze strepen, komt in zicht. Na het bord gaat het gaspedaal resoluut tot op de bodem.

Audi Q7 V12 TDI

Waar mee te vergelijken? Dat is moeilijk, maar wellicht volstaat de volgende metafoor. Beeld je het volgende in: een span van twee al licht geïrriteerde stieren. Vechters, goed afgetraind en in de kracht van hun leven. Jij hangt er achter in zo’n licht karretje die normaal door professionele jockeys worden gebruikt. Opeens komt er een clown in een rood pak met een rode vlag op je af gerend, stopt voor de neus van de stieren en slaat ze allebei op hun kop.

Audi Q7 V12 TDI

Get it? Instant, gewelddadige acceleratie. Natuurlijk zijn er snellere manieren om je te verplaatsen, maar de Q7 V12 TDI maakt, net als de stieren zouden doen, een verpletterende indruk. Op grote golven koppel wordt de SUV richting het eind van de wereld geslingerd. De schakelmomenten doen denken aan de branding in de zee: even trekt de zee zich terug alvorens een nieuwe golf weer met grote kracht neerdaalt. De 6.0 V12 slaat weliswaar niet dood tijdens het schakelen, maar er is even een klein moment van vertraging waarna de TDI weer op volle oorlogskracht doorgaat. Strikt genomen zou dat niet moeten gebeuren, maar het geeft een extra dimensie aan de beleving van de V12 TDI powerrr. Het maximum koppel van 1000 nm geselt de bak, aandrijflijn en de rest van de auto.

Audi Q7 V12 TDI

Officieel meldt Audi dat de Q7 V12 TDI op 250 km/u begrensd is en tot die snelheid zit de gang er nog goed in. Boven de 250 begint het grote frontale oppervlakte het te winnen van 500 pk en stokt de progressie van de snelheidsmeter. Ieder moment verwacht ik dat de zachte, maar onmiskenbare hand van de begrenzer een eind maakt aan het feest. Toch komt die niet, pas met 280 km/u op de klok dwingt ander verkeer me om af te remmen.

Audi Q7 V12 TDI

Ook de remmen vallen in de buitencategorie: Audi monteert standaard(!) keramische remmen op de Q7. De remmen voldoen prima aan hun taak om deze mastodont (2500 kg) tot stoppen te brengen. Dat is essentieel, want met het dikke koppel rijd je ongemerkt ook met halfgas al snelheden waar de gemiddelde automobilist alleen maar van kan dromen. Toch valt er een serieus kritiekpunt te noteren: na een paar verhittende remacties trad er een stevige dosis fading op. De eerste centimeters slag op het rempedaal leidden niet meer tot de gewenste vertraging, daarvoor moest het pedaal een stuk dieper worden ingetrapt. De vertraging bleef gelukkig wel op peil en nadat de remmen waren afgekoeld remde de Q7 weer als vanouds.

Audi Q7 V12 TDI

Eigenlijk had de Q7 V12 TDI de badge S of RS kunnen krijgen. Niet alleen is dit de absolute topmotorisering voor de Q7 en is de standaarduitrusting bijzonder uitgebreid, maar ook het uiterlijk is behoorlijk aangepast ten opzichte van reguliere Q7’s. Het front wordt gedomineerd door een aangepaste bumper met grote side air intakes en een chromen inzet voor de single frame grille. Onder de bumper schittert een RVS rijplaat die in theorie bescherming zou moeten bieden tijdens het offroaden.De 12 LED’s die als daytime running lights fungeren maken het plaatje af en maken duidelijk dat dit de top-Q7 is. Daarmee houden de wijzigingen niet op; zowel voor (26 mm) als achter (30 mm) zijn de wielkasten vebreed om de standaard 10-spaaks 20” lichtmetalen velgen te complementeren. Optioneel kan Audi zelfs 21” lichtmetaal in drie designs leveren. Ook de achterzijde krijgt andere donker getinte achterlichten en een nieuwe bumper waarin ruimte is gemaakt voor twee ovale uitlaatpijpen. Juist ja, het trademark van de RS modellen van Audi…

