Rijtest & video: nieuwe Audi A6 sedan, avant en RS6

Auteur: , 85 Reacties

Na vier succesvolle jaren werd het dan toch tijd voor Audi om de A6 wat op te poetsen. Van de gelegenheid werd meteen gebruik gemaakt om de twee extremen van het A6 spectrum aan te vullen. De 580 pk sterke RS6 sedan zuipt als een Engelsman aan een Spaanse costa, terwijl de 2.0 TDIe de slechtste keus is om je saldo airmiles op te krikken. Een andere interessante nieuwkomer is de 3.0 TFSI met compressor. De hoogste tijd om de eerste kilometers te klokken.

Eerst kijken en luisteren en dan pas verder lezen. Dat kan: hier is de video!

Audi A6 facelift en RS6 video

Zoals wel vaker met facelifts zal in de meeste gevallen alleen een kenner de verschillen onmiddellijk opmerken. Aan de voorzijde werden de singleframe grille, de luchtinlaten en de mistlampen opnieuw ontworpen. Bij een A6 die met xenon is uitgerust springen vooral de LEDs van de dagrijverlichting eruit. Aan de achterzijde is er wel “spannend” nieuws, in ieder geval voor de sedan. Die heeft namelijk compleet nieuwe achterlichtunits gekregen, ook al met LED-technologie. Oh ja: en een diffusor en chroom stripje. Ook de Avant (& Allroad) werden gefacelift, maar zelfs een kenner zal bij die modellen twee keer moeten kijken om de verschillen op te merken.

Audi A6 20TDIe

Audi A6 20TDIe

Een andere grote wijziging is het interieur te vinden, daar moest het MMI systeem wijken voor een vernieuwde versie. In de meest uitgebreide versie (MMI Navigatie Plus) speelt het systeem DVD’s af, kan er muziek worden opgeslagen op de 40gb grote harde schijf of kan via de optionele DVB-T tuner TV gekeken worden. Tijdens het navigeren is er een de birdseye view beschikbaar waarbij het MMI de contouren van gebouwen in grote steden tekent. Bij het instellen van de temperatuur wordt niet meer het hele scherm overgenomen, maar wordt er een klein popupje met de temperatuur getoond. Allerlei zinnige aanpassingen die het leven met het MMI systeem een stuk prettiger maken.

Audi A6 20TDIe

Tijd om te rijden, maar welke te kiezen? Natuurlijk wordt alle aandacht allereerst weggesnoept door de RS6, maar het grote nieuws zit bij de andere twee motoren. En na een rollercoaster ride in de RS6 voelt zelfs een F16 een beetje tammetjes, dus objectief een oordeel vellen over de normaal gemotoriseerde varianten is dan alleen nog maar mogelijk door gecertificeerde ijskonijnen. Geheel in lijn met de kabinetsplannen zijn we daarom gestart in de 2.0 TDIe (een TDI met lange i dus).

Audi A6 20TDIe

De 2.0 TDIe sedan was uitgevoerd in een spannend kleurtje: dakar beige. Zoals verwacht bleek het rubber van de voorbanden relatief veilig met slechts 136 pk onder de kap. Toch is de 2.0 TDIe niet dodelijk sloom. Het maximum koppel is 320 nm en de koppelkromme is lekker uitgesmeerd over het toerenbereik. Audi geeft zelf een sprinttijd naar de 100 op van 9,9 seconden (en een top van 204 km/u). Dat is langzaam volgens vele standaarden, maar stiekem wel sneller dan het gros van het Nederlandse wagenpark. Belangrijker echter is dat de A6 2.0 TDIe zuinig is en daarmee een A-label scoort. Het gemiddelde verbruik is 5,3 liter per 100 km en de C02 uitstoot is 139 gram per km. Dat heeft Audi bereikt door een pakket van maatregelen, waaronder een aangepaste versnellingsbak, een intelligente stuurbekrachtigingspomp en dynamo. Als laatste troefkaart heeft de 2.0 TDIe ook nog eens een verlaagd onderstel, want dat is gezien de lagere luchtweerstand die daarmee gepaard gaat tegenwoordig heel milieuvriendelijk. Bijkomend voordeel is dat de 2.0 TDIe daarmee niet onaardig door de bochten gaat.

