Gespot: Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso

Auteur: , 38 Reacties

Grote groepen mensen hebben ze lief, en grote groepen mensen moeten er niets van weten, maar één punt is wèl objectief vast te stellen, en dat is dat sommige modellen bijzonder veel waard zijn. De meeste bijzondere klassiekers zijn alsnog stukken minder waard dan een gloednieuwe Porsche of Bentley, maar een enkele schopt het zo ver dat zelfs in de afgelopen jaren de waarde nog is gestegen!

In het hart van Londen, voor The Berkeley, een hotel vlak bij Hyde Park Corner, stond gedurende een aantal dagen eens iets heel anders dan de daar gebruikelijke gloednieuwe Bentley’s, Aston-Martins en Mercedessen. Een Ferrari 250 GT Berlientta Lusso uit het begin van de jaren ’60. Dit was het laatste model uit de beroemde 250 serie, hoewel de 250 LM eigenlijk nog net iets later was, maar niet die 3,0 V12 voorin had liggen (behalve het eerste exemplaar). De Lusso had dat wel, het ging om een gedowntuned blok uit de 250 GTO dat in dit geval 250 pk leverde en door enkelen zelfs met de 290 pk uit de 250 GTO werd besteld. Overigens is de Lusso meer GT dan sportwagen, maar van een auto genaamd “Lusso” is ook niets anders te verwachten.. Op de eerste plaats is het dus een derivaat van de 250 GTE, wat juist weer de simpelste en minst kostbare 250 is. De auto stond op een chassis van 260 centimeter, waar bepaalde modellen op een kort chassis stonden (250 GT S.W.B. Berlinetta en California Spyder, 250 GTO, 250 LM), en bood dus nog voldoende ruimte voor twee (kleine) personen achterin. De zitpositie was wel iets achteruit gegaan ten opzichte van de 250 GTE omdat de daklijn anders was. Momenteel is de auto erg kostbaar en één van de weinige modellen die het investeren waar zijn, want enkele jaren geleden kostten Lusso’s een fractie van de huidige ruim-vier-ton! Het exemplaar van Steve McQueen werd vorig jaar geveild voor 2,3 miljoen dollar… Betaalbaardere klassiekers waren in dit artikel al te zien (300 SL Roadster daargelaten).

Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso -foto Jim Appelmelk

Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso -foto Jim Appelmelk

Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso -foto Jim Appelmelk

Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso -foto Jim Appelmelk

Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso -foto Jim Appelmelk

Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso -foto Jim Appelmelk

Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso -foto Jim Appelmelk38 reacties

Mijn favoriete auto, bar none.

Deze, een Facel Vega en een Espada en mijn collectie is compleet.
erg vet hoor, deze ferrari!
Prachtige auto. Maar wat een gruwelijke grote klokken in het midden.
Die rare lip boven de neus.. Nee dank je wel.. Er zijn echt veel mooiere Ferrari klasiekers..
Oh my god… Da’s 1 van mijn favoriete Ferrari’s!
Kimi en Felipe
Wat een lijnen……….. mooier dan de lijnen van veel vrouwen;)
Dit is een echte mooie klassieke Ferrari. Bella, bella!!!!
Gewoonweg schitterend!
wat een prachtige wagen. maar die achterlichten, dat zouden ze tegenwoordig nog niet eens op pools aanhangertje schroeven, al heeft het wel wat en zou het zonder niet zo mooi zijn.
sebastianchubasco
tjeetje, moet die jaguar nou zo strak erachter…

maar wat een uitzonderlijk mooi exemplaar zeg… ik dank god op mijn knieën voor de niet verchroomde borrani’s. kennenlijk een europese verzamelaar…

de rondingen rond het voorspatbord zijn exemplarisch voor ambachtswerk, een directe samenwerkingsverband met de modellenmaker en de ontwerper. die rondingen worden bedacht met de handen en niet met het hoofd. daarom komen ze ook nooit zó mooi uit de computer.
Een woord, WOOW
Machtige wagen !
Oh god… Wat mooi. Moet je voorstellen, Zuid-Frankrijk, lekker zonnetje, raampje open, en Travelling riverside blues van Led Zeppelin op. Life!
Hoe goed Led Zeppelin ook kan klinken, doe mij die V12 maar!
250 GT Berlinetta Lusso….?
Vreemd.. Ik krijg spontaan trek in koffie. :D
Oh ja, btw is het niet 250 GT Lusso (zonder Berlinetta?)?
Een PLAA-TJE… :)
woaw
it’s a classic!
zet em maar voor de deur (jammer genoeg mag ik er pas over 5 jaar mee rijden, ben 13 :))
Granturissimo
Wat mij betreft een van de beste ontwerpen van Pininfarina, een van de mooiste Ferrari’s en daarmee een van de mooiste auto’s aller tijden.
Waarom kan Ferrari niet iets hiervan meenemen in hun huidige designs? De huidige modellen worden er niet beter op…
Wil die meneer met die heeel goed opletten bij het uitparkeren?
…met die Jag….
Een vriend van mij heeft deze ook en ik vond het altijd de lelijkste uit zijn collectie. Zelfs de Daytona vond ik mooier…