Audi Q7 V12 TDI

In sommige opzichten is de Q7 V12 TDI zonder concurrenten, er zijn geen andere diesel-SUV’s die qua prestaties in de buurt komen. Zou je het ook geen straf vinden om op benzine te rijden, dan kun je ook voor Cayenne Turbo of ML63 AMG kiezen. Beiden zijn op papier iets sneller; de sprint naar de 100 doet de ML in 5 seconden rond en de Cayenne Turbo in 5,1 seconden. De Q7 V12 TDI doet de standaardsprint in 5,5 seconden. Met de Q7 V12 TDI zet Audi dus geen nieuwe benchmark voor sprintende SUV’s. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de Q7 een maatje groter (en ruimer) is dan de genoemde concurrent en daarmee ook minimaal 200 kg zwaarder. En net als bij de huis-tuin-en-keuken TDI’s komt er vast een chiptuner die er voor 199 euro 25% extra PK’s bij chipt.

In het interieur vertoeven is geen straf. De Q7 is ruim genoeg en slikt voldoende bagage voor een beetje wintersportvakantie. De V12 TDI is bovendien standaard uitgerust met veel lekkernijen zoals sportstoelen met leer, velours tapijtjes (lekker zacht aan de tenen), MMI navigatie met speciale zilverkleurige knoppen, RVS pedalen en een snelheidsmeter die tot 310 km/u reikt. Adaptive cruise control, Audi lane en side assist zorgen er voor dat de chauffeur niet te veel wordt vermoeid met de triviale zaken zoals overig verkeer. De testauto was ook nog voorzien van het dik 10.000 euro kostende Bang & Olufsen Advanced Sound System. Dat klinkt fantastisch en alleen de tweeters die uit het dashboard omhoog komen, maken het de investering waard.

Audi Q7 V12 TDI

De prijs van al dit lekkers: een “whopping” 180.800,- euro voor de standaard Q7 V12 TDI. Dan krijg je wel xenon-verlichting met LED-dagrijverlichting (nieuw Scrabble woordje), de genoemde keramische remmen, fraai leer, Bose surround sound, navigatie, een camera voor het inparkeren en nog veel meer. Daarmee wordt het niet het koopje van de maand, dus je accountant overtuigen dat het toch echt een zuinig diesel is, gaat vermoedelijk lastig worden. Daarom aanbevolen voor: oliesjeiks met een groen hart, IT consultants die verplicht moeten dieselen van de baas, hybride-haters en mensen die altijd het beste, grootste en snelste willen hebben.

Vergeet niet nog even de video te kijken, Ruben heeft zich weer uitgeleefd.86 reacties

-edit: is gefixt-
Titz! Hahahahahaha. :D
Hoe komt dat ik er niet van verschiet dat wouter een bordje met “titz” volgt :D

puike rijstest, bruute bak :)
Tikfoutje? Stereo van 10.0000 weglaten en de auto kost maar 80.000?

Verder leuk verhaal, mijn complimenten weer!
Dure stereo, misschien een 0 te veel?

Leuke test. Relatief zuinig lees ik, maar hoe zuinig dan? 1:10?

Ik vraag mij af hoe zwaar dat V12 blok is. Waarschijnlijk meer dan een hele Cuore.. ;)
Camerawerk is top. Proficiat daarvoor. De auto zelf? Zou ik nooit kopen maar kan wel tellen als statement.
echt zo’n zwaar gave bak, bij Audi kan je gewoon het ultieme wagenpark samenstellen:

