Welke nieuwe modellen heeft Ferrari in de pijplijn?

Auteur: , 25 Reacties

De nieuwe Ferrari California staat nog geen eens bij de dealer of de heren uit Maranello zijn alweer druk bezig met ontwerpen van toekomstige modellen. Maar wat hebben ze de komende jaren voor ons in petto dan? In elk geval natuurlijk de 430 Scuderia Spider, maar er is meer! Luca Ciferri van Automotive News heeft wat onderzoek gedaan en kwam het met volgende goede nieuws.

Opvolger F430
In de 2e helft van 2009 zal Ferrari een zwaar doorontwikkelde versie van de F430 presenteren. Deze auto krijgt onder andere een nieuw aluminum chassis en een direct ingespoten motor mee (net als de California) die gekoppeld kan worden aan een 7-traps DSG versnellingsbak. Het is de verwachting dat de motor in de nieuwe F430 in plaats van 4,3 liter maar liefst 4,5 liter zal worden. En precies zo’n motor (4.5 V8, direct ingespoten) heeft Ferrari recent ontwikkeld voor de nieuwe A1GP auto. En die klinkt lekker! De A1GP motor levert 600 pk en voor de straatversie kunnen we dus wel rekenen op iets van 550 pk.

Wist je trouwens dat de F430 eigenlijk ‘slechts’ een Evoluzione versie is van 360 Modena?

599 Spider
Op een open variant van de 599 GTB Fiorano moeten we nog even geduld hebben. Die zou niet eerder dan 2011 of 2012 op de markt komen. In de tussentijd kan je natuurlijk altijd bij Michiel van den Brink terecht voor zijn interpretatie van een open 599.

Opvolger 612 Scaglietti
Bij sommige mensen zal de vlag uit gehangen worden op het moment dat de productie van de 612 Scaglietti stopt. Persoonlijk was ik nooit een fan van deze auto. Maar ik moet eerlijk toegeven dat in de loop der jaren ik toch wel gewend ben geraakt aan het uiterlijk. Een opvolger staat echter pas voor 2011 in de planning. Genoeg tijd voor de fans om er nog eentje te kopen. En de mensen die het geen mooi model vinden? Die hebben pech gehad.

Opvolger Enzo
De productie van de Enzo stopte officieel in 2004 en sinds die tijd wordt er al volop gespeculeerd over een eventuele opvolger. Met de Millechili Concept gaf Ferrari al een klein voorproefje hoe een ‘groene’ opvolger eruit zou kunnen gaan zien. Laatst was er al een grappenmaker die een nep brief de wereld instuurde, maar dat bleek gebakken lucht. Zoals het er nu naar uit ziet zal de opvolger gewoon weer een V12 krijgen (uiteraard met directe injectie) en komt ie op de markt in 2010 of 2011. Maar het blijft een beetje gokken. (via: Automotive News)

Een vierdeurs Ferrari wordt nog niet genoemd, maar die komt uiteraard wel ;)25 reacties

auwk, laat die F430’s successor maar komen! :D
Maakt allemaal niks uit wat ze doen zolang ze geen mooie ontwerpen meer weten te produceren. De F355 en de 456GT zijn nooit meer verbeterd! Ook de P4/5 van The Glick laten eens zien dat een mooie design echt niet minder hoeft te zijn dan form follows function.
*Ook de P4/5 van The Glick laat zien dat een mooi design echt niet minder prestaties levert dan de recente form follows function designs van Ferrari.
Een betere ontwerper
Millechili? Doet me denken aan HotShots. ”Roger that milly chilly vanilly willy”
FlorisFerrari
Wist je trouwens dat de F430 eigenlijk ’slechts’ een Evoluzione versie is van 360 Modena?

uh, Waarom zegt Ferrari dat het dat juist NIET is??
@FlorisFerrari

omdat alles wat Ferrari zegt, het omgekeerde realiteit is.
@FlorisFerrari, weet je dat zeker?

the F430 isn’t considered a replacement for the 360 Modena so much as an evolution of it. Inside Ferrari, the 360 was called the F131, and the company ladled out about 10,000 servings. Although 70 percent of the parts are new and the price increase should be about $9500, to $167,000 with gas-guzzler tax, the F430 is called the F131 Evoluzione or, more simply, “the Evo” by Ferrari’s engineers.


