Bloemendaalse jankerds tegen extra herrie Zandvoort

Auteur: , 77 Reacties

Afgelopen week werd bekend dat het kabinet een brief naar de Tweede Kamer zal sturen met het verzoek om de Zandvoortse herriedagen, waarop het lawaai op het circuit de grens van 55 dB tijdelijk mag overschrijden, uit te breiden van vijf naar twaalf per jaar. Dit is iets wat echt iedereen wil - er zouden dan namelijk o.a. weer Formule1-races in Nederland kunnen worden verreden. Maar natuurlijk zijn er weer mensen die roet in het eten proberen te gooien.

De gemeente Bloemendaal moet namelijk huilen van raceauto’s en stuurt op haar beurt een brief aan minister Cramer om het aantal geluidsdagen vooral niet aan te passen. De economische boost die de extra dagen aan de regio zouden geven weegt volgens hen niet op tegen de nadelige invloed op de leefbaarheid in de omgeving. Volgens mij ligt dat circuit er al behoorlijk wat jaartjes en moet je dus gewoon niet zeiken als je ernaast bent gaan wonen, maar wie ben ik.

Gelukkig hebben we onze nationale autosportjunkie premier Balkenende nog; die schijnt tijdens de GP van België Cramer al eens op het hart te hebben gedrukt om het aantal geluidsdagen uit te breiden. Kom op Balkie, laat je horen!

Met dank aan Pino143 voor de tip!77 reacties

Beangstigend gewoon hoeveel ik en Ruben hetzelfde denken. Toen ik alleen al het eerste stukje gelezen had dacht ik al aan twee dingen.

1) We hebben balkie aan onze zijde
2) Dat circuit ligt er al lang genoeg, niet zeiken na zoveel jaar dat je het niet wil hebben.

Laat die extra dagen maar komen, meer fun voor de rest van Nederland!
precies niet sjanken mietjes, gewoon knallen met die wagens
Oh, en er mag wel elke maand die luchtalarm verkondigt worden? Want dat is voor de veiligheid. Jaja. Maar als we 1 keer per maand een keer over 55db gaan is het wel erg.
Zielige mensen die kakkers. :x
laat die mierenneukers maar verhuizen! dat circuit ligt er inderdaad al langer dan dat zij er wonen !
@autoinformatief: jammer dat je jezelf voorop stelt! :P

En inderdaad, mijn mening is hetzelfde. Ook bij Schiphol moet men niet zo zeuren. In Pernis zeuren ze toch ook niet dag en nacht over de stank van Shell die er hangt? Zolang we de nieuwe overlastplekken verantwoord aanleggen moet dit geen probleem zijn.
“Dit is iets wat echt iedereen wil – er zouden dan namelijk o.a. weer Formule1-races in Nederland kunnen worden verreden.”

Als je gelooft dat de F1 weer terug zal keren in Nederland dan geloof je volgens mij bijna alles……
@ RobertJ

Mijn excuses…… Ruben en ik natuurlijk ;)

Precies, net als bij Schiphol. En ook dat gedoe van die kerk die niet meer om 7 uur ’s morgens de klokken mocht luiden omdat mensen klaagden.

Kerk? Welke kerk? Ik zag geen kerk toen ik kwam kijken of dit huis geschikt was voor mij.
moest met circuitdag met de motor ook al me yoshimura eraf schroeven ivm geluidsoverlast. op een circuit hoor je toch met een circuit demper te rijden??????
Nou ik ben een van die gekken geweest. Die afgelopen weekend A1gp heeft bezocht.

Maar ik moet zeggen dat het met het geluid echt mee valt.
Ook bij de extra test die ingelast was om 8 uur in de ochtend waren de auto’s nauwelijks hoorbaar, in het centerparks huisje waar we zaten.
Nieuwsflits:

Bloemendaal staat op zijn kop, afgelopen zondag heeft iemand een spijker in zijn muur geslagen, wat wel 100 db opleverde.

