Mexico City wil Volkswagen Beetle’s in de schredder

Auteur: , 25 Reacties

Het is raar, maar waar. Het land waar de originele Volkswagen Kever werd gebouwd tot en met 30 juli 2003(!) wil nu het liefst dat alle Kevers in de shredder verdwijnen. Waarom? Het milieu natuurlijk! Die luchtgekoelde Kevertjes stoten natuurlijk veel teveel Co2 uit, het is een schande!

En daarom heeft het (groen)linkse bestuur van Mexico City besloten dat in 2012 alle auto’s in de stad maximaal 10 jaar oud mogen zijn (laat Amsterdam het maar niet lezen). De Kever of Vocho zoals de Mexicanen hem liefkozend noemen is vooral populair als taxi en daarom krijgen de taxichauffeurs nu 15.000 pesos (980 euro) aangeboden om hun Vocho in een schredder te stoppen, maarja een 14 jaar oude Kever is nog steeds zo’n 25.000 pesos waard.

“We want to get rid of them … this vehicle is now a nuisance in Mexico City,” said Victor Manuel Ramirez, head of the taxi division at the city transport and road ministry. “The government wants to replace them with more modern, fuel-efficient vehicles.”

Desondanks overwegen toch een heleboel chauffeurs om hun Kever in te ruilen voor een modernere auto. Want reserveonderdelen worden namelijk steeds schaarser en heel veilig is zo’n oude Kever natuurlijk ook niet meer. En ook de taxichauffeurs in Mexico willen wel een wat zuinigere auto rijden. Wil je dus nog een keer genieten van een heleboel Kevertjes in het straatbeeld dan raad ik je aan om snel nog een vakantie te boeken naar Mexico, want voor je het weet zijn ze allemaal in de schredder gepropt.

Leuk weetje is trouwens dat er in Mexico na Duitsland en Brazilie de meeste Kevers verkocht zijn. In totaal zo’n 1,7 miljoen stuks in 40 jaar tijd. (via: sfgate.com, foto: flickr)25 reacties

Zet ze maar op de boot naar Nederland i.p.v. hier in de shredder. Wij weten ze wel te waarderen hier :D Kijk bijvoorbeeld maar eens op
http://www.keversite.nl.

Grtz,
een tevreden Keverrijder
Dat zouden ze beter aan de markt overlaten. Ze kunnen die mensen toch niet op zo’n korte termijn dwingen hun vrij nieuwe kever al weer te slopen, ver onder de prijs die ze er nog voor kunnen krijgen? Op de langere termijn lijkt het me wel een aardig plan, maar plak er dan nog minstens vijf jaar aan vast. Dit is niet echt eerlijk…
@ robbie
desondanks overtegen??..
-edit: overwegen ;) –
“En daarom heeft het (groen)linkse bestuur van Mexico City besloten dat in 2012 alle auto’s in de stad maximaal 10 jaar oud mogen zijn”

Het zal lekker rustig op de weg worden daarzo. Die mensen hebben helemaal geen geld voor een nieuwere auto.

Het wordt langzaamaan pijnlijk duidelijk dat je als burger steeds meer rechteloos gaat worden.

Milieuvervuiling is het nieuwe terrorisme.

Een middel om belachelijke wetten en winsten te maken.
En de burgers moeten het maar slikken… :shock:
@ mx5: in mexico city zijn de meeste mensen niet echt straatarm en er bestaan ook goedkope alternatieven voor de kever zoals bv. de Nissan Tsuru (in mexico heeft die de bijnaam ‘basuru’, basura = vuilnis/rommel…)

