Rolls-Royce overweegt elektrische Phantom

Auteur: , 24 Reacties

Hybride en elektrische voertuigen zullen in de toekomst het straatbeeld bepalen en die toekomst is dichterbij dan je denkt. Zelfs Rolls-Royce topman Tom Purves ziet een elektrische Rolls in veel gevallen als een ideale oplossing.

Menig Rolls-Royce eigenaar (m/v) laat zich door zijn chauffeur relatief kleine afstanden vervoeren. Vaak komen ze de stad niet eens uit. In zulke gevallen is een lekker stille elektrische auto natuurlijk ideaal, aldus Purves. En zeker ook gezien de alom bekende uitstootproblematiek, biedt elektrische aandrijving uitkomst.

Volgens de topman is het helemaal niet zo ingewikkeld om een elektrische Rolls klaar te stomen, aangezien moederbedrijf BMW inmiddels aardig wat ervaring heeft opgedaan met de elektrische Mini. Tja, als het in een Mini kan, dan kan het ook in Phantom, toch?

Als de elektrische uitvoering er komt, zal de Phantom ook nog gewoon met een V12 leverbaar zijn en Purves hoopt stilletjes dat de rijke stinkerds er dan gewoon twee kopen. Een elektrische voor de korte ritjes en voor de langere trips één met een ouderwets brommende V12. (via: carmagazine)24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
waarom dan niet hybride? in de stad kun je niet zo makelijk een rolls-royce kwijt, laat staan 2
San Sebastiano
Rolls Royce wordt dan echt de stilste auto! ;-)
doe mij toch maar die brommende V12, in plaats van een geluidsloze RR. Anders hoort niemand dat ik eraan zou komen in mijn oversizede wagen
Electrisch…?
Dán heb je pas een ‘Ghost op de weg!
En die batterijen passen ook beter in het gewicht van een Rolls, dus de verhoudingen kunnen op dat vlak zuiverder gehouden worden- Gewicht besparen op andere onderdelen en je kunt een Rolls krijgen die net zo veel electrisch weegt als wanneer hij oorspronkelijk zou zijn.

Spannend- Ben benieuwd!
Als ze slim zijn ontwerpen ze een geheel nieuwe carrosserie voor de elektrische variant. Dan is de kans groter dat men er twee koopt om dan naar keuze in de GROENE of de KOENE Rolls rondgereden te worden.
Er zal iemand een EMP aanzetten.
Staat heel de wereld dalijk stil.
Hulde aan de elektromotor, ál het koppel direct leverbaar! Zeker voor zo’n mastodont als de RR, helemaal zo gek nog niet!
1 april valt vroeg dit jaar.
@mx5/rx8owner: alsof auto’s nu wel blijven rijden als zo’n ding afgaat ;)
Kunnen ze ook gewoon laten?
“James, what shall we do today? Shall we take the green Roller? Or the mean Roller?
@ MX5/RX8 owner

Dan stopt je auto er nu ook al mee. Een EMP legt namelijk al je elektrische circuits plat. (en er is tegenwoordig aardig wat elektronica mee gemoeid)
Ik vindt dat een rolls moet een brommende V12 moet blijven… Hetzelfde als een volledige elektrische ferrari of aston martin… Isdat wat je noemt autowaardigheid? Dacht het niet!
@mark.

I know, maar minder zal het dus zeker niet worden. ;)
De speciale versies krijgen dan de bijnaam: Duracell edition…
@Casper: Ja hoor, geen probleem.

Bobines, ECU’s, etc zijn allemaal elektromagnetische afgeschermd.
Subsystemen zijn dat niet, je kunt in principe gewoon blijven rijden als er een grote elektromagnetische storing is.
@ Nick

Tot een bepaalde hoogte wel, een EMP overleeft geen enkele auto

on topic:
Dan heb je pas een fluisterstille rolls
@ Nick en @ Mark,


waarom bekleden we de electrische circuits dan niet gewoon met lood?! Ja, goed, de wegenbelasting gaat wel tikkeltje omhoog, maar je bent wel veilig voor de EMP uit China.
@Willem dL.

Ssst. Dalijk breng je iemand op ideeën. Auto’s wegen al zwaar genoeg.
Koop je een Vroombox
Net als die bij Pimp my ride
Speakers onder je auto en je kunt elk geluid nadoen van elke auto:P
@ferrenzi206

ik vind met dt?
Toen ik net opstond vandaag stootte ik m’n teen tegen de badkamer deur, dacht toen heel even om de deur eruit te kloppen, gelukkig heb ik dat niet gedaan.
Ik hoop dat Rolls hetzelfde had als ik…
Lijkt me perfect! Een rolls is er in tegenstelling tot een ruige sportwagen niet voor gemaakt om met veel motorgeweld zijn entree te maken, maar juist om de eigenaar in een oase van rust, en dus ook stilte, te vervoeren. Geluiden van een startende motor leiden natuurlijk af. Zolang er maar genoeg vermogen beschikbaar blijft lijkt mij dit een hele goede ontwikkeling.
Hybride Rulezz. De keus wordt steeds groter, mooi zo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).