VVD wil wielklem terug

Auteur: , 21 Reacties

En de liberale partij studeert nog op de herintroductie van de man met de rode vlag. Die vervelende automobilisten ook altijd, vooral die Oostblokkers dan. Wat is het geval: Polen, Roemenen en Bulgaren kunnen hun auto's nagenoeg ongestraft fout parkeren, omdat de boetes moeilijk te innen zijn.

Het college van Burgemeester en Wethouders in Den Haag geeft aan dat deze groep lastig is aan te pakken, ze betalen de boetes gewoon niet. Als tegenmaatregel stelt de VVD in Den Haag nu voor om de wielklem weer in te voeren, terwijl die in Amsterdam nu juist afgeschaft gaat worden.

Dezelfde groep schijnt ook vaak weg te komen met snelheids- en roodlichtovertreding die met een camera worden geconstateerd. Het fysieke spamfilter van de Bulgaarse, Poolse en Roemeense post doet erg goed zijn werk en de CJIB envelopjes komen maar zelden aan bij de geadresseerde. Misschien moet de politie, heel ouderwets, weer eens wat mensen aanhouden in plaats van met een bakkie koffie in een flitsauto te hangen.21 reacties

Tijd voor een Roemeens/pools kenteken!

Ik neem aan dat die wielklem alleen voor buitenlandse kentekens geldt? En niet ook weer voor de lelijke gele platen?
Ik heb een kennis die lekker dubieus met een 7-serie rondrijdt met Pools kenteken en een rijbewijs uit de Antillen. Als je het een beetje slim aanpakt dan kan geen enkele wout je iets maken :-p
gewoon een ruit inslaan en wachten op degene die naar buiten komt.
krijgen ze wat mij betreft het ruitje vergoed als korting op de openstaande boetes.

toch triest om te zien dat als onze politie (of beter gezegd hun opdrachtgevers) het niet geautomatiseerd kunnen, ze het maar laten.

Je zou er bijna een auto voor uit Polen/Roemenie gaan halen.
hmm Dacia of Zastava?
Dit staat volledig haaks op de maatregel die Amsterdam heeft genomen. In Amsterdam heeft men (zoals aangegeven) juist besloten dat de wielklemmen moeten verdwijnen omdat deze niet toerist-vriendelijk zijn. Als toerist-vriendelijk in de praktijk betekent “parkeerboetes kun je gerust negeren”, dan kan ik nog wel een aantal toerist-vriendelijke maatregelen bedenken. Dus, gewoon klemmen die buitenlanders (is overigens geen rascistische opmerking). En wat betreft oom agent: die willen we natuurlijk niet zijn middagslaapje in de flitsauto ontnemen.
Shit, ik vergeet nog de broodje-kroket-uitbuikmomentjes van oom agent te noemen.
@Simon: Amsterdam heeft inderdaad te maken met (drugs)toeristen. Den Haag veel minder. Daar zijn het de Poolse en Roemeense “inwoners” die wegkomen met boetes. Terecht dat daar een oplossing voor bedacht wordt.
Lastig voor die Oostblokkers. Heb je net lekker Den Haag lopen leegroven. Zit er een klem op je omgekatte BMW. Moet je weer een slot open breken…
kees rijdt zelf al een tijd in Amsterdam rond met Pools kenteken en kan jullie wat opmerkelijkheden melden;

eerst ff @simon; SUKKEL! Ik wil jou wel es zien in een ander land waar je de taal niet kent, e.e.a. niet/zeer onduidelijk staat aangegeven en je een klem op je auto krijgt. Beter ga je opmerkingen plaatsen richting je kansloze overheid die toestaat dat verkrachters na twee jaar weer vrijkomen, de meeste geweldadige rovers niet worden gepakt, en die ondertussen zich druk maakt over het niet kunnen innnen van 1% van alle uitgeschreven parkeerbonnen…….

