VW gaat los met nieuwe Beetle: een pickup?!

Auteur: , 27 Reacties

Volkswagens staan al langere tijd te boek als bijzonder saai, maar het merk uit Wolfsburg is vastbesloten zich voor eens en altijd van dat imago te ontdoen. Goed, een grijze pantoffel als de Golf VI zal daar niet bij helpen, maar wat dacht je dan van een New Beetle pickup?

Dit turquoise geval is gelukkig een uniek customproject, maar de nieuwe New Beetle, die in 2011 ten tonele verschijnt, zou zomaar in deze gedaante uit de fabriek kunnen komen rollen. Het nieuwe bolletje wordt sowieso al een stuk spannender, en je kunt natuurlijk nooit genoeg modelvarianten hebben. VW overweegt om naast de bekende cabrio ook een station-, crossover- en/of een pickupversie te gaan maken. Die laatste moeten ze er wel even doordrukken, anders denkt iedereen helemaal dat ze hun nieuwe beleid van Mini aan het afkijken zijn.

Bovendien, als je kijkt naar de allesverpletterende populariteit van een retro-truck als de Chevy SSR (wie?), waarom zou je daar dan geen graantje van willen meepikken? Pickuptrucks.com speculeert dat de auto alleen voor de Amerikaanse markt bestemd zou zijn, maar wij pleiten voor een Europees pickupoffensief. Misschien moet Fiat die mooie nieuwe Strada ook maar hierheen halen, dan wordt het nog eens een gezellig ballet van weggewaaide plastic tasjes op de Hollandse wegen.27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Altijd al gewid! Dan kan ik hooi halen enzo… en naar het bos gaan om hout te zoeken voor de open haart, en en en…. de mogelijkheden zijn eindeloos!
Wat een onzin zeg. Denken ze nou echt nog succes te hebben met de New Beetle? Ze hebben het geprobeerd, en het was geen succes. Wat bezielt hen dan om het nog een keer te doen, en er dan gelijk nog veel meer varianten tegenaan te gooien?! :?
eerst is er het saaie imago van VW
nu is er ook het Gay imago voor VW :D
@ Citrofiel: Omdat retro nu eenmaal hot is. Alleen is de Beetle nooit zo hip geweest als de New Mini of de nieuwe 500… Daarom kijk ik meer uit naar VW’s nieuwe Microbus-project (aka hippie-van).
retro is hot, maar dit werkt mss in Amerika, waar er nog mensen aan ranching doen. We wonen in west europa. Het klijkt wel of de Marketingafdeling van VW dement is. Wat Europa is NIET de markt voor een wagen als dit.
@ Carmeleon; Omdat de Beetle geen succes was kijk je meer uit naar de Microbus? Moet een auto succesvol zijn (geweest) om er naar uit te kijken?
Overigens ben ik het wel met je eens. Een retrobus zou stoer zijn, naast al die retro-iconen. Laat Citroën dan ook maar meedoen: http://i99.photobucket.com/albums/l281/mauricepi/CITROENC4PicassoH.jpg :lol: ;)
@ Citrofiel

Doe maar de oude HY. Uniek karakter.
alles wat retro is valt blijkbaar ook goed in smaak bij de dames!
Wie zegt dat dit niks is voor stoere dames?
Citrofiel, ik heb het niet over het succes van de Beetle, maar gewoon over het feit dat de nieuwe in mijn ogen geen hippe (leuke) wagen is. Een hippiebus daarentegen is dat per definitie :)
Bouw een nieuwe Kever!
@ Ruben: de Strada is als bedrijfswagen te krijgen in de Benelux hoor (staat niet op de site, maar wel in de showrooms)! Hij dateert nog wel van voor de facelift, maar veel verschil is er niet.
Waarom moet ik bij het zien van deze eeeenige pickup aan de film ‘Brokeback Mountain’ denken?
Ik zeg, maak em maar :), zet er even een fijne spoilerset op, druk er een w12 in (kan tegenwoordig allemaal) en je hebt een unicum in dit segment, hardstikke leuk
Geef mij maar de hippie bus , óf deze in W12-versie
@ Escher: Met unicum bedoel ik zo’n bus met een W12, dat is het unieke deel :P, tenzij jij nog andere 12 cilinderige kleine pickups kent?
Ik had het over het artikel van Ruben. Je bent wel snabbig hè!
Joepie! Nu nog een afdak en je hebt de haringkar van de 21e eeuw. Wedden dat de VAG-marketeers nog meer van deze geinige ideetjes hebben; je mag ze nooit en te nimmer onderschatten, die jongens en meisjes uit Wolfsburg!
Dit is toch niet echt?
Inderdaad grote kotsbak is meegeleverd.
@Rubben: Zowel de Fiat Strada als de Chevy SSR is hier gewoon te verkrijgen. Je ziet hem niet veel op de weg, maar ik heb ze al gezien in de showroom.
Oeps, my mistake.

Sorry Ruben, de SSR is hier niet te verkrijgen, het is de HHR.

http://www.dragtimes.com/images/7500-2006-Chevrolet-HHR.jpg

Lijkt ook zo op elkaar (de naam dan). Enige mooie Chevy van het moment.
@ Ruben,

De SSR is al een paar keer gespot in nl, en staat ook op autojunk,
misschien leuk er een linkje bij te knallen:
http://www.autojunk.nl/pix/view/137702 die ben ik zelf een keer tegen gekomen..

heel appart zegmaar
Wat een onsamenhangend verhaal… En een bouwsel van een of ander tuningbedrijf bestempelen als een nieuwe variant van de New Beetle komt ook niet serieus over. Waarom worden deze artikeltjes van dit soort hobbyschrijvers hier geplaatst???
@Escher en Esprit: Heb de tekst iets aangepast (“nieuwe Strada”).

@bakkerst: You got it, staat erbij.

@Lucio: Om dit soort reacties aan de fanboys te ontlokken natuurlijk.
http://www.cargofun.de

ik vind dit maar een onzin verhaaltje! anders hadden ze wele een pickup versie gemaakt op basis van het huidige model!!!!!
beetje.. oud nieuws…
leuk model voor ons vrouwen om een venoptepikken zonder gekheid is geen amerika maa e dan en speedster van

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).