B&W zijn in spoedberaad en beraden zich op maatregelen. Niet uitgesloten wordt dat de noodtoestand afgekondigd zal worden.
55dB op wat voor afstand dan? want dat is wel erg weinig
ooowww Zandvoort .. kom op jongens .. gewoon elke dag een formule 1 race ..
kan makkelijk want tis toch zeker mijn achtertuin niet ..
Ik woon zo’n 13 kilometer van het circuit, en de A1 kon je goed horen, serieus waar… Wat een GEWELDIG geluid. Mag van mij dus elke dag.
Kom op zeg. Wat doen ze weer moeilijk over iets wat ze aan hadden kunnen/moeten zien komen. Tsssk…

@ Ruben; Er is een pimpelpaarse-konijnenplaag in De Bilt op het moment, die alle bakstenen muren kapotknagen!

@ Rick dos; Ik ben bezig met het testen van je theorie. ;)
@arjontje: ik woon zelf in Haarlem, en ik kon de auto’s erg goed horen (en dat is toch wel wat kilometers verderop)

Maar ik vind het wel gaaf juist, geeft ook een extra dimensie aan het kijken naar de tv van de A1GP ;-)
Dat circuit lag er fucking eerder dan al die flats in de buurt
Toen ik het vanmiddag las, schaamde ik me voor mn gemeente. Wat een gezever over niks. T zijn gvd 12 dagen op 365 dagen. Hallo bloemendaal, stel je niet zo aan. Tjongejonge.
@Citrofiel

Waarom moeilijk doen?

Hij gelooft nog in de Amerikaanse autoindustrie. Zegt genoeg, lijkt me…
Je weet toch dat daar een circuit ligt, dus ga er dan niet wonen wankers
Alleen maar oudjes hé die zeiken..
@ Rick dos; Oooeh! Strrrrike! :lol:
@empyreum

Vind ik knap,
Woon ook in haarlem.

Ik heb deze A1 jammergenoeg niks gehoord=(
Wat zijn nu 12 dagen in een jaar… En als er dan weer f1 races gereden worden in Nederland! Ik zie echt geen reden om dit niet te doen :)
55dB als je met je oor in de uitlaat zit ja. Want anders is het wel heel weinig, schijt aan die herrie!

Regeerders die in Bloemendaal wonen: steek je hand op.
Tjah wat moeten gepensioneerden anders doen? Respect voor de derde leeftijd, maar toen zij jong waren… ook herrie gemaakt?
Ik laat ze zometeen echt janken als die menschen niet stoppen met nepjanken over die paar decibel.
Ze mogen blij zijn dat er niet in de nacht word gereden.
Alle bouwvergunningen voor projecten binnen een straal van 5 km van Circuit Park Zandvoort intrekken.
Ik heb nooit gesnapt waarom ze er hebben gebouwt…

Lekker ethisch verantwoord, om een bestaand circuit heen bouwen en vervolgens maar steen en been klagen.
Het gebied rond CPZ moet eigenlijk een bescherm natuurgebied zijn, maar dan moet het circuit wel behouden blijven.

Een ecosysteem veranderen is immers schadelijk voor het milieu.
sjonge jonge moeilijk doen over 12 dagen…dat zijn altijd nog 355 dagen dat je “niks” hoort….oh god nej straks wordt je nog doof ofzo…

wat een fucking aanstellers zeg.
Wat een onzin allemaal zeg, het is nog niet eens 12 dagen in het jaar overlast want als de wind de andere kant op staat hoor je helemaal niks. (woon zelf in Haarlem) Daarnaast hebben die rijke stinkerds geld zat om hun huis geluidsdicht te maken als ze er last van hebben. Dus geen geklaag en gassen met die auto’s.
Ik kan best begrijpen dat die mensen die 12 dagen rust hard nodig hebben. Die mensen zijn de overige353 dagen namelijk wel vet druk met achter de geraniums zitten…
HeadlightInYourMirror
Ik denk dat de bewoners van de omliggende gemeenten vooral last hebben van de eeuwigdurende verkeersoverlast op de mooie racedagen en niet zo zeer van het geluid (daar heb je hooguit last van in een kleine straal rondom het circuit), en daardoor ga je zeuren.
Waarschijnlijk is het aanpassen van de infrastructuur rondom Zandvoort en Haarlem de beste oplossing voor het grootste gedeelte van de klachten, zodat er weer echt geraced kan worden op een van de mooiere circuits in Europa (en koop die huisjes van CenterParks ook maar weer terug). Herr Tilke kan hier echt nog wat leren.
Dan maar €500,- per jaar voor de beste plaatsen, maar als de F1 er ooit weer komt…..
Ik denk dat de bewoners van de omliggende gemeenten vooral last hebben van de eeuwigdurende verkeersoverlast op de mooie racedagen en niet zo zeer van het geluid (daar heb je hooguit last van in een kleine straal rondom het circuit), en daardoor ga je zeuren.

