Renault Kangoo faalt tijdens elandtest

Auteur: , 55 Reacties

Altijd leuk; de elandtest. Je kan je afvragen wat het exacte nut is van zo'n test, maar er zijn nog steeds autofabrikanten die het voor elkaar krijgen om een model te laten omslaan. Dit keer gaat het om de Renault Kangoo.

Volgens de Duitse ADAC (soort Duitse ANWB die nu en dan proberen om objectief te zijn) wil de Kangoo vrij snel gaan wiebelen. Bij een vergelijking tussen kleine bestelwagens, zoals de Volkswagen Caddy Life 1.6, de Citroen Berlingo 1.6 16V en de Renault Kangoo 1.6 16V, werd getest hoe de voertuigen reageren bij een uitwijkmanoeuvre (om bijvoorbeeld een situatie met plotseling opkomende kinderen op straat na te bootsen).

Ondanks het Electronic Stability Program (ESP) kon de Kangoo, nadat er een paar wielen los van de grond kwamen, niet meer terugkeren op het spoor. Voor minder ervaren chauffeurs is de auto nauwelijks beheersbaar, zo concludeerden de jongens van ADAC. Toen Renault met het testresultaat werd geconfronteerd beloofde men onmiddellijk verbetering… Filmpje!55 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
hebben ze dan nix geleerd van de A-klasse klucht?!? renault toch!
Het was tenminste nog niet over de kop…
Jee-oekeloeres
Waarom gebeurd dit alleen bij hele lelijke auto’s

of halen alleen de meest afgrijselijke vierwielers het nieuws?
Tja, Renault, dit testen ze niet bij de Euro-NCAP he!
Dus hebben jullie er niet in geïnvesteerd!

Boontje komt om zn loontje…
@Jee-oekeloeres: Omdat “mooie” autos meestal wat lager zijn. Daardoor ligt het zwaartepunt veel lager en dus is de kans dat de auto om of op 2 wieltjes gaat veel kleiner.
iets met frans en slag.
Hèhè, hangt bij ons aan de muur op kantoor nu :) Rijden hier een stuk of 350 kangoos rond, schept lekker vertrouwen, ook al is het dit model niet. :twisted:
Mooi kenteken ok: KiePeRt 7640!!!
:D

Ok, te vergezocht, ik weet het…
Relatief zacht geveerd, een hoge opbouw en hop, daar gaat ‘ie. En dan zijn deze auto’s nog niet eens beladen! Overigens vraag ik me bij veel van die hoge, smalle en lelijke aziatische gebakjes af wat die voor rampspoed brengen.
Ik denk dat ze van die winkelwagenwieltjes op alle hoeken van het dak gaan plaatsen. Dan rol je tenminste gewoon een stukje door.
@Bertus:

Beladen zal mogelijk in zijn voordeel werken, want dan ligt het gemiddelde zwaartepunt lager (meestal)
Niet voor niets dat Renault hamert op botsveiligheid. Volgens mij is dat het enige waar bij de ontwikkeling op gelet wordt. Kwaliteit, rijplezier, goede besturing en remmen wordt geen aandacht aan geschonken.
Oh ja, en dan die vormgeving van dit geval….. wat een schapenkooi zeg!
Altijd jammer dat ze dit soort problemen doorgaans oplossen door een auto verschrikkelijk te laten ondersturen. Of het daar nu werkelijk veiliger van wordt…
?? De renault wel maar de citroen niet?? Dat zijn gewoon 2 identieke auto’s op het badge symbooltje na, hoezo die niet dan?
It kangoo wrong.

Oké, heel flauw.
@ Sjaaky
Deze nieuwe kangoo heeft het platform van de huidige Scenic en deelt veel onderdelen ervan. Alhoewel zachter geveerd zou het zwaartepunt toch niet hoger mogen liggen dan een normale Scenic dacht ik.
De Citroen Berlingo & Peugot Partner zijn nog steeds identiek (dacht zelfs nog een derde merk ?)

