Rijtest & Video: Mercedes-Benz SL63 AMG

Auteur: , 82 Reacties

Het oordeel? De beste auto van het moment. AMG is goed op dreef de laatste tijd.

Eerst kijken en luisteren en dan pas verder lezen. Dat kan: hier is de video!

Roept u maar!

Als de AMG ambassadeur van Autoblog ben ik wellicht niet de meest onbevooroordeelde stukjesschrijver van deze site. En in de loop der tijd heb ik allerlei aperte onzin (1, 2, 3) verkondigd, hetgeen achteraf meedogenloos door de feiten is achterhaald.

Zo had ik ooit bedacht dat de SL63 nooit de SL55 zou opvolgen in de huidige modelreeks (R230), omdat het karakter van de 63-motor niet op zou kunnen tegen het karakter van de geblazen 55-motor voor in de SL. Ik moet mijn ‘bronnen’ nog maar eens opnieuw op waarde schatten.

Mercedes-Benz SL63 AMG facelift kont

Tevens had ik indertijd bedacht dat de 63-motor mede dankzij de strengere Europese voetgangersveiligheidseisen was ontwikkeld omdat de kompressor op de 55-motor te hoog zou uitsteken en de ruimte tussen motorkap en motorblok te klein zou maken. Een blik ter vergelijking onder de motorkap van de SL55 en de SL63 naast elkaar in het kader van deze rijtest ontkracht ook dat verhaal. Het motorblok steekt in beide auto’s even hoog uit.

Zo zijn er vast nog wel een paar andere gepubliceerde zaken op deze site die mijn geloofwaardigheid niet ten goede komen. Hoewel ik het ook wel eens bij het rechte eind had, en dat was dan ook meteen een wereldprimeur. Maar ja, als je maar met genoeg modder gooit dan blijft er altijd wel ergens iets plakken.

Mercedes-Benz SL63 AMG facelift neus

Desalniettemin ga ik weer een voorspelling doen. We hebben er natuurlijk al over geroddeld hier, maar in de Mercedes wandelgangen wordt er ook druk over gespeculeerd. De 6.2 liter V8, wat momenteel de motor met grootste motorinhoud van een productie-mercedes is, zal waarschijnlijk de laatste hubraumverhoging van dit niveau zijn. Turbo’s en/of kompressoren zijn de toekomst voor AMG en er wordt zelfs gefluisterd over hybride, voor AMG! Met als enkele reden om de op handen staande maximum CO2 eisen die in Europa in de maak zijn te halen. En het zou me niks verbazen als de 12 cilinders helemaal het veld gaan ruimen. Ze kunnen nog zoveel A-klasses bouwen met kleine naaimachine motortjes daar in Stuttgart, met 6 liter motoren in de AMGs wordt het natuurlijk nooit wat met de totale CO2 footprint van Mercedes.

Mercedes-Benz SL63 AMG

Dat worden spannende ontwikkelingen daar bij AMG. En de huidige ontwikkelingen zijn eigenlijk ook best spannend. Want sinds het Black-Series label in het leven is geroepen, lijkt AMG een sportiever pad te zijn ingeslagen. Maar juist ook de ‘reguliere’ AMGs lijken sportiever dan ooit tevoren. De C63 AMG maakt overal -zelfs bij ons op de redactie- een verpletterende indruk. En de nieuwe SL63 AMG doet het nog eens dunnetjes over.

Mercedes-Benz SL63 AMG velg

De sportiviteit van de SL63 AMG heeft mij met name na de rijtesten in de ML63, E63 en CLS63 AMG nogal verrast. Prima auto’s allemaal, maar sportief rijden vergde daar wel een actieve investering in hoge toeren om de boel goed op gang te brengen. De SL63 vlamt vanaf stationair. Ik weet niet precies wat de bij AMG met het motormanagement hebben gedaan, want de SL63 voelt veel sneller en krachtiger dan de nagenoeg evenveel wegende E63 of de CLS63. Op papier is er een paar paardekracht verschil, maar achter het stuur lijkt het veel meer. Aan de versnellingsratio’s kan het niet liggen, want die zijn voor beide auto’s gelijk (aldus de AMG website), maar de SL63 heeft een ca. acht procent lagere eindoverbrenging die bij zal dragen aan de acceleratie. Maar dat kan het grote verschil niet verklaren. Als experiment zou ik de verschillende 63 modellen wel eens op de vermogensbank willen zetten om te kijken wat de echte vermogens- en koppelverschillen op de wielen zijn.