Audi A6 Avant 30 TFSI

Toch is iets meer vermogen natuurlijk wel lekkerder in een grote auto als de A6. Met name op de autobahn is de 2.0 TDIe al gauw de zwakste broeder. Gelukkig heeft Audi ook nog een 170 pk sterke 2.0 TDI, een 190 pk sterke 2.7 TDI V6 of een 240 pk sterke 3.0 TDI V6. En dat zijn alleen de diesels, want ook op benzinegebied is er genoeg keus. De basisbenzine is een 170 pk sterke 2.0 TFSI, maar er zijn ook een 190 en 220 pk sterke 2.8 FSI met valvelift, de 3.0 TFSI met 290 pk, een 4.2 V8 met 350 pk en de S6 met een 435 pk sterke V10. Daar kunnen ook nog twee turbo’s bij en dan plakt Audi de badge RS6 op. Kortom, keuze genoeg, maar het grootste nieuws is de 3.0 TFSI.

Audi A6 Avant 30 TFSI

Audi A6 Avant 30 TFSI

De 3.0 TFSI zorgt dat er in 5,9 seconden 100 km/u op de teller staat en de begrenzer maakt er bij 250 km/u een einde aan de voorwaartse drang. Op de weg voelt de 3.0 TFSI (in positieve zin) aan als een diesel: er lijkt altijd genoeg trekkracht en vrijwel nooit heb je het gevoel dat je in de verkeerde versnelling verkeert.

Audi A6 Avant 30 TFSI

Na de positieve ervaring in de RS6 Avant, waren we aan onze stand verplicht ook de RS6 sedan aan de tand te voelen. En nu ben ik echt verliefd. Op de Konigsallee brachten de valetparkers van Audi mij een rode RS6 sedan. Met anthracietkleurige velgen, donker getinte uitlaat einden en natuurlijk 580 pk. Mocht ik ooit 163.275 euro beschikbaar hebben, dan moet het maar een rode RS6 sedan worden (donaties altijd welkom). Dusseldorf uit was een marteling. Onbegrijpelijk dat al die supercar bezitters elkaar daar opzoeken. Voetgangers, verkeerslichten, snelheidcamera’s en andere verkeersdeelnemers maken het onmogelijk om meer dan 0,1% van het potentieel van de RS6 te gebruiken. Pas als alle 580 pk’s worden vrijgelaten uit de 5.0 V10 biturbo wordt het echt leuk. Deze auto is gemaakt om belachelijk hard te rijden.

Audi RS6 sedan

Audi RS6 sedan

De RS6 sedan is zelfs iets sneller dan de RS6 Avant, in 4,5 tel (tegen 4,6s voor de Avant) zit de RS6 sedan op de 100. De topsnelheid is ofwel begrensd op 250 km/u of optioneel op 280 km/u. Op de autobahn is 200 km/u peanuts voor de RS6, maar ook daar is de Audi onaards veel sneller dan het overige verkeer.

Audi RS6 sedan

Ook die prijs van 163.275 euro is daar naar, hiermee is de RS6 sedan bijna vier keer zo duur als de instapper. De 2.0 TFSI benzine is er vanaf 42.485 euro en de geteste diesel 2.0 TDIe komt op 43.985 euro. Voor de 3.0 TFSI moet minimaal 62.790 euro worden afgegeven. Naar wens kun je ook nog helemaal los gaan met de optielijst, waar zaken als Audi lane assist, adaptieve luchtvering, een S-line sportpakket of een TV-tuner de prijs lekker kan opkrikken. Voor de RS6 volstaat het om alleen het “wildleder” stuurwiel te bestellen. Dat ziet er te fanatiek uit, maar het voelt heel lekker aan.85 reacties

Mooi van binnen, maar lelijk van buiten.
Weer een vette rijtest!
Prachtige wagen, ‘k vind voor de eerste maal de sedan mooier of de avant bij een rs-model!
Is die 163000 euro nou zonder die keramische en 20″wielen?
je gaat bijna denken dat het audi week is bij autoblog…
Jullie zijn wel goede vriendjes met Audi aan’t worden heb ik zo de indruk, niet? :)
Leuke rijtest, leest lekker weg. Die RS6 ziet er trouwens echt goed uit met dat kleurtje.
@Majinstar. Een lelijke (standaard) RS6 bestaat niet!
@ Autoblogger: ik meen een cynisch ondertoontje te proeven bij Wouter. Volgens mij is hij het zat om snelle Audi’s te testen. Als je nog vervanging nodig hebt: ik bied me bij deze aan.

