Onthuld: Arash AF10 [updated]

Auteur: , 68 Reacties

We zaten er al met smart op te wachten, en nu heeft de Brit Arash Farboud dan eindelijk zijn nieuwste prototype onthuld. Gelukkig ziet hij er een stuk beter uit dan het houtje-touwtje-bouwpakket dat twee jaar geleden in Londen stond.

De AF10 wordt op een stalen buizenframe volledig handgebouwd uit koolstofvezel. Voor de aandrijving zorgt de LS7 V8 uit de Corvette Z06, die met nieuwe in- en uitlaatsystemen een powerboost kreeg naar ongeveer 543 pk. De motor is nu nog gekoppeld aan een handgeschakelde Graziano-bak, maar de inmiddels onmisbare optie voor sequentieel tandwielgewissel maakt binnenkort zijn opwachting. Net als de supercharged V8 uit de Corvette ZR1. Remmen doet de AF10 met een setje van AP Racing.

Vanaf volgend jaar is de auto leverbaar. Er rollen zo’n 25 stuks per jaar uit de fabriek in Cambridge, waarvan een klein aantal voor de Amerikaanse markt met links stuur. De prijs ligt rond de £170.000, oftewel €216.400 ex belastingen. (via autoblog.com)

UPDATE: Zoals in de reacties valt te lezen is de AF10 niet alleen opvallend eh, geïnspireerd door de Enzo, maar zijn deze plaatjes ook nog eens redelijk schaamteloze shops van Ferrari-foto’s. Conclusie dus, net als bij zoveel andere kleine merken: eerst bouwen, dan geloven…68 reacties

Ferrari Enzo?!
Verder wel een hele mooie wagen..
Strak ding hoor..
al is het een bij-elkaar-geraapte auto..
Heel leuk. toch een beetje Koeniggsegg meets Enzo :P
Die remschijven kloppen totaal niet!
Haha die kont en zijlijn lijken inderdaad wel rechtsstreeks van een Enzo af te komen.
Wel fraaie auto tho, jammer dat er geen interieurshots bij staan
Mooie auto die Ferrari Enzo, ehm, Arash Af10 bedoel ik :P Ik denk dat ze binnenkort een telefoontje krijgen van de juridische afdeling van Ferrari.
Van de zijkant wel heel erg enzo ja.. Maar de voorkant vind ik zeker erg mooi! ;D
Btw de mengeling is wel Pagani-Porsche als je het mij vraagt.
Nou ja !
Als dit Chinees zou zijn zou iedereen moord en brand gillen.
Dit is toch gewoon een gejatte Enzo.
Krijg er jeuk van.
Ferrari enzo komt ook in me op
merkteken zelfde kleur als lambo?
wannebe supercar?
Hij lijkt op een Enzo, zeggen jullie?
Sterker nog… deze “foto’s” zijn gephotoshopte exemplaren van een Enzo.
Het grappige is dat meneer Farboud begonnen is met zijn sportwagenavontuur omdat hij geweigerd werd door Ferrari bij de koop van een Enzo.. Blijkbaar zit dat nog steeds dwars, aangezien de AF10 een slap aftreksel (Het lijkt wel een kitcar?!) van de Enzo is.. Volgende keer beter met de AFXX?
ferrari enzo met een lambo logo, porsche ledjes in de bumper, murcielago grill en de velgen zijn vast ook onder een andere auto zitten
De achter- en voorkant is net een Koenigsegg (met TG-spoiler :P ), de zijkant net een Enzo en het logo doet wel heel erg denken aan dat van Lamborghini. Wat dat betreft zou MvdB wel eens gelijk kunnen hebben, en dat dit een photoshop-kruising is. Anders kan Farboud wel naar China verhuizen, daar zitten zijn collega’s op het gebied van copy-paste.
zijn = zullen
En als je hem dan toch na-aapt, doe er dan die vette f1-neus op, dit voorvleugeltje ziet er niet uit. Het lijkt wel of de designer gestopt is met tekenen omdat zn creatie mislukt was, maar toch geproduceerd wordt1
Michiel, hoe weet je dat?
@ DrLoempia

