Jaguar legt naam XE vast voor E-Type opvolger

Auteur: , 13 Reacties

Het is geen geheim dat papa Tata in tegenstelling tot papa Ford wel graag groen licht gaat geven aan een heleboel nieuwe modellen voor Jaguar. En een van die modellen zal hoogstwaarschijnlijk een kleine sportwagen in de geest van de legendarische E-Type worden. En daarom heeft Jaguar nu alvast de namen C-XE (voor de conceptcar) en XE voor de productieversie vast gelegd. De conceptversie van de XF kreeg immers ook de naam C-XF mee. Maar daar bleef het niet bij.

Want Jaguar heeft ook de naam C-XJ vastgelegd. Met 99% zekerheid durf ik wel te stellen dat die naam bedoeld is voor een conceptcar die ons moet voorbereiden op de nieuwe XJ die in 2010 op de markt gaat komen. Over een aantal jaar zal het gamma van Jaguar dus bestaan uit de XE, XF, XJ en XK. Of zouden ze ook nog een XG, XH en XI gaan ontwikkelen? (via: Motor Authority)

En voor de Anglofielen die bang zijn dat Tata de productie van Jaguar en Land Rover naar India verplaatst heb ik ook nog goed nieuws. Ratan Tata (CEO van Tata Motors) heeft namelijk gezegd dat de productie voorlopig(…) niet naar India verplaats zal worden. U kunt dus weer gerust ademhalen.13 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Klinkt allemaal veelbelovend, benieuwd wat de Indiërs ervan gaan maken bij Jaguar.
spanning en sensatie bij Jaguar ..
dus @robbie .. kom met plaatjes .. maakt niet uit waar van ..
ik wil een oordeel vellen .. sta gewoon te popelen ..
De XJ word toch niet zo mooi als de huidige… :(
Zolang er geen rode stip op de motorkap staat en geen currygeel interieur op de optielijst staat, is het het goed.
@lincoln, ik zal mijn schetsblok eens tevoorschijn halen ;)
Ik ben zo opgelucht… Go Jaguar! Ze gaan er weer helemaal voor. :D

@ dekster; Als het bij opties blijft is er niks mis mee, alsof ook maar één Europeaan dat zou willen… :o
ik weet het niet waarom maar ik verwacht een “raar”, bizar” model.
The Netherlands For Sure
Ik ben blij dat Tata Jaguar de vrije hand geeft, meer zelf ontplooïng, zal Jaguar goed doen, Daar kan Jaguar en de Consument, u dus, alleen maar beter van worden. Ik ben erg benieuwd naar die nieuwe XJ, ik wil zien, of hij lijkt op de XF, of op toch nog op de Oude XJ, of juist op geen van tweeën. Ook wil graag de RD-Type terugzien van begin deze eeuw;
http://www.netcarshow.com/jaguar/2003-rd6_concept/1280×960/wallpaper_08.htm
dit lijkt mij een betere aanvulling, dan de X-Type in de huidige markt.
The Netherlands For Sure
>>Of zouden ze ook nog een XG, XH en XI gaan ontwikkelen?<<

Er bestaat al een Hyundai XG ;)
@f-autogek, I know :D Misschien kunnen Jaguar, Tata en Hyundai de handen ineen slaan?
Dus als je geld wil verdienen, moet je nu wereldwijd de merkaam XJ vast laten leggen.
Wat gaat er gebeuren met de huidige X-type? vervangen door XX?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).