Ik bedoel, die open sollicitatie van Patrick op Autojunk werkte ook, dusseh…
hmmm die audi’s hebben we inmiddels wel gehad…. Doe eens wat diepgaande BMW testjes, dat is tenminste interessant!
@Majinstar, de buitenkant is niet zo bijzonder idd, maar als je je elke dag in dat interieur mag verplaatsen….

zonder dat onze wauwter elke maand een bedrag inhoud waar je een huis van kunt huren natuurlijk, want anders heb je de bijtellingsblues :)
Mooie ontwerp de A6. Wel een beetje voor de senior werknemers, hoger op de trap, maar zeker een prettige tourwagen. De RS6 vind ik de avant versie het mooist, mag wel lekker groot, veel ruimte en dan ook met flink gepepperde motor. Advies voor de volgende keer, eet eerst je broodje en appel op voordat de camera aangaat. Alvast bedankt.
Allemachtig, die rs6 is egt mooi! je kan zeggen over audi wat je wilt, ik vind het mooie auto’s
Proficiat, jullie hebben de lelijkste RS6 die er kán gekocht worden, gereden :)
Mooi kleurtje op de RS6! Maar ik vind wel dat de oudere A6 er beter uitziet dan dit. Vooral de achterkant vind ik er sterk op achteruit gegaan met die achterlichten.

Bij de Avant ziet het er dan wel weer mooi uit zo. Maarja de avant was zowiezo al mooier (in mijn ogen)
Het lijkt wel of die RS6 al 20 jaar in de zon heeft gestaan. Of heeft er iemand aan mijn beeldscherm lopen kloten?

Verder is het natuurlijk erg leuk; maar als ik 163k aan een auto mag uitgeven, ben ik bang dat het toch geen RS6 wordt.
RS6. Een zware en vooral grote auto waar je 97% van de tijd alleen in zit….en dan een gigantische motor er in lepelen….plus wat plastic er op….het klopt allemaal niet echt. Vanwaar de noodzaak om met een flatgebouw heel hard te gaan? Neem een voorbeeld aan Lotus de Agilus!

Daarnaast, de exterieure verfraaingen: Al geef je een aap een ring, het blijft een lelijk ding.
best wel lelijk zo op die eerste foto’s
@damster ale dan, de m3, m5, m6 en al die amg troep niet dan?!
@r4c. Mogguh, R4c, waar staat dat dan? Mmmmhhhzzz?
Audiblog.nl
*Gaap* Saaie Duitser…
goeie review! Leuk om drie modellen in één getest zien worden. Mooi om de verschillen naar boven te halen.
De illustratieve lunch-scene, grappig detail. Dat zijn toch de dingen waardoor de autoblog reviews leuk blijven om naar te kijken (los van het zeer goede camera- & monteerwerk natuurlijk!).

Zo genoeg gekwijld. Danku ;)
Even een vergelijking
– RS6: 163.275 euro
– Lotus Exige S + A6 2.0 TFSI 113.852 euro

Wat zou je kiezen???
Geweldige auto’s alle 3!
Die RS6 ziet er wel dik uit met dat kleurtje.
En wanneer Wouter in die 2.0 A6 rijdt, doet die net of die in een lijkwagen rijdt, maar dat is natuurlijk ook gewoon een fantatische wagen!
Waar menig mens van droomt!!!
Hier loop ik echt niet warm voor….
ik vind de voorkant van de a6 2.0 tdi een beetje a3 achtig
in één woord:

“superfantastischstrakgaafmooiextreemHOT”
@Gark, zouden er heus mensen zijn die dromen van een 2.0 A6? Ken jij die?
het is en blijft een super mooie auto! BEELDSCHOON…en de RS6 is gewoon niet normaal meer…dat is pure sang! prachtig!

De facelift is echt mooi geworden, echt prachtig!

Hulde aan Audi, dit zie ik mercedes en BMW niet zomaar verslaan, met nadruk op verslaan! Watn verslaan doen ze dit absoluut niet, hoogst haalbare is gelijk komen
@August

Misschien dan met een andere motor erin, maar het is absoluut een wagen waar je in gezien mag worden!
@t D. Blijkbaar bewijst deze uitvoering van de RS6 toch het tegendeel van wat jij zegt.