Bullshit, de Duitsers lopen hier ieder weekend de omgeving plat, heel de omgeving is dan geïmmobiliseerd en wij krijgen verd*mme ook geen Duitser-vrije weekenden…
Pino is een baas. (<– punt)
Zandvoort is veels te klein en oud voor F1, om nog maar niet over de toegangswegen te beginnen..

Na de Marlboro Masters in 2000 met 100.000 toeschouwers stonden sommige tot 23/24 uur in de file :D (of vast op de dure parkeerterreinen)

F1 in NL zal niet meer gebeuren, misschien nog is een F1 testdag ofzo.
@fruitcake: dus toch een circuit in Den-Helder :mrgreen:
eh, inderdaad, gwn niet zeuren, hoelang ligt dat circuit daar al.
blaaaazen met die hap ;) dat is een economische boost voor de provincie Noord Holland. Bloemendaal moet niet zeiken die geiten wollen sokken die zichzelf ambtenaar noemen moeten is naar buiten. Dan stoppen ze mischien met te denken met wat goed voor iemand is….

getekend een ambtenaar
@Citrofiel: Dat is nog altijd beter dan die klopgeesten hier bij mij in huis…!

@Rick dos: Jij ook toch? Of rij je inmiddels niet meer in een Amerikaanse auto?
@ frank
Je werkt bij Fortis zeker :)
Mietjes in Bloemendaal. Zeker een hoop Porsche rijders daar.
Wat een gejank weer van onze polo spelende buren.. ik woon al mijn hele leven in Zandvoort, en het geluid is na het bouwen van de geluidsmuur zeer sterk gedaald als je er niet op let hoor je het haast niet eens. (wat al zonde is)

dus nog meer geluidsdagen,nog meer races en nog meer gezelligheid.
@Ruben Baeten

Wat?! Zo’n uitspraak van iemand die stukjes OVER auto’s schrijft hier op AB? Julie willen toch zeker wel het niveau van RTL autoboulevard ontstijgen? Of niet dan?
@Rick dos: Absoluut niet, dat zijn onze helden! Maar wat heeft dat precies met jouw SUV te maken?
@Ruben Baeten

En ik maar denken dat ik jullie held was! Bedankt hoor! Weer een illusie armer…

Mot ik het echt uitleggen? BMW ist Deutsch ja! Alhoewel mijn SUV im Amerika gemade werd wil het toch nog niet zeggen dat het tot de Amerikaanse autoindustrie hoort? Toch? Kom op, geef toe…
het is net als met die mensen die bij schiphol wonen dat vliegveld ligt er ook al langer dan een halve eeuw, je weet dat het geluid voortbrengt, en die rijke stinkerds in bloemendaal met hun ronkende dure stinkbakken? nee, daar mogen we niks over zeggen wilt het gewone volk wat, zoals vermaak met autosport mag dat niet….
Alleen mensen die langer dan 60 jaar bij het circuit in de buurt wonen, hebben recht om te klagen. En zelfs zij niet, want ze hadden bij de aanleg al aan de bel moeten trekken.

Overigens is het gebrek aan geluidsdagen niet de reden dat er geen Grote Prijs van Nederland (meer) is — geld is daar vooral het probleem. Maar WTCC, de nieuwe Formule 2-klasse van de FIA, of de Le Mans Series is ook al erg tof. Bovendien kunnen de Masters of Formula 3 dan ook weer terug.
Je kan wel zeggen dat die mensen niet moeten klagen maar toen zij er gingen wonen was de afspraak 5 geluidsdagen per jaar en daar leven ze dan ook mee, ik zou ook protest maken als er opeens meer dan twee keer zoveel geluidsdagen zouden komen dan daar waar ik akkoord mee was gegaan. Ik vind het natuurlijk wel onzin dat als je naast een circuit gaat wonen dat je uberhaupt gaat klagen over geluidsoverlast, maar ik moet deze mensen toch wel enigszins gelijk geven.
Meeste klagers in Bloemendaal zijn nog nieuwe mensen ook nog.
Meeste “echte” bloemendalers vinden het geen probleem, het zijn vooral de erfenis en nieuw geld mensjes die in een soort utopie willen wonen.

