Officieel: Honda City, maar niet voor ons

Auteur: , 22 Reacties

Honda noemt de sedan uitvoering van de Jazz niet gewoon Jazz Sedan, maar de Honda City. De nieuwe City zal niet in Parijs worden onthuld, maar op de motorshow van Istanbul. De nieuweling is namelijk bedoeld voor specifieke markten waar men wel warm loopt voor compacte sedans en daar horen wij niet bij.

De City is leverbaar met een 100 pk sterke 1,4-liter i-VTEC motor, gekoppeld aan een versnellingsbak met 5 versnellingen of een automaat met flippers aan het stuur. De acceleratie naar 100 km/u duurt in het handgeschakelde model 11,8 seconden, terwijl de automaat hier maar liefst 14,7 seconden voor nodig heeft.

De nieuweling heeft een geheel nieuw exterieur, waarbij sommige elementen van de nieuwe Accord zijn overgenomen, aldus Honda. De auto is qua afwerking betere van kwaliteit en het isolatiemateriaal filtert nog meer bijgeluiden weg. Voor de inzittenden zijn er meer opbergvakken en is het comfort van de stoelen verbeterd. De toegenomen wielbasis ten opzichte van z’n voorganger zorgt voor meer comfort en extra bewegingsvrijheid binnenin. In Turkije zal de verkoop in januari volgend jaar starten.22 reacties

14,7 seconden…
Dat is wel heel erg langzaam.
@ M Freak:
Maakt niet uit, in die landen waar hij wel voor bedoelt is, zijn de wegen toch niet goed genoeg om zo hard te kunnen rijden. ;)
Er wordt daar veel meer in de stad gereden, waar toch alleen maar lage snelheden worden gehaald.
Gelukkig maar;)
De City zie je veel rondrjden in Tailand, tis daar zo een beetje de best verkochte auto en wordt daar ook gebouwd. Moet zeggen dat deze er netjes uitziet voor een kleine sedan
@ Mstr: Dan weet jij niet hoe een gemiddelde turske taxichauffeur rijdt :P
Die denken allemaal dat ze M. Schumacher zijn, ieder rood stoplicht betekend een dragrace met de taxi naast je, en iedere haarspeld bocht wordt met de handrem genomen… 14,7 seconden nemen die klanten geen genoege mee ;)
In India heb ik de City ook vaak zien rijden…in de City.
Beetje Verward
@ Jesper
Ze rijden ze daar met heel beperkte wagentjes (fiatjes, seatjes en dat soort dingen, zonder airco, zonder automaat; een Vento 1.6 is al heel wat). Maakt allemaal niet uit. Het gaat ze om het rijplezier. En dat hebben die gasten. Volop.
De Honda City zie je in de Aziatische landen, waaronder Thailand, al een tijdje op de weg.
Honda Jazz werd toch voornamelijk door bejaarden gekocht? Dan is 14,7 sec een heel behoorlijke tijd. En trouwens, wat maakt het uit, in ons verkeer? Past keurig in het nije riedn.
Voor een compacte sedad valt het uiterlijk me erg mee, beter dan bijv een Renault Clio sedan, of een Seat Cordoba. Al vraag ik me af of ie er in een andere kleur en met budget wielen eronder nog zo sportief uitziet.
Volgens mij staan de voorstoelen wel heel ver naar voren.
Ik vindt Sedans wel mooi. Ben ik nu een ouwe lul? Of hebben we in Nederland gewoon geen smaak met onze saaie 3 en 5 deurs burgerlullenautovoorkeur?
Wat een verschrikkelijke auto zeg! Bah!
’t is dus de Dacia Logan voor Azië? De sedan levert Dacia ook niet meer in Nederland. Je ziet ze megaveel rijden in Frankrijk . . .

0-100 in 14 seconden: klok jezelf eens voor de grap als je in een 100 pk auto zit.
ehm… ligt misschien aan mij, hoor, maar ik vind hem wel leuk (ben ik nou dan toch een saaie piet??)
Atomic Wedgie
@ Mstr “ieder rood stoplicht betekend een dragrace met de taxi naast je”

Welke kleuren kan een stoplicht dan nog meer hebben?
Zo’n leuk neusje, en dan zetten ze er weer een gewone saaie achterkant op…
Tenminste niet zo’n irritante reclame als de Accord Touring!
saaie achterkant? ik vind m wel iets weghebben van de bmw 3-serie kont. Ik heb nu een ouwe 6e gen. Civic sedan en bevalt ook prima; zou dit een mooie vervanger voor zijn. maar helaas, honda houd er nogal rare strategieën op na af en toe.
Mooi sedannetje! Hierheen halen Honda Nederland! yeah!
Woon weer in het verkeerde land. Was ik maar geboren in de USA. Daar hebben ze tenminste een goede smaak en mooie auto’s!

Klote hatchback suckers.
Ik vind hem eigenlijk wel heel erg mooi! Mooi van buiten en ook mooi van binnen :) Want mijn Tante heeft dit ook maar wel in Grijs!!
Hmm ik rijd hier in Nederland een Honda civic 1.6 vtec sport en heb in thailand 2 maanden de automaat met tiptronic gehuurd.Geweldige auto en hij rijdt veel beter dan de JAZZ en in her drukke verkeer in BKK is de automaat een uitkomst.De City zou het hier goed doen!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).