Lamborghini Estoque komt niet voor 2013 op de markt

Auteur: , 26 Reacties

Mensen die dachten dat de Estoque binnen een jaar of 2 al bij de dealer stond te schitteren moet ik teleurstellen. Want CEO Stephan Winkelmann heeft in een interview met Car and Driver verteld dat er pas volgend jaar door Lamborghini besloten zal worden of de Estoque uberhaubt wel gebouwd gaat worden. En vanaf dat moment zal het minimaal nog 4 jaar duren voordat de Estoque op de markt gaat komen.

De Estoque die in Parijs werd onthuld is volgens Winkelmann wel een genaamd running prototype die ook nog eens voldoet aan alle veiligheidseisen. Maar dat betekend dus nog niet dat het model snel op de markt komt.

Er zijn namelijk een aantal problemen waar Lamborghini mee kampt. Zo zou de introductie betekenen dat de productie zou verdubbelen en daar is simpelweg geen ruimte voor. Ook heeft Lamborghini op dit moment geen geschikt platform. De nieuwe Audi A8 zou afvallen omdat in de Estoque de motor verder naar achter ligt. Of de Porsche Panamera wellicht een goede donor zou zijn wilde Winkelmann niet toegeven.

Wel bleef Winkelmann maar benadrukken in het interview dat de Estoque echt geen concurrent zou worden van de Panamera. Want Porsche wil de Panamera gaan bouwen in een oplage van 20.000 stuks per jaar een van de Estoque zullen er per jaar slechts 2000 in elkaar geschroefd moeten worden. Dit geeft maar weer eens aan dat Lamborghini volgens mij als de dood is dat Porsche straks een dikke streep door het project zet als ze de macht hebben gegrepen bij VW/Audi.

Ook benadrukt Winkelmann in het interview nog maar eens dat Lamborghini heel serieus aan het nadenken is over diesel en hybride aandrijving voor de Estoque, ondanks dat hij eerder nog aangaf dat Lamborghini schijt had aan CO2-uitstoot. Echte Lamborghini fans moeten toch koude rillingen krijgen bij dat idee. De voornaamste reden voor een hybride of diesel variant is het feit dat Lamborghini verwacht dat eigenaren van een Estoque veel meer met die auto gaan rijden dan de eigenaren van een Gallardo of Murcielago.

Persoonlijk ben ik toch bang dat de Estoque helemaal nooit op de markt gaat komen. De reden daarvoor ga ik al eerder aan: Porsche. Zodra die het voor het zeggen hebben zetten ze een dikke streep door het project. Of ze moeten Lamborghini natuurlijk verkopen en de nieuwe eigenaar zet het project uiteindelijk door. Genoeg speculatie zou ik zo zeggen! (bron: Car and Driver)
26 reacties

Als Posche Lamborghini in de uitstal raam plaatst, welke fabrikant gaat deze overnemen. Tata? Ze gebruiken nu veel Audi techniek, maar zonder moederbedrijf is dit ook voorbij! Ook met de huidige crisis is het mogelijk dat ze het model niet maken, daar veel mensen hun aandelen sneller zien zakken dan de benzinemeter van hun Lambo.
Aan de voorkant heeft ie zo wel iets weg van de lijnen van de SLR
als ik zo’n wagen reed kwam ik ook niet meer op de markt….
Het was te verwachten, met Porsche aan het roer bij VAG. Ik ben geen Lambo fan (zeker niet) maar dit vind ik wel erg sneu voor de mannen uit Bologna (en van Porsche).
Mooi zo, afhouden deze bedoening.
Maar realistisch gezien denk ik dat Porsche het juist wel doorzet. Als zij de grootste belangen hebben in de VAG dan hebben ze er wat aan om deze auto uit te brengen. Porsche heeft met de Panamera niet de hoogste klasse te pakken. Kijk maar eens hoeveel Porsches er rond rijden. Ze zijn niet echt exclusief. Iets wat de Lamborghini wel altijd is geweest. Daarnaast heeft Porsche ook teveel “gewone” sportauto’s. Lamborghini is meer een supersport auto. Dus met de Lamborghini pakt Porsche ook de klanten die een Porsche te mainstream vinden en een Aston te suf.
My God, please..
Leuk als conceptje, maar verpruts je naam alsjeblieft niet! Kon wel een of andere Gumpert of Ascari zijn, maar géén Lamborghini!
Een betere ontwerper
Ik blijf bij mijn standpunt, mooie wagen, maar ook alleen als enkelmalig conceptmodel. Vind het niets voor Lambo om een 4deurs te maken, anders meot het LM opvolger worden.

Leuke naam trouwens, mensen zullen eerst denken dat je ”Eistok” zegt als je met ze over de auto praat.
Van uitstel…
Het is een mooi concept, alleen vraag ik me af of er uberhaupt wel markt is voor zo’n dure sedan. Mensen die een sportwagen kunnen betalen hebben ook wel geld over voor een ruimtewagen. Daarnaast vind ik dat sportwagens gebouwd moeten worden voor een ultieme rijbeleving en niet om veel mensen mee te vervoeren.
Wat mij betreft staat dit model vanaf nu bij de dealer, maar zonder hybride-aandrijving… Je koopt toch geen Lamborghini om in de smaak te vallen bij treehuggers :rollseyes:
De mooie zeepbel is gesprongen…
Die Parijsfoto’s van jullie zijn beter dan de officiële studiofoto’s. Ik vind de auto IRL mooier eruit zien. Sterker nog: Nu pas vind ik de auto VET en bruut als een mtrfckr.
Met de groetjes van Porsche !!!