Als je in Amsterdam tegenwoordig niet of onvoldoende parkeerbelasting betaalt vind je waarschijnlijk een wit printje onder je ruitenwisser. Op de achterkant staat (uitsluitend in het Nederlands maar oke) dat je de rekening vanzelf thuiskrijgt. Alle oostblokkers braaf thuis wachten en die bon die komt maar niet, DUS KUNNEN WE OOK NIET BETALEN!
Vervolgens wordt je bij een verkeerscontrole aangehouden en als dan blijkt dat je nog belasting verschuldig bent wordt je behandeld als een zwaar criminele wanbetaler door een blauwjassen wiens opa hoogstwaarschijnlijk niet bij het verzet zat in WO2. Mensen, dit is toch de omgekeerde wereld?

Dan zijn er nog de talloze voorbeelden van kansloosheid in het parkeerbeleid. Mooi voorbeeld is de Linnaeusstraat thv de AH bij het spoorviaduct;
09.00-18.00u 10 cent/uur, maximaal een uur parkeren, na een uur moet je dus weer naar je auto toe om een centimeter te rijden en een nieuw kaartje te halen.
18.00-24.00u vol tarief. Als je om 17.45u aankomt kun je echter geen kaartej halen voor na 18.00u. Eerst 10 cent erin dan een kwartier later terugkomen om de kas tegen de hoofdprijs te spekken.
Maar rij ff onder het viaduct door (ca 30m) en het verhaal wordt zonder dat er enig bord staat helemaal anders namelijk;
09.00-18.00u 10cent/uur
18.00-19.00u vol tarief
voor de rest gratis

Nu kom je daar aan als Poolse werktoerist en parkeert voor de AH. Je loopt naar de dichtsbijzijnde parkeerautomaat welke aan de andere kant van het viaduct staat en leest netjes in het engels dat het na 19.00u gratis is.
Later terug bij je auto vind je het genoemde vod waarop in het NL staat dat je de rekening thuis krijgt, die je dus niet krijgt, en voor jet het weet ben je criminele wanbetaler geworden. (waargebeurd voorval)

Nee, we zijn echt heel gastvrij hoor, en alle andere Europeanen zijn welkom…

En dan vinden ze het raar als er problemen ontstaan met allochtone mensen.
@ Kees
De laatste keer dat ik me geïnformeerd heb, kwamen de meeste problemen niet van Europese inwijkelingen!!
@jopie: Toeristen pakken Den Haag ook vaak mee tijdens hun bezoek aan ons land. Wellicht in minder mate dan Amsterdam, maar dat is nog geen logische verklaring voor de compleet verschillende wijze waarop Den Haag en Amsterdam het probleem benaderen.

@Kees: Deze sukkel proeft een heleboel oud zeer bij jou. Wat is het toch geweldig dat er een uitlaatklep als Autoblog is waar je alle opgekropte frustratie van je af kunt schrijven. En opgelucht? Voel je je al beter?
Idd, waarom enkel in het Nederlands zo’n bon in een internationale stad als Amsterdam? Of krijgen de buitenlandse kentekens andere bonnetjes?
Die liberalen houden toch zo van vrijheid, dan moet je geen mensen gaan vast zetten met parkeerklemmen dan moet je parkeren gratis maken. Maar ja, die lnederlandse neo conservatieve iberalen, die houden nog veel meer van geld, parkeergeld vooral.
Nu nog een schepje er boven op ;)

Gelijk alle uitkeringen halveren, dan moeten de mensen aan het werk, wordt er meer loonbelasting binnengehaald door de staat. Dan kan de wegenbelasting afgeschaft worden en kunnen we overal gratis parkeren. Of sla ik nu door :)