Audi Q7 V12 TDI

Audi RS6

Audi R8 V10 FSI Spyder

En voor in de stad een Audi S3

dromendromendromen
heeel nice :)
Droomauto…. Samen met de nieuwe RS6 :D
OMG, fuck all them SUV bashers!! Dit is de top van automotiveland :D
Je rijdt alles, maar dan ook alles zoek met je monsterkoppel, terwijl je baadt in de luxe die je in een Boeing 747-400 1st Class nog niet krijgt, en je kan er mee op vakantie!! :D
Als hij nou leverbaar is in dat mettalic-barbequesaus kleurtje uit het RS6 item ben ik verkocht… tussen haakjes; hoeveel organen kan een mens missen? En wat brengen die tezamen op? :P
Leuke review! Lijkt me zeer de moeite om ‘ns een ritje in te maken. Dan wel puur om de motor want voor de rest laat dit ding me behoorlijk koud. Tot ie in m’n spiegels opduikt that is… Brutaal, onzinnig… Zo mogen er meer zijn.
Wat een monster, jammer van de troonrede die het moeilijker maakt om dit soort auto’s te rijden!
Dikke bak, maar € 180.000,- echt te veel van het goede.
edit: dank u, is gefixt!

verder hartstikke gaaf!
Al het nieuwe MMI met hardeschrijf?
LOL @ Jesper
WOWWWWWWWWWWWWWW!

maar idd 180k is damn veel :D

helemaal eens met stefan btw :D
Sodeju wat een dikke bak. De subtiele restyling vind ik ook zeer goed geslaagd. Deze komt ongetwijfeld binnenkort in de P.C. Hooft te staan, tussen alle andere Q7’s, Cayenne’s en Range Rovers.
Heerlijk!
Dringende vraag @ Wouter/Ruben: ik wil echt heel graag weten hoe dit revt. Een diesel komt nl traag terug in zijn toeren, vooral zoeentje. Hoe zit dat met deze?
Zal ook cker in prijs verlaagd zijn.
meer info over het verbruik graag.. net als gegegevens over slurptax.. co2.. fijnstof.. bpm enz.. voor een volledige review

of maak standaard een tabel bij een review waar deze shit allemaal in staat

en deze auto is juist wel rationeel… als de benzine v12 een taboe wordt is dit de oplossing lijkt me.. monsterlijk vet

@ de vlaeminck

volgens trekt de massa (+2ton) van de auto zelf deze diesel aardig snel terug in de toeren.. als de automaat tenminste niet ontkoppelt bij gas los
de vlaeminck: nooit een snelle diesel gereden zeker? Een snelle diesel klimt snel omhoog hoor (hoewel het wel ophoudt tussen de 4 en 5k, iig bij de Volvo 5-cilinder 2.5 diesels).
@ prop
Ik bedoelde stationair toeren maken. ;)

@ Sorcerer
Weet ik (vader is een mechanieker bij Volvo, ik had er een studentenjob en reed rond met veel leuke auto’s) , maar dat is een ‘gewone’ ‘niet zo krachtige’ diesel. Dit beest is behoorlijk anders. Ooit gereden met een sportwagen met turbo? Let wel: een sportwagen. Die komen niet zo vlug terug in de toeren.
Nu nog een manuele versnellingsbak erin en ik koop hem :D
@ sorcerer: diesels kunnen niet veel hoger revven dan 4 a 5K rpm door de langzame flame travel.
@ de vlaeminck

owzo.. ja ongetwijfeld weinig rpm… 12 cilindertjes kunnen, lijkt mij, behoorlijk schokvrij lopen met lage toeren.


@ peter

dat is iets van vroeger.. de flame travel kan behoorlijk goed beinvloed en onder controle worden gehouden door de moderne inspuittechnieken

een beetje getunede diesel haalt de 6000 wel.. of het gezond is is een andere vraag
ALWEER een audi…
@ tuurlijk: And we just love them for it don’t we? :D

@ prop: Een Polo TDI waar ik de laatste tijd vrij veel mee rijd gaat al tot 5k, en behoorlijk rap ook moet ik zeggen, ik trok een BMW 320i dr uit :D
– en dan is het nog een 1.4 TDI waar ik het over heb :P –
Je zou er bijna gek van worden…. al die Audi’s.