@t Simpson: Daarom zei ik ook: Mooi van binnen en lelijk van buiten. Het interieur van Audi is van hoog niveau. Bmw kan daar nog veel van leren, maar kwa uiterlijk is het precies andersom.

Maar smaken verschillen.
Die “nieuwe” achterkant van de sedan is igg een verbetering! De oude sedan was echt afschuwelijk! Te lomp en de proporties leken niet te kloppen. Weer een leuke en vermakelijke test.

Hoewel ik het een mooi auto vindt…… bij het lezen van sommige reacties heb ik het idee dat die mensen al menig keukenrol er door hebben gejaagd bij een aanblik van de A6, jaaaah dat is dan weer het andere uiterste.
Wouter Wouter Wouter… Je mag niet met je mond vol praten he? Schavuit! :D
Die pimplampen, halfordsuitlaten en de A5 (met bijbehorend publiek) geven het merk in rap tempo een ‘ander’ imago.

@majinstar: BMW kan daar nog veel van leren? Vergelijk je hier het getoonde interiuer met een standaard E90 of zo?
@ Martijn. dat zal inderdaad belachelijk lastig worden om hiermee gelijk te komen. ik bedoel, dat gewicht dat evenaar je niet graag. Wat heb je nou aan zo’n loodzwaar ding. koop gewoon een A6 die ook op de 250 begrensd is en een corvette er bij als je echt bruut geweld wil. of een rs4 als je zo gehecht bent aan die saaie 4wd
Die kerst koplampen, man da’s geen zicht! Je ziet de ‘cocks’ nu al van ver achter je aankomen op de snelweg voor zo in je gat komen plakken…
vergelijkingsmongool
Eigenlijk ben ik wel benieuwd hoe dwars Paul een RS6 krijgt…
het blijft een kwestie van smaak maar het interieur van een m5 heeft naar mijn inziens niks. Mooi opgeruimd dat wel, maar zo’n cockpit-achtig interieur van de rs6 (wat tevens de duurdere audi’s ook hebben) heeft zo wel z’n charme.
rs6 is niet mooi in het rood en met die velgen
Kleine Techno
Mwoah, leuk spul…

@ Wouter, ik hoef je niet te zien eten, voor de rest netjes hoor……
Pfff jammer van de LEDjes vooraan, het was zo typisch aan de RS6.

Soit, ik vind het oude model iets beter qua looks.
Super, maar jammer van de koplampunits.. ik vind die geintegreerde dagrijverlichting echt 3 keer niks. Op de RS6 ging/gaat het nog wel, maar dat komt vooral omdat die ook een soort van geintegreerde booskijkers hebben,
dat gaat nog net. En wat zijn die achterlichten smal (in hoogte) zeg! Dat vind ik ook niet zo mooi staan op zo’n grote wagen.. Doe mij nog steeds maar de Avant.
Maarten Overgaauw
Als je die RS6 ‘even goed moet testen’ – doe dat dan ook. Had met gemakt hier een opwindender filmpje van kunnen maken in plaats van dat anderhalve shot met slaappraat erdoor. Zo’n test is nou juist leuk voor mensen die niet dagelijks in zo’n ding rijden. Dus laat closeups zien, laat zien hoe dingen werken. Doe acceleraties, laat het geluid goed horen. Dat moet ik jullie overigens wel nageven – geen onnodige (irritante) muziek erdoor! En daarnaast vind ik jullie filmpjes wel degelijk een plezier om naar te kijken. Nou snap ik dat Paul Vlasblom niet echt welkom is bij mensen die een auto aan jullie uitlenen, maar dat was echt fantastisch. Maar je kan absoluut langer, en enthousiaster over die auto vertellen. Misschien ook wat shots terwijl je achter de auto aan rijdt ipv grotendeels uit stilstand of handheld in de auto zelf?
Een A-label A6, mooie ontwikkeling. Vindt de nieuwe achterlichten goed lijken, zeker beter bij de station. Die RS6 blijft geweldig!
@t Beem bip bop:

Bijna goed. Met een full option High executive 3 serie sedan ( e90 ).
wel een beetje jammer dat de rode lak in combinatie met de antraciete velgen is afgekeken van de m3, al staat het hem wel beter. ben niet zo’n audi fanaat, sterker nog vind alle modellen nogal saai en op elkaar lijken. Maar de rs6 sedan vind ik toch wel een heel knap staaltje werk. geweldige auto in mijn ogen.
@ Maarten Overgaauw: er is pas nog een uitgebreid videoverslag geweest van de RS6. Om dat nu helemaal opnieuw te doen lijkt me wat overdreven. Driving shots zijn leuk, maar het kost ook een extra man die de tweede auto kan besturen. Wellicht is dat haalbaar als iedereen belooft om elke dag een paar keer extra op de banners te rammen?
Mooie test weer, alleen je luch-pakket mag je wat mij betreft achterwege laten :)
Geweldig! De RS6 sedan is veel mooier dan zo’n Avant, stations zijn zowiezo altijd lelijker. Helemaal met dit kleurtje en velgen, één van de mooisten die ik ooit heb gezien!De achterkant van de sedan is zeker nog mooier geworden, die scherpe kofferbak rand is veel beter, de vorige leek een beetje op een coupé. Samen met die lichtblokken en difussor is het helemaal af. Avant is jammergenoeg nouwlijks veranderd, maar die schijnt al mooi te zijn.

Leuke test verder maar voor 3 auto’s had het wel iets langer mogen duren en uitgediept mogen worden, zeker de RS6 en 3.0 TFSI.
Richard Brunsveld
Huh, is die RS6 Avant nu al uit :S
Ik heb de laatste 2 weken echt onder een steen geleefd.
@Richard Brunsveld

de sedan bedoel je..
Audi is héél erg goed op weg. Als ik de optie zou hebben, zou ik de A6 miss nog wel boven de 5serie verkiezen.
@Maarten Overgaauw: Zoals Casper zegt hebben we de RS6 Avant al uitgebreid gereden, vandaar niet nog meer aandacht voor de sedan. En dit was een persevenement met vier auto’s in twee dagen, waarvan eentje voor een apart filmpje (Q7), dus dan wordt het sowieso al wat moeilijker.
het is helemaal niks.
leuk een a6 voor voor 45000 euro, en dan met wat opties erbij hup kost die in eens 70.000 euro voor de zelfde a6 2.0 TFSI en dan inruilen 2 jaar later.
AUW krijg je er geen flikker meer voor terug.
of een rs6 voor 163.000 euro in nog geen 163000 jaar.
al had ik het geld dan nam ik hen nog niet.
gef mijn die appartement maar. die is over 2 jaar meer waart geworden.
in plaats van al die audi’s die naar 2 jaar geen reet meer waard zijn.

LET MAAR OP AUDI IS DE NIEUWE BMW VOOR ONZE BUITENLANDSE VRIENDEN. OVER EEN PAAR JAAR ZIE JE ZE ELKE JAAR WEER IN DE ZOMER MAANDEN RICHTING HET ZUIDEN TREKKEN EN DE MIDDELANDSE ZEE OVER RICHTING NOORD-AFRIKA. (om daar het mannetje uit te hangen)
OF JAN DE GABBER IN ZIJN A4 SEDAN MET SPOILERS EN TURN UP THE BASS 129 VOLUIT. en zijn petje op. op nikes.
je baalt best wel als je net een rs6 avant hebt gekocht….dit ding is egt veel mooier!
en in wat bolt wouter verder?
Squadra Corse
Autoblog in het begin hadden jullie van die mooie camera shots die mis ik de laatste tijd waarbij jullie vaak ook de natuur een rol lieten spelen.

Beetje ala Topgear zeg maar de A6 werd daar in de sneeuw getest erg gaaf bij een super grote dam.

Je moet natuurlijk niet alles het zelfde doen maar ik zou de RS6 bij de Nurburgring in de mist getest hebben of zo lekker sinister.

En dan in een oud plaatsje laten zien zoiets gebruik maken van de omgeving.

Groeten

Niels
belikenoother
weeral een knap staaltje “rijtest-kunst”, echt puik werk hoor
Waarom wordt het verbruik van dat soort superwagens nooit vermeld?
Maarten Overgaauw
Beste Ruben, ik snap het. Ik spoel de filmpjes gewoon een paar keer terug! In dit geval ben ik inderdaad blij dat dan voor deze optie gekozen is (lees dat er een uitgebreid filmpje is van de Q7).

Met Casper ben ik het niet eens. De filmpjes zijn gewoon leuk. Komt er bijvoorbeeld nu nog een keer een filmpje van een M3 – prima! Zulke auto’s zijn onbeperkt leuk (om in te rijden, naar te luisteren en naar te kijken). Als je geen filmpje van een RS6 sedan wil omdat de Avant al is geweest – tjah… Dan vind ik je geen echte filmpjesliefhebber!

