Iran produceert speciale auto voor vrouwen

Auteur: , 64 Reacties

Het Iraanse Iran Khodro brengt een auto op de markt die speciaal is ontworpen voor vrouwen. Is dat dan een auto met PDC, verstevigde bumpers en extra lieve styling? Of zijn de behoeftes van de Iraanse vrouw genuanceerder?

Blijkbaar wel, want het voertuig krijgt onder andere extra audiovisuele apparatuur voor het vermaken van de kinderen die meerijden. Bovendien is de auto uitgerust met automatische versnellingsbak, navigatiesysteem en bandenspanningsalarm. Als jouw auto dat ook allemaal heeft, rijd je officieel dus in een wijvenbak.

Volgens een directielid van Iran Khodro gaan in Iran steeds meer vrouwen de weg op zodat het zinvol is om een speciaal op vrouwen gerichte auto te gaan produceren. Het slechte nieuws is dat de auto’s voorlopig alleen voor de binnenlandse markt bedoeld zijn.



64 reacties

Brabus Mercedes G V12 Biturbo
En maar zeggen dat ze onderdrukt worden, echt een goed idee van Iran.
Lol, een auto voor vrouwen. Parkeersensoren worden niet eens genoemd, lijkt me ook wel handig. Verder een auto die op de snelweg verplicht harder dan vrachtwagens moet rijden en op snelheid MOET invoegen… lijkt me ideaal! O en voor die vrouwen in Iran raad ik ook extra dode-hoekspiegels aan (mag je eigenlijk wel rijden met zo’n burka?)
En dat nog in een land waarover beweerd wordt dat vrouwen worden onderdrukt…
Vrouwen mogen toch alleen (mee)rijden als zij een mannelijk familielid bij zich hebben.. Zit ie ook behoorlijk voor lul naast haar (nee, je laat je niet rijden door een/je vrouw, dat is nog beschamelijker)…
1 extra audiovisuele apparatuur
2 automaat
3 navigatisysteem
4 bandenspanningsalarm

1 –
2 check
3 – (we kunnen toch kaartlezen :roll: )
4 –
Ik rij dus niet in ’n wijvenbak, phieuw…
———————————————–
@ Vamos: Behalve als je als VIP gereden wordt door ’n stoot van ’n vrouw…
niet eens een burka auto… valt me beetje tegen.
Ze hadden ook al bussen..
Binnenkort ook Iraanse vrachtwagens voor vrouwen, in een hip camotintje en extra kleine ramen:
http://www.strijdbewijs.nl/voertuig/poteau.jpg
@Bramzel

_O_
Ik had verwacht dat er wel getinte ramen in zouden komen. Ik bedoel…. de privacy… van die vrouwen moet toch wel gewaarborgd worden.
[email protected], maarre volgens mij bestaan er wel wat misverstanden over dit land… Bijv. de boerka’s.. In iran is het voor vrouwen niet verplicht een boerka te dragen… dat was in afghanistan ten tijde van de taliban. Als vrouw moet je wel gesluierd ovr straat wat in de praktijk inoud dat de meeste vrouwen een sjaal losjes over hun hoofd gooien. (De iraanse bevolking tolereert de islamitische wetten van het regime meer dan dat ze deze accepteert…) Volgens mij is het ook niet zo dat iraanse vrouwen alleen maar mogen auto rijden met een mannelijk familielid in de auto.. Dat is, dacht ik, in Saoedi-arabie zo….
Maarre wbt. die comments die suggereren dat de positie van vrouwen prima dik in orde is in Iran puur en alleen om dat een Iraanse autofabrikant van plan is om een speciale vrouwen-auto op de markt te brengen…. Denk er nog eens over na zou ik zeggen…
Een BurkAUTO, vast met kuisheidsgordels. Bezigden wij vroeger ook niet de term “damesautootjes”? Ze zijn daar dus met een inhaalslag bezig.
Speciaal voor Iraanse vrouwen, dus alle ramen volledig zwart met een klein doorkijkbalkje van voor.
Jongens voordat jullie allemaal over burka’s etc. raaskallen stel ik voor dat jullie eerst je huiswerk over Iran een beetje doen (zijn geen Arabieren maar Perzen, zijn Sjiieten en geen Soenieten (zoals Saudi-Arabie, etc.)) en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ken verscheidene mensen die daar geweest zijn en bij de Iraniers thuis lopen de vrouwen normaal rond.
http://www.gva.be/nieuws/in_de_rand/default.asp?art={98F28AC7-BF64-40F5-AD6C-8897C1BA6D1B}
@JH