Doe mij maar een BMW, dat is tenminste pas echt autorijden!
Freude am Fahren!
wouterjeuring
wat een lompheid…. echt lelijk maar wel enorm bruut… is dat aantal nm’s begrensd…?
het is en blijft een busje en al helemaal in het wit kom op zeg!
meesterlijke auto!!!
@ Cliff: niet helemaal objectief… verkoper of eigenaar van een BMW toevallig? ;)
Titz!

Fading? De grap van keramiek is toch juist dat het niet zou faden?
Hier heb ik zondag heerlijk in gezeten toen ik met de motor rijbewijsloos van de vluchtstrook geplukt moest worden. Zeer comfortabele auto’s hoor, mooi stil, ruim en toch met tegen het belachelijke aan veel luxe. Nou mag dat ook wel voor het geld natuurlijk.
Geen lage reso filmpje meer?
mooi camerawerk Ruben!!
@ Thijs

mag ik daar uit op maken dat de politieagent die jou aanhield in een Q7 v12 tdi reedt?

reedt.. met d-t trouwens??
knowitall schrijft,

17 September 2008 om 15:19
Titz!

Fading? De grap van keramiek is toch juist dat het niet zou faden?


tis eerder de remolie die hoge temp. niet aankan neem ik aan.. een dot4 olie kookt bij geloof ik 300 graden.. fysische eigenschappen veranderen dan waardoor ook fading kan ontstaan

anders gezegd.. ze hebben flink getrapt met deze auto
@ prop: ik denk eerder dat de agent in kwestie hem gewoon heeft laten staan en hij een kennis moest bellen.
hoewel agenten op tv altijd heel behulpzaam zijn, laten ze je verder gewoon aan je lot over, ze vergeten nogal eens dat ze er ten dienste van het volk zijn :(
owja dat kan ook… en de motor achterin.. zou ik ook doen als ik een Q7 had
Gaaf filmpje.

Lijkt me alleen sterk dat er én BOSE én B&O inzit… lijkt me alleen B&O…
Heel gaaf filmpje!!!

Maarja als je dan tog geld heb zou ik liever een Cayenne Turbo S willen
Da’s zo zalig aan een diesel: maximaal koppel in lage toeren. Tussen sprintje op de snelweg? see ya met je benzine….
@prop: reed = verleden tijd van rijden, dus NOOIT dt!
Aaah oke.. mn reet staat ook zo raar natuurlijk
Fading op de remmen? Duh.. Met het formaat én het gewicht van een kleine vrachtwagen, wat wil je ook? Je kunt van van iemand met een BMI van 30-plus toch ook niet verwachten dat ‘ie moeiteloos zes keer achter elkaar de 100m sprint doet? Ook al heeft ‘ie Nikes van 400 euro aan.. ;) (Wel een redelijk opgaande vergelijking met deze afs-Q-uwelijk-7 dacht ik zo 8) ).
@Prop,

Nee de persoon die mij (en twee vrienden) van de vluchtstrook kwam plukken met z’n trailer waarop de drie motoren konden staan was in het bezit van dit gevaarte.
Standaard keramische remschijven, en dat op een SUV?Holy crap…

En de prijs is volledig gerechtvaardigd door oa een achteruitrijcamera?Een Nissan Almera Tino heeft dat ook STANDAARD…

@Jesper, ja idd, rijdt alles zoek…en dan plots word je voorbijgevlogen door een CL65 amg die nog veel sneller accelereert, en waar je nog véél luxueuzer in zit.En je kan er tenminste nog mee door een normale 2-richtingsstraat.

O ja, en die heeft ook niet de uitstraling van een container.
Parkeer je hem hier na afloop?
TITZ LICHT IN DUITSLAND BIJ DUSSELDORF
edit: OH JA JOH
En de capslock zit links, onder de TAB toets.
Fading in keramische Alcon’s?

