McLaren F1 geveild voor 3,2 miljoen euro

Auteur: , 36 Reacties

De McLaren F1 blijft ondanks het feit dat ie alweer enigszins 'gedateerd' is toch nog steeds tot de verbeelding spreken. Het enige probleem is dat de eigenaren van een McLaren F1 vaak zo tevreden zijn met hun auto dat ze er niet over peinzen om hun exemplaar te verkopen. Dus als er eentje op de markt komt staan de kopers gelijk in rijen klaar. Crisis of geen crisis! En deze week werd er in Londen wel een hele bijzonder McLaren F1 geveild. Namelijk chassisnummer #065, oftewel de auto die tot en met 2004 stond te pronken in de McLaren showroom op Park Lane, Londen.

Bij het sluiten van de showroom werd chassisnummer 065 verkocht aan iemand uit Singapore, maar die heeft em nu dus weer verkocht. De uiteindelijke opbrengst was trouwens maar liefst tweemaal zo hoog als verwachte opbrengt. De McLaren F1 heeft ook maar 484 kilometers op de teller staan. En maar liefst 380 kilometer daarvan is door medewerkers van McLaren op de teller gezet als testkilometers.

Een aardig detail is dat ontwerper Gordon Murray zijn handtekening heeft gezet op de carbonfiber transmissietunnel. Dat is wel een miljoentje extra waard natuurlijk.

Alle specifieke details van dit exemplaar kan je hieronder lezen:

In 2004 McLaren elected to close the Park Lane showroom and chassis 065 returned to the factory where it underwent a full service in preparation for its sale to the current Asian owner. As such, it is the last McLaren F1 ever delivered and, since delivery, has never been raced or driven aggressively. As every McLaren, it has been subject to the utmost attention to detail, with the current vendor even flying a McLaren mechanic to Asia to service the car 12 months ago. It has since been returned to the McLaren factory in Surrey for a full service, and is offered with a full clean bill of health.

Showing 484 kilometres on its odometer, production number 065 is, as one would expect, flawless in every respect. It is finished in the Magnesium Silver so associated with McLaren F1s, complemented by a stylish and sleek black leather interior. It is essentially a new vehicle and remains virtually unused and untouched. The buyer will of course receive the original Facom titanium tool kit and bespoke leather luggage. In addition, the carbon-fibre transmission tunnel adjacent to the driver’s seat has been signed by Gordon Murray himself.

McLaren F1s are unlike anything else on the road with their lightweight, aerodynamic bodywork and underhood sophistication, not to mention their record-holding status. With numerous track records, the most advanced supercar engineering available at the time and, of course, the inevitable exclusivity commensurate with its development, the McLaren F1 is perhaps the greatest modern supercar, and in the eyes of many collectors the modern equivalent to the legendary Ferrari 250 GTO.

Addendum

Please note that this car is not VAT paid in the EU and is not classed as an historic vehicle.

The McLaren F1/065 was not the last road-going F1 ever produced.

It was initially understood that the factory flew a technician to Singapore to service the car. The car was not serviced since it left the McLaren factory in 2004 but has since been sent back to the McLaren Factory and is presented at the auction with a full service including new tires and clutch.

Odometer history as confirmed by the Factory:
227km at end of production sign-off procedures.
347km at end of service procedures before shipping to Singapore.
437km on return from Singapore.
470km anticipated mileage on delivery at Auction. Note, all but 90km are McLaren test mileage.

Meer informatie en pics kan je HIER vinden.

PS Nog 1 tip voor de nieuwe eigenaar. Laat je vrouw thuis als je de auto gaat ophalen!36 reacties

Ach, wat is 3,2 miljoen als je toch zoveel geld hebt dat je het anders toch niet opkrijgt.
Maar, ik heb het niet, dus ik ben wel een beetje jaloers ja.
Dikke bak btw.
Ieder zijn hobby he (eerste post!!)
-edit: ga buiten spelen!-
… wow, idd dit is nog iets anders die amg auto’tjes
Dus een afgeragde testbak met waarschijnlijk lege accu en oude olie voor slechts 3,2 miljoen? Schijntje…
Tjah, terecht. Het is en blijft een icoon. Al kan ik er niet bij dat iemand daar zo weinig mee rijdt.
Ok, dat moet dus een kwestie zijn van geld te veel hebben. Een Mclaren kopen en dan maar net 100 km er mee rijden. Goed dat hij verkocht is, kan er iemand ten minste van genieten.
wat ik niet snap is dat die man uit singapore deze auto voor zoveel geld koopt, en er dan maar 104 kilometer mee rijdt? … wat een nutteloze aankoop :p
in dit geval was het natuurlijk niet zo nutteloos want het heeft goed opgebracht ;)
@Hardleers-: hoezo afgerachde testbak??? Volgens Mij geld dat voor Elke McLaren voor dat die de verkoop in ging eerst een Zware Test PerIoDe
Daar heeft de eigenaar al veel plezier van gehad! Waarschijnlijk alleen gebruikssporen op de bestuurdersstoel?
Bij mobile.de staat er eentje voor 2,2 miljoen…