Mercedes-Benz SL63 AMG roadster

Naast wat meer vermogen, de lagere eindoverbrenging en een assertievere gaspedaalresponse denk ik dat vooral de programmering van de automatische versnellingsbak de auto een sneller karakter geeft. De automaat heeft drie standen plus een “manual” stand. De automatische standen zijn er in de smaken “comfort”, “sport” en “sport+”. En met name in die laatste stand hoef je maar naar het gaspedaal te wijzen of er wordt meteen twee a drie versnellingen teruggeschakeld -met een geile dot tussengas- en de toeren gieren omhoog. In de SLR had ik een vergelijkbare ervaring, maar in een ‘reguliere’ AMG is dit nieuw voor mij.

Ook nieuw is een echte koppeling die de koppelomvormer vervangt. Daarmee betreedt AMG opeens enigzins onverwacht het terrein van de gerobotiseerde handbakken zoals die populair zijn bij Porsche (PDK), BMW (SMG) en VAG (DSG). Volgens het persbericht zijn schakeltijden nog maar 100ms in de “manual” stand, wat natuurlijk heel vlot is, maar na mijn ervaringen in de SLR en de CLK DTM AMG, die met koppelomvormer ook heel snel weten te schakelen, vraag ik me af in hoeverre (en wanneer) deze nieuwe koppeling echt toegevoegde waarde heeft, of dat het voornamelijk voor de sportieve image-building is bedoeld. Begrijp me goed, het werkt erg goed en enkel bij het wegrijden uit stilstand is merkbaar dat we hier met een koppeling te maken hebben, verder zou je in het gebruik zweren dat het een gewone -edoch snelle- automaat is. En je ruikt ‘m ook goed na een rondje flink doorrijden. Ik ben benieuwd in welke modellen deze zogenaamde MCT-sporttransmissie allemaal gestopt gaat worden.

Mercedes-Benz SL63 AMG roadster

Het hydraulische ABC onderstel is en blijft voor mij de kers op de appelmoes. Veel stabieler en natuurlijker aanvoelend dan luchtvering, de wegligging van een conventioneel sportonderstel maar veel comfortabeler. Ik heb de evolutie van ABC vanaf de modellen na 2000 een beetje bijgehouden en ik moet zeggen dat dit wederom een stapje beter is. Heel Actief maar niet merkbaar wordt de Body van de auto tegen overhellen weerhouden. Onze auto is uitgerust met het optionele “AMG Performance Package” met naast grotere remschijven voor, een 40 procent sperdifferentieel ook een stugger ABC onderstel, maar absoluut niet oncomfortabel. Dat sportpakket is mijns inziens overgens wel de moeite waard om erbij te bestellen: Meer grip (40% sperdif), meer remdruk en betere wegligging. Jammer dat je daar €15.000 extra voor moet betalen terwijl de auto al €208.000 kaal kost.

Mercedes-Benz SL63 AMG interieur

Ik kan na deze testrit niet anders dan concluderen dat de SL63 AMG de meest sportieve AMG is waar ik in heb gereden. De hele aandrijflijn van motor tot de achteras is zeer indrukwekkend en de beste V8 tot nu toe. Het onderstel is het beste tot nu toe. En het geluid is fantastisch. Er is weinig tot niks aan te merken op de techniek van deze auto. Ik vind de SL nog altijd nèt wat meer GT dan sportauto, maar het wel een verdomd sportieve GT. Een GT waar ook nog het dak vanaf kan, en waar je de (klein)kinderen niet mee hoeft te nemen: Ideaal.