@ Robert :
Weet jij eigenlijk wel wat de nieuwe Kangoo is ? ooit al eentje in het echt gezien ? Alles wat je zegt waar ze zogezegd geen aandacht aan besteed hebben, wordt nochtans in vele reviews wel aangestipt als pluspunten..
Weer een rondje Renault-bashing ?
Opmerkelijk dat dat tegenwoordig nog gebeurt bij nieuwe auto’s….
Haha, ik rijd wekelijks honderden kilometers in de besteluitvoering van dit ding. En zo’n geval wil niet eens lift-off oversturen, en hiervoor moet je het wel gek maken.
@Waxweazel: als jij gelijk hebt en de Kangoo deelt het platform met de Scenic, dan vraag ik me af waarom de Kangoo zachter geveerd zou zijn. Je zou eerder verwachten dat met name de achtervering berekend is op meer laadvermogen. Dat zou bij een lege wagen kunnen leiden tot iets meer stuiteren.
Maar ik vraag me wel af hoe de Scenic het er afbrengt in zo’n test.
@waxweazel

Gaat niet eens specifiek over dit hondenkot.
Reanault’s in het algemeen komen zo op mij over. Gemiddeld genomen ga ik liever naar een uitvaart dan dat ik in een Renault moet rijden. En ja, ik heb meerdere modellen gereden en alle stelden me hevig teleur. Je gaat van A naar B zonder een greintje plezier te hebben. Enkel de Citroen C4 (grande) Picasso bezorgt mij nog minder rijplezier.
@ Sjaaky: Haha, die auto’s verschillen ontzettend van elkaar, alleen het soort auto is hetzelfde.

@ Waxweazel: Ook dat niet, de Partner heeft een stuk sportiever afgestemd onderstel (ik vraag me af wat in godsnaam je daarmee moet in die klasse), dus de Berlingo is comfortabeler…

Renault heeft nog steeds een hoop te leren!
@ alex

wat is er gebeurd dan met een A-klasse in het verleden?
Hoe bedoel je, het veert uit,, een stuggere veer doet al een hoop volgens mij
Robert: als je toch niks goeds of deftigs kunt zeggen over een renault, blijf dan ook weg uit topics als deze, je komt enkel de boel verzieken

@ Jopie : Een Scenic is dan ook zwaarder en heeft stevige afvering nodig. Voor bestelwagentjes zoals de Kangoo, Berlingo, Partner enzo, daar is de achtervering een stuk hoger dan een normale wagen, zodat die dus meer ruimte heeft voor het inveren wanneer deze wordt volgeladen (gebeurd bij elke bestelwagen, gelijk welk laadvermogen). Dit kan een reden zijn waarom die elandtest mislukt.
Renault is compleet kut. Renault Sport is waanzinnig.

Standaard Renaults rijden gewoon waardeloos.
Bij Renault Sport maken ze van dezelfde waardeloze auto’s goed rijdende circuitspeeltjes met een prima handling en snelheid.

Een Clio RS is met recht een bom op wielen.

Zouden ze van deze Kangoo ook een RS kunnen maken?

Zo dan. Positief en negatief in 1 reactie. :D
Dus Renault is toch niet zo goed als ik dacht. Als je de Volkswagen en Citroën ziet, gaan die soepeler dan die Renault. Maarja ;)
De veerwegen zijn precies nogal lang. En ligt het zwaartepunt echt zo hoog?… Mocht dit niet opgelost geraken, kan men misschien nog zij-airbags monteren…
ach .. over een week is eigenlijk alles kut .. behalve Saab ..
Alweer iets van de Renault groep. Van de weg halen die misbaksels !!!
Slecht nieuws voor Renault, maar ik ’t feit dat de ADAC dit zegt zorgt ervoor dat ik dit nieuws toch met een korreltje zout neem. Zonder meteen te roepen dat het allemaal één grote conspiracy is, de ADAC komt wel vaker met ‘objectieve tests’ waarin Franse producten altijd slecht scoren. Ik kan me zo 1-2-3 de specifieke test niet herinneren, maar was er niet een ADAC-test waarbij de standaardmarges, aanrijsnelheden, hoeken en weet-ik-’t een stukkie ruimer genomen werden dan normaal ten gunste van de Duitse automobielen?

