Warren Buffett neemt een aandeel in BYD

Auteur: , 45 Reacties

Is dat noemenswaardig? Ja, Warren Buffet is namelijk één van de rijkste mannen ter wereld. Dus hij zal wel een soort instinct hebben voor succes, alleen vreemd dat ie een Cadillac DTS rijdt. Enfin, het is bekend geworden dat de beste man een belang van 10% in de Chinese automaker BYD Auto heeft gekocht, het zou gaan om een investering van 230 miljoen US dollars.

Deze investering is gedaan via MidAmerican Energy Holdings, een onderdeel van Warren Buffet’s investeringsvehikel Berkshire Hathaway. BYD (Build Your Dreams) bestaat pas sinds 1995 maar is al een tijdje bezig met de ontwikkeling van hybride-elektrische auto, welke eind dit jaar in China op de markt moeten komen. In 2010 is Europa aan de beurt, inclusief Nederland.

BYD is ook van plan om de Amerikaanse markt op te gaan. De eerste twee auto’s voor deze markt zijn waarschijnlijk de F3DM en de F6DM, allebei plugin hybride’s die vergelijkbaar zijn met de Chevrolet Volt. Er komt echter ook een volledig elektrische F6e.

We are extremely pleased and grateful that Berkshire Hathaway and MidAmerican will be our long-term investor and partner as we bring our electric vehicles and other environmental protection measures to the global market,” zo zei de CEO van BYD (Wang Chuanfu) in een statement. “Wang Chuanfu has an extraordinary managerial record, and we welcome the opportunity to work with him,” zo reageerde de vermogende Buffett (via Edmunds).45 reacties

build your dreams?!!? haha

Tja, mss moet ik ook maar gaan investeren in die hap dan :p
Kom op, een bedrijf met een gejat logo kan toch geen succes worden?
En dan die naam, Build Your Dreams… inspiratie tekort?
“bestat”? -> bestaat
edit: dank u, is inmiddels gefixt

Oei oei. Noem me ouderwets, maar ik blijf het eng vinden, die Chinezen. Zeker als ze met een auto komen die wat toevoegt aan het moderne wagenpark. Want pluginhybrides hebben onze favoriete merken nog niet.
AllAutomotive.nl
Hmmm Buffet investeert alleen in bedrijven die op lange termijn winstgevend zijn…
Warren Buffet?? Die knakker is toch doodverklaard terwijl ie waarschijnlijk ergens lekker op een eiland ligt te chillen,… ver weg van alle drukte :p
ohnee,… funck! Dat was Steve Fosset :p
@Lout, dat is een andere miljardair. Warren Buffet is een enge rechtse havik die driekwart van de media in Amerika bezit en deze gebruikt om zijn rechtse havikken zoals Bush jr. en Dick Cheney te promoten. Gelukkig neemt hij daarvoor mensen als Bill O’Reilly aan, dus dan nemen nog maar weinig mensen het serieus, maar toch..
Bill O’Reilly is trouwens die ene die zei dat Nederland kindermoord gedoogde en het vermoorden van oudere mensen.
Buffet maakt wel haast met zijn soon-to-be-worthless dollars om te zetten in materiëel bezit. Verstandige vent.
Een betere ontwerper
Nogal beetje BMW logo valt me nu op, hadde zij niet die mislukte wannabe CLK?
Pfff ik zou nog niet willen in zo’n copycat bedrijf stappen alleen al voor dat (slecht) gepikt logo en domme naam.

Maar goed, als je echt rijk wil worden moet je alle principes overboord gooien natuurlijk, en dat heeft meneer Buffett duidelijk al lang begrepen.
@Mo

Degene die jij bedoelt is ook niet Warren Buffet. Warren Buffet is bijna een halfgod als het gaat om speculeren in aandelen. Deze man heeft afgelopen donderdag of vrijdag nog $5 miljard geïnvesteerd in Goldman Sachs. Deze man kan in z’n eentje er voor zorgen dat alle aandelenmarkten stil worden als hij aan het woord is.

De man die jij bedoelt is Rupert Murdock. Dat is een Australiër die News corp. bezit daar vallen o.a. SKY network en FOX network onder. Zijn ex-vrouw is volgens mij nooit gelukkiger geweest dan toen hij tegen haar zei dat ie van haar wilde scheiden. Zij kreeg (volgens mij) $2,5 miljard toegewezen.

Toen was het veel geld, nu is het misschien €10.000 waard. ;)
Een betere ontwerper: Ja dat logo is echt een regelrechte kopie…
Je zal BYD echter eerder kennen van hun schaamteloze Toyota Aygo kopie: de BYD F1… ze zijn daar nog over aangeklaagd door de FIA als ik me goed herriner :P
http://www.autoblog.nl/archive/2007/11/12/geslaagde-kopie-byd-f1-officieel
Warren Buffet WAS een van de rijkste mensen ter wereld. Daarnaast niet alleen een geldwolf zoals hierboven wordt beweerd, deze filantroop heeft 37 miljard dollar uit prive vermogen gegeven aan Bill Gates’ stichting die over de wereld arme mensen helpen. Best een toffe kerel nog zou je kunnen zeggen..
Blijft me toch weer iedere keer verbazen hoe geniaal Warren Buffet is, altijd een stap voor op de rest van de markt. Volgens mij is dit een uiterst slimme zet. Als de economie straks verder krimpt zullen de goedkope auto’s beter verkopen en de auto’s gemaakt in Westerse economieën onbetaalbaar worden(als ze dat nu niet al zijn).
Hij heeft er ook niet veel voor betaald, de koers is de laatste tijd flink gedaald.