Mercedes-Benz SL63 AMG tacho

Maar de techniek is niet de enige feature van dit SL model. De R230 -zoals deze modelserie heet- gaat al sinds 2001 mee. En omdat de SL-Klasse van oudsher zo’n anderhalf tot twee keer langer meegaat dan andere modellen van Mercedes hebben ze in Stuttgart gemeend een ingrijpende facelift te moeten doorvoeren die niet alleen aan de strenge voetgangersveiligheidseisen van de EU voldoet, maar ook het uiterlijk weer helemaal van deze tijd maakt. Het resultaat is een wonderlijke mix van oud en nieuw. De neus is helemaal omgebouwd en straalt helemaal dat nieuwe “Ga Uit De Weg” uit. De achterkant en het interieur zijn nagenoeg onveranderd gebleven. Het resultaat is een wat frissere, actuelere, brutere en iets minder elegante uitstraling. Maar helemaal logisch is het niet. Wellicht een kwestie van smaak, ik ben benieuwd naar jullie meningen.

Mercedes-Benz SL63 AMG panorama variodak

Het was voor mij een extra genoegen om in deze gloednieuwe SL63 AMG te mogen rijden omdat ik zelf al weer bijna vier jaar de contente eigenaar ben van een SL55 AMG. Dit was voor mij altijd een beetje de benchmark waartegen ik andere auto’s afzette. En, bevooroordeeld als ik ben, bleef ik na elke rijtest altijd van mening dat de SL55 de perfecte auto (voor me) was. Qua uiterlijk denk ik dat nog steeds; een klassieker in de dop. Maar motorisch en kwa rij-eigenschappen ligt de lat weer een aantal treden hoger met deze nieuwe SL63 AMG: Beter, leuker, sneller en luider.

SL63 AMG, pre- en post facelift

Voor de video van deze rijtest klik je hier!

Motor: 6,2 liter V8 – max. 7.200 rpm
Vermogen: 386 kW / 525 pk @ 6.800 rpm
Koppel: 630 Nm @ 5.200 rpm
0-100 acceleratie: 4,5 sec
Gewicht: 1870 kg
Catalogusprijs: €207.805
Deze uitvoering: €245.89182 reacties

Mooie rijtest weer! @ Autoblog btw, kunnen jullie geen podcast ervan maken? maakt m’n ipod een stuk mooier
Leuke rijtest. ik denk dat sacha zich wel geamuseerd heeft :)
Vind het zelf ook wel een aardig ogende wagen, en die ster op neus maakt ook veel goed voor mij (ik hou best wel van Merc’jes, meer dan van BMW’s en Audi’s; laten we het een kwestie van stijl noemen).
Enkel jammer dat ik hem nooit zal kunnen betalen.
leuke test!
Gail :D
Ik kan maar niet wennen aan die koplampen… Passen totaal niet bij het uiterlijk van de wagen. Neemt niet weg dat het een beest van een machine is!

Hoe snel schakelt de bak eigenlijk? Op het laatst in de tunnel lijkt het alsof er best een vertraging in het schakelen met de flippers zit :)
Ik vind die neus van de nieuwe echt uber vet… stukken beter dan de oude.. Goeie rijtest weer!

Btw… 245K vind k wel erg veel geld voor die auto.
pardon Sacha?
is die oudere SL van jou?!!!?
“En, bevooroordeeld als ik ben, bleef ik na elke rijtest altijd van mening dat de SL55 de perfecte auto (voor me) was.”

we moeten kritisch blijven: volgens mij bedoel je hier toch echt ‘voor mij’

voor de rest topbak, maar doe mij maar een m6
Goed stemgeluid in een open cabrio!
@ autoblog: is idd geen gek idee van cheetacars…
eindelijk weer een test van Sasha! goed geschreven stuk, ga nu de film bekijken.
wat is die achterkant weinig vrandert trouwens
mag Wouter echt nooit meer in Mercedes’en/AMG’s rijden vanwege het breken met de C63? Vertel vertel…

wel leuk om weer eens een Sacha filmpje te zien
ot, ik vind de rijtest wel een beetje mercedespropaganda, ik mis de echte informatie en objectiviteit van Wouter wel moet ik zeggen. Dit is alleen maar reclame. Jammer autoblog.
edit: autoblog is niet objectief, daar hebben we saaie journalisten voor
@ Alex, sasha heeft daarnaast ook nog een W220 S55 AMG.
Heel erg jammer van die behoorlijk mislukte knipperlichten aan de voorkant.
Lijkt wel op een zware oogontsteking.lol
Maar voor de rest natuurlijk een top auto.
@ allen

Wat is Sacha knap he met zo’n baardje!
@bunzing, dan lees/kijk je dit toch lekker niet!

en sascha is te lucky met zijn autoverzameling! heeft hij de jackpot gewonnen!
Een betere ontwerper
Vet hoor, dit maakt mij weer helemaal bigsmile :D .

