Video: Rokende F40 op de snelweg

Auteur: , 68 Reacties

Oh Miss, you don't look so good...!

Dit ziet eruit als een situatie waarin je onmiddellijk aan de rem zou trekken met je zeldzame klassieke Ferrari, haar voorzichtig langs de weg zou parkeren en je persoonlijke monteur met spoed ter plaatse zou laten komen. Ja toch? Zo niet Jan Stuivenberg, bekend verzamelaar van supercars, hier op de terugweg van de MaartenMemorial 2008 gespot door Autojunker AlexS. De beste man neemt even een fotootje van de rook en rijdt vrolijk door.

Ik heb geen zorgen voor de Ferrari, die er ongetwijfeld met de beste originele onderdelen weer bovenop zal komen, maar vind dit toch wel tweeƫnhalve zeer pijnlijke minuten. Bekijk het filmpje op Autojunk!

Video rokende F4068 reacties

Nee, dit kan ik gewoon niet geloven, wat een lul! Ik kan alleen maar dromen van zo’n auto en hij verpest die fantastische wagen zomaar. Nogmaals, LUL!
idioot. het bezitten van zo’n ferrari komt met sociale verplichtingen, zoals het goed onderhouden van dit prachtwerk.
turbo kapot, wel flink wat benzine inspuiting maar te weinig lucht? Denk dat de bougies niet blij zijn (zit er een katalysator op?), maar voor de rest zal het wel meevallen….. goed gekoeld door veel onvebrande benzine lijkt me, lol.
Omg zageventen, voor het zelfde geld is er niets erg aan de hand…

Als Meneer S een auto liefhebber is (en dat is hij) gaat hij hem heus niet kapotrijden hoor…
Hoe weet ie dat nou al tijdens het rijden, hij heeft misschien nieteens een idee van wat het kan zijn.
Jezus, paniekwijven. Wie zegt dat dat ding kapot is?
@ Jochempie
Wie zegt dat ie ‘m niet goed onderhoudt? Hij ging rijden op Zandvoort en daar plofte de turbo, zulke dingen gebeuren weleens als je een auto op de limiet rijdt (meneer was coureur dus hij weet heus wel wat ie doet). Inmiddels is ie waarschijnlijk al gerepareerd en staat ie weer veilig en warm in de garage…
Niemand weet wat er ten tijde van het filmpje aan de hand is.
Laten we hopen dat deze wonderschone auto inmiddels weer helemaal fit is.
Wat lijkt het me gaaf om er een in het wild te zien rijden. Dan maakt het me niet uit of er nou een rookpluimpje achter hangt. (hoewel… Dat belemmert mijn zicht op de auto!)
Dat ding zuipt meer olie dan een poes melk! :)
Zolang ie niet naar Berlijn rijdt in die staat zal er niet veel echt kapot gaan, hoor. Denk dat w00dy dicht in de buurt zit met wat er mis mee is. De rook komt uit de uitlaat dus t valt wel mee.

Mooi aan t begin dat ie die fotootjes maakt en vervolgens naar de cameraman/vrouw van dit filmpje naar achter knikt zo van “check de rook, lol!11”.
@ w0o0dy
Bedoel je niet olie?

Btw dit heb ik al eens gezien met een Mercedes-Benz 2.3 Turbo, komt die van achter ons gestoven met een rookpluim aanzienlijk langer dan deze, gaat hij direct weer naar rechts en stopt hij. Maar met een F40 ga je natuurlijk lekker door… :roll: En dan nog zo hoog in zijn toeren!
@ de Vlaeminck: ik zou zeggen dat deze rook niet blauw genoeg is voor verbrande olie, dus denk ik dat het onverbrande benzine is. Het blijft lastig in te schatten, zeker als de lucht ook nog vochtig is (stoom lijkt op rook, maar is toch echt wat anders).
Prachtige wagen!
En ach, een rookpluimpje kan gebeuren toch ;)
Zo zie je maar. Met geld koop je geen intelligentie.
Onverbrande benzine zou toch fikkie uit de uitlaat geven. Het is echt zo’n typische koppakking kapot walm al is het in dit geval dan blijkbaar een kapotte turbo.
Sjonge, wat een hoop geneuzel hier. Betweters.
Meneer had tijdens Maarten Memorial inderdaad problemen met zijn wagen. Hij heeft direct de eerste ‘afslag’ genomen toen hij het probleem zag tijdens het rijden op CPZ. Jammer dat hij door sommige mensen afgezeken wordt op zo’n klein iets. Geloof me, meneer S. ‘kennende’ gaat dat heus goed komen.