Mexico city heeft ook een geweldig smogprobleem dus is wel een begrijpbare beslissing. Wel zonde voor het straatbeeld en het lekkere geluid dat zo’n kever maakt.
Ik heb gemengde gevoelens bij deze beslissing. Enerzijds heeft Mexico-city een gigantisch smogprobleem, onder andere (face it) dankzij deze vrolijke stokers. Anderzijds vraag ik mij waar zoiets eindigen zal.
de tag “hippies” is hier wel heel erg van toepassing :P
Vreemd, 5o jaar geleden vervuilde de kever toch niet?
Net alsof kevertjes vervuilender zijn dan al die SUV’s en noem maar op. Verder kost het produceren van een auto meer energie dan dat hij in zijn leven gebruiken zal, dus vervangen van een auto is al helemaal niet “goed” voor het milieu.
Mexico City moet gewoon eens een paar bergen om de stad heen opblazen, meteen een toevoer van schone lucht.
jurrie de wilde
Milieu en Socialist.
Dat geeft groen en rood, dat maakt bij elkaar bruin (ongeveer)
dat is een strontkleur, het zelfde als wat dit soort figuren brengen
kevers zijn gewoon lelijk in het straatzicht
Citrofiel evil twin
Vervang deze allemaal door Priussen. HAHA :) ;)
sinds begin 2007 is men begonnen met de globale Cashcow, namelijk die CO² norm en Global Warming zever… maar het ergste van al is dat er vrij veel mensen zijn die reeds gebrainwashed zijn ipv eens wat op straat te komen met tegenacties.

Al Gore heeft zijn Villa en dergelijke grote wagens ook niet weggedaan sinds hij daar mister inconvenient truth is geworden.
Laat die dingen gewoon op biobrandstof lopen dan hoeven ze ook niet in de shredder, ombouw vrij snel gedaan en de kosten zijn niet hoog. Dus dan kunnen we gewoon over 5 jaar die kevers nog vrolijk zien rond rijden in Mexico City.
In Nederland noemen we het gewoon Mexico Stad. In de VS noemen ze het Mexico City.
Meervoud van Beetle is Beetles, niet Beetle’s
Volgens mij is dit een repost…. heb het ooit hier al eens gelezen.
T is bijna onmogelijk om een Kever van de mexicaanse sloop hierheen te halen. Ze zijn immers door de Mexicaanse regering aangekocht.
@ Ferrari Fan

Het is niet omdat biobrandstof zogezegd Co2 neutraal is dat er geen Co2 meer uitgestoten wordt.
Met andere woorden, je blijft even hard vervuilen en Co2 uitstoten als met gewone brandstof.

@ DafMaf

En in Mexico noemen ze het Mexico D.F. , wat is je punt nu?
zet dan een andere minder vervuilende in de kever
Wat een zooitje idioten dat (groen)linkse bestuur daar in Mexico City, laten zij zelf maar elkaar compleet met hun eigen dure vervuilende auto’s die shredder in douwen, vooral als ze zelf in het bezit zijn van zo’n slurpende SUV want zij hebben natuurlijk weer zo’n acherlijk hoog top inkomen en willen eigenlijk dus meer ruimte creëren om eindelijk eens met hun veel te dure auto’s door Mexico City te kunnen scheuren ten kosten van de burgers aldaar.
Carman en al de rest, doe niet zo idioot populistisch. Wat een onderbuikonzin weer allemaal (overheid dit, overheid dat, links, groen, wtf…)

Ook weer typisch dat er alleen maar naar de paar aangedragen beperkte feiten uit deze blog gekeken wordt, zonder de context in overweging te nemen. Zwak geschreven tekst trouwens, die blog. Weer maar eens de onderbuik aan het woord laten met loze zinnen als: ‘CO2 natuurlijk, het is een schande’. Maar goed, gezien het doelpubliek van autoblog (en het targetten van de reclame en de commerciële doelstellingen) zal het vast wel een eis zijn dat elk artikel zo ‘telegraaf mogelijk’ wordt gebracht, johny en marina style…

Concreet: iemand al eens in Mexico City geweest? Die stad crepeert onder de smog en luchtvervuiling (maar dat is ook maar een fabeltje zeker? Allemaal hoax, leugens… ) Een regelrechte aanval op de volksgezondheid. Daar is er vaak genoeg het advies om op bepaalde uren niet eens buiten te komen. Baby’s met grote allergiegevoeligheden, noem maar op.