Nu hopen dat je de 65 Black Series ook mag teste, of nie? :P
Ik las de eerste zin en ik dacht: Het kan niet anders, Sacha is terug!! :D
De E63 heeft er 514, de C63 457, de SL63 heeft er 525 (pk). Voor mij zit het verschil em in de modellenhierarchie van Mercedes…
Ja vroeger was ze lekkerder, face lift is niet echt meer puur natuur he? Voor de rest klinkt het niet verkeerd, maar waarom zoveel geld neertellen voor een Mercedes? Ik zou het wel weten….
jammer dat hij zo begint te slingeren als je doorpeerd en dan stevig in de remmen gaat…
“Nu hopen dat je de 65 Black Series ook mag teste, of nie? :P”

Ow ja, dat zou echt vet zijn! Ik moet wel zeggen dat ik de nieuwe neus mooier vind dan de oude.. maar ik ben het wel mee eens dat het niet heel erg overtuigend beter is.
Gelukkig,ik begin hem steeds mooier te vinden… :D
Meerdere woorden zijn eigenlijk niet nodig ;)
Zeer dikke auto.HEt oude model mag er ook wezen
Maar de oude is mooier :)
Mooie reportage, weer leuk geschreven :-)

Nooit gedacht dat ze jou uit een Kompressor-motor zouden kunnen krijgen (…wat een gramatica…)

Eén manco aan deze reportage, je bent vergeten mij op te halen ;-)

Ik kan niet wachten totdat de Bullit aan jullie wordt vrijgegeven.


Groetjes uut de Achterhoek.
Niet te stoer he Sacha ;)
zo autoblog topfilmpje weer :D

Normaal niet zo’n fan van die mercs, ik ben niet geheel om maar deze mag er zeker wezen!
Ik durf het haast niet te vragen maar zouden jullie een paar plaatjes in wallpaperformaat kunnen posten:oops:
Ik heb de rijtest nog niet bekeken, maar leuk dat Sacha er weer eens eentje doet. Ik heb hem toch wel een beetje gemist :p

Wouter is ook goed hoor ;)
Hij is al iets mooier dan het vorige model maar nog steeds een foeilelijke auto. Zowel van buiten als van binnen. Absoluut zijn geld niet waard als je het mij vraagt.
mooi verwoord, “als een lekker wijf”

vind ook als een vouw zich laat herbouwen mag ze hare achterkant niet vergeten. Ik vind de voorkant best wel mooi, maar niet echt passend bij de rest van de wagen.. ben benieuwd naar het “echte” nieuwe model.

en trouwens weer inderdaad een schitterend filmpje
keep up the good work
* vrouw natuurlijk, geen vouw
De oude vind ik er eigenlijk verouderd uitzien, maar de nieuwe is ook weer vreemd, met de nieuwe voorkant en oude achterkant… :|

@ sacha; En, ga je al weer terug onder je steen, of ga je nu toch maar even van de buitenlucht genieten, en laat je je wat vaker zien?
Dikke bak, mooi getest!
Kijk Sacha jij hebt precies door hoe je in Nederland binnen de wet nog plezier kan hebben op de weg :) V8 klinkt echt geweldig!! Volgens mij hoor je de benzine er zo doorheen brullen.

Vervelend voor je dat je nog steeds niet kan wennen aan de voorkant, ik kan er prima mee leven:) Dat zegt uiteraard niets over hoe ik denk over (oudere) “wijven” met een face lift.
super test… enkel dat eindoordeel is een beetje ordinair, kon je niet iets origineler uit de hoek komen.