@lincoln: Háhahaha, die Saab reclame hier werkt wel op jou!
AMG Powerr : laten we dan direct alle mercedes E-klasse ook van de weg halen aangezien die qua electronica nog slechter zijn ;)
domme en onozel uitspraak van een overjaarse puber lijkt me.

Om toch effe leuk te doen : http://autointernationaal.nl/artikel.php?id=8221&n=10
Trek zelf de conclussies, maar op hier op deze site kan ik ze al raden
@Mr. R
Lijkt me niet want over de Citroen in deze test wordt niets gerapt, dus je theorie gaat op. Lijkt me ook nogal moeilijk te faken deze camera beelden.
FlorisFerrari
Raar dat het nogsteeds zo voorkomt ;)
(waar slaat dat 1e bericht van Saab-online eigenlijk op? Ik vind het irritant.)
teveel rommel in de overhead compartiments gedaan? :)

Gewoon een bullba…excuus, moosebar er op en klaar!
hoef je niet meer uit te wijken.

of dit elke week met het hele gezin oefenen, scheelt weer kaartjes voor de efteling :)
Laat me raden.. de Caddy slaagde met vlag en wimpel?…als je begrijpt wat ik bedoel…
Springt net als een Kangaroo.
@jopie, de scenic is een behoorlijk eind lager en bovendien een stuk steviger afgeveerd, bij die auto zou je behoorlijk wta moeite willen doen wil je die op zn kant krijgen…

het is idd een blunder van renault, ik hoop dat ze snel wat gaan wijzigen!
Yezzzzzzzzzzzzzzzz!!! hahaha moet nog steeds mijn berlingo niet annuleren. Haha nee ding rijdt echt super, vind hem ook beter rijden dan de Caddy en hij kost een pak minder. Jaja die van Citroen zijn goed bezig. Alleen gaat ie al een maand te laat zijn. Damn
Zo’n zaken hoor je toch zelf uit te testen, heel erg dom van Renault!
Maar toch even dit:
-“minder ervaren chauffeurs”, die van adac stuurde eerst langs de kegels (kan een minder ervaren bestuurder ook) en zette dan enkel zijn wielen rechtdoor (kan een minder ervaren bestuurder ook hoor)
-de caddy en de berlingo hebben ongelooflijk onderstuur! (naja da’s dan weer het ESP=”onderstuur programmeren”)
Haha Fail!
Leuk nieuws! Als er nu eens meer van de Berlingo verkocht worden… :twisted:
die wagen ligt toch nog niet op zn kant? niets mis mee dus :P Renault lost volgens het filmpje het probleem op door een kostenloze ESP software update toe te passen. Blijkbaar doorstaat de auto de eland proef dan wel en heeft het niets te maken met een verkeerd zwaartepunt, te zachte veren etc… Natuurlijk kunnen deze factoren bijdragen, maar misschien zijn ze hier niet van toepassing.