In elke islamitische land lopen vrouwen thuis normaal rond ;) Vrouwen bedekken zich alleen op straat en niet thuis.
@Appieflappie: weet ik maar ze lopen meestal niet in spaghetti-tops;) en als er (westers) bezoek is lopen ze ook zo, dat is in andere landen meestal niet het geval…
:D LOL fotootje van twee “brievenbussen” naast de bikini carwash foto´s :D
@t Jo: Lol Alsof je parkeersensoren nodig hebt in the middle of the desert, in Iran ?

Maar ja het zijn toch echt de Sjeiks die het geld hebben en de vrouwen van daar niet. Dus zo’n winstgevende markt is het niet. Het is beter als je een partij blendeer folie inkoopt en daar verkoopt. Dat verdient tenminste goed ( gezien die boerka chickies daaro ).
ik rij een Seat Leon 2.0 tdi met de volgende opties:
* dsg automaat
* navigatie
* parkeersensoren achter
* bandenspanningsalarm
maar geen (kinder-)entertainment systeem / LCD-schermpjes aan boord…

vind ik mijn auto een wijvenbak? Niet echt, ik zie het meer als een comfortabele manier om in de file te staan (en soms werkt de navigatie / TMC op tijd door VOOR de file een alternatieve route door te geven).

Ik werk per jaar op verschillende lokaties door het gehele land, dan is dit best handig…

Eigenlijk heb ik het liefst een chauffeur maar dat zit er helaas niet in… (en dan kan ik in het filevrije weekend zelf rijden :) )

Die Iraanse auto zal eigenlijk een systeem aan boord moeten hebben die het gaspedaal wat verder naar beneden trekt, dan hoeven de dames niet meer met 90 achter een vrachtwagen te plakken…

Verder is het wel een leuk idee natuurlijk, ken je klant en speel er op in.
@ Bramzel; Ge-ni-aal! :D

@ Yellomello; En groot gelijk heb je. Waarom zou wat comfort alleen voor vrouwen zijn? :roll:
@Joep, goed dat je wat misverstanden verheldert, alleen jammer van je conclusie. De positie van vrouwen in Iran is zeer goed. Het is een van de landen waar vrouwen het gelukkigst zijn op de wereld en daarnaast ontzettend veel vrijheid hebben binnen de geldende normen en waarden. Er zijn meer Iraanse vrouwen wetenschapper dan Nederlandse bijv. en dat relatief gezien. Het is trouwens ook het land waar 30% van de vrouwen tussen de 18-35 een nosejob heeft ondergaan en het land waar 1 op de 70 inwoners een arts is.
@ JH, zeg dat nog eens tegen de meeste Perzen die huis en haard verlaten hebben om hun leven te redden. De Ayatollah is niet zo heel erg begaan met mensenrechten hoor.
En als Christen heb je het ook niet zo heel leuk in Iran, laat staan als je deze vrouwen auto als man zou rijden, dan mag je binnen de kortste keren stenen gaan koppen of een touwtje om je nek heen verwachten.

Perzië was echt een mooi land, maar net zoals veel landen waarin het geloof met geweld de macht grijpt (Er is geen enkel land die vrijwillig Islamitisch is geworden) durft niemand er wat tegen in te brengen en is het land binnen de kortste keren een derde wereld land.

