Rolls Royce Phantom Mirage

Auteur: , 15 Reacties

In het Midden-Oosten zitten nogal wat klantjes van Rolls Royce. Daar kun je dus echt niet meer aankomen met een standaard Phantom. Voor de arabier met een goed gevulde portemonnee is dat veel te gewoontjes. Rolls Royce doet dan ook hard z'n best om met speciale edities de klanten tevreden te houden.

Denk aan speciale uitvoeringen als de Phantom Peony of de gouden Phantom Drophead Coupe. Heel veel ruimte voor verbetering heeft Rolls Royce niet, dus wordt er vooral gevarieerd in details. De nieuwste aanwinst is de Phantom Mirage.

Inspiratie voor de Rolls Royce Phantom Mirage komt van het spierwitte Arabische renpaard Mirage. In 1934 in de Verenigde Staten bekend als de “Champion Arabic Stallion”. Termen als puur, sportief en dapper, vormen volgens Rolls Royce de parallellen tussen het renpaard en de Phantom Mirage.

De Mirage is verkrijgbaar in de kleuren “Arctic White” of “Diamond Black”. 21 inch velgen en zichtbare uitlaatpijpen moeten het sportieve karakter onderstrepen. In het interieur is gewerkt met carbon accenten en in de spierwit leren stoelen is het embleem van de Mirage geborduurd. De motor is ongewijzigd, dat wil zeggen, een 6,75 liter V12, goed voor 453 pk en 720 Nm koppel.

Mooie marketing en als het werkt dan werkt het, maar als je het mij vraagt, zijn al die speciale uitvoeringen vooral meer van hetzelfde. Zeker als je bedenkt dat wanneer je een Rolls Royce koopt, je deze al geheel naar eigen wens kunt aankleden. Zolang je maar betaalt. (via: motorauthority)

Rolls Royce Phantom Mirage15 reacties

hier heb ik maar 1 woord voor :VET!!
Mirage gooit een sausje van de nieuwe phantom coupé over de gewone phantom met als resultaat een echte BAD ASS rr; TE graaf voor woorden en volledig P I M P
wel jammer, zo weinig pk’s van zo een groot motor..
@PARTON: Natuurlijk kan er veel meer uit zo’n blok gehaald worden, maar Rolls Royce gaat vooral voor comfort en een rustige motor. De motor is zo gebouwd dat ‘ie zich niet hoeft uit te sloven en toch uitstekende prestaties garandeert.
Is het niet een V8?
@Roel: Nee!
@dennis

jah dat klopt natuurlijk.. maar is wel jammer.. mja denk niet echt dat diegene die erin rijd daar zorgen over maakt, aangezien hij toch een ferrari thuis heeft liggen :D
Ik vind Carbon bij dit soort mastodonten altijd zo grappig!
Deze kan dus ruim over die 1000pk grens van die GT-R van eerder heen, RenJie ;)
Een sportieve RR kan niks mis mee zijn en zo veel leuker dan…
@ patron
(off topic)
ik rijd een 6.0 V8 Chevy silverado met slechts 300 mirage’s onder de kap dus zoveel hoef je nog niet te klagen ;)
Die stoelen zijn harstikke mooi, maar ze zijn zo vies gemaakt…
Vies gemaakt? hoezo?
Econosto N.V.
@ Autofans.be
Nou, ze zijn wit bedoeld M Freak…..
@ripjans

aha.. misschien moeten ze dat maar eens doen =D
o,ja .. wie gaat er nu stoelen viesmaken ..
net of andere kleuren niet vies kunnen worden ..

stelletje stoelenviesmakers ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).