Sinds wanneer heeft een Muricelago een grille??
Heel goed kijken… Let op belichting, de afwerking van bepaalde randen, gaten, roosters, velgen, carbon structuur op voorspoiler, enz. Zie ook het standaard dashboard en de stoelen van de Enzo. Spiegels zijn ook standaard Enzo en zitten zelfs op exact dezelfde plaats. Let ook op de afwerking rond de uitlaten en de structuur en afwerking van de diffusor. De fotokorrel is niet overal hetzelfde. De originele delen (o.a. banden) zijn redelijk blurry en korrelig en de gephotoshopte componenten zijn te clean en te strak.
@JeanMarie, Hoe heet zoiets dan bij de Murciélago? Een roostertje? Luchthapper? Olo? Gat waar lucht in gaat? Vertel het mij, ik wil het weten.
Toch best wel dik. Nu geen gezeik meer over een enzo wannabe, want vrijwel alle auto’s die tegenwoordig in de omloop zijn kun je van elkaar aflijden.
ik vraag me af hoe de vierkante deuren dichtgaan in een schuine carrosserie??
hier klopt iets niet !
Zie hier de foto die ze gebruikt hebben voor het zijaanzicht. Interieur en dragende structuur rond de deuropening zijn identiek.

http://i517.photobucket.com/albums/u340/guessthecar/Enzorood26.jpg
http://i517.photobucket.com/albums/u340/guessthecar/Enzorood26copy.jpg
Het ziet er wel mooier uit dan een Enzo.
Donorfoto:
http://i517.photobucket.com/albums/u340/guessthecar/Enzorood26copy-1.jpg

Arash Photoshop:
http://static.autoblog.nl/images/wp2008/arash-af10.jpg

De overeenkomsten zijn o.a. goed te zien bij de B-stijl en de onderkant van de deur.
Hoog Enzo gehalte idd, maar niet bepaald mooier of lelijker. De Enzo is overroepen en dit is zal er zeker niet beter op worden.
Beter goed gejat dan slecht ontworpen! :P
Heel leijk is het niet, maar dit gaat nergens over! Zo kunnen ze hem toch nooit in productie krijgen….
Ze hebben er zelfs nog een pookje in geshopt, oog voor detail, dat wel…
@ v/d Brink
Maar das nix nieuws, jij van alle mensen hier zou moeten weten dat dat vaker gebeurt in het ‘auto design’ wereldje
Yo Michiel, check dit dan..

http://www.andrewchin.nl/autoblog/af10shops1.jpg
De titel van de blogpost is inderdaad ONTHULD! as in EXPOSED! :)
Goed gedaan, DRU!
It just IS an enzo :S
@michiel en DRU, knap hoe jullie dat ontdekken maar als deze photo’s nep is is de auto toch ook helemaal niet onthult?
Lol, netjes gedaan Michiel en DRU ^^

Sukkels zijn het.
Als dit werkelijk gewoon een photoshop is dan is Arash heel erg diep gezonken. Hoe kan zo iemand zich een autofanaat noemen. Helemaal terecht van Ferrari om dan zijn aanvraag voor een Enzo te negeren.
Waarom maakt iedereen zich toch druk om een photoshopje?

http://www.egmcartech.com/wp-content/uploads/2006/12/pontiac_solstice_coupe_concept.jpg
@Michiel

Beetje off-topic; komt er een schaalmodel van de GTO?
@ dekster: Oud nieuws. ;) Klopt, ik heb die Solstice als onderlegger gebruikt voor de eerste artist impressions, maar ik heb die photoshop nooit gepresenteerd als foto’s van een prototype. Never bullshit a bullshitter. ;)
Een betere ontwerper
Hoe zo? En-zo!