@ Bramzel: LOL
een airco? lijkt me wel handig in zo’n land.

en zo’n krik op luchtdruk (werkt beter in zand)

en een carkit om te kletsen natuurlijk

radarjammer tegen de amerikaanse raketten, ook wel handig. die willen nog wel eens verkeerd terecht komen.
bandenspanningsalarm? en geen pomp? heb je wat aan in de woestijn.

we hebben auto’s met luchvering, dus een simpel pompje kan zo moeilijk niet zijn toch?
Er is geen enkel land die vrijwillig Islamitisch is geworden) durft niemand er wat tegen in te brengen en is het land binnen de kortste keren een derde wereld land.

Wat een onzin. Ook al gehersenspoeld door de nieuw-rechts gekken?
Dankzij de Islam is er juist vrede gekomen in het gehele midden oosten en noord-afrika. En dat zonder veel bloedvergieten, de meeste streken/stammen/volkeren kozen vrijwillig voor de Islam. Omdat het slimmer was, handiger om handel te drijven bijv, of omdat ze echt overtuigd waren.
” En als Christen heb je het ook niet zo heel leuk in Iran, laat staan als je deze vrouwen auto als man zou rijden, dan mag je binnen de kortste keren stenen gaan koppen of een touwtje om je nek heen verwachten.”

Grappig dat in Iran nog een hele grote groep Koptische Christenen te vinden is en Joden, die weinig last hebben van die zogenaamde onderdrukking. Ik word echt zo moe van al die valse verhalen die de omloop doen en nog meer moe van de zoete slikkers van dit soort verhalen zonder het te checken.
En nu dan ontopic :)

Vreemd initiatief, nooit gehoord van dat merk ook. Is het niet handiger om een bestaand model van deze opties te voorzien?
LOL @ Bramzel!
Khodro is echt een grote toko: http://www.ikco.com
geloof dat er 100.000 mensen werken. Bouwen voornamelijk Peugeots in licentie. En laat dit aub geen discussie over islam, iran etc. worden…dat hebben we al genoeg gehoord geloof ik…
Religie is zo achterhaald.
vrouwen achter het stuur is bloed op de muur
zo luid de zin in nederland
ik ben trouw aan rood wit blauw
Met een knop voor ‘Onderdrukking’ uit of aan ;)
Trouw aan rood wit blauw, maar geen moeite doen om de taal goed te beheersen. ;-)
Laatste dan Mo dan echt weer ontopic; Zoek maar es op Christenen in Iran.

De meeste wonen niet meer in Iran en Iran heeft als doel o.a. Israel compleet te vernietigen. Ze hebben zelfs een forum om bewijzen te zoeken dat de hele holocaust fictie is.

Ik ben benieuwd naar de uitvindingen van alle zogenaamde (vrouwelijke) wetenschappers uit Iran. Als dit voor hun een hot item is om een auto voor vrouwen te maken weet je eigenlijk al genoeg. Zoveel patenten worden er ook niet aangevraagd en ik ken genoeg Iraanse mensen waarmee ik goed contact heb om mijn post te plaatsen. Zij hebben er hun hele leven gewoond en zullen het toch vast beter weten dan jij en ik lijkt me. Zo is het dagelijks leven heus niet zoals wel es beweerd word en is er in principe best veel vrijheid maar met enige beperkingen die je met je leven mag bekopen mocht je die overschrijden.

Wanneer is die deeltjesversneller nou eens eindelijk af? Kunnen ALLE religies eindelijk eens opgedoekt worden!
wat een stel debielen zijn sommigen op deze site… sorry jongens. Echte waardeloze reactie van jullie over burka’s ed. Het gaat hier om vrouwen auto’s. Dat Iraanse vrouwen gelijk geassocieerd worden met burka’s… leuk. Maar hou jullie opmerkingen bij jullie. Wederom een doodnormaal leuk autoblogje dat totaal verpest wordt door een hoopje koppige dwazen. Stelletje kleine rotkinderen..
heeft een gescheiden man nooit geen kans meer om zijn kinderen te zien.