Waarschijnlijk wel met iets meer kilometers op de klok, maar dat mag de pret niet drukken.
@hardleers, lol, je maakt je naam meer dan waar! als je toch een Mclaren koop, rij er dan mee zou ik zeggen, je hebt toch een van de snelste iconen onder je kont.
@Hardleers, als je goed leest zal de auto met een full service oftewel een volledige servicebeurt afgeleverd worden, maw verse olie én bij deze een nieuwe koppelingsplaat dr in en nieuwe banden……..dan zeg ik, lekker belangrijk dat het een testwagen is geweest :)
Ik vind het erg dat mensen weinig km’s doen met zo’n auto’s.

Tot op het moment dat ik zelf zo’n Mclaren zou kopen, dan zou ik wel blij zijn als er weinig km’s op de teller staan.
sansebastiano
Singapore is ook niet zo groot, dus die 90 km die er mee gereden is waarschijnlijk toch al snel een paar maanden woon-werk verkeer ;-)
@Hardleers, waar lees jij dat dit een ‘testauto’ is geweest? In het artikel staat alleen maar dat er ‘testkilometers’ mee gemaakt zijn.

Het zal je misschien verbazen, maar dat gebeurt met elke auto! Ook met jouw nieuwe auto wordt een rondje gereden voordat jij hem in handen krijgt.

Met een 13 in een dozijn Opel Astra is 10 kilomter misschien genoeg. Maar bij een supercar zoals een McLaren F1 worden iets meer kilometers gemaakt. Dit in verband met de laatste afstelling. Want je wil natuurlijk niet dat er op hoge snelheid rare dingen gebeuren.

Zo weet ik toevallig dat Spyker bijvoorbeeld met alle nieuwe auto’s die ze bouwen eerst een paar testrondjes maken op de kombaan van de RDW in Lelystad. En pas als de ingenieurs 100% tevreden zijn zal de auto afgeleverd worden aan de klant.

Bij McLaren zal dat precies hetzelfde zijn. En aangezien deze auto een paar keer ‘verkoop klaar’ gemaakt is staan er zodoende aardig wat kilometers op de teller.
Ik zou die tellerstand op dag één al verdubbelen…
Wat een bedrag!!!!!!!!
Trouwens idioot veel wat er betaalt is voor die Mclaren F1. Neemt niet weg dat het gewoon een fantastische supercar is!!!
sansebastiano
Ok dan, deze is te makkelijk… Hij is van een oud vrouwtje geweest en heeft altijd binnen gestaan..
het is een echte super car .
en dan kan je ook nog met ze 3tjes naast elkaar zitten. te gaaf.
de bmw mclaren f1 en de ferrari f40 zijn en blijfen de auto’s allertijden voor mij .
kleingeld
@Hardleers

afgeragd.???

deze auto dient voor agresief rijden anders gaat hij kapot.
Tsja wat wil je, in Singapore is het heel errug duur om een auto te hebben en op de weg te houden ! En ze hebben daar al jaren tolpoortjes !
Wat kunnen mensen zich opnaaien zeg… niks op tv ofzo :D? Moeilijk he, sarcasme.
Blijft mooier dan een Veyron. Anyone?
Zoals in april gespot op de A2… in de file… op een trailer http://www.mobypicture.com/index.php?cmd=publilog&imgid=20389
@ (db)

Ken je auto’s… dat is een Mosler MT900 (nog iets)
@ (db)

dat lijkt me meer iets van een Mosler…
@ (db)

leer je auto’s kennen, die auto heeft niets te maken met een mclaren F1….
Mes excuses, messieurs!
Wat een paradox… zo’n auto wil iedereen toch rijden! En dan staat ie zijn hele leven al bijna stil…
Ik dacht dat je altijd korting krijgt op een showroommodelletje…
Ik wil de LM :D
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6c/McLaren_F1_LM.jpg/800px-McLaren_F1_LM.jpg

Altijd al gewild, maar als er één auto onbereikbaar is is het volgens mij die wel ;)
Dit is waarschijnlijk de laatste ‘nieuwe’ McLaren F1 ter wereld :shock:
Dan valt die prijs nog best mee

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).