Zandvoort kan wel weer eens een meevaller gebruiken, de racht en praal uit de jaren 60 zijn nodig aan vernieuwing toe. Wat goede racedagen erbij brengt toch juist wat even in de brouwerij lijkt me.
@ Fruitcake, was geen 23 uur hoor die file, maar hij was wel lang :)
vind t juist fantastisch al als je thuis die motoren hoort brullen, lekker blijven, t heeft te veel historie…
en iedere zondag ff kijken wil ik ook niet missen!!!

doe maar 24 dagen, en vooral lekker met die oldtimertjes knallen
Damn wat een onzin!! En neem dan de open dagen van de luchtmacht… Daar wordt een paar dagen geluid van meer dan 90db gehaald! kom op zeg dan kan je toch niet gaan zeuren om die raceauto’s die soms even gas geven…
Het is putverdeurie ook een pokke-herrie , heur!!!
25% van die Bloemendalers staan op een dergelijke dag toch al ‘FORE’ te roepen, 25% is de hele dag aan het lunchen en met een flesje Champi en een flesje rose in je mik, maakt die herrie toch niet uit. De volgende 25% is net een weekendje naar de boot in Zuid-Frankrijk en de laatste 25% is bejaard en is of te doof om het te horen of te dement om het de dag erna nog te herinneren.

Kortom, niet zo zeuren!
Wie ben ik om dit te zeggen maar ik denk dat het grote geld allang niet meer in europa ligt maar in het midden-oosten en azie. Uiteraard wordt er een circuit in rusland gebouwd maar daar wonen ook genoeg rijke stinkerds.

Nederland moet de formule 1 uit het hoofd zetten. Er zijn genoeg andere mooie race-evenementen!

Trouwens laten we nu eerlijk zijn de formule 1 is toch al jaren geen reet meer aan;
Volgens mij ligt dat circuit er al behoorlijk wat jaartjes en moet je dus gewoon niet zeiken als je ernaast bent gaan wonen, maar wie ben ik.
+1

55dB op wat voor afstand dan? want dat is wel erg weinig
Op de gevel van het gebouw aan de dichtstbijzijnde straat. En die 55dB is een gemiddelde over de gehele dag. Het circuit moet de metingen overleggen aan de Provincie, dus sjoemelen is er niet bij.
HeadlightInYourMirror
@ silverarrow:
Het aanpassen van de infrastructuur lost heel veel verkeersproblemen in de omgeving op. Niet alleen rondom het circuit…
Ik ben voor meer geluids dagen!

Alleen jammer genoeg is het al jaren een zooitje op circuitpark Zandvoort, slechte organisatie… altijd onopgeruimd/zooitje.

Doe mij maar Assen, enkel wonen daar ook weer teveel van die bos-eikels, die ook weer beginnen te janken met iets teveel geluidsdagen.
waarom moeten nederlanders altijd maar wat te zaniken hebben gun een ander ook eens een pleziertje! ze gaan zrlf daar wonen!
miniSPetrol-inefficient
zoals er vast al andere mensen hebben gezegd…
ik woon in overveen. dat is vlak naast haarlem en bloemendaal.
Ik hoor het circuit als er races zijn. en zeggen ja dan moet je er niet naast gaan wonen das niet helemaal waar. maar ik vind het niet storend maar ik kan me wel voorstellen dat andere er wel last van hebben.

ik zou zeggen mr cramer gooi die dagen omhoog. eindelijk weer fatsoenlijke races ipv formule renault enzo haha
Die mensen horen er toch niets van in hun goed geïsoleerde huizen.
Snap die mensen niet hoor. Wat is nou heerlijker dan in de achtertuin te zitten en heerlijk naar jankende motoren te luisteren.
Volgens wonen ligt het circuit er al langer dan de meeste mensen die in Zandvoort wonen.
Ben het meesteal niet eens met Balkenende, maar deze zeker wel!
Dus zet hem op!
Het jammere van Bloemendaal is dat die gemeente zo rijk is dat het extra economische activiteit helemaal niet nodig heeft en ook niet wil. Ze zijn tegen de strandfeesten in bloemendaal aan zee, tegen de busbaan vanuit zandvoort en tegen het circuit.

