Rare Bentley kopen? Mentley Insanne [Update]

Auteur: , 36 Reacties

Woeha! Wat moet dit nu weer voorstellen? De Mentley Insanne ('mentally insane', voor de langzameren onder u) is gebouwd door customizer Andy Saunders uit Poole (UK) op basis van een beschadigde '83er Bentley Mulsanne. Hij vond dat de originele auto op 'een grote Volvo' leek, dus besloot hij zijn ding te doen en iets bizars te bouwen. Bij de opbouw werden o.a. onderdelen gebruikt van Ford, Volvo, Mazda, Audi, Mercedes en Range Rover.

Op de motorkap na bleef geen carrosseriedeel hetzelfde. Het dak werd met 76 mm verlaagd en omgebouwd tot een glazen landautop. De voorkant heeft nog wel een echte Bentley grille, maar deze is breder en lager gemaakt. Onderhuids veranderde er niets: een Insanne wordt aangedreven door een 6,75-liter V8 turbo met 328 pk, gekoppeld aan een drietrapsautomaat.

En weet je wat nou zo leuk is? De Mentley Insanne wordt aanstaande woensdag geveild in Londen. Geschat wordt dat de uiteindelijke waarde op zo’n £20-25.000 (€25-32.000) zal uitkomen. Wat bied jij?

UPDATE 31-10 De Mentley Insanne is uiteindelijk verkocht voor £18.700. En dat is dus ruim onder de verwachtte £20-25.000.36 reacties

De enige reden dat ik dit niet erg vind, is omdat de auto toch al beschadigd was. De Mulsanne is zo’n mooie wagen.. Dit natuurlijk niet, maar origineel is het wel. De Range Rover onderdelen zie je ook zo zitten :)
Treffende naam voor t ding. Hah.

Ach, die man weer paar jaar zoet geweest.
Zoals het min zegt, 25euro.
totaly ***** up!!!

2O€ voor oud ijzer!
LOL bijna 7 liter dan dan zo weinig vermogen op een 3 traps automaat LOL damn
‘tis weer eens wat anders… Beetje slordig dat die deuk nog in de motorkap zit.

trouwens wat een lulkoek op die website: “a modern version of the silent sports car” bijna net zo subtiel als een roze audi R8
what the fuuuuuukk
Geef die man een beetje credit voor z’n werk. 5000 had ik er nog wel voor over
lol @ dekster
Ik vond hem nog redelijk geslaagd, maar die achterkant:

http://www.rrab.com/cars03/dch07064f.jpg

Die achterbumper + uitlaten… :(
echt vout! Ik wil ‘m hebben!
De achterkant doet me aan een Dacia Logan denken die k ooit zag :P
Zonde van die Range Rover onderdelen is t enige wat ik kan zeggen…

Denk wel dat hier een markt voor is trouwens; wannabe-gangsta’s in London, die geen BMW of echte Bentley kunnen dokken :P

Enneh.. in hoeverre was de donorauto beschadigt?? Als dat enkel die (onherstelde) deuk in de motorkap was, is het alsnog eeuwig zonde :x
Echte pimped ride voor Harlem, Brooklyn of The Bronx, op de Neon bodemverlichting na dan. Laat gewoon een paar omhooggevallen rappertjes bieden en het ding brengt zo twee drie ton op.
de naam is erg goed bedacht vind ik :P qua uiterlijk is ie niet heel erg lelijk, maar het ziet er wel uit als een bij elkaar geschraapte onderdelen-auto. en 6,75 liter turbo en dan 328 pk? dan heeft ie hem laten anti-tunen ofzo :P
Hij bouwt wel leuke auto’s!
http://www.andysaunderskustoms.co.uk/cars.htm

Check vooral de Lancia 8)
Nee, allemaal maar kankeren dat ’t verkrachting van de auto is. Toch heeft de man lef gehad, van een schade auto iets bouwen naar geheel eigen smaak. Geen goedkope opsmuk, maar wel het lef om iets eigenzinnigs neer te zetten. Niet wat een ander mooi vindt, maar wat je zelf mooi lijkt!
De bak is in ieder geval een stuk minder saai ogend geworden als dat ’t was en daar is al iets voor te zeggen.

Mensen die zeiken, laat eens zien wat je zelf allemaal heb gebouwd. Of dat je überhaupt weleens de handjes uit de mouwen hebt gestoken? Of slechts om middels ’t toetsenbord op Autoblog andermans werk af te kraken (de zogeheten toetsenbord held)?
Achterkant vind ik niet zo erg, maar de rest wel. Respect voor die man die tijd en geld teveel had, maar dit is mislukt
Een betere ontwerper
Ik vind em zelf echt enorm mislukt, als hij hem zelf zo mooi vind hoop ik dat hij er gelukkig van blijft en hem voor zich zelf houdt….
Die lampen zijn nogal jammer
Best fout maar stiekem wel humor
Het argument dat je niets mag afzeiken wat je niet zelf gemaakt hebt is volslagen onzin. Dat zou betekenen dat je op niets dat er op de wereld bestaat kritiek mag leveren, tenzij je het zelf gebouwd hebt.
Aan de andere kant; afzeiken om het afzeiken is ook een beetje triest. Zoals de types die het nodig vinden om bijvoorbeeld de Nissan GTR af te kraken, puur omdat Nissan ooit Datsun heette, hou toch op!
Maar dit ding is wel serieus lelijk! Maar het is wel een grote auto, met een dikke motor en dito uitstraling. Ergens kan ik me nog voorstellen dat er mensen zijn die dit wel gaaf vinden.
Ik zou het persoonlijk nog wel lachen vinden als bijvoorbeeld Ali B ofzo hier in zou rijden in een clipje in plaats van een gepimpte Opel.
Zo goedkoop?
Oja als ik hem kocht zou ik er ’08 achterlichten opzetten van de RR.
Enkel de verlaging keur ik goed. Voor de rest verwerpelijk in elk opzicht.
vraag is wat dat ding opbrengt. simpel zat, wegen dat gedrocht, aantal kilootjes noteren en die vermenigvuldigen met de kilo schrootprijs. voor de actuele koers even bellen met de plaatselijke kamper.
100 euro voor de Volvo onderdelen.
BmwMPower (voorheen M Freak!!)
Trouwens, is het niet voor de langzameren onder onsch?

Ontopic: 1000 euro voor die motor.
ik bied er 1001€ voor
1€ voor de carosserie en 1000 voor de rest :)
nu nog aan €1000 geraken
@ggj; ik vind die mini leuker :P
Andy Saunders is een held, kent iemand zijn Picasso eend??
de voorlampen zijn gewoon gestolen van een RANG ROVER!!!
Ik kan niet anders dan in huilen uitbarsten bij de wetenschap dat hiervoor een echte Bentley is gesloopt… :cry:
@ vettie; Neeeeh, je meent het… :roll:
“Bij de opbouw werden o.a. onderdelen gebruikt van Ford, Volvo, Mazda, Audi, Mercedes en Range Rover.”

@ BOL; Nog niet, over een minuutje wel. ;)
@ vettie 15:57
En de kentekenplaathouder van een Focus :S
UPDATE De Mentley Insanne is uiteindelijk verkocht voor £18.700. En dat is dus ruim onder de verwachtte £20-25.000.
voor een zelfgemaakt ding vind ik hem best vet…
Die Lancia is idd de max. Verdient er waarschijnlijk/hopelijk goed mee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).