Even zonder dollen. Als ik de frustraties van Kees buiten beschouwing laat, dan ben ik het wel met hem eens. Zolang we hier in Nederland aan ons Nederlanders niet normaal informatie kunnen verstrekken, met name op een feilloze manier, hoe moeten toeristen dit dan begrijpen?
@Kees: voor iemand met een Pools kenteken schrijf je toch prima Nederlands!
Je zegt dat het voor buitenlanders in Nederland onduidelijk is en niet leesbaar. Dat klopt, maar dat is in het buitenland niet anders. Als ik in het buitenland ben kan ik vaak ook niet lezen wat er op parkeermeters staat. In zo’n geval kies ik voor een parkeergarage, omdat je daar gewoon achteraf betaalt. Nederland is juist nog heel buitenlandervriendelijk, omdat de informatie vaak ook in het Engels beschikbaar is. Kom daar maar eens om in Polen of Frankrijk of Spanje of Itali├ź.
niks wielklem gewoon slepen.

vooral de buitenlandse auto’s. die kun je bijna niet innen.
@kees en zijn parkeerproblemen.

Da’s inderdaad bezopen dat je zo ongeveer per straat verschil in tarieven en tijden hebt. Maar je kunt in 020 tegenwoordig met SMS je aankomst en vertrek aankondigen.

Bepalen ze uiteindelijk achteraf het tarief en uiteindelijke bedrag wel, en sms’en jou dat tegen 40ct pob hehehehe, gnagna ehm ik draaf door.
Kunnen ze de Polen en Bulgaren niet netjes bij de grens afvangen? Wil je erin om te werken? Prima, maar eerst je openstaande boetes betalen. Heel simpel, volgens mij
@Kees .. leuk dat je de multicultiraliteit erbij haalt ..

werkelijk in de allerarmste landen op aarde proberen dienders engels te spreken .. en is een parkeerbeleid gebaseerd op logica ipv verzekeringsmaatschapij voorwaarden .. zodat er veelste veel informatie vrijkomt .. en dan nog alleen in het nederlands ..
@Jopie; Goed he, ik ben dan ook een zeer goed geintegreerde Pool.
Ik geef je helemaal gelijk wat betreft de vergelijking met het buitenland waar de informatievoorziening vaak niet beter of zelfs nog veel slechter is.

Waar het mij met name ff om gaat is het bijzonder ongastvrije middel wielklem/wegslepen voor het onvoldoende betalen van belasting. Helemaal als we gaan spreken over gevallen waar de informatievoorzieing tekort schiet zoals in Amsterdam. En dan te bedenken dat het toerisme voonraamste inkomstenbrond is voor deze stad. (de half-legale cannabisverkoop even daargelaten)

Naar mijn bescheiden mening is een samenleving fijn als overtredingen/misdaden en sancties tot elkaar in verhouding staan. Ik denk dat alleen dan het systeem op de lange termijn soepel blijft draaien.

Terug naar het topic;
-wielklem>afschaffen, belachelijk idee.
-gevaarlijk/hinderend parkeren>wegslepen
-parkeerbelasting>bekeuring voor kentekenhouder opsturen, en wat buitenlandse kentekens betreft, zorgen voor duidelijke informatievoorziening en een Europees kenteken met een centrale database en klaar. (zijn we ook meteen af van het onzinnige verschijnsel van de enorme verschillen in het melken van de heilige koe per europees land, dus niet in het ene land BPM, bij de muren een kastje achter je voorruit, verderop gratis rondtoeren, en elders een chip in je reet)
Dus …. massaal zorgen voor een Bulgaars kenteken. Bij voorkeur op een wat gammel uitziende Benz uit de S-klasse, zwarte ramen enzo => geheid dat de NL helden op sokken je laten rijden :D
nog beter: een Arabisch kenteken

Er stond jaren geleden in Antwerpen regelmatig zo eentje in de buurt van mijn toenmalige school. Altijd fout geparkeerd, nooit een boete.

Waarom? Omdat er enkel Arabisch schrift opstond en je dus al enig tekentalent moest hebben om het ding over te schrijven, laat staan het in te brengen in een computersysteem.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).