Maar uitbreiding van de geluidsdagen zal geen F1 naar Nederland halen zolang Bernie daar de dienst uit maakt, die kan veel te veel geld verdienen in azië, rusland en het midden-oosten en geeft niks om mooie historische circuits.
En wat met de, misschien stokdove, oude mensjes die er woonden voor het circuit er kwam ? Hebben die rechten ??
F1 zou nog best wel eens in nederland terug kunnen komen, maar zeker niet op zandvoort daar is het circuit te oud en te onveilig voor(pff wat een ouwe tering zooi daar) maar bijvoorbeeld op Assen zou het best kunnen de TT is daar ook elk jaar goed geregeld en er zijn niet extreem veel huizen in de buurt. Dus op naar Assen :D
Circuit van assen lijkt me daarvoor niet geschikt, accommodatie echter wel.
Zandvoort is een logistieke ramp, daar zal nooit f1 komen. Buiten dat is het in assen allemaal veel beter geregeld qua tribunes, paddock, pits en dergelijke.
Dat die kakkertjes us een echt probleem gaan zoeke ofzo >.<“
@HeadlightInYourMirror: De verkeerssituatie in en rondom Haarlem is een gewoon een drama (punt). Daar heeft het circuit niet zo veel mee te maken. Het extra verkeer wat het circuit genereerd staat in het niets met het extra verkeer wat het strand veroorzaakt. Op een mooie zomerdag staat het verkeer rondom Haarlem en Zandvoort gewoon vast, ook als er geen race is. Als er een grote race is met slecht weer (zoals afgelopen weekend) zijn er niet echt grote problemen.
Das het zelfde als bij ons bij de luchthaven van Zaventem.
Iedereen klaagt over het lawaai van de vliegtuigen, niet moeilijk als je naast de luchtheven bent gaan wonen.
@oetlul
k woon vlakbij Assen en hemelsbreed nog geen 5 km van t circuit af.
En ook in Assen zijn er mensen die in de buurt van de baan zijn gaan wonen en zijn gaan klagen, ”vreemd genoeg” zijn de klagers wel import. De (ras-)assenaren hoor je er nauwelijks tot niet over.

voor F1 is Assen echter niet geschikt, het circuit is niet breed genoeg. (Voor de ChampCar was het wel goed.) Maar van mij mogen ze de F1 naar Assen halen, dan zit ik in de Geert Timmer.:-D

OT: Fuck die geluidsdagen uberhaupt voor een circuit. Het is de bedoeling dat daar geracet en gereden wordt en ja dat hoort met veel herrie:-D;-)
En last van klagende omwonenden? Geef die mensen een dag van te voren huis-aan-huis oordopjes tegen de herrie, werkt gegarandeerd. Win-win, hebben de klagers geen herrie en deze actie wordt natuurlijk via een sponsor gedaan, dus inkomsten voor t circuit.
klagen helpt wel ..

of teminste .. ik zie geen Audi reclame meer op autoblog.nl ..
@ lincoln; Af en toe ben je vreemd, maar je kunt dingen zo kort en krachtig verwoorden, en een hele nieuwe invalshoek naar een onderwerp tonen! Super! Ik zal het dan maar zeggen: Je bent een aanwinst voor Autoblog, bedankt dat je er bent. :D (en ja, ik weet dat het lijkt alsof ik ernstig aan het slijmen ben, maar ik meen elk woord)
@ Citrofiel: helemaal mee eens!
En dat mag best eens gezegd worden…
:D
dit is egt een van de eerste keren in mijn leven dat ik hoop dat balkie eens slim doet :D formule 1 op zandvoort daar komt heel nederland op af zandvoort moet uitbreiden :!!!!:O:O
go balkie go balkie aha aha :D
Eigenlijk hetzelfde met Schiphol. Dat ligt er ook al langer dan vandaag, dus niet zo mauwen ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).