Met jan ben ik het op een zeer klein vlak eens. (in ieder geval niet met je spelling). Je ziet vaak dat de ‘vanafprijs’ van Audi of BMW een beetje de prijs van een vliegticket is geworden (van voor de verplichting tot vermelden van volledige prijs). Een tijd geleden in de BMW configurator moest je na het selecteren van het basismodel kiezen voor een handbak á 1500nogwat of een automaat á 3200nogwat. Vanafprijzen zijn in mijn optiek berhoorlijk misleidend.

Ik vind het ook erg veel geld voor zo’n kar. Ik ben altijd hevig in dubio met dit soort automobielen. Aan de ene kant is het juist stoer om zo’n wolf in schaapskleren te hebben die mensen doet verbazen en connaisseurs de duim doet opsteken. Aan de andere kant rijd je een model dat ook gewoon als 2.0 diesel te krijgen is. Ik heb een keer met een vriendinnetje een discussie gehad over de M5 van haar vader. ‘Ja maar dit is toch gewoon zo’n zakenmansauto’ – ‘Ja maar wel een met een 5 liter V10 met 507 pk!!’ – ‘Een 507liter met 5 pk?? Wat betekent dat nou weer allemaal? Zo technisch ben ik niet hoor!! En herkennen een hoop mensen niet wat je rijdt, terwijl je nog dacht zo’n indruk te maken!
Maarten Overgaauw
Oh en tenslotte, mochten er personele tekortkomingen zijn bij de filmpjes, dan houd ik me graag (belangeloos) aanbevolen. Mail maar even indien er interesse is, dan kan ik ook wat vertellen over mijn werk in geluidstechniek.
spelling was nooit mijn beste vak op school sorry.
moet het van mijn handen hebben , werk prima hoor, heb een bouwbedrijf met 80 man in dienst.
maar ik kan goed in je antwoord meekomen.
@jan

Audi’s zijn juist erg waardevast. integenstelling tot BMW of Mercedes.
Maarten Overgaauw
Goed Nederlands kunnen schrijven zegt verder niets over je. Ik werk ook met m’n handen (student tandheelkunde) en kan het wel, terwijl ik met regelmaat van professoren college krijg van wie de powerpoint vol met fouten staat. Maar dat terzijde.

Ik ben van mening dat je altijd het nieuwste model moet hebben. Gaat inderdaad met name op voor Audi’s, BMW’s, Golfjes, Mercedessen en van die verdwaalde jappenbakken met een dikke uitlaat. Na een paar jaar worden ze op de occasionmarkt voor dat volk betaalbaar en kopen ze allemaal zo’n ding. Uitlaat eronder, raampjes donker, taartschep achterop, CD’tje ‘ultimateBASS’ op, lekker ronken en petje op.
Mooie bak die RS6 sedan, idd mooier dan de avant. Alleen vind ik de toegepaste faceliftachterlichten beter staan bij de RS6 dan bij de normale A6, hierbij imho iig geen verbetering tov het vorig model

Lekker geluid ook trouwens!
Jezus jongens, wat hebben jullie toch een leuk baantje! :D Die RS6 Sedan is echt geweldig!
@Pieter, hedendaagse BMW’s en Mercedessen zijn tegenwoordig anders ook behoorlijk waardevast hoor. Weet ook niet hoe jij erbij komt dat ze dat niet zijn, zijn allemaal gewilde merken met status…..
@ Jan

Jan plak je neus tegen mun reet an! Wat een onzin , maar welke auto rijdt jij dan?
Persoonlijk vind ik de auto’s allemaal mooi… RS6 is natuurlijk wat spannender dan de rest.

Mensen die commentaar geven dat er alweer een Audi filmpje komt, vind ik echter redelijk overbodig.

Als je er niet na wil kijken, dan kijk niet.. maak mij niets uit.

Ik ben allang blij dat het autoblog personeel de moeite doet om een verslag ervan en een filmpje ervan te maken :). Al zou ’t geen straf zijn voor mij om dat zelf ook eens te doen ;).

Btw, wel leuk dat er zoveel rijtesten dezen week :).
Ik heb een request voor de volgende keer: in de Q7-repo zat een shot waarin je het ding vanaf een rotonde vol zag accelereren waardoor je ook echt visueel (hetzij op afstand) de acceleratie van de auto kon ‘voelen’ (zien vanaf de zijkant op een afstandje dus).

