Seat Exeo take-over op autoblog

Auteur: , 80 Reacties

Dat is even genieten! Twee dagen lang hebben we hier op Autoblog een overheerlijke sponsoring van de Seat Exeo, we weten namelijk dat jullie dat willen...

Seat snapt het tenminste. Ze redesignen een Audi A4 om als een nieuw model te presenteren, met zeer kritische comments als gevolg, maar vervolgens kapen de marketingboys onze site tijdens de persdagen in Parijs. Hoe slim is dat? Anders was het nieuws van deze sedan ondergesneeuwd, maar nu wordt de gewaardeerde autoblog-bezoeker er 48 uur lang mee geconfronteerd.

De Autoblog-crew opent vanavond een paar extra flesjes Veuve dankzij deze reclame-campagne. De rest van het jaar zitten we op onze zolderkamer te luisteren naar eighties hits via webradio, dus gun ons dit pleziertje.

Einde bericht.80 reacties

Ik had van mijn landgenoot Luc Donckerwolke toch meer verwacht. Beperkt in artistieke vrijheid????
tuurlijk, waarom niet. Iedereen heeft recht om geld te verdienen. Deze site steekt nog altijd met kop en schouder uit boven de rest, ik maak me dus nergens druk om.
Vinden jullie adverteerders het leuk dat jullie ze openlijk afkraken? :-D
ik vind het nu toch wel knap irritant worden. zowiezo het bericht van ‘autoblog’ wat een reclamebericht is en nu weer een ander achtergrond wat de laadtijd verlengd. ik denk dat ik in ieder geval 48 uur niet meer terug kom.
Het was nog niet opgevallen……………
Het worden 2 zware dagen.
Even cpy pasten uit het andere topic, gewoon ff lekker net als Seat doen, heerlijk, maar bij deze, copy-paste:

een lelijke grill met bijpassende auto natekenen en een ander front en een ander kontje geven is tot daar aan toe. Nu ook nog zo’n afzichtelijke schaamteloze reklame, niet eens meer in een geel blokje is een hel, ik hoopte namelijk dat dat het ” wat een lelijke achtergrond, zoek eens betere sponsors die dit niet noodzakelijk vinden afzeiktopic was”, was het een nog schaamtelozere reklame. Nu ook nog dat lelijke gedrocht op de achtergrond.

Autoblog, vroeger nog volledig zelfstandig, tegenwoordig een verlengstuk van de VAG groep….

Trieste zaak…
Oh,ja. Ik wou toch even weten hoe jullie “zolderkamer” eruit ziet. Een introductie van deze plaats en een foto van alle medewerkers (van Aimee op het strand) zou wel eens leuk zijn!
Gun AB de cash maar vindt wel dat jullie iets selectiever mogen worden. Voortaan niet meer voor lelijke hokken de site beschikbaar maken aub. Een Seat Leon, ok, maar dit ding is vreselijk…vandaar dus veuve en geen champies neemik aan?
Vind het allemaal wel prima, helaas trekt de comp op t werk het nie helemaal. Maarja, zo krijgen jullie ook weer centjes en kunnen jullie ons voorzien van verse nieuwtjes. Vind m trouwens mooier dan de *uch* Saab, maarja hij mist wel het Turbo – Gen
Plezierig, ik vind het een mooi achtergrond.

Mooie auto, waarschijnlijk mooie prijs, goede kwaliteit, sportief merk..