En dan nu de Kever: een zware, onefficiënte auto die roest waar je bij staat. 1200 KG, 40 pk, en een verbruik van 10-12L/100 KM (daar kan je tegenwoordig een rx8 voor rijden) en ik kan het weten want ik heb er zelf één (een kever dan).
Lawaaierig, niet de minste voorzieningen wat betreft lambda sensor, elektronische injectie, of wat dan ook. Vervang al die kevers maar zo snel mogelijk door moderne alternatieven. Ze zijn gewoon extreem belastend op de omgeving en moderne auto’s zijn dat minder. Ik ben niet anti-auto, maar als je dezelfde wagens kan kopen met een verbruik dat 50% lager is, minder lawaai en moderne injectie, dan is dat een optie waar je niet naast kan kijken.

Als het dan kan gebeuren met een subsidie van de overheid (OVERHEID=EVIL, toch?) kan dat alleen maar vlotter in z’n werk gaan. Die 10.000 pesos verschil tussen de dagwaarde van de kever en de subsidie prijs haal je er zo terug uit door een efficiëntere wagen te rijden (en klanten die zich natuurlijk liever later vervoeren in iets degelijks ipv dat lawaaierig blik, behalve de toeristen dan)

Kevers zijn goed om hier in het luxueuze westen nog eens van stal te halen om op zondag eens op restaurtant te gaan of om naar een trouwfeest te karren. Om als classic te gebruiken dus. Voor de rest zijn ze hopeloos ontoereikend.
@topg: als je dan toch onderbouwd wilt reageren op een blog hier doe het dan ook goed.

Ik weet niet wat voor Kever jij hebt, maar 1200kg weegt een Kever niet. Die weegt tussen de 750 en 900 kg. Verbuik 10-12 liter op 100km? Dan moet je eens leren je motor af te stellen, want dat moet makkelijk 1 liter op 12 km kunnen zijn (8-9 liter per 100km). Mijn 59er 1200 kever rijdt zonder problemen ruim 1:12, de 70er 1300 dubbelpoorts die ik een half jaar dagelijks (!) heb gereden reed ook zonder problemen 1:12-13… Ik spreek dus uit eigen ervaring.

Als ik je zo lees, waarom rijd je dan überhaupt nog in dat oude hok??? Als je het zo’n lawaaiig karretje vindt en het zo slecht is voor het milieu (dat is het dan in NL ook), verkoop het dan gewoon. Of ben zo’n held om hem ook naar de sloop te brengen als hij nog in goede staat is….

Een Kever is ook in NL prima geschikt om dagelijks mee rond te rijden. Gelukkig doen ook veel liefhebbers dat met hart en ziel en verfraaien zij ons wegbeeld. Daarnaast kost het meer milieubelasting om een nieuwe auto te maken dan nog een flinke aantal jaren in dit oude autootje door te rijden.
Denk dat ik dan maar even moet emigreren naar mexico. Ga ik daar wel wat kevertjes kopen en over de grens naar amerika rijden, Vervolgens daar op een bootje drukken naar NL. kijken of we hier al die mercedesen van de weg kunnen krijgen en hier allemaal kever taxi’s hahaha

Flat 4 rulles!!
Het breekt mijn hart wat ze daar willen doen! Hoe kunnen ze :'(
Ik ben blij dat we dit jaar ‘toevallig’ naar Mexico op reis gaan.
Zelf heb ik een Mexico VW Kever uit 1986.
Wie kan het nu over zijn hart krijgen om die pareltjes op de schr**thoop te gooien? Furieus word ik ervan!!!! Krapul is het!!! Ze zouden beter zichzelf tot een hoopje schroot laten persen!!! Beter verdienen ze niet!

Vervuilen of niet; Mijn VW kevertje is mijn alles! En ik zal hem tot mijn aller laatste snik verzorgen zoals ze allemaal verdienen.

Kever liefhebber met een gebroken hart.

RommyDean

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).