Had bij de RS6 ook op zo’n shot gehoopt, maar die was er niet. Zouden jullie daar de volgende supercarrepo’s eens naar willen kijken, of het mogelijk is om er altijd zo’n shot in op te nemen?
Als trouwe belgische (dagelijkse) autoblog lezer geniet ik het meest van deze filmpjes!!! de manier waarop de wagens worden voorgesteld op deze eenvoudigen grappige maar steeds oprechte manier is de max gewoon!!!
by the way de rs6 is méga! gewoon! mss niet het geluid van de Alfa 8C maar toch nog steeds om kippevel van te krijgen!!!
De A6 is net zo waardevast als de beurs op dit moment… Dus ga niet zeggen dat de A6 juist waardevast is, want dat is die niet >.<
mooie kleur hoor op die RS6 , hoe heet die kleur eigenlijk?
Wie weet welk nummer op het eind van het filmpje wordt afgespeeld?
Sjeuf335 schrijft,

18 September 2008 om 23:42
@ Jan

Jan plak je neus tegen mun reet an! Wat een onzin , maar welke auto rijdt jij dan? en dan wil je dat ik daar nog op reageer? kleuter!!!!!!!!!!!!

en wat pieter schrijft, :
Audi’s zijn juist erg waardevast. integenstelling tot BMW of Mercedes.
dat betwijf ik dus echt, sterker nog ik weet zeker dat dat niet zo is.
mijn vrouw rijd al jaren Audi, en na nog geen 2 jaar wilt ze hem inruilen.
(let een audi a4 met alles erop en er aan) wat denk je 22.000 euro eraf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.000. en dan ga jij mijn vertellen waarde vast.?
ik vind dat nogal niet wat. DUS WAARDE VAST.
zoveel rij ik er niet af aan mijn mercedes in nog geen 2 jaar en dat weet ik ook uitervaring
@ Jan

Haahaa stel je niet aan! Mercedes dus.. Bedankt voor je antwoord. Maar in een mercedes rijdt jan de gabber dus niet?
hahaha
@ Maarten: ik vind de filmpjes zeker wel leuk hoor, maar ik snap wel de afwegingen om niet wéér een heel filmpje aan die auto te wijden.
wat een gezeik in de comments.. ja we hebben allemaal al een bugatti veyron dus laten we deze 3 mooie audi’s maar ff afzeiken..

tuurlijk, die 2.0tdi is niet vooruit te branden.. maar wel degelijk een mooie wagen! en die rs6, dat is ook niet voor jan modaal bedoelt, ja hij kost veel, maar nee hij is niet duur!

just my 2 cents…
Ruben Beaten, Heb je misschien een paar kliekjes van de RS6 in 1440 * 900 formaat?
@Edman, dat zie ik dan graag beagumenteert met cijfers……..

een 4.2 V8 met 350 pk en de S6 met een 435 pk sterke V10. Daar kunnen ook nog twee turbo’s bij en dan plakt Audi de badge RS6 op.


Jongens..! De S6 heeft gewoon een andere motor dan de RS6! De S6 is een 5.2 V10. De RS6 een 5.0 V10 TT. Dus er zijn niet gewoon twee turbo’s bijgezet. :P
PRACHTIG!!, die Audi RS6 Avant met verbrede voor- en achterscherm. De (sepam) blauwe kleur maakt het helemaal compleet. Ik rij al 21 jaar Audi en ik heb het prima naar mijn zin. Vette- designvolwaardige- sportieve- en betrouwbare MERK!!. Ik heb in 21 jaar nog NOOIT een pech geval gehad!!. Dit zegt wel veel van het merk AUDI!!. Al met Al LOF voor het merk!!!. Ik heb nog een hele verhaal over hoe ik ben overgestapt naar het merk AUDI, 21 jaar geleden. Dit zullen we nu even achterwege laten, anders zijn we heel veel tijd kwijt. Tijd hebben we wel maar geduld om zo’n betrouwbare- en gestroomlijnde merk neer te zetten, dat hebben niet veel fabrikanten!. Hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel. Tot AUDI!.
Die rode RS6 is echt een vette waggie. Die zwarte omlijsting van de grille is echt een goede vondst.
Zitten hier ook die drama motoren in met rotte zuigers

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).