Btw, de ontwerper van de zetels heeft veel te vaak E.T. gekeken vrees ik…
Leuke rijtest en idd prettig, zo’n afwisseling(niet dat Wouter slecht is ofzo..) :)
Kijken naar Sacha geeft me zin om AMG te kopen. Kijken naar mijn spaarrekening geeft me zin om een miniatuur te kopen. :) Het niveau dat AB nu heeft, mag best nog een tijdje blijven! Kudos @ Ruben, Sacha en die gast die de SL55 startte (speelt ook een rol!). :P
Ps eindelijk nog eens iemand die een mooi hemd enzo aandoet om lekker te gaan rijden en te vertellen! (no offense @ Wouter, je AB-shirt was best cool. :D )
Pps heb ik al gezegd wat voor filmpje dit is? Neen? Nou, dit is een ***********³ retelekker³ filmpje!!!! Ik hou van de herfst!!
@ Ruben Baeten
Zeg alstublieft dat je daar wat wallpapers van hebt! (formaat 1440×900)
Dit betekent dus voor een hoop SL eigenaren ff een ombouwpakketje kopen bij achmed voor 2000 euri en dan zijn ze weer helemaal de man! :)
Het enige verschil dat ik kon zien tussen de twee SL’s was de spoiler van de achterkant. Verder is de nieuwe SL gewoon een bromvliegje geworden ( wat een kutgeluid komt er uit dat ding zeg ). !!!!!

Het is duidelijk. Mercedes Benz blijft achter bij zijn glorie jaren en heeft totaal geen zin om met de tijd mee te gaan. Jammer van zo’n merk.
meer dan 2 ton voor zon wagen! ik zou daar toch een veeeeeeeel leukere wagen voor kopen!
Als je nu helemaal verkocht bent aan de nieuwe SL63 dan zal ik ondertussen wel op je SL55 passen!
Aardige rijtest en echt zalige bak!
ZwerverRoodbaard
Macho man ? Zo lijkt het er wel op Sasha zo op de motorkap ;)

http://nl.youtube.com/watch?v=oRVHPtBrT7o
Johan Hurkmans
Leuke review, Sacha zorgt voor een leuke afwisseling!
@ iedereen
Was het het nu waard om ff op die banners te kijken of niet? :P

Ps bijna vergeten te zeggen: zeer geslaagde foto’s!
Doe mij toch maar een SL 65 AMG die moet je dan zelfs niet eens inpakken.
Een SL 63 AMG met de 55 AMG motor erin lijkt me ook wel een leuk speeltje. Wie heeft in deze tijd van milieu hippies nu ineens bedacht dat men een 5500 ging vervangen door een 6200?
Yes! Sacha is terug, vind hem toch wel de beste tester bij ab..
Toch vind ik het alles behalve klinken bij een sportieve auto wanneer je met een automaat bezig bent. Ik moet trouwens ook opmerken dat het oude model bij het starten veeeel beter klinkt dan de nieuwe.

Zit toch waarheid in dat het 55 blok zo fantastisch was.
Sacha, je komt zogenaamd de begrenzer tegen bij 250 km/h, wat volgens mij 260-265 op de teller is. Maar je hebt toch gereden met het P30 pakket? Ligt die begrenzer dan niet hoger?

Verder; leuke test. Het is duidelijk dat je een andere stijl hebt dan Wouter. Ik durf mijn mening niet te geven uit angst voor bans enzo dus dat doe ik dan ook niet :P.
Die vergelijking met die facelift is een spijker op de kop…

Conclusie is dus dat die sl65 black series vreselijk goed moet zijn?

Mooie rijtest weer !
luukiesubarie
dan is die 55 amg saai!
@ autoblog

Ik heb een probleem met het filmpje. Hij is volledig geladen tot het eind,.. Maar ik kan maar tot 3:50 seconden kijken en dan schiet hij naar het begin. En moet ik weer op play drukken.
Puik geluidje en dat was et wel vind ik.
Ja Sacha.. wat doe je eigenlijk in het dagelijks leven om die rides aan te schaffen?
Heerlijke auto, heb al een keer de eer gehad om in deze auto (dit exemplaar ook) mee te mogen rijden. Toen was het nog meerijden, maar afgelopen vrijdag even aan het nieuwe model SL280 mogen proeven. Ik moet zeggen dat wat mij betreft ook dat al als de brandweer gaat. Ik vond in de 63AMG vooral het interieur schitterend met het rode leer en de carbonstrips.
@ de vlaeminck; tegenwoordig, dankzij al die reclame, kan zo’n AMG blok natuurlijk niet meer he, zij missen echt dat turbo gen.

