Blinde Belg zet snelheidsrecord: 308,78 km/h! [update: video]

Auteur: , 18 Reacties

Onze blinde mede-autoliefhebbers zijn goed op dreef de laatste tijd. Eerst werd er iemand geflitst met 154 km/h. Vervolgens joeg een blinde soldaat even een Ferrari 360 Modena over het circuit van Knockhill. En nu is er een nieuw snelheidsrecord gezet: een verpletterende 308,78 km/h.

De Belgische piloot Luc Costermans, die vier jaar geleden bij een ongeluk zijn zicht verloor, bereikte die snelheid met een Lamborghini Gallardo op een vliegveld in Istre (Frankrijk). Het vorige record dateert van drie jaar geleden en stond op naam van de Brit Mike Newman, die met een BMW M5 de 268 km/h aantikte.

Luc liet weten enorm blij te zijn en bedankte zijn co-piloot Guillaume Roman: “it’s a team effort.” In 2006 vloog hij reeds 1900 km om te laten zien tot hoeveel blinden in staat zijn. (bron: bbc)

UPDATE: We hebben een (Franstalig) filmpje.18 reacties

Tsja, wat heb je er eigenlijk aan?
Volgens mij bewijst dit niks over hoeveel blinden in staat zijn, maar meer wat je met ogen dicht en en een begeleider kan doen:)
De recordpoging van Mike Newman in de M5 was nog een item bij Fifth Gear een tijdje geleden, waarin Vicky probeerde zijn record te evenaren.
Het interessante van dat filmpje van 5thGear/Newman is (vind ik) dat je leert dat rechtuitrijden niet lukt door je stuur stil te houden…..
Ik had ook het fifth gear filmpje gezien en dat was al vrij spectaculair. Dit is nog eens extra zo snel. Chapeau voor de man in kwestie, dit mag je echt niet onderschatten.

Balls of steel!
Wat een vertrouwen rijder en bijrijder voor elkaar moeten hebben!!!
Voldende keer een record blind en met zonder benen ! :)
@Rob USA

met zonder benen? met benen of zonder benen…
Velen zouden het nog niet durven met hun gezichtsvermogen intact…
Sterke prestatie
Respect.
woow
is wel sterke prestatie voor een blind iemand!
Lijkt me doodeng… :|
@Fout: mss durven meer mensen het als ze blind zijn omdat ze het dan minder “beseffen”?
Je kan altijd zeggen dat je dat verkeersbord met max 90km/h niet hebt gezien!!!!
video .. leuk .. kan ie het later terug zien ..
@ lincoln; :lol: Weer heel fout, maar heel mooi! :D
Knap hoor!

Maar wat was z’n rondetijd dan?
Ik vind dit nutteloos en zeker geen prestatie. Gewoon een kwestie van vertrouwen. Iedere blinde kan hem dit nadoen mits hij een Gallardo tot z’n beschikking heeft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).