Bron: http://www.caranddriver.com/reviews/hot_lists/high_performance/supercars_and_exotics/ferrari_f430_road_test
Er moet een nieuwe testa komen
@Majinstar

Omdat de lelijkste Ferrari aller tijden was? Overigens wel de meest bekende om een mij compleet onduidelijke reden.
sebastianchubasco
@wapz
dat vindt jij…

ferrari gaat de juiste kant op. ze laten eens te meer zien dat ze in “a league of its own” zitten en zich niet hoeven druk te maken om de concurrentie. 550-600 pk uit 4,5 liter atmosferisch is gewoon ontzettend goed, daar kan geen lamborghaudi, of porsche aan tippen. nu nog het verbruik en uitstoot laag houden en je hebt de ultieme sportauto van het tweede decennium.
Ik ben benieuwd of er nog eens een opvolger komt van de 550 of 575..
@Joske, die is er al lang hoor! Ook wel 599 GTB Fiorano genoemd. Heb je onder een steen gewoond ofzo?
Dussss, dit betekent dat er een ‘360 evolution evolution’ komt. Hmmm :P

Ik hoop dat er geen 430 scuderia spider komt, dat is hetzelfde als een gt3 rs spider, dat is dus niks ;)
Ik vind de 612 wél mooi, met sessanta-velgen aub. De achterkant van de 599 kan me nog steeds níet bekoren.
Ik vind dat een snelle cabrio niet nodig is (spider, sorry) Een spyder is er toch voor gemaakt om lekker te touren, niet om super snel te rijden?? Bovendien zou een vierdeurs Ferrari tog echt wel slim zijn, al die ferrari fans met familie die nu gedwongen zijn om een Estoque te bestellen! En die 599 mag ook wel een (flinke) facelift.
@ wapz: Wat de F355 betreft; Amen to that!! Noch de 360, noch de F430 konden die auto qua looks overtreffen, verder heb ik daar geen ervaring mee.
De 456GT heeft nooit een echte opvolger gehad, alle verdere modellen gingen meer achter de 550-575 aan. Je kan de 599 of de 612 moeilijk een 456GT-opvolger noemen ;)

En dan nu mijn mening op t topic: Voor de F430 opvolger zal t niet zo heel lastig worden, aangezien die onmogelijk lelijker kan zijn dan zn broertje.
De Enzo-opvolger is waaay overdue, Ferrari is zijn reputatie in hypercar-land reeds lang verloren aan Pagani, Lamo, Koeniggsegg, en nog enkele small-factories.
Op een open 599 zit niemand te wachten, die mensen balen nu allemaal namelijk dat ze zojuist een California (goed gekozen, toch kutnaam!!) hebben besteld :P
En wat die 4-deurs betreft, tegen de tijd dat die besteld kan worden, zitten we in 2015 en worden er, zelfs door Ferrari, enkel nog elektrische auto’s gemaakt :P
Een 4-deurs moet er gewoon komen, want haast alle concurrenten doen het. En bij Ferrari zullen ze er niet tegen kunnen dat ze niet vertegenwoordigd zijn in een zeker sportief segment. Uiteraard ontkennen ze alles, om de spanning en de mystiek nog wat te behouden. Aan de heren van Maranello: liegen dat ie niet komt: AFGEZAAGD
Een open 599 en een california zijn 2 totaal verschillende klassen. De 599 is een dikke v12 waar je toevallig ook aardig mee kan cruisen + een keer of 2 zo duur als een cali. De cali is gewoon een instapt Ferrari voor relatief regelmatig gebruik. Kleiner en veel goedkoper dan een 599. Die zitten elkaar dus echt niet in de weg.

En een opvolger van de Enzo is echt niet te laat. Ferrari pakt dit juist anders aan. Ipv met een stuk of 6 variaties van 1 model te komen zoals bv Lambo en Pagani dat doen houden ze hun exclusiviteit gewoon door te zeggen we bouwen van ons top model een X aantal en daar houden we het bij en daarna komen we weer met een compleet nieuw topmodel.