@Sacha; wanneer ik het mag zeggen; hou het lekker bij je eigen, veel mooier! Maar ja, ik hoef er niet in te rijden… ;-)
Is er van het filmpje ook een low-res versie voor de minder gefortuneerde ex-junkies onder ons (mezelf dus)? M’n PC trekt dat HD-gedoe helaas niet, is een diashow alhier… :(

(kheb wel een tweede job gevonden ondertussen, dus misschien dat ik binnen dit en een paar maandjes wél een PC heb die het HD-gebeuren vlot weet weer te geven)

Tot zover het topic-hijacken.
@ RenJie: hij is stiekem CEO van MB-AMG Abu Dhabi :lol:

Ik vind jou SL55 toch mooier Sacha, die neus is gewoon elegenter. Als de SL63 de gefacelifte ouwe vrijster is, dan is de SL55 de jonge schone studente :D
Vette rijtest

zowzow…………sacha zen amg mag er ook wel zijn

@RenJie en alex
Sacha Prins zal niet bij iedereen bekend zijn, maar deze internetondernemer van het eerste uur zit achter veel succesvolle bedrijven als Nu.nl en Netdirect. Momenteel spendeert hij zijn tijd aan autoblog.nl.

Achter deze rap pratende man – die een krachtterm hier of daar niet schuwt – vermoedt men niet onmiddellijk een techneut. Toch is Prins van oorsprong programmeur (TU Eindhoven). In ’96 zette hij zijn eerste schreden op het web. Min of meer toevallig in de vorm van een financiële nieuwssite: Businessnet.

“Daarmee zijn we het uitgeven ingerold, dat was de kraamkamer voor alles wat we later hebben gedaan. Het waren de wilde cowboyjaren van internet”, verzucht Prins.

Met zijn compagnon Kees Zegers heeft hij bovendien lead generation op het Nederlandse web geïntroduceerd – een nieuw bedrijf, Netdirect, was geboren. “Via een banner op de site kon je informatie aanvragen over spaarbeleg of zelf een lening aanvragen.”

Vervolgens werden ze benaderd door Ilse om een soort Nederlandse CNN te lanceren. “Dat was redelijk ambitieus, maar wij hadden ervaring met uitgeven op internet en contentmanagementsystemen. Kees en ik hebben de site gemaakt en Ilse zorgde voor traffic. Zo ontstond Nu.nl. In 2001 nam Ilse het over, nadat dat zelf was ingelijfd door VNU. Maar toen barstte de bubbel.”

Als een van de weinige bedrijven overleefden ze de downfall. Hun bedrijf Virtual Industries groeide, maar Prins stapte er uit. “Adviseren, daar vind ik niets aan.Wat ik leuk vind, is uitgeven. Een site met interessante content starten en daar zoveel mogelijk publiek naartoe trekken. Zoals autoblog.nl, waar ik nu in deelneem. Klein beginnen en luis in de pels spelen van de gevestigde orde. En dat gaat goed. Maandelijks zitten we nu op zo’n 500.000 unieke bezoekers.”

“Wat ons onderscheidt van de websites van autobladen is dat we onafhankelijk zijn. Zij moeten toch oppassen dat ze niet kannibaliseren op hun blad en hebben een naam hoog te houden. En als je net begint, kun je gewoon doen wat je leuk vindt. Als het aanslaat, krijg je bezoek en verdien je geld”, luidt het eenvoudige businessmodel van Prins.


