I repeat: GEEN vierdeurs voor Ferrari! (lees: wel)

Auteur: , 32 Reacties

Nadat Aston Martin een Rapide toonde, Lamborghini de Estoque onthulde en Porsche met de Panamera schijnt bezig te zijn, kun je je afvragen wanneer Ferrari met zo'n vierdeurs op de markt komt. Volgens CEO Luca di Montezemolo zal er echter op korte termijn geen vierdeurs uit Maranello komen.

Althans, zolang Luca aan het roer zit. Tijdens een persconferentie in Parijs liet hij weten: “I have been president of this company for nearly twenty years, and I hope to continue for another twenty, and as long as that is so, Ferrari will not make a four-door sedan.

Zoals we weten richt Ferrari zich liever op themaparken en kledingwinkels, is immers veel meer geld mee te verdienen.

Je kunt je echter afvragen wat het woord van di Montezemolo waard is, eerder wist men namelijk keihard de claim neer te leggen dat er geen Dino zou komen. Tuurlijk, ze gaven het gewoon een andere naam.

Ferrari blijft dus volhouden dat het een echt sportmerk is; “We will continue to build extreme cars, sporty cars, larger GTs, but a sedan is not right for Ferrari.” Maar een entry-level cabrio met klapdak is wel goed? Tja, je moet toch keuzes maken (bron: motortrend, via egmcartech.com)32 reacties

Vel meer.

-edit: is dialect voor “veel meer”-
Dat California gedrocht vergelijken met de Dino? Heeft er inderdaad niets mee te maken, dus daarin hadden ze gelijk.
Hoe noemen ze het dan? een ” Ferrari 599GTB EWB +2 ” ??
5 deurs?
Björn Borgmoer
Omdat maserati al de Quattroporte bouwt? Maar goed, aan de andere kant bouwde Maserati ook al de MC12, toch enigszins interne concurrentie voor de Enzo.

Misschien komt Ferrari dan met een vierdeurs met hetzelfde platform als de opvolger van de huidige Quattroporte?
Björn Borgmoer
@ Juppe:

Haha, lol. Maar het zo nog zomaar kunnen ook!
De California (gay car of the year!) is gebaseerd op de 250 GT California Spider en heeft dus inderdaad niets te maken met de Dino.

Wat die vierdeurs betreft: hopelijk loopt Ferrari inderdaad niet met de trend mee. Al zou het voor hen een minder grote sprong zijn dan voor Lamborghini, die het met hun Estoque wel gewoon doen.
behalve als er een rijke sjeik wat flappen voor neerlegt…want dan doen ze opeens wel dat soort dingen…
wat is dat nu weer? “(lees: wel)” ?!
Wat nou als Ferrari dit segment net als vroeger compleet aan zich voorbij laten gaan?
Ferrari is geen Mercedes of Audi die in elk segment met minstens 1 auto vertegenwoordigd willen zijn.

De Panamamera en de Rapide maken dat dit erg kleine segment zo druk bevochten is dat er bijna geen rendement te maken is. Bovendien is Ferrari in dit segment eigenlijk al succesvol actief, onder de merknaam Maserati met de Quattroporte.

Dit keer geloof ik Luca.
Ik heb gehoord dat ze een deftig pitsysteem zullen maken.
Een betere ontwerper
Ok hij komt dus wel uit, wanneer ongeveer?
@Juppe, de ideale manier om onder het excuus uit te komen :P
Gewoon een hot-long-stretched-malformed-hatchback uitbrengen!
Slecht artikel naar mijn mening. Wat di montezemelo zegt is toch wel een sterk statement, ik geloof hem wel. Anders kwam er wel een formeel antwoord van een woordvoerder. Bovendien past een 4 deurs niet bij ferrari, daar hebben ze maserati voor en ze verkopen toch al genoeg.
@ward430

Als het bij een merk niet past, dan is het wel Lamborghini. En waarom geen sedan? Geef mij die 456GT Estate maar! Fantastisch ding.
@wapz: hier heb je em.
als er geen een komt tijdents luca’s presidentschap, laat hem dan maar opstappen.

Ik zou ferrari wel eens zo’n 4deurs auto zien maken hehehe…
met vijfdeurs heeft Ferrari al ervaring!
http://www.classicdriver.com/uk/magazine/3200.asp?id=10779
edit: hier ook al eens gespot

but a sedan is not right for Ferrari.


en daar blijft het bij :P
Ferrari verdient idd heel veel geld met de marketing van het merk en door een enigzins onevenredig hoge prijs voor de auto’s te vragen. Daarom is het belangrijker voor ze dat hun merkwaarde over lange tijd in stand blijft dan dat ze nu meer auto’s verkopen. Lamborghini heeft dat veel minder dan Ferrari en is daardoor vrijer in wat voor auto’s ze maken.