@Mo, pas op met wat je zegt, want dit klopt zeker niet. Buffet bezit geen (noemenswaardige) media. In de film/documentaire I.O.U.S.A. heeft hij zich zelfs ingekocht. Deze film is behoorlijk kritisch over het Amerikaanse financiële beleid.
maar als je zo rijk bent, heb je dit toch niet nodig :P ook al kost het geen drol, je kan ook de rest van je leven elk jaar een miljard uitgeven en ergens op een eilandje zitten
@Stephan, Buffet is inderdaad absoluut geen geldwolf, hij is het toonbeeld van zuinigheid in discipline. De op één na rijkste man te wereld woont in dit huis:
http://mtimages.cstv.com/extrainnings/CWS08-WarrenBuffet%27sHouse.jpg
@ Rick dos:

Warren Buffett is geen halfgod voor speculanten. (I’m one of them) Warren Buffett is een langetermijn investeerder, iets compleet anders dan speculanten. Daarbij komt ook nog eens dat deze man helemaal niet zo een goede investeerder is, hij heeft met 3 investeringen gigantisch veel geld verdient maar niemand heeft het over zijn resterende investeringen waar hij geld op verloor. 3 uit 14 investeringen zijn succesvol, tja daar zaten toevallig wat grote jongens tussen.
@JPM

Wil je een goede investeerder zijn dan moet je ook goed kunnen speculeren. Lange termijn investeringen is en was niet zijn enige bezigheid.

Geen halfgod?!

the financial juggernaut whose 76-year-old chief executive and GODHEAD, Warren Buffett, is searching for a successor. That’s because, in addition to the requisite financial smarts, you’ll need the sort of temperament to do what the “ORACLE of Omaha” has long done best:

http://www.usnews.com/usnews/biztech/articles/070729/6intro.htm
rick dos weet dus ook hoeveel de dollar koers staat..
@JPM, Buffet is inderdaad niet heilig, maar nu doe je hem te kort… 3 uit de 14 investeringen zijn succesvol?? Uit welke bron heb je dat?
@Tripple

Volgens mij staat het nu op $1 : 2 rijstkorrels. Kan ondertussen al drie zijn. ;)
@ Rick dos
Hebben je het over langkorrel of van die bolletjesrijst? :P
Buffett was een leerling van Graham en die noemde hem geniaal.

Vorig jaar heeft die al Petrochina verkocht en zijn investering ging van 500 miljoen naar 4 miljard in 5 jaar tijd. Nu is het het al 60% goedkoper. Toeval?

De enige luxe die hij heeft is een private jet maar hij is ook eigenaar van dat bedrijf (netjets) dus ja waarom niet. Is eigenlijk zo rijk geworden door al zijn winst te herinvesteren en dit al sinds 1965 en 22% gemiddeld per jaar loopt op na 43 jaar.
@de vlaeminck

Langkorrel natuurlijk! ;) :D
@ Rick dos
Rijke stinkerd.
Haha! ;)
LOL! Of zoals ze in China zeggen: werk voort!
Inderdaad, ik ben in de war met Rupert Murdoch. My bad :)
@ Rick dos

Absoluut niet. De divisie day trading is een heeeeeeeel andere tak dan Equity of Long-Term Investment. Day traders kijken van dag tot dag wat er gebeurd, die reageren per seconde op bewegingen. Soms houden ze aandelen of derivaten niet langer dan een paar minuten. Long-term investment houdt periodes in van minimaal enkele jaren. Deze takken zijn zelfs zo verschillend dat het ervoor kan zorgen dat bedrijven ten onder gaan. Zie Salomon Brothers in de jaren ’80 en Lehman Brothers 2 weken geleden. Aan het hoofd van die bedrijven stonden de daytraders die op korte termijn veel geld wilden verdienen zonder de lange termijn risico’s te zien. Warren Buffett en Investment Bankers zijn een lichtjaar van verschil.

@ Victor

Geld&Beleggen Magazine
Ik ontken trouwens niet dat de man erg slim is en veel kennis heeft van zaken (zijn beslissing om op dit moment Goldman aandelen te kopen is riskant maar wat mij betreft wel verstandig) maar over de jaren is hij rijk geworden door IBM en Coca Cola. De rest van zijn investeringen hangen er maar slapjes bij.
En mensen maar klagen over Buffett .. hij heeft pas recentelijk een nieuwe auto gekocht en rijdt zelf naar zijn werk toe omdat ie het simpelweg geldverspilling vindt om een chauffeur te nemen.