Ander punt is dat ESP een optie is op de busjes. Veelal wordt dit er niet bijgenomen en is het kind net zo goed dood (of ligt je busje in de prak). Gewoon niet 90 gaan rijden in woonwijken.
Ach ja, en zo is er altijd wel wat met elk automerk…!
hoe rap rijdt een wagen zo ongeveer bij deze test?
Kangoo wordt Kan-Ga-Roo
Door die eland test, rijden we spijtig genoeg, niet meer zo comfortabel als vroeger.. De A klasse, was een kleine salon op wielen en is nu om zeep.
Je kan je afvragen wat het exacte nut is van zo’n test

Dat is er, zeer zeker. Ik heb zeer recent nog voor een auto mogen uitwijken die in eens naar de linker rijstrook schoof op het moment dat ik deze op minder dan 15 meter genaderd was en hem met zo’n 30 km snelheidsverschil wilde inhalen. Daaruit bleek dat Honda ook mijn 11 jaar oude Accord in de jaren ’90 al uitvoerig had getest op deze discipline.
Ik weet niet of Jan S. hier nog op gaat reageren, maar zijn opmerking bij het stukje over de Dacia Logan die omviel bij de elandtest is bij deze hilarisch:

“Alleen jammer dat Renault zijn expertise niet in dit wagentje tot uitdrukking heeft gebracht.”
@CooperDriver: Ik ben zelf ADAC lid, ze hameren echt in iedere test op standaard ESP. Het is ook met ABS en de airbags gelukt. dus standaard ESP komt er uiteindelijk wel.

Ja, de ADAC is niet geheel objectief, maar in dit geval komt de citroen er toch ook goed vanaf, en ze zijn niet negatief over renault, er komt immers een update.

Wat mij intrigeert is dat je tegenwoordig met een software update een auto in 5 minuten uploaden en een keer herstarten ineens een stuk veiliger kan maken. Wonderlijk wonderlijk.
Tja, dat je met hoge -bestel-auto’s kunt omdonderen bij extreme manoeuvres lijkt mij nogal voor de hand liggen. Je moet nou eenmaal met een Kangoo-achtige niet bochtenwerk gaan willen rijden alsof het een Ferrari, Lambo of Porsche of zo is- Duhhhh…!

Gewoon zo’n sticker goed zichtbaar voor de bestuurder op het dashnord plakken met die vreselijk nuttige aanwijzingen als:

– Draag bij het besturen van dit voertuig altijd uw autogordel, helm, scheenbeschermers, toque veiligheidsbril, gehoorbescherming en handschoenen
– Rijd verantwoordelijk en volg de verkeersregels
– Geen alcohol of verdovende middelen nuttigen, pornobladen lezen, dvd’s bekijken of hands-on telefoneren tijdens het besturen van dit voertuig
– Deze auto is niet voor inwendig gebruik
– Niet zuigen aan de uitlaat als de motor draait
– Niet op de motorkap gaan zitten tijdens het nemen van bochten met een snelheid van meer dan 80kp/u
– Geen elanden ontwijken, ook niet in de binnenstad
– Dit voertuig is verminderd competitief en minder geschikt voor deelname aan ralleyraces en Formule 1 races – Deelname op eigen risico
– De fabrikant aanvaardt geenaansprakelijkheid enz., bla- bla – bla
In mooie signaalkleur uitgevoerd.
Volgens mij moet je echt als een dolle hond rijden om dit voor elkaar te krijgen. Daar zijn Kangoo`s toch niet voor gebouwd? Mensen, blijf een beetje realo!
@r32: lol

@jee-nogwat: ja, omdat ze allebei hoog zijn? een Passat zul je niet zo snel omver zien kieperen bij een uitwijkmanouvre op een testparcours….
@Gerardo:

Renaults zijn niet gebouwd om veilig een uitwijkmanoeuvre mee uit te voeren?

De uitwijktest wordt gedaan met 90 km/u, da’s geen onrealistische snelheid, zelfs niet voor een Kangoo.
Nou nou,

met die stevige veren achter stuitert dat natuurlijk. Leg daar eens 2 zakken cement achterin (Wat er standaard in ligt) en vergelijk het dan.

Ik denk dat ze het met een lege auto hebben gedaan, en worden er meer km’s leeg dan vol gereden?

Dus de waarde van deze test zou in dat geval vrij hopeloos worden.

Die caddy overstuurt trouwens lekker! Dat noemen ze veilig?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).