Net op tijd met de kurk weer terug in Lamborghini’s fles te doen.

De panamera krijgt straks alleen een beetje concurentie van de Aston Rapide die later pas op de markt komt en duurder is.

Door de Cayenne werd Porsche wat het nu is (n.l. MEGA) ben benieuwd wat de Panamera gaat brengen voor ze….
hahaha en dan hadden sommige het over dat het zolang duurde met de porsche panamera :p
Ze gaan eerst peilen bij het publiek. Typisch… Mocht de reactie positief zijn, zou het nog kunnen mislopen als blijkt dat de 4-door-supercar-rage binnen 4 jaar voorbij is. Wat betreft diesel in zulke wagens: geen enkel merk zal de eerste stap durven zetten (imago he…). Ik zie de Estoque echt wel als Panamera-concurrent, dus in dat opzicht is het vrij dom dat Porsche zijn onderstel gewoon gaat doneren…
Porsche heeft wel meer redenen om de VAG-groep op te kopen:
– Estoque = concurrent Panamera
– TT-RS = concurrent voor Cayman S
– R8 V10 en Gallardo = concurrenten voor 911 Turbo
En dat terwijl ze eerst zeiden dat het model bijna productieklaar was en niet ‘lang’ na de onthulling op de markt gebracht zou worden… oWordt een beetje panamera verhaal dit…
G…[censuur] :x het zal toch weer eens niet waar zijn zeg- Een … concept!!!
Wat nou 2013- Dan leef ik niet eens meer met mijn levensstijl of zo! …Nu!!! En laat anders lekker zitten die lekkermakers!?!? :? Ons een beetje lekker lekker maken en dan zeggen dat hij toch lekker voorlopig niet komt!!!

:evil: Een stelletje hele akelige Sadisten- Dát zijn het!
Mmmh, hier komt dan de invloed van Porsche… wat van doorslaggevende belang lijkt?..
Hun Panamera is nog niet klaar… ;-)
Als Lamborghini verkocht wordt gaat het merk helemaal dood. Ik denk dat geen enkele andere fabrikant er zo veel geld in pomp als VAG nu doet. De auto’s die nu geproduceerd worden zijn toch echt super goeie auto’s en de techniek staat op hoog niveau.

Ik denk dat concurentie binnen een concern helemaal niet erg is, misschien verkopen ze juist 2x zo veel nu van dezelfde type wagen, kan toch ook? Ik zie dat hele probleem niet met de TTRS of R8, iemand die een TTRS koopt heeft echt geen behoefte aan een Cayman S of anders om. Zelfde met de R8 of Gallardo en 911. In deze klasse kijken mensen veel meer naar het merk, trouwens VAG heeft in elke klasse wel 2 of 3 verschillende automerken opereren, no problem!
Waarom toch dat idee, dat een 4-deurs Porsche wel zou moeten kunnen, maar een Lamborgini niet?
Is Lambo meer ‘premium’ dan Porsche dus?

Stel dat Nissan besluit om wel een Infiniti 4-deurs te bouwen op volledige basis van hun GT-R, maar dat dit niet geldt voor de Nissan. Wat zou dan de reactie zijn van de bloggers hier?
“Persoonlijk ben ik toch bang dat de Estoque helemaal nooit op de markt gaat komen. De reden daarvoor ga ik al eerder aan: Porsche.”

Niet dat ik fan ben van dit ding maar je conclusie hoeft niet natuurlijk. Porsche is, zoals elk ander bedrijf, er om geld te verdienen. Als ze dit ding bijv op het chassis van de Panamera kunnen bouwen dan besparen ze al ontwikkelingskosten of delen ze de ontwikkelingskosten van de Panamera (het is maar net hoe je het bekijkt). Als ze vervolgens deze auto in $250.000 markt zetten en de Panamera de markt onder de $250.000 dan zie ik geen reden waarom ze niet allebei zouden kunnen bestaan.
o god please laat dat ding niet op de markt komen!! het is geen lelijke auto, maar lamborghini moet sportautos maken ,niet 4 deurs.
2013? Ohh, nou dan hebben ze in ieder geval nog tijd om dit ding een acceptabel uiterlijk te geven…
Nou Lamborghini…. doe maar niet.

@joep ja dat hoop ik ik ook.
Ik hoop dat ze hem niet maken hij ziet er echt niet uit afschuwelijk
Het is gewoon geen lambo meer.
Zelfde lelijke hok als de reventon ook afschuwlijk flikker op met die star wars bakken.
Ze moette het laten bij de gallardo en de murcielago.
En natuurlijk de LP en de Superleggera uitvoering

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).