Bedoel je niet dat de remmen niet op bedrijfstemperatuur zijn?
Soms als je keihard moet remmen dan voel je pas de remkracht als ze op temperatuur komen, dat kan wel af en toe hard aankomen.

Keramische remvoering is alleen handig wanneer je echt remvermogen nodig hebt.
De deceleratie curve loopt niet bepaald vlak dus voor stadsverkeer kun je beter geen keramische remmen hebben.


Ik vind het erg jammer dat ze geen transmissie hebben die al dat koppel aankan, nu is hij begrenst op 1000 Nm.
Dat verlaagt de V12 naar niveautje SL65 terwijl uit dit blok met de 1,7 bar turbodruk en de 16 op 1 compressie toch zeker wel 1250-1300 Nm te halen valt.
Dat is toch weer een 1.9 TDItje.
EN DE ALT TOETSEN ZITTEN LINKS EN RECHTS NAAST DE SPATIEBALK.
@Nick: De 1000NM in de Sl65 is ook begrensd.En hoezo naar “niveautje SL65”?
De shift toets boven de 2 Ctrl toetsen, hou die maar ingedrukt als je caps aan hebt…

Verder vette wagen, heerlijk die diepe bass tijdens het optrekken!
Wel beetje simpele velgen voor zon bak.
@rdevrede: Standaard Bose, optioneel B&O. Als je zo’n auto koopt kan je dat B&O systeem ook nog wel aftikken..

De wagen is echt monsterlijk! hoor die turbo’s fluiten dan al hij optrekt! Machtig. Iedereen mekkerd over zuinigheid en Mercedes en BMW gooien hun V8 diesels weg en wat doet Audi? Juist die komen gewoon met een V12 TDI! Zo hoort het, geen geneuzel, ga zo door zou ik zeggen. Teminste is wat nieuw’s dan al die saaie 2-liter blokjes van tegenwoordig. Vind’t ook erg strak gestyled, met die voorbumper en ledjes. Hij weegt trouwens 2,6 ton en niet 2,5.
als ik zo die foto’s bekijk lijken die side-air-intakes een beetje uit verhouding met de rest van de auto, te groot ofzo.
Mooie auto! Ik ben benieuwd hoe exclusief deze auto blijft. De Touareg V10 TDI is ook niet echt een zeldzame verschijning. Het wordt wel tijd om wat meer variatie in de tests zelf te brengen. Even de motorkap omhoog voor de V12 en het geluid van de zuigende turbo’s zou wel aardig zijn geweest.
@ Rutger

Wat dat betreft heb je gelijk… meer inhoud!!!

;-)
Bij de oosterburen kun je deze Q7 voor een lousy € 130.000 meekrijgen. Zie: http://www.autobild.de/artikel/audi-q7-v12-tdi-quattro_778449.html

Verschil van € 50.000.- Daar kun je een hoop leuke dingen van doen.
daar kan je oa een huurmoordenaar voor wouter bos mee fiksen.. goede investering lijkt me
wat een ontzettend gave auto! En kijk dan hoe snel die bak is!
En moet zeggen dat het uiterlijk erop vooruit gaat bij deze auto…de grille en de achterkant is zoveel mooier en ruiger…echt topauto dit!
Haha een V12 tdi, wel vet dat audi t deed!
@Jesper: Haha… toevallig eigenaar ja :p
Mijn reactie verzuipt misschien tussen de vele overige reacties, maar mijn complimenten voor het stukje tekst. Leuk!
@GerreLekker

“Da’s zo zalig aan een diesel: maximaal koppel in lage toeren. Tussen sprintje op de snelweg? see ya met je benzine….”

Hij de meeste benzinewagens krijg je er een versnellingsbak bij. En als je die dan even in een lagere versnelling zet, trek je de diesels met minder pk er zo uit.

Koppel zegt niets, onze gti is met 280Nm véééééél sneller dan onze tdci met 420Nm, ook in de hernemingen.
@Emmanuel: man man…Appelen met peren vergelijken he?
Geef die benzine ook eens een turbo zoals met al die diesels?See ya met je diesel in acceleratie, hernemingen én op topsnelheid.