Het paard voorop is de grote aantrekkingskracht van het merk. Dat blijkt wel uit het feit dat ze jarenlang bagger kwaliteit auto’s gebouwd hebben, maar toch gewoon bleven verkopen.

Een Ferrari moet hoe dan ook een droom auto blijven, die eigenlijk niet echt voor dagelijks gebruik geschikt is. Maak een sedan of een SUV en die zal ongetwijfeld nu zeer goed verkopen, het is alleen de vraag of dat verstandig is op de lange termijn. Dan wordt een Ferrari een auto die je meer met je verstand koopt ipv met je hart, en of dat goed af gaat lopen voor Ferrari…
@Smeck,

Dit heeft niets met Ferrari te maken.
Zo’n sjeik laat een coachbuilder een Ferrari kopen en vervolgens lekker knutselen….
misschien wel een vierdeurs coupe…
Zoals ik al eerder voorspelde. Een sedan/coupe past gewoon niet bij Ferrari. Het zijn net de enkele B-merken die overstappen naar een sedan/coupe versie om wat extra centjes bij te verdienen, omdat hun segmenten niet productief genoeg zijn en de mensen in deze tijd toch wel toe zijn aan een goedkopere variant waar ze wat extra bagage ruimte mee kunnen krijgen.
“Ferrari will not make a four-door sedan”

Ik gok op een “four-door sports coupe”. Of een Peking-to-Milano.
De California is geen entry-level Ferrari, hij wordt namelijk duurder dan een F430. Totale onzin dit artikel.
Misschien komen ze met een Coupé met van die kleine suicide-deurtjes achteraan, zoals dit.

http://p.webwombat.com.au/motoring/images/mazda-rx-8-2008-3-big.jpg

Dan kunnen ze nog altijd beweren dat het GEEN vierdeurs is, maar een gewone GT, want ze zijn te klein om deuren te noemen, en dat ze alleen dienen om achterin makkelijker in de nieuwe reiswagen te stappen.
Als binnen een jaar blijkt dat het segment van de 4-deurs supersportwagens (heb er geen andere naam voor…) erg populair is (Rapide, Panamera, Estoque, …), dan kan Ferrari dit niet meer negeren, zelfs met Di Montezemolo aan het roer. Niet alleen zullen ze veel geld mislopen, ook hun imago zal dan een soort leegte hebben. Zeggen dat er geen vierdeurs zal komen is gewoon om de spanning naar de onthulling op te voeren… Ja, ook Ferrari zal de stroom uiteindelijk moeten volgen…
Mocht het er toch van komen, dan alsjeblieft niet op basis van de 612 zeg… :|
Als ik naast mijn Ferrari een sportieve sedan wil hebben koop ik toch gewoon de Maserati of de Merc. CLS één Ferrari is toch al genoeg

Goed werk Ferrari !! Geen 4-deurs produceren !!
NEEEEE!!! Geen ferrari 4-doors coupé ASJEBLIEFT! laat het merk in zn waarde!
The Netherlands For Sure
Ik vind het al jaren vreemd, dat er zo weinig dure auto’s worden gemaakt, daarmee bedoel ik niet het aantal in producthoeveelheden, maar het aantal types en merken, vooral in het aller duurste segment.

Heb je geld in overvloed, is er een beperkte keuze mogelijkheid, aan dure auto’s, oke, je kunt ook in de “gewone” auto’s gaan rijden, maar als je wat bijzonders of exclusiefs wilt, dan is de keuze beperkt. Dat is jammer en in mijn ogen vreemd, de “gewone” man/vrouw heeft keuze mogelijkheden zat, terwijl zijn/haar portemonee lang niet alle mogelijkheden kan betalen.

Ik weet wel dat bij de duurdere types, de kwaliteit omhoog gaat, waardoor de winst onder druk komt te staan, maar zoals tegenwoordig ook de “gewone” auto’s kwalitatief groeien, zou je ook kunnen verwachten, dat er meer types van de dure exclusieve auto’s gemaakt gaan worden.

De klant vraagt steeds meer om individuele aanpassingen van zijn/haar auto, dus daar ligt weldegelijk een markt, ook doordat steeds meer mensen zich het kunnen veroorloven, ook met en na de kredietcrisis, of recessie.

Eigenlijk is Ferrari een beetje dom, het is al lang niet meer het bedrijf, dat het zich kan permiteren, om niet dat te bieden, wat de klant wil. Ferrari kan wel proberen, ervoor zichzelf, een zo goed mogelijke draai aan te geven. Er zal tenslotte, ook geld verdient moeten worden, je kunt niet alleen, op een ander paardje uit je stal wedden, dat het daarmee maar goed genoeg moet zijn voor jouw klant, dat wil de klant niet.

Meer keuze mogelijkheden en individualisering wil de klant. Vooral de rijke klant. De “gewone” man/vrouw kan daar dan weer zijn/haar toekomst perspectief op (in)richten, zo draait onze economie nu eenmaal.
zo moet het ook blijven.. don’t follow the hype!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).