ik denk dat tie duidelijk is :-P
@RenJie en alex

en zen amg staat ook meerer keren op autojunk http://www.autojunk.nl/pix/view/138345
@ Guan
Inderdaad! Compressor-gen is geen waardige vervanger! :lol:
Die SL55 klinkt toch ook wel errug lekker hoor als ie gestart wordt!
Hij zal dan op allerlei terreinen beter geworden zijn, mooier is ie dr in elk geval niet op geworden!
Zeker als je ‘m naast de oude ziet. De is gewoon supermooi, straalt snelheid uit, maar ook elegantie. Zo’n beetje alles wat aan de oude wel klopt, klopt aan de nieuwe niet.
Desondanks zou ik m niet weigeren, maar qua uiterlijk vind ik het geen vooruitgang.
0:19 – dat handje :P
Super filmpje weer, als vanouds. Kom eens vaker onder de steen vandaan, sacha!!
men buurman heeft ie al ff
en he ondertusse al eerste onderhoud gehad
wa een machientje
da lawaai ongeloofelijk
en aja
khou m ni bij me men fietske lol
@ cheetacars : thanks, die werkt idd al wat beter…
SL = oud.
Facelift ziet er wat tuner/armoedig achtig uit. Erg hoge prijs voor wat je krijgt. (Een V8 die in flink wat andere Mercedes modellen ook zit). En een acht cilinder is nu ook weer niet zo bijzonder.
Waarom altijd die eeuwige ubersaaie zilverkleur?

Voor veel minder is een Nissan GT-R of een M6 Coupé te koop. Beiden mooier, nieuwer en minder ouwelullen achtig van een Mercedes.
Van dat “bejaarden-imago” komen ze niet meer af, hoeveel pk’s ze er ook in proppen.
De ultieme kruusmobiel?! What the fuck is een kruusmobiel?
Leuk om weer eens een test met Sacha te zien!
hij is er niet echt eleganter op geworden qua uitstraling. De “oude” SL65 AMG vind ik vele malen chiquer, de SL55 AMG eigenlijk nog het meest chique. Die nieuwe is zo veel ordinairder geworden.

Pff, maar wat een stoere brute wagen! :P Agressiever is ‘ie zeker geworden. Gave rijtest, echt leuk. Ondanks dat ik geen AMG meer rijd blijf ik toch wel een beetje verliefd op die auto’s….
Fijn om Sacha weer eens te zien op autoblog 8)
En goed om beide SL’s naast elkaar te zien, ik blijf de oude ook mooier vinden. Die CLS-achtige koplampen op de SL63 vind ik toch lelijker dan ik dacht. Zoals een aantal mensen al hebben gezegd, mooie opmerking over dat lekkere wijf. Hij klinkt wel beter dan zijn voorganger. En dit kan toch niet de sportiefste (productie) AMG tot nu toe zijn? Dat blijft voorlopig de SLR?

lol @ ”het straatverbod van Wouter fragment” trouwens :D
@Davidov: De McLaren-Mercedes SLR? Komt het woord AMG niet in voor denk ik ;)
Mooie test, Mag Sacha meer doen!
SL is de mooiste merc. Alleen hadden ze de face lift ook wat meer aan de achterkant mogen door trekken. Laat de voorkant in de toekomst updaten, en hij is weer 10 jaar jonger. Dat zal toch niet de bedoeling zijn denk ik. Waar heb ik dat meer gezien bij merc. :)
@Sasha,

fijn cruisen he de nieuw-loosdrechtsedijk? ;)
‘ klinkt toch lekker zeg ! ‘
Nice!
@El Loco: “… begrenzer … P30 …”

Ik was ook even in verwarring hierover, maar na latere bestudering van het optieboekje bleken het P30 pakket en de begrenzer twee losse opties in het Nederlandse optie/prijzenboekje. Je moet dus i.t.t. het verleden meer betalen voor hetzelfde want “vroeger” zat alles in één 030 pakket.

Enneuh, je mening is hier altijd welkom, je krijgt niet zo snel een ban hoor. Als het maar een beetje onderbouwd is dan kom je er wel mee weg.
wouter waar ben je!!!

vind Sacha niet de meest inspirerende autotester van autoblog…
maar natuurlijk wel erg blij met de kracht van Sacha, anders zou er wellicht weinig autoblog zijn om te lezen..

trouwens Sacha, concluderend, heb je de nieuwe dus niet besteld vanwege de smoel?

vind de nieuwe smoel geslaagd, de taxineus is iig verdwenen dus MB gaat de goede kant op.. en dat geluid, Über !

maar smaken verschillen, daarom komt er bij mij nimmer een MB op de oprit te staan..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).