Meneertje Ars Farbouten is niet echt goed bezig. Probeer eens iets nieuws te ontwerpen in plaats van alle supercars te copy+pasten.
Oke leuke shop van een Enzo, nu ben ik zelf groot fan van de Enzo. Ik kan dit dus opvatten als een positief iets, een nieuwe ‘enzo’. Of als een cheap ass rip-off… ik ga denk ik voor het laatste. Gesteund door het feit dat er een Amerikaans blok in ligt.
Hallo zeg, jullie zijn scherp zo op de vroege zondagmiddag. Heb even wat tekst aan het artikel toegevoegd… :-)
@ D: Photoshop is een ideaal programma om tijdens een designproces mooie realistisch ogende presentatieplaten te maken. Daarbij kan je dankbaar gebruik maken van foto’s van andere auto’s, maar zorg er dan wel voor dat er een compleet nieuw geheel ontstaat. Bij Spyker heb ik voor de de SSUV ook gebruik gemaakt van diverse foto’s om bepaalde componenten in het design in te voegen. Ik vind het echter not-done om dergelijke platen vervolgens te presenteren als ‘the real deal’ en al helemaal niet wanneer het design zo enorm dicht bij de donorfoto ligt.
Alleen een sukkel met zijn Enzo-na-apen en copy-paste gedoe.
Dat ziet het kleinste kind toch!
On-Topic: Ziet er eigenlijk wel mooi uit, lekker aggresive! :D -ö.Ö-
Qua ontwerp valt het me 100% mee in vergelijking met het ruwe concept in Londen. Jammer alleen dat ze dan zichzelf weer zo onderuit halen door goedkoop een photoshopje te maken…
Die remschijven zijn ook een beetje te glad vind ik. Dit zal wel weer zo’n “verdwijnmerk” worden, want niemand die dit zou kunnen betalen, wil gezien worden in een wannabe-Enzo.
@JeanMarie

zal het volgende keer wel een gat noemen, begrijp jij dat ook
Beetje afgepakt maar wel een erg mooie auto.
ik zeg ook: Enzo…
Nog steeds jeuk ( a rash)!
Dit is een van buiten verbeterde Enzo. Vooral de neus ziet er veel beter uit. Of deze auto technisch beter is dan de Enzo betwijfel ik, maar hé, het kost dan ook vrij weinig als je het vergelijkt met een Ferrari Enzo.
“Zoals in de reacties valt te lezen is de AF10 niet alleen opvallend eh, geïnspireerd door de Enzo, maar zijn deze plaatjes ook nog eens redelijk schaamteloze shops van Ferrari-foto’s. Conclusie dus,…”

Dat Ferrari beter heel snel contact kan opnemen met deze Photoshopper. Misschien wordt het dan nog eens wat met Ferrari…
@ Rick Dos

Idd scheelt een hoop werkt, gewoon bestaande modellen photoshoppen. Dan komen ze er wel bij Ferrari.
Ik denk dat ze em al hebben in gehuurd, voor de California.
Wat?! Gelijk weer ontslaan die vent.
Ik zie Ferrari Enzo, Lamborghini Murciélago, Porsche 997 Turbo en Koenigsegg. Maar verder wel een leuk dingetje voor ‘erbij’. :P
Wie zegt trouwens dat Arash Farboud dit zélf heeft gedaan/beslist. Een beetje photoshopper kan zo toch ook lukraak dingen gaan verzinnen?

Mocht t zo zijn, wel een beetje smakeloos om iets zo klakkeloos te gaan gebruiken. en dan niet eens een levend model opbouwen.
Een leuk weetje is het verhaal achter deze auto. Arash Farboud schijnt een succesvolle britse ondernemer te zijn. Nou wilde hij een Enzo aanschaffen en spoedde zich daarom naar de Ferrari dealer. Vervolgens werd hem het recht om een Enzo te kopen geweigerd omdat hij geen waardige koper zou zijn. Meneer Farboud was toen zo boos dat hij zich voornam om zelf een auto te produceren die een Enzo in de schaduw zou zetten. Dat is nu al pakweg 5 jaar geleden, blijkbaar is het toch vrij lastig om een Enzo rivaal vanaf scratch te ontwerpen.
laat maar was al opgemerkt door Darahan
creativiteit is iets wat ze bij ”arash” niet kennen.

of namaken moet daar ook onder vallen….
wat dan nog, de enzo is een prachtige wagen en als je die niet kunt betalen is dit een hele goede optie. zeker als ze hem zo gaan brangen. het liefst nog met een ZR-1 compressorblok! kost een fractie van het origineel en levert de zelfde prestatiecijfers. en in onderhoud zal hij een stuk voordeliger zijn! doe mij maar die copy!
Is al gezegd maar hij lijkt verdomd veel op een enzo.. :P Eerste wat ik dacht toen ik naar de fotos keek….
rendering of werkelijkheid??

check http://www.coachbuild.com
@ mijn naamgenoot: uhm, ik gok rendering…
Rendering
ashra?? nooit van gehoord.
wel een vet ding

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).