Ze zouden best een roadlegel FXX kunnen bouwen maar als er iets is wat Ferrari niet uitmelkt dan is het hun hypercars.
@ sjaak: in je laatste alinea heb je volledig gelijk, maar verder: de Enzo ging in 2004 uit productie, dus 4 (!) jaar geleden. Dat er dan niet meteen een nieuwe klaar staat moge duidelijk zijn, t mag geen Golf/Astra worden… Maar dan zouden er op dat moment op zn minst geloofwaardige geruchten van de opvolger mogen komen. Dat was tussen de F40-F50 ook zo.

Verder, er is gewoon geen markt voor een V12 Spyder als de 599. Natuurlijk is ie meteen uitverkocht zodra ie bekend is, maar dat heeft helemaal niets te maken met de behoefte daaraan. Dat gaat enkel om mensen die van gekkigheid niet weten wat te doen met hun geld, en dus maar Ferrari’s verzamelen…

Als de 599 Spyder niet komt, mist niemand hem. Er zit namelijk een levensgroot verschil tussen mensen die een V12 willen, en mensen die willen cruisen. En mensen die willen cruisen én doorrijden, hebben genoeg aan de Cali ;)
@Timmie

Ferrari maakt deel uit van de Fiat-familie en binnen die familie hebben de merken hun eigen rol. En de rol van Ferrari is niet gezinsauto’s. Ferrari fans met kinderen kunnen een 612 kopen of, wanneer ze 4 deuren willen, een Maserati.
De theorie “wanneer Ferrari het ontkent, gebeurt het toch” is flauwekul. Dan zouden ze dus moeten zeggen dat hij wel komt, wanneer hij niet komt. Ze zeiden ook dat er geen nieuwe Dino zou komen, en die is er dus ook niet gekomen.
@ topless: eerst en vooral, leuke naam, nu weet ik weer wat hier het voornaamste niveau is, dank u. Verder, Ferrari heeft nooit gezegd dat er geen 4-deurs komt, noch hebben ze ooit gezegd dat er een dino komt, maar ook niet dat er geen dino-opvolger zal komen. Volgt u hem nog? Zo ja:
In een interview met de Designchef van Ferrari, zei hij dat Ferrari behoefte had aan meer modellen, om behoeftes op te vullen. Met de Cali zijn er nu enkele gevuld, maar er is/ontstaat zeker een markt voor auto’s een slagje kleiner dan de F430, met bijv. een V6 met een Bi-Turbo. Het Dino-principe ;)
Die auto gaat dan de strijd aan met o.a. de 911, 6-serie, (R)S5, en nog enkele dikke coupé’s, u kent het rijtje…
Anyway, bovenstaande is natuurlijk slechts speculatie, ik ben niet helderziend :P
@Jesper

Naam heeft niks te maken met het gemiddeld niveau van een persoon. Topless als naam is gewoon geniaal
Ze moeten eens een keer weer échte mooie auto’s gaan maken.

Met het geluid van de motor zit het wel goed.

O, en auto’s die niet spontaan in brand vliegen natuurlijk…
Maar wat is dat toch met iedereen? Wat is er nu niet mooi aan de 612 Scaglietti???? Altijd mooi gevonden! En de 599 vinden we dan wel allemaal mooi zeker?

http://chelsea.theoffside.com/files/2008/05/ferrari2.jpg
Iedereen vind hedendaagse ferrari’s lelijk hier… beetje popi praat of mc laren fans :P want de verkoop aantallen geven toch echt een ander signaal!
Oke een 355 gts is wel een moderne klassieker aan het worden.
Het blok van 360 is een doorontwikkeling van het blok van de 355…. dus heeft het F430 blok als opa nog de 355! :P
@Jesper

Di Montezemolo heeft vaker gezegd dat een Ferrari nooit 4-deuren zal hebben en dat er geen kleinere, goedkopere Ferrari komt. Hij zei erover dat mensen die een nieuwe Ferrari te duur vinden, een tweedehands kunnen kopen. En il Presidente kan het weten.

Ps. Wat is er mis met een auto die topless kan? Of dacht jij ergens anders aan? Ach ja, a dirty mind is a joy forever.

http://www.redline.co.za/VB-pics/Smalls%20BMW%20Z4%201.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).