Zo kan ik ook zeggen: zet eens een mini cooper S 1.6 benzine tegen een vw golf 1.9 tdi: see ya met die vw! En die cilinderinhoud van die mini cooper is dan nog kleiner!

O ja, heel klein detail natuurlijk ( niet belangrijk) : de mini cooper heeft ook een turbo…
Klein vergelijk:
Vw golf 2.0 benzine bj ’08 vs Vw golf 2.0 SDI ( dus turboloze diesel ) bj ’08.

Benzine :
150 pk @ 6000 Tr/min 200Nm koppel @ 3500 Tr/min 0-100 in 9,5 seconden

Diesel :
75 pk @ 4200 Tr/min 140Nm koppel @ 2200 Tr/min 0-100 in 16,7 seconden

O ja, die diesel is vééél sneller.

Conclussie : zonder die turbo is die diesel geen drol waard.

Ow wacht, nog een leukere vergelijking :

Benzine golf 2.0 met turbo vs diesel golf 2.0 met turbo :

Benzine: ( golf gti edition 30 )
230 pk @ 5500 Tr/min 300Nm koppel @ 2200 Tr/min 0-100 in 6,8 seconden

Diesel: ( golf tdi gt sport )
170 pk @ 4200 Tr/min 350Nm koppel @ 1750 Tr/min 0-100 in 8,2 seconden

Dus de benzine wint wéér !
O ja, de diesel heeft meer koppel hier dan de benzine.Hoe dat komt?Simpel, de diesel heeft een stuk hogere compressiedruk gekregen ( turbo genereert bij de diesel een hogere druk dan bij de benzine )

Benzine : 10,3:1
Diesel : 18,5:1
€ 180.000 voor zo’n tractor met touringcar aspiraties. Je moet wel heel erg gek zijn wil je dat ervoor aftikken. Mijns inziens kun je dat geld dan beter besteden aan de allerbeste psychiaters. Daar zal je dan meer aan hebben.
Weet iemand of deze auto ook aan blanke mensen wordt verkocht?
Hoe krijgen jullie dat voor mekaar? Superbak!
Geweldig :D
Héél lekker is deze. Laat hem nou ook maar eens een 747 trekken, zal ie vast mákkelijk kunnen 8)
@Davidov, dat is appeltje eitje. Zelfs de V10 TDI Touareg had er al geen moeite mee

http://www.autoblog.nl/archive/2006/11/23/marketing-alert-touareg-trekt-boeing-747
Om nog even terug te komen op dat fading. Fading is toch als je het rempendaal tot de vloer intrapt en je totaal geen remmen meer hebt??? Hij zegt alleen dat het pendaal zacht wordt, maar remmen blijft die goed doen……..

Verder wel een stoere bak, maar compleet nutteloos
kben te lui om alle reacties te lezen maar zijn er al cijfers gekomen over het verbruik
dit is mijn droom auto samen met:

Audi RS6
VW Scirocco
Mercedes CLS AMG
Mercedes SL AMG IWC
en alleen helemaal onbereikbaar: Bugatti Veyron
Brian ik denk dat ik het wel met je eens ben.
Ik hoop dat ik ook eens een keer kan stoppen met dromen
Ben:
Voor verbruik check het filmpje rond de 3 minuten: 18 liter op 100 km
Deze staat tegenover in de straat. Brute auto, je hoort hem al als die de wijk in rijd. Mooie donkere zwart matte velgen en de auto zelf is in het wit.

Verder mooie rijtest!
V12 van Audi enorm gescoord op LeMans, en ENORM verslagen voor PSA met haar V12 HDi
edit: V12 van Audi enorm gescoord op LeMans, en ENORM verslagen door PSA met haar V12 HDi
deze is zooo bruut geak.
echt de mooiste der SUV’s.

dit zijn trouwens niet de grootste velgen die je kan krijgen bij Audi. :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).