http://i290.photobucket.com/albums/ll256/Kees_B/DSC_7245-1.jpg
Ja daar zou mijn broek ook van af zakken…
Haha, daar kan ik ook niets aan doen dat die er voor gaan staan ;)
Hij heeft het goed gedaan, wordt gewoon gesponsord door de staat om er in te rijden!
Gezien de kleur van de rook op de foto boven zou ik zeggen : motorolie.
Dit klopt ook met het toenemen van de rook ontwikkeling tijdens het liften van het gaspedaal.
Het zal lekker geroken hebben in die filmwagen. NOT!
C200 Kompressor
Zat zeker een FIAT motor erin ipv FERRARI,
tekenend voor het tijdsbeeld ..
supercar of niet .. in die periode kwam er echt alleen maar troep uit italie ..
is gelukkig (noodzaak) wel veranderd ..

Astin Allegro kwaliteit ..
meneer S. :D Wat een pseudoniem mensen! Verder een naizzee carree, als je hem zo ziet op de snelweg.
Het gaat zo te zien net zo goed met die F40 als met die bank waarvan er een sticker op de zijkant zit :D
Keerring of lager uit de slurbo is niet zo erg… rookt een berg, kost een beetje.
Die bank is waar die eikels van Fortis 24 miljard hebben voor gegeven en nu terug verkocht voor 10 miljard. Ze zouden die managers van Fortis moeten opknopen.
Als medeorganisator van de MaartenMemorial zal ik even het echte verhaal bij de plaat vertellen. Jan heeft zich, samen met 150 andere vrijwiligers, een hele dag ingezet om kankerpatienten een dag te laten vergeten dat ze ziek zijn tijdens MaartenMemorial op 5 augustus j.l.. Naast de F40 had hij ook een 512BB bij zich. Tijdens de circuitsessie plofte er een turbo van de F40. Geeft wat rook, maar er was nog prima mee te rijden. De pret was er niet minder om en een dag later was er een nieuwe turbo besteld. Jan zijn auto’s worden stuk voor stuk meer dan uitstekend onderhouden en beangrijker nog: Jan is niet te flauw om zijn bolides ook echt op de staart te trappen en andere mensen mee te laten genieten van zijn bolides.

Partner ABN AMRO stelt ons al 5 jaar in staat om kosteloos gebruik te maken van het iDeal betalingssysteem, waarmee we tot nu ruim 570.000 euro voor het kankeronderzoek van de Daniel den Hoed kliniek hebben kunnen inzamelen via onze site http://www.maartenmemorial.com.

Mag ik tot slot nog even vragen welke positive bijdrage de azijnpissers hier dit jaar aan de maatschappij hebben geleverd?
Wat een trieste reacties van een hoop onwetende mensen….Over afgunst gesproken.
Goede reactie Koen.
Ik heb vandaag aandeeltjes Fortis gedumpt
@Koen
De trend qua reacties wordt een beetje gezet door het artikel. Igg mijn wel gemeende excuses. Vond het zelf alleen een aardige grap om de staat van de auto met de bank te combineren in deze “beurs” tijd (no phun intended). Daarbij weten de meeste hier wel dat iemand met een dergelijk auto NIET een of andere boerel*l is die maar aanmoddert met zijn supercar. Maar goed well point well taken…
@Azijnpisser; zijn die al te dumpen dan?
Wat is het stoerste? Rondrijden met een rokende F40 of langs de kant wachten op de takelwagen?
@ Kees
Een kapotte turbo die olie in de verbrandingskamer spuit is idd een detail.
Proef je het sarcasme? Maw sorry, maar je bent een van de domste hier.
@ flyod:

het stoerste is aan de kant gaan staan en wachten op de takelwagen. het is zielig als je dan nog doorrijdt,daar gaat je auto alleen maar van stuk,en je hebt jezelf ermee,dan maar een andere keer met je ferrari pronken.
Een betere ontwerper
Gelukkig geldt er op de snelweg dus nog geen rookverbod anders was het raak. :P
och charme… turbo-tje plat van deze al op leeftijd zijnde auto… shit happens.
je mist een paar honderd pk in het geval van een F40 en je verbruikt wat meer benzine maar je kan er wel gewoon mee naar je monteur rijden.

@ al die “azijnpissers”… jullie poetsen cker elk weekend je opeltje op?
Het klinkt alsof mr. S zeer rijk is…
Ik zou mezelf dan dus ook totaal niet druk om 1 ferrari.

In het geval dat ik er al m’n duiten ingestoken had, dan wel…
Voor de duidelijkheid, en voor alle (excuseer me voor mijn woordenschat) volslagen mongolen:
– Het is NIET stoer om met een kapotte turbo door te rijden, die man geeft duidelijk niets om zijn klassieke Ferrari.
– Een kapotte turbo doet WEL schade, alles, van de inlaat tot aan de uitlaat, zit onder de olie. Dus ook alles wat niet onder de olie moet zitten.
– Plezierrijden bestaat niet in een auto die je martelt door ermee te rijden, of het nu vlug of traag is.

Jullie nonchalantie verschuilt jullie onwetendheid, het verschuilen zelf duidt op arrogantie, en die twee tesamen duiden op een onervaren jonge knaap die niet weet waarover hij praat maar toch graag arrogant doet en hier dus volkomen van de pot gerukt is. Als je hierin jezelf ziet, flikker dan alstublieft op.
@VLA .. kan verbrande olie ook kanker veroorzaken ??
Vla, dat heb je mooi verwoord, want zo denk ik er net zo over.
@ lincoln
JA! :D

@ M Freak
Thank god, een gelijkdenkende.
@ Peter

Wat rij jij dan, een Matchbox autootje?
Die hoef je niet te repareren, af en toe het stof er blazen en verder spelen.

Een Ferrari F40, die legende, ja die.
@VLA .. dus wat is het probleem dan ??
die beste kerel wil gewoon zijn hobby veiligstellen ..
ja ja .. ik weet het .. superflauw ..
@ lincoln
Ja, echt subzero flauw… (doet alsof hij hem snapt…) :D
@ de vlaeminck; Dit was gebeurd op MaartenMemorial, een evenement waar kankerpatientjes in exclusieve auto’s even hun problemen vergeten. Dus door veel kankerveroorzakende rook te maken, zorgt hij dat hij kankerpatientjes rond kan blijven rijden! Op die manier bedoelt lincoln het. Maar nu is het al niet leuk meer, als het uitgelegd moet worden.
@lincoln: Austin Allegro? Ben jij zo oud?
@ vlaeminck:

Het valt echt wel mee, hoor. De turbo was al geploft tijdens t rijden op de Memorial, dus die moest sowieso al vervangen worden. De boel moest dus al uit elkaar gehaald worden. Het enige wat terug naar huis rijden met 1 turbo minder doet is dat de motor te rijk is afgesteld, vandaar de rook uit de uitlaat. Misschien zat er wat olie bij, kan best. So what? De Fezza krijgt straks een nieuwe turbo en allemaal mooie glanzende nieuwe onderdeeltjes, een poetsbeurt en wat lieve woordjes van Ome Jan. Die komt er best wel bovenop.

En het siert de man dat ie ermee rijdt en ’t ding niet sneutjes in een garage neerzet.
@Citrofiel .. mij betichten van zulke onsmakelijke botheid .. hoe durft u ??

@wOoOdy .. me moeder had ooit een spiksplinter nieuwe .. de enige reden dat ie op de sloop is beland .. is omdat ie niet zo sexy is als mijn Jaguar ..
trek u conclusie ..

o,ja .. en bedankt dat je dacht dat ik een puber was ..
@ lincoln; Ik verontschuldig me voor mijn te vrije gedrag, ik zal voortaan het woord aan u laten en me niet bemoeien met uw zaken…

@ de vlaeminck; Geloof geen woord van wat ik eerder zei!

;)
@ Citrofiel
Dus zo zit de vork in de steel! Helaas, ik heb iemand beloofd dat ik nooit meer zal lachen met kankergerelateerde mopjes en daar blijf ik bij!

@ lincoln
U bent indirect schuldig bevonden van prietpraat, vindt u zich capabel om u te verantwoorden?

@ bozewolf
Maar hij was daar ook nog met een 512BB bij, dan zou ik die F40 weigerlijk aan de kant zetten, ethetisch is het ook een snel ding. ;) Zou jij doorrijden met een kapotte turbo, wetende dat de olie zich in de hele motor zich verspreidt, overal aan kleeft en je reeds oude en dus niet zo resistente auto een probleem geeft dat kon vermeden worden? Nou, ik dus niet. En trouwens: uiteindelijk moet hij wel stoppen, want als de olie op is, is zijn motor compleet kapot.
@ de vlaeminck; Dat het wat met kanker te maken zou hebben kon je al verwachten na lincolns vraag. Overigens, in mijn laatste reactie heb ik je al gevraagd geen woord te geloven van wat ik zei, dus niet doen! Lincoln hoeft zich niet te verantwoorden, want hij ziet zelf al in dat deze grap ‘niet kan’, en daarom durft hij de verantwoordelijkheid niet meer op te eisen! :twisted:
@VLA .. schuldig aan prietpraat !! die lijst ik in en hang em aan de schouw ..
capabel om me te verantwoorden ?? pertinent niet zonder mijn Pieter Baan Centrum medicijntjes .. en met ook niet ..

en deze voor u ..
ooit een keer belooft niet te lachen om een goeie grap ??

er zijn hele volks-stammen die niet kunnen lachen om een goeie grap omdat ze dat een keer belooft hebben .. omdat er daar dan veel mensen anafabeet zijn hebben ze daar dan pictogrammetjes voor gemaakt .. ook wel cartoons ..
@ Citrofiel
Ik sta met mijn mond vol tanden! :D

@ lincoln
*googlet ‘Pieter Baan Centrum’*
LOL! :lol:
En die belofte; ik weet ook niet wat die man met kanker heeft ervaren, persoonlijk of in zijn omgeving, of mss is hij dokter, maar als het zo jammer/erg is dat hij niet kan lachen met kankermopjes, vind ik dat ik hem enigszins kan steunen door dat ook niet te doen.
@lincoln: mijn ouders hebben er twee gehad…. een donkerbruine maar liefst en een metallic blauwe. Beide in feite vrijwel klaar voor de sloop omdat ze zo roesten…..na 6 jaar…. jaja we’ve come a long way.
@Citrofiel .. yep .. menselijke beperkingen kunnen wel ..
sterker nog .. ze bestaan ..
sterker nog .. iedereen heeft een beperking ..

ontkennen daarvan zou hooguit politiek-correct zijn en staat gelijk aan liegen ..

@VLA .. door neerslachtigheid is nog nooooooit iemand geholpen ..
@wOoOdy .. ttssss ken je nagaan .. en Alfasud heeft de naam ..
@ de vlaeminck
Ik ga er even vanuit dat je het over onze discussie van laatst had. Ik zeg niet dat je er niet om mag lachen hoor, mijn ‘problemen’ zijn tenslotte de jouwe niet. Ik ergerde me alleen aan het het doelloos en respectloos kanker roepen door die persoon toen waarbij ik zei dat ik dat nooit zou doen.
In al mijn hypocrietheid moet ik eigenlijk ook wel toegeven dat ik lincolns grap ook wel lollig vond, ik hou wel van dat soort subtiele grappen. Ik ben het dus wel eens met wat Citrofiel zij bij dat artikel over die klaagmensen uit Bloemendaal, maar ik dwaal af.
Dus lach vooral om wat je zelf grappig vind ;)
@mezelluf
Zij is natuurlijk zei :shame:
En :shame: is natuurlijk :oops: . Het is al laat ;)
@ RA999
Hmm… Maar nu heb ik al geen zin meer om met kankermoppen te lachen! Eerlijk gezegd: nu laten ze me neutraal… Nouja, mss lijdt dat aan het komisch talent van lincoln! :D (Just kidding, lad!)
@ lincoln
Jij met je filosofische… Diepgaande… Ingewikkelde… Waarom weet jij toch altijd precies de dingen waar ik geen antwoord op weet? :P
Maar het was niet uit neerslachtigheid, gewoon een belofte, en ik houd me aan beloftes. :)
@VLA .. mensen die zich blind aan beloftes houden ..
kijk .. daar hebben we er meer van nodig ..

wantrouwende leugenachtige hufters maken ook wel eens beloftes .. dat noemen ze dan contracten ..

you rule dude ..
Het is uiteindelijk zijn eigen F40 die hij al dan niet naar de haaien rijdt. Als milieu zo’n item is, moet je hier niet op autoblog rondhangen om elke 2 weken weer naar een andere nieuwe auto te lonken. Dan koop je een boodschappenkar en rij je die in 35 jaar helemaal op zonder ooit een nieuwe te ambieren. Zolang mensen oorlog in de zandbak voort laten duren door passief in te stemmen, kan deze rokende F40 er ook nog wel bij ;)
Zag er raar uit ja. Ach ja, ook supercars hebben soms problemen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).