Officieel: Chevrolet Gpix

Auteur: , 12 Reacties

Sorry: GPiX, want msn-spelling is hip. Wij hadden de plaatjes van deze conceptcar al eerder, maar op de autoshow van São Paulo heeft Chevrolet de uit de kluiten gewassen Corsa officieel onthuld.

De GPiX is ontwikkeld in Brazilië en in eerste instantie ook bedoeld voor die regionen, maar zoals we al schreven komen er binnen afzienbare tijd ook Opel- en Daewoo-versies en mogen we dit dus gerust als een ‘global product’ zien. De naam GPiX schijnt daar ook naar te verwijzen, hoewel het ons eerder aan een website met homoplaatjes doet denken.

De auto is o.a. uitgerust met 17″ wielen en een panoramisch dak. Een tweedeurs SUV lijkt misschien niet meteen erg praktisch, maar toch zet Chevy op dat gebied hoog in. Zo kun je alle stoelen opvouwen en is de vloer van de GPiX volledig vlak. Verder is er uiteraard de nodige techno-gadget-shizzle aan boord, van Bluetooth tot een entertainmentsysteem waar je zo’n beetje al je draagbare apparaten aan kunt hangen.

De productie van de Opel-variant in Antwerpen gaat halverwege 2011 van start (als GM het niet opnieuw uitstelt) en zal onderhuids zijn platform delen met de nieuwe Corsa.12 reacties

ik durf het bijna niet te zeggen, maar volgens mij is hier best een markt voor :S
ik vrees er ook voor
Het lijkt wel alsof Chevrolet voor het eerst in 400 jaar een creatief en vernieuwend product op de markt gaat brengen. Nu nog een interieur dat niet van keihard plastic is en ze hebben misschien weer wat kans op return on investment.
ik vind hem niet onaardig zelfs maar het interieur mag (jaja het is nog maar een schets) wel stukken beter maar complimenten voor het gejatte stuurtje van de ford fiesta!!
Een tweedeurs-SUV-concept van GM hoeft niet automatisch te betekenen dat er ook een tweedeurs-SUV-productiemodel gebouwd gaat worden. Denk maar aan de Opel Antara GTC concept en de uiteindelijke Antara…
Het is eigenlijk ook net een corsa 3-drs op hoge poten, maar ziet er leuk uit en denk ook wel dat hier een markt voor is!
Natuurlijk is hier en markt voor, al was het alleen maar vanwege die ellendige verkeersdrempels.
Komt met AWD of 4WD hopelijk.
Anders is ‘ie inderdaad máár een Corsa op hoge poten.
Alleen geschikt voor de stads-jungle. Door wegdekzwembaden banjeren.
Ford Fusion (op basis Fiesta en weliswaar 5 deurs) bestaat al jaren.
@ oxymoron

ha ha ha ha ha lachen!
Sweeeeeeeeeet little car :D
Ben benieuwd wanneer de Gspot uitkomt! ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).