Volkswagen Tiguan bodykit van Caractère

Auteur: , 28 Reacties

Als je denkt: "hé wacht eens even, die velgen heb ik eerder gezien", dan klopt dat, want het zijn dezelfde sloffen die Caractère bij de bodykit voor de Audi A4 levert, maar ditmaal dus onder de Volkswagen Tiguan.

Caractère is los gegaan met nadrukkelijk aanwezige grijze elementen. Dit zie je terugkomen in de vernieuwde grille met gaas in de luchtinlaten en een nieuwe voorspoiler. Je ziet het grijs tevens terugkomen bij de opzetstukken voor de wielkassen, de side-skirts en ook van achteren heeft men een grijs bumperstuk gemonteerd. Daar moet je van houden, want Tiguan krijgt daarmee een uiterlijk dat sommigen misschien doet denken aan auto’s als de Volkswagen CrossGolf of de Skoda Octavia Scout. De dakspoiler en de 20 inch velgen maken de sportieve bodykit af. Je moet nog even geduld hebben want pas voorjaar 2009 zal de bodykit beschikbaar zijn. Prijzen zijn nog niet bekend.28 reacties

komt er ook motortuning???
Dacht dat ze hard plastic juist altijd vermeden bij zo’n bodykit?
toch nog wel enigzins netjes, maar het pas niet op zon auto.
jammer van dat grijze plastic…
Uuh..tsja..als je per se wilt, dan waarom niet? Denk ik?


Maar man wat lelijk.
echt gaaf, vind dat contrast van ’t plastic wel wat hebben
houd het dan nooit op
Björn Borgmoer
Bij Caractère krijg ik altijd het gevoel alsof ze hun kits ontwikkelen in samenwerking met de fabrikant. De pasvorm ziet er goed uit (geen lelijke grote naden) en het lijnenspel is vrijwel nooit te uitbundig, en/of sluit goed aan bij het ontwerp van de auto. Het is eigenlijk de enige bodykitfabriceerder die ik in de loop der jaren heb weten te appreciëren.

Alhoewel ik niet bepaald een VAG-fan ben, vind ik deze Tiguan er niet slecht uitzien. Ik hoef er i.i.g. niet van te kokhalzen, iets wat ik bij bijvoorbeeld “JE Design” wel altijd doe.
Wut! Precies goed, zoals altijd bij Caractère, niet te sjonnie, niet te ruig, maar gewoon precies goed.
Helemaal mee eens Bjorn Borgmoer, daar kan ABT nog wat van leren. JE design maakt idd ook pooiermobielen, hun zorg niet de mijne. Zelf zou ik iig nooit zo’n pakket aanschaffen

@DJD,

Hard plastic leent zich juist uitstekend voor het model, komt zelfs behoorlijk OEM over. Kijk maar eens naar de nieuwe en de oude A6 allroad bv, daar zat het standaard al op. Geeft imho een lekker robuust uiterlijk ;-)
weer die mini velgen … die vind’k eigenlijk alleen cool staan op een mini zelf :D
Quicknick1987
Mooi kitje :-)
Ziet er leuk uit.
Ik snap hier dus geen moer van, koop je zo’n onzinnige, enorm dure hoog op de poten SUV (die van binnen nauwelijks ruimer is dan een Golf, maar veel, veel duurder) om vervolgens ’t ding met een hoop grijs plestik te gaan verlagen.

Koop dan gewoon voor veel minder een fijne GTI, ook in wit verkrijgbaar!
Als ze dat grijze plastic nou door carbon fiber hadden vervangen. Hmmm zou prachtig staan :D
Nou carbon is natuurlijk no-go, je moet het zien als een accosiatie met in welk segment die auto zich bevindt. De tiguan is geen circuit auto en absoluut ook geen drifter ofzo, carbon miststaat dan gewoon.

Je kunt de tiguan wél zien als terreinauto (een beetje). Daar staat hard plastic erg goed op. Geeft het geheel een stugge en harde uitstraling. Jeep bijvoorbeeld zal in de toekomst ook veel meer met hard plastic gaan werken, kijk maar naar de jeep renegade concept

@ Borgmoer:
Het is niet direct zo dat Caractère met VW samenwerkt, alleen omdat ze een goed afgewerkte kit hebben, volgens mij is dit gewoon een kwestie van onderscheid tussen de echte ontwerpers en maarzo een prutser. Een goed ontwerper herkent de lijnen van de auto en past daar zijn ontwerp op aan, ipv. maarzo een paar luchthappers erop plakken. Chip Foose zei ooit: A tuned car should look like it has been modified by it’s very own creator, it should look like it rolled right out of the factory this way
Wat een lelijk ding.
Wie bedenkt er nu zoiets.
Ziet er goedkoper uit dan de goedkoopste Koreaan die op dit blog direct zou afgeschoten worden.
Blijkbaar krijgt alles wat uit Duitsland komt op dit blog meer krediet.
@ Borgmoer

Je kan dan ook Caractere-kits bestellen via de VW & Audi verdelers.
Kijk maar eens op
http://www.shop.vw.be/catalogue.aspx?catID=1297.1299.1586

Blijkbaar heeft de VAG-groep wel wat vertrouwen in Caractère…
Richard Brunsveld
Yammi.
Mercedes GLK wannabe.!?!
Björn Borgmoer
@ rijzerlo:
Zo bedoelde ik het ook niet, maar ik krijg er altijd wel het gevoel bij alsof het zo is. Maar inmiddels heeft Michael VB mijn vermoedens al weten te bevestigen. ;-)
Bij Audi krijg je ook mat plastic tegen meer betaling… op de allroad A6
Ik vind caratere keer op keer precies de juiste toon zetten.
Jammer van de prijs maar anders zou ik ‘m zo voor de deur zetten.
Dit zou prima staan op mijn opritje.
Mooi! :mrgreen:
LELIJK, is maar een volkswagen
Caractere is goed spul. Ik heb 2 weken geleden een Q7 geleverd met het hele bodywork van hen met 22″ bi-color velgen. Is een hele aparte, dikke wagen geworden. Ziet er ‘live’ echt goed uit.
ik heb een tiguan gekocht met alles erop en eraan en denk er sterk aan om zo’n bodykit aan te schaffen, maar ben er nog niet helemaal uit, de reactie hier vallen me tegen. En waar kan ik het beste zo’n kit kopen.
Dus, omdat de reacties hier tegenvallen twijfel je? Volgens mij is het nog steeds jouw auto, en dus moet je doen wat JEZELF mooi vind, en niet wat een ander mooi vind…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).