Maar ja, hij is wel duur.
En inderdaad, volgens mij is zoals de Vlaeminck zegt GT Lusso, zonder Berlinetta.
Auto’s als dit maken mij nostalgisch naar een tijd waarin ik nooit geleefd heb… Wat een tragiek toch…
Zeer zeer mooi! ik hou niet zo van de moderne ferrari’s maar de ferrari’s van die tijd zijn top!
Granturissimo
@Vlaeminck:
Volgens mij heet ‘ie officieel 250 GT/L.

@Jules:
De neus van de California is niet verkeerd, verdient eigenlijk een mooie aflopende achterzijde.
By the way: WALLPAPERS!! Ik smeek je! :P
Goeie foto’s van een GT Lusso zijn hard to come by! Zijn dit trouwens al de foto’s die je nam? Van zo’n superduperallerzeldzame auto?

@ Granturissimo
Kan kloppen… Maar nu ik google op 250 GT Berlinetta Lusso, kom ik hetzelfde uit… Ik begin te twijfelen.
OMG wat een absolute droomauto!! Who needs a DB5 :P
Ik sluit me helemaal aan bij thomas, met zo’n auto zou ik hoogzomer naar Maranello rijden via St. tropez, Nice, en Monaco *zucht* :D
Als ik ooit rijk wordt leg ik een Ferrari collectie aan, een van de beste investeringen op t moment! Wat nou ING?? Zo’n auto is over 20 jaar ruim 2x zoveel waard, zeg minstens 1mil!

Enneh Appeltje: Zou ik alsjeblieft(!) wallpapers van deze en die 365gtb/4 mogen?? alsjeblieft alsjeblieft alsjeblieft!! :P
Mooiste Ferrari ooit en de op 1 na mooiste auto ooit (alleen een DB4 GT Zagato is mooier). De eerste Ferrari die ik ooit kocht trouwens, de mijne was bordeauxrood. Alleen de deuren konden niet open, dat kan bij deze denk ik wel.
@De Vlaeminck

Google Afbeeldingen:

http://cll.hemmings.com/uimage/1501452-1219-1600.jpg
@iedereen m.b.t. naamgeving van de auto
Volgens mij is alles mogelijk, 250 GT/L, 250 GT Lusso, Berlinetta, etc. etc., het is en blijft een Berlinetta wat betreft koets, geen cabriolet oid.

@ Jesper
Jazeker, maar zoals ik in het artikel over de 365 GTB/4 al zei: stuur me maar een e-mail met je resolutie etc., dan maak ik ze wel voor je. jim_appelmelk at yahoo.com is het adres. Geldt ook voor andere mensen die graag wallpapers willen, gewoon mij e-mailen en je hebt ze bij wijze van spreken al ;)

@Peer
Facel-Vega, ook zo geweldig, wat was ik blij om die ooit nog eens te spotten, net als de Espada… En deze, maar ik heb al eerder een Lusso gezien (grijze en blauwe in de P.C. Hooftstraat, destijds nog niet zo kostbaar).

Bedankt voor de reacties trouwens!
@ Doewap
:D Thanks a bunch!
Die neus vind ik echt drie keer niks, de rest daarentegen is prachtig! Gemiste kans, wat mij betreft. ;P
Ferrari’s uit de tijd dat ze nog niet rond moesten komen van de verkoop van sleutelhangers en petjes: vergelijk dat eens met de modellen die ze tegenwoordig maken :yuk:
Elke lijn, elk detail vind ik prachtig.
Wat zou ik graag teruggaan in de tijd en als rijke playboy in zo’n speeltje langs de Middellandse zee rijden… La Dolce Vita!
strak geparkeerd,
die het investeren WAAR zijn????
Erg mooi, erg onbetaalbaar ook. Vergelijk eens met een GT3500 Maserati.
@Dink

Dacht dat je deze wel had onder de 3 ton, niet veel meer als een nieuwe ferrari.
Juweeltje :O

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).