Daarnaast is Buffett een groot filantropist ..
Ik heb mijn bron erbij gepakt:

Hij heeft geld verloren op: Kraft Foods, Sanofi-Aventis, US Bancorp, Wells Fargo en Wal-Mart.

Hij heeft gewonnen noch verloren op: USG, Johnson&Johnson, Burlington Santa Fe, Anheuser-Busch.

Hij is rijk geworden met: Coca Cola, Washington Post, Procter&Gamble, IBM
@JPM

Het is duidelijk dat je het reilen en zeilen van deze beste man niet kent.

Ik denk dat je ook twee dingen van mijn comment uit elkaar moet houden. Alhoewel Warren Buffet speculeert zeg ik niet dat hij een speculant in de klassieke defintie van het woord is. Immers, als hij investeert in een “uitgespuugd” beursgenoteerd bedrijf kan hij niet met zekerheid zeggen dat het over een paar maanden of jaar anders zal zijn. Hij SPECULEERT er op dat het zo zal zijn. Waarom denk je dat hij het meest gedijt in turbulente tijden als deze?

Speculanten maar ook anderen zien hem als halfgod omdat hij maar naar een aandeel hoeft te kijken en dat aandeel schiet al omhoog. Een speculant kan daar alleen maar blij mee zijn.
Om maar een greep te doen uit z’n portfolio….

http://bespokeinvest.typepad.com/bespoke/2008/08/buffets-berkshi.html
@ Rick dos

Ah nee maar dat kun je zo niet zeggen. Ik snap wat je bedoelt. Iedereen is speculant omdat we de toekomst niet kunnen voorspellen. Maar je moet in de bank wereld de term speculant niet gebruiken voor een standaard investeerder, ook al is dat in theorie waar.

Een investeerder maakt een analyse van een bedrijf, volgt een bedrijf jaren op de voet, kijkt waar zwakheden liggen, waar sterke kanten zijn etc. Dan als de prijs juist is koopt hij zich in.

Speculanten interesseert het geen bal hoeveel een bedrijf werkelijk waard is, ze gaan in op geruchten of verspreiden zelf geruchten om zo de markt te beinvloeden. Speculanten maken bijvoorbeeld veel gebruik van opties en andere derivaten waar lange termijn investeerders meestal alleen aandelen kopen.

Investeerders zien Buffett misschien als halfgod maar speculanten (in dit geval dus day traders) vinden hem oersaai. Zij zijn namelijk uit op het zogenaamde hit and runwerk, waar snel geld te verdienen valt. Een aandeel een half jaar vasthouden is voor hun ondenkbaar.

En ik weet niet of je goed hebt opgelet toen hij 5% in Goldman kocht maar ik zag toch echt de koers 7% dalen en niet omhoog schieten.
@JPM … geloof maar dat ie over een paar jaar winst boekt met Goldman aangezien dat op dit moment een koopje is. Ik heb vorige week ook een berg AIG aandelen ingeslagen toen ze op 2 dollar per stuk stonden. Ik had al 50% winst kunnen boeken in een week, maar ik blijf er lekker een tijdje op zitten. In de huidige markt zullen een groot aantal mensen veel geld verliezen en een groot aantal mensen een hele berg geld verdienen.

De een zijn dood is de ander zijn brood.
@ JPM

Absoluut, ik zeg ook niet dat hij geen goede keuze heeft gemaakt met Goldman, juist wel. Fortis is op dit moment ook een koopje dat weet iedereen, maar niet iedereen durft het risico te nemen omdat die bank failliet kan gaan. Hetzelfde geldt trouwens voor heel veel banken. De short sellers hebben van 15 t/m 18 september een fortuin verdiend ten koste van de vertrouwenscrisis.
je ken wel klagen over de naam build your dreams, maar beiersche motor werken is ook niet echt ijzersterk…
sowieso betekent BYD niet Build Your Dreams. BYD = Biyadi
@JPM .. klopt met het shortsellen .. maar ik denk dat dat in de toekomst zal gaan verdwijnen. Het gehele financiele systeem zal op de schop gaan. Buffett zag trouwens de problemen met de hedge funds en de verzekeringen tegen defaults aankomen en riep de financiele tak van zijn bedrijf daar uit te stappen.

Toch wel een goede zet geweest daar. Heeft hem dan wel geen geld opgeleverd qua winst. In Nederland is men trouwens niet bekend met iets zoals ‘Credit Unions’ .. die zijn op dit moment zeer interresant in de VS als je niet bij een grote bank wilt zitten. Veel minder financieel risico aangezien ze niet aan grote leningen doen.
Warren Buffet .. WAS een halfgod .. maar toen reed de beste man nog Lincoln ..

Cadillac TSSSSSS .. die Towncar was nog maar 12 jaar oud ..
@Lincoln. Volgens mij was de Towncar maar 5 jaar oud hoor toen ie hem op eBay liet verkopen in 2006
erik van ingen schenau
weer zo’n bekende autoblog misser: dat logo is allang vervangen door een ander……
zijn er helemaal geen aandelen te koop van BYD?
Ik heb er namelijk wel belang bij..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).