Trajectcontroles meten meer dan je denkt

Auteur: , 51 Reacties

Het lijkt zo simpel: aan het begin van de trajectcontrole begint de meting en aan het eind van de trajectcontrole stopt deze. Toch blijkt dat niet helemaal het geval te zijn.

De Telegraaf komt tot een “opmerkelijke” conclusie: op sommige trajecten staan meerdere meetpunten en wie tussen twee meetpunten gemiddeld te hard rijdt is toch de sjaak en krijgt gewoon een boete. Ook als over de gehele afstand van de trajectcontrole gemiddeld toch de goede snelheid wordt gereden. Stel je rijdt tussen poortje 1 en 2 gemiddeld 90 km/u en tussen poortje 2 en 3 gemiddeld 60 km/u. Over het totale traject rijd je dan niet te hard, maar toch krijg je een boete voor die 90 km/u van het eerste trajectje. Klinkt logisch en dat is het natuurlijk ook. Op de volgende trajecten moet je oppassen omdat daar meerdere meetpunten zijn: de A10 bij Amsterdam, de A12 bij Den Haag, op de Zeelandbrug en op de A20 bij Rotterdam. Voor die laatste trajectcontrole geldt dat als je vanuit de richting Gouda komt en de afslag Centrum neemt, je maar één meetpunt passeert….51 reacties

Dan kunnen ze toch net zo goed een flitspaal neerzetten ipv een trajectcontrole lijkt mij toch wel beter alshet gehele traject toch niks voorstelt
A12 Arnhem Noord zelfde verhaal.
Weg met die rommel en een kruisraket op de GATSO fabriek in Zwitserland.
Ik vind dat juist niet in de lijn van vlotte doorstroming die trajectcontroles zouden