NEE we gaan bij mama wonen want die heeft een auto met een radio en tv
ha ha ha een 250/1 dat hebben ze in die landen wel nodig met al die bermbommen, maar is ie wel zuinig genoeg, en wil de iraanse man wel zo”n auto kpen voor zijn vrouw?
zijn dat op http://city.tomsk.net/~alisher/shared/bunnies/ niet allemaal oude auto’s, wel grappig dat die oude zooi daar nog als nieuw wordt gezien.
en ik ben het met naamloos eens wat heeft een auto nou met een burka te maken?!
niet alle moslims zijn slecht hoor er zitten genoeg aardige bij ik ga naar de kerk en toch vind ik dat in nederland de moslims teveel over 1 kant worden geschoren (overigeens heeft deze reactie ook niks met een auto te maken voordat we daar weer geseik over kreigen
Volvo_440_turbo
@ iedereen, ik denk dat de verdraagzaamheid hier nog wel meevalt, mijn nonkel heeft jaren in het Abu dhabi gewerkt, dus die kanten uit…, ginder zijn de mensen onderling nog onverdraagzamer als hier, dus als je hier niet tegen een grapje kunt over Burka’s ga ginder dan maar eens wonen…

On topic, toch leuk dat vrouwen met de auto mogen rijden en dan ineens hun eigen auto, jawadde!! Want in sommige landen ginder daar mag het gewoon niet, dus er is vooruitgang zou ik zo zeggen, goed nieuws dus, niet?

Maar ik vraag me af, als de vrouwen niet in de ogen van de mannen mogen kijken, weet ik van mijn tante dus…, zijn de ramen van die auto’s dan geblindeerd?
ik heb niet eens een auto:P
dus ik kan nooit in een wijfenbak rijden
ik ben 24 jaar in iran gewond maar kwam ik nooit een vrouw met een burka tegen
Brabus Mercedes G V12 Biturbo
Even voor alle ………!!!!!!!!! die denken dat heel Iran uit zand bestaat en dat ze in jaar 1800 leven.

En wij maar druk maken over Iran, volgens mij maken we ons meer druk dan de mensen die daar leven.

zoals aangegeven laat die auto maar komen voor de vrouwen

http://nl.youtube.com/watch?v=RmVvKRm9JdU&feature=related
Dashbord, stuur en pedalen achterin?
je kan er beter gelijk iets van maken dat weer terug veert als je botst je kent het spreekwoord

vrouw aan het stuur ,bloed aan de muur
Het is wel de eerste land die een auto in de markt breng dat special voor de vrouwen bedoelt is. Dat kunnen we van de westerse landen, zogenaamd ‘vrouwvriendelijk’ landen niet zeggen. Jammer dat sommige mensen hier Iran en de moslim vrouwen belachelijk willen maken, maar ik begrijp aan andere kant ook dat veel Nederlanders weinig kennis hebben over Islam en Moslim landen, waardoor hier iets zeggen en denken dat ze veel weten. Jullie hebben over alles commentaar behalve over jullie eigen tekortkomingen. Ik las vandaag in de krant dat Nederlanders het meest vloeken, dat zegt al een hoop over jullie eigen manieren en opvoeding. Kijk toch eens naar jezelf voordat je een andere oordeelt.
Jo…ben jij een man of een vrouw,want PDC betekent park distance control……….dus parkeersensoren!!
Iran !! echt vooruitstrevend ..

