Te laat voor de zomer, Saab 9-3 Cabriolet Hirsch Edition

Auteur: , 15 Reacties

Een standaard Saaib kan mij niet echt bekoren, maar deze Saab 9-3 Cabriolet Hirsch Edition met 300 pk vind ik er dan toch wel weer lekker uit zien. Alleen een beetje jammer dat ie pas na de zomer op de markt komt. We zagen eerder al dat het Zwitserse Hirsch Performance de 9-3 sedan ook al 300 pk had meegegeven en nu is de cabrio dus aan de beurt.

De motor levert 300 pk en 400 Nm en dat zorgt voor lekkere prestaties: 0-100 km/u in 6,4 seconden en een topsnelheid van 260 km/u. Verder is het onderstel verlaagd en heeft Hirsch grotere remmen gemonteerd. Een bodykit mag natuurlijk ook niet ontbreken, evenals een nieuw uitlaatsysteem. En om het geheel af te maken wordt een setje 19″ zwart lichtmetaal gemonteerd. De Saab 9-3 Cabriolet Hirsch Edition is leverbaar in de kleuren wit en zilver. Helaas voorlopig alleen maar voor de Duitse markt. (via: carscoop)

Saab 9-3 Cabriolet Hirsch Edition 300 pk

Saab 9-3 Cabriolet Hirsch Edition 300 pk15 reacties

Alleen voor de Duitse markt?
Da’s onzin hoor…
Je kan de upgrades zo bestellen via de dealer of via hun site.
@Svenska Aeroplan AB, dit is een speciale uitvoering/pakket voor de Duitse markt. Je zal het ongetwijfeld ook allemaal los kunnen bestellen.
@Svenska A – AB: het afplakken van de achterlichten wil ik ook wel voor je doen hoor, heb nog wel een rolletje tape liggen…
mooie zwarte lijntjes om de achterlichten
vette bak maar is het niet Saab inplaats van Saaib toch wel vet
-edit: nee het is toch echt Saaib-
Er zitten een paar beste pijpen onder.. Mooi
Een Saab is maar saai Robbermans? Ach ja, als je eem matgouden GT-R wat vindt hebben verdenk ik je er een beetje van dat je zo’n hangjongere bent die bij de plaatselijke tupperwareleverancier zit te kwijlen bij goudkleurige spinners en carbon sneeuwschuivers.


Gelukkig valt over smaak niet te twisten.


Of eigenlijk wel, jij hebt gewoon geen smaak ;-)
Ik heb een keer als passagier in een Saab estate van Hirsch meegereden. Best een snel ding maar zeker niet bijster bijzonder, je kan voor dat geld beter iets anders halen.
Het voelt als een soort opluchting dat jullie een Saab saai noemen, niet omdat ik het er echt mee eens ben maar omdat het de onafhankelijkheid van autoblog bewijst, na al die saabcrap van de afgelopen tijd! Ontopic: die bijenkorf grill, hoort die ook bij de kit? Omdat er een detailfoto van bijstaat?
@ Danger: als je zelf gereden had, had je wel anders gepiept!
Saab mag uiterlijk dan saaib, gaab, slaab-verwekkend zijn, rijden met een Hirsch of een Aero (slaab’s sportieve lijn) is een aparte belevenis hoor ;)

Helaas hebben Saab cabrio’s voor mij een beetje de reputatie Noordwijk Aan Zee-se ouwelullenbakken te zijn :P
Beetje magere prestaties voor 300 knollen, eerlijk gezegd.
Wat een onzin, die zwarte velgen op die Saab. Eerst ga je met veel studiewerk een set mooie velgen ontwikkelen en raadpleeg je daarbij je potentiële klanten via internet, dan maak je die in een lichte metaalkleur zodat de vorm ook echt duidelijk wordt … en dan spuit je ze zwart zodat niemand nog ziet welke vorm ze nu precies hebben. Bovendien maakt het je auto er niet meteen mooier op. De uitlaten en de diffusor (en ook de splitter vooraan) zijn dan weer wel te pruimen, dat had op de Aero X moeten zitten in de plaats van dat tupperware dat hij nu aan z’n bumper heeft hangen.
Kijken of Hisch-Ballin er 1 aanschaft
Mijn vrouw heeft een Saab 900 Mellow Yellow Rinspeed Cabrio met 275 pk en deze loopt al 262 op de TomTom. (ja en ook met donker grijze velgen)
Voorzien van een sportonderstel en, gelukkig, verbeterde remmen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).