Helemaal toppie.
Echt irritant dat ook het autoblog logo naar de seat website linkt ipv naar home.
De auto is trouwens echt heeeeel lelijk. Mislukte ex Audi.
Totaal niet storend, die Seat op de achtergrond. Not my type of car, maar dat is ’n ander verhaal… :wink:
@ autoblogger: jaja, en zeker ook naar de plaatselijke nachtclubs etc… :wink: :lol:
* car = brand :roll:
sommige mensen stellen zich wel n beetje aan hoor. Autoblog verdient t dat ze hun geld binnenkrygen als geen andere autosite. En er zijn volgens my niet zoveel andere opties
AB, zo’n seat take over of saab take over is prima, er wordt duidelijk aangegeven dat dit een reclame is. Die audi Q5 reclame is zeer storend echter! Dit wekt meer ergernis op dan de zo “beruchte” pop-up!!
Geniet van de Veuve Cliquot champagne (Beem bip bom?!!?)
Ik gun het jullie,
ik gun het SEAT,
en ik gun het mezelf.
Doe maar cuatro (op z’n spaans), DSG en een 6 cylinder…
Tja, een Seat gebasseerd op een oude A4, tis weer eens iets ander.
Ziet er tenminste beter uit dan alle andere seats.

Alleen nu mis ik de Saab reclame toch wel.
Doe mij maar lekker allemaal popups, die verdwijnen toch wel in de blokker. Dit helaas niet, wat een hel, wat een drama…
geen probleem jochies!! zolang jullie die tr*t van audi maar laten zwijgen mag er van mij part de eerst komende weken een fiat multipla over het scherm dansen, en proost by the weg.
@bas: dacht aan amiot, past beter bij VAG. Btw heb jij er al 1 teveel op dat je mijn naam niet meer kan typen?
Zolang ze maar niet gaan fluisteren (of praten of schreeuwen) vind ik het helemaal top, vergeleken met gisteren…
net zo saai als een leeg a4tje
Tjeeezus, wat een bagger bak.
Typische auto voor de mislukte lease-lullo.

Die Audi-miep konje tenminste nog mbv de mute knop het zwijgen opleggen, plus haar front was véééél aantrekkelijker dan van dit gedrocht.

Plak er ees Skoda badge op en je zou niet meer zeggen dat het een Seat is.
Kansloos design………
Wel wel— Van het Turbo-gen van Saab, via het geheimpje van de Audi-dame naar de volgens de fabrikant boven-de-rest-van-de-grijzemuizen-bakken-uit-stekende – maar volgens mij nog steeds Ultra-Saaie Exeo van Seat…

:lol:…Battle of the Borings…! :mrgreen:

Wel- Als het jullie even van de sobere zolderkamer af helpt en het houdt deze site goed in de lucht, dan trekken wij de virtuele champagnefles wel mede open hoor- Hoeraaaaaa! ;-)
Goed dat jullie er een topic voor aanmaken, kunnen de mensen hun frustraties en jaloezie kwijt. Over de Splash en Agila hoor ik ze zelden praten, evenals de C1/Aygo/107 ;)
Heb nooit iets gezegd van reclame, en daar mag je ook niet over klagen vind ik.

Ik wil wel even laten weten dat het erg lang duurt voordat de pagina klaar is met laden, het scrollen gaat ook erg schokkerig.

Mijn PC en internet zou meer dan snel genoeg behoren te zijn.
Ik mis de FP van Saab!!! ;)
@David: Ik zit hier op een retetrage verbinding (220KB/s (2mbit)) en hij laadt als een speer. Het zou mogelijk je computer of browser kunnen zijn.

Internet Explorer toevallig? die kunnen nogal moeite hebben met de banner bovenaan ;) (firefox will do!)
Edit: niet zozeer de banner bovenaan, maar banners met beweging over het algemeen(die van toyota of audi bijvoorbeeld)
@ Maarten G

Ja idd, ik stel mij net dezelfde vraag :-D
Gelukkig hou ik juist van eighties hits :D


Maarre… waar is die lieftallige jongedame nu die mij iets in mijn oor wilde fluisteren? :(
Seat Exeo, interessant als prijsverschil met Audi groot is. Zo niet, zou ik de Audi nemen, modernere techniek, betere restwaarde => meer auto voor dezelfde kilometerprijs.

Wat het zal doen met de restwaarde van het vorige model Audi?

Vind de gebruikelijke VAG strategie van techniek hergebruiken in alle modellen, maar wel een afwijkend uiterlijk misschien slimmer uiteindelijk. Zelfde financiele resultaat, minder commentaar (in ieder geval van de experts).
Het is wel erg jammer dat al dit reclame geweld de pagina om zeep helpt bij gebruik van Firefox. Daar heeft een designer niet goed op zitten letten! Of is horizontaal moeten scrollen om een stukje tekst te lezen de nieuwe hype?
Altijd kritisch blijven hé!
Toch een nette wagen – frisser dan de ouwe A4? Wat kunnen hollanders klagen zeg – krijgen ze op een autoblog een…. auto te zien. HA!
Ga maar lekker door hoor. Geen moeite mee
seat geef je saab wel een kwartje voor t kopieren?

t saab thema beviel me beter:(
Adblock plus van Firefox weet gelukkig prima raad met de advertenties….Lekker snel zo :-)
Gaan jullie af en toe niet te ver voor de sponsors. Het geld is natuurlijk prima voor jullie, maar de professionaliteit en de strakheid van de site waardoor hij juist zo mooi is, gaan verloren
“De rest van het jaar zitten we op onze zolderkamer te luisteren naar eighties hits via webradio, dus gun ons dit pleziertje.”

Jullie hebben een zolderkamer en internet… Het kan allemaal nog veel beroerder.
Ben ik nu de eerste die vind dat de nieuwe Toledo er zou uit had moeten zien?
Tja, goed voorbeeld doet goed volgen he!
Zo gaat het nu altijd: Saab verzint wat, en de rest gaat ermee aan de haal…

Balken in de portieren, actieve hoofdsteunen, turbomotoren, 4-persoons cabrio’s, zij-airbags voor cabrio’s, bio-ethanol, night panel, led-verlichting als daytime running light, en ga zo maar door…

En nu ook nog de marketing!!!!!
@Saab: Spijker was de eerste met 4 wiel aandrijving……… dat heeft ze veel succes gebracht. Nu Saab nog.
Hopelijk is AB na deze twee dagen wel weer een tijdje take-over loos….
“Op zoek naar een sportieve sedan? Geen zin in die standaard leasebakken? Check dan de nieuwe Seat Exeo, grijze muizen zijn er immers al genoeg.”

Zelfspot hebben zie iig wel die marketingmennekes van Seat! :D
Jullie zijn niet de enige, nu.nl/auto is ook al ge exeo’d.

(niet dat dat mijn favoriete autosite, kuch ‘autoweek site’ is) maar goed.
Ik heb er totaal geen problemen mee, we kunnen blij zijn dat autoblog er is. Denk dat ze zonder al die reclame het niet lang meer volhouden.
Kan dat achtergrond plaatje een universele naam krijgen? Nu moet ik het elke keer met de hand in adblock plus zetten.
Is deze gebaseerd op de nieuwe A4 of de oude A4? lijnen lijken meer op de vorige eigenlijk…………..
Pfff, toch jammer dat m’n computer bij elke nieuwe pageload van autoblog.nl een volle 4 seconden deze bak in beeld geeft.


= Overkill. En dat is irritant. Goed, nu ken ik de Seat Exego wel. Maar reken maar dat’ie wat mij betreft EX-it is.

Is de doelstelling v/d campagne naamsbekendheid? Okay, gelukt.

Is de doelstelling verkopen? Nope, niet gelukt.


PS. Neem aan dat de doelgroep A4/3/C- wannabe drivers is? Tot 40/45, lease, gezin, upwardly mobile, dat soort zaken? Hmm, val ik grotendeels in. Slaat niet aan, helaas. -1 voor het reclamebureau
anti-autoblog-prostitutie
het openlijk prostitueren van autoblog zou verboden moeten worden!!!

In de hoek en ga je schamen!!!
anti-autoblog-prostitutie
doch is het karretje niet heel slecht… maar toch, de hoek in!!
Maakt niet uit, ik ga het nieuws van deze dagen wel lezen als ik weer normaal kan scrollen.
In de oude media staat er ‘Advertorial’ boven het stukje. Misschien kan het bij jullie wat minder subtiel zodat het duidelijk is dat je een link aanklikt. Maar ja, hier zal het wel naar toe gaan uiteindelijk.
@jopie: hier gewoon firefox en zie geen problemen, werk je misschien op een klein beeldschermpje? 800×600?
@DafMaf: er staat toch “advertentie” bij de advertoriali?

PS: bovenstaand artikel is dus juist geen advertorial maar gewoon een plek waar bezoekers eventuele comments kwijt kunnen.
Ik hou het kort:
Kappe met die advertenties, zo raak je bezoekers kwijt! Dat laden duurt echt tering veel te lang, en die auto ziet er niet uit. Oke ik gun het jullie wel, want zonder jullie kon ik geen nieuws van auto’s bijhouden. Maar toch…
Aanstellers hiero, AB moet toch ook geld verdienen om de site in de lucht te houden! Wat heb je liever, dit of helemaal niets? Nou dan dit maar! Ook nog een knappe auto btw! Maarja de A4 is ook mooi..
Een oude A4 met Seat logo? Op zich niet verkeerd trouwens, maar voor de echte burger ;)
weet ge hoe men dit noemt plagiaat
das gewoon nen audi A4 enkel andre neus en kont
maar al derest Audi
interieur binnen in Audi A4
kenmerk ->dashbord en navigatiesysteem,….
ze konden em beter helemaal kopieren,
The Honda Spirit
ik vind het echt bagger ! zie post bij GTI
echt raar, hij is er nog niet maar hij is nu alweer oud.
Ha, ik bekijk de Exeo nu pas echt..
MAN, wat is tie A4-wannabee!!!

Triest……. Cheap bastards!
Bedankt trouwens @ autoblog om die vervelende reclame het zwijgen op te leggen! You’ve made me a very happy man! Met dat mens haar loze beloftes… :roll: Ging ik klikken op die link, hopend dat er nog wat van kwam, had ze het blijkbaar over een Q5! En ik maar zeggen “Ja da’s leuk, maar wat zijn je andere interesses?”, maar ze luisterde maar niet! Ik dacht de vrouw van mijn leven tegengekomen te zijn, maar ze was aan geen kanten de illusie die ik me voorstelde, daarom zit ik nu nacht na nacht aan de bar, hopend dat de liters bier mijn tranen zullen vervangen.
Jullie bedoelen dat zwarte vlak achter de gewone grijze en witte kolommen met tekst en plaatjes? Of ehm, heb ik weer last van adblock plus en mis ik weer belangrijk autonieuws?
Oh ja, wat denken jullie van de 10.000 reacties op de seat exeo-advertentie? Blijkbaar kunnen de reclamejongens van seat alleen maar liegen en overdrijven.
Hm wat de koreanen illegaal doen (Slecht kopieren), doet seat legaal. Slim hoor. Ach op deze manier heeft wel iedereen gehoord van deze b***ugly seat. Ook slechte reklame is reklame he. En er zullen vast wel weer yuppies zijn die deze auto gaan rijden.
Onbegrijpelijke auto !
een oude A4 met een wel zeer minimale facelift.
Een paar jaar geleden ging al het gerucht dat VW/Audi van SEAT af zou willen omdat het maar slecht ging met het merk. Deze Exeo is een bewijs daarvan. Er is bij SEAT echt geen geld! Alles wat van plaatstaal is komt gewoon uit de persen rollen welke Audi toch al bij het grof vuil wilde zetten. Er is alleen geinvesteerd in een beetje eigen tupperware. Maar dat elke tuningboer je voor een drol en 3 knikker ook leveren.

Als ze bij SEAT een beetje geld zouden hebben, hadden ze een nieuw ontwerp gemaakt op basis van de VW Passat, een wagen welke bij zijn introductie meteen al een betere keus bleek dan de A4 waar de SEAT nu mee verder gaat.

De vraag aan Lease Lullo’s is: Is SEAT een merk dat het waard is om in leven te houden? Ik denk het niet, dus kies maar gewoon een Passat of slijm net zo lang bij je baas tot je een echte A4 mag bestellen…
Soort malaga vd 21e eeuw.
Seat heeft idd geen enkel bestaansrecht meer.
Emotie en sportiviteit had het moeten zijn. Yeah right. Er worden zelfs bijna alleen maar kale basisversie’s vd modellen verkocht.
logisch dat er brood in het laadje en geld op de plank moet komen. Maar 6+ advertenties is in mijn opzicht wat teveel van het goede. Auto op de achtergrond is prima, eerste saab reacties ook, maar gefluister en reclame overdosis is storend. Doet afbreuk aan strakheid van site. Zoek meer creatieve oplossingen zou ik zeggen.
zeur +1
Same here, geen moeite mee. Doe maar rustig voort. Na 12 jaar internet ben ik wel wat gewend wat advertenties betreft, en dit is nog allemaal heel schappelijk te noemen vind ik. Mij ga je iig niet zo snel kwijtspelen. (haha, dik tegen jullie zin waarschijnlijk… ;))
Ik heb er ook niet zo’n moeite mee. Ik hoop echter wel dat jullie er genoeg aan overhouden (2 tot 3x meer dan voor clicks op andere ads), want het begint wel licht opdringerig te worden, en tenzij het dat echt waard is zou ik het ons lieve autoblog-lezers besparen.

De Q5-reclame is bij mij standaard mute trouwens, tenzij ik klik om het geluid aan te zetten :?
Ik kom me even melden om te melden dat ik me even afmeldt 8), dat laden duurt echt te lang met deze advertentie er telkens tussen.Het zou me overigens niks verbazen dat we over een tijdje uit het nieuws moeten vernemen, dat een vandaal het voorzien heeft op exeo’s, gelijk de aanval op de Ford Ka een tijd terug. Al denk ik dat de exeo de verkoopcijfers van de Ka niet bepaald zal benaderen…
Irritanter vind ik die reclames van Audi waar ik me helemaal kapot van schrik als die vrouw begint te praten.
Tja ik ben niet zo’n voorstander van badge-engineering achtige praktijken. Dat er techniek wordt hergebruikt vindt ik echter prima; bewezen kwaliteit zonder grote ontwikkelbudgetten.
Het exterieur is me toch nog iets te veel vorige A4 en het dash komt uit de A4 cabrio (vrijwel 1 op 1 lijkt me).
Wat ik echter vreemd vind van veel mensen dat ze dit nu opeens lelijk vinden, terwijl ik me dat soort reacties van de A4 waaran afgeleid niet kan herinneren.
Op zich vind ik hem wel vrijwel net zo mooi als het orgineel, hij is niet verprutst in ieder geval. Nou komt het nog op de prijzen en leverbare versies aan. Als die goed zijn is deze auto misschien toch wel een aanwinst.
@Maarten G: je weet inmiddels dat we elk merk wel eens afkraken, en ook bijna elk merk heeft wel ooit een reclamebanner op autoblog gehad. Daarmee bewijzen we dat we nog steeds eerlijk kunnen zijn in de berichtgeving, en onze eigen mening blijven verkondigen, dit in tegenstelling tot vele andere automedia.

@markieanta: verlengstuk? heb je het bericht wel gelezen?
Zie verder bovenstaande reactie op Maarten…

@Eric: dat is classified info ;)

@Bas: de Audi-ad is sinds gisteren aangepast, mevrouw begint niet meer vanzelf te praten… je moet haar even aanzetten als je haar wilt horen, zoals de vlaeminck hierboven al aangaf (lol trouwens)

@all: ook bedankt voor de positieve reacties! We doen ons best.
mooie car maar is is een audi A4, vraagje, waarom mogen de spanjaarden de Duitsers nadoen en de Chinezen niet. ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).