daar hebben ze ook speciale auto,s voor homo,s ..
mwah .. het zijn meer wagens eigenlijk ..
maar ja… eigenlijk moet er hier in nederland ook een auto komen voor homo’s denk daar maar eens aan kaaskoppen.
wat een domme foto bij deze berichtgeving. Idioot!! in Iran hebben ze geen burkas, en ze dragen het niet. Waar heb je die plaatje weggehaald IDIOOT!
@ramin ..
o,ja .. in elk land ter wereld loopt er wel iemand in een burka ..
behalve in Iran zeker .. ja ja ..
Kunnen ze niet beter met een speciale auto voor mannen komen. Is niet al vaker bewezen dat de grootste brokke piloten achter het stuur van het mannelijk geslacht zijn…
Ik begrijp het mensdom werkelijk niet meer… Hellupppppp !!!!!!
D’r zit tevens een computer in die registreert of je je burka wel aan hebt,
of je wel besneden bent en of je wel genoeg kinderen gebaard hebt om het waardig te zijn in een auto te rijden. Tevens moet er ten alle tijden een man in het voertuig aanwezig zijn terwijl de vrouw rijdt.

BESTEL NU EN KRIJG EEN HALAL KERSTPAKKET EN EEN CASETTEBANDJE MET RADICALE MOSLIMSVERZEN CADEAU!

BEL 0800-HOERINAUTO
Afbeelding is totaal niet representatieve

Een aantal foto’s van vrouwen in Iran, te beginnen met een vrouw in de moskee tijdens een verkiezing. Beelden die je op TV ziet zijn helemaal niet representatief. Zo zijn er christelijke gebieden waar een hoofddoek niet verplicht is.

http://www.worldisround.com/articles/98910/photo1682.html
http://www6.worldisround.com/photos/27/604/185.jpg
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/45087000/jpg/_45087450_woman_afp226body.jpg
http://www6.worldisround.com/photos/7/283/103.jpg
http://www6.worldisround.com/photos/19/408/370.jpg
http://www6.worldisround.com/photos/7/267/85.jpg

Europese merken hebben al langer auto’s gericht op vrouwen, maar ook telefoons enz
Eerste foto doet het niet. Hier de correcte link
http://www6.worldisround.com/photos/18/400/101.jpg
In Iran is een burka is niet verplicht en nauwelijks te zien in het straatbeeld. Een in burka geklede vrouw is zeldzaam. vrouwen worden wel onderdrukt. Ik neem aan dat eenieder snapt dat een vrouwenauto niet gelijk alle problemen van onderdrukking etc etc etc oplost. Het is wel weer duidelijk hoe het niveau hier is…..zucht
@ bert, what you say is totally true, confimed by this persian
@majinstar shame on you you idiot, welke sheiks in Iran? we hebben het over Perzië niet saudie arabie, middle of the desert? which desert? Where on earth did you ever read that? Ik denk dat jou grote mond van verbazing zou openvallen als je zou zien dat het moderner is dat je eigen buurt. Dat de regering negatief is zegt nix over het land. volgende keer dus eerst nadenken en zoeken voor je praat ipv dat je van die brainless uitspraken doet hier
Voor diegen die Iran, verwarren met de omringende Arabische landen, heb ik als een Pers (iranier), alleen het volgende te zeggen. Kijk op onderstaande link voor foto’s van Iran. Misschien dat het een beetje het beeld over Iran, qua omgeving e.d. weergeeft.

http://www.iranchamber.com/cities/tehran/today_tehran/today_tehran.php
haha :D ik kom uit iran en ga er wel es heen.. En ik moet je zeggen iranese vrouwen zijn geillllllll , je neukt er wat af man vind je het gek lady in tha streets freak in tha bed.
In plaats van dit soort onzin hier neer te plaatsen raad ik een aantal mensen aan om eerst maar eens wat informatie te vergaren over het onderwerp waar ze over wilt praten en dan pas de moeite te nemen om dit soort onzin en kortzichtigheden hier te plaatsen.

Slechts een ding blijkt hieruit en dat is dat jullie kennis over dit land beschaamd laag is en zelfs dat is geen reden eerst over je commentaar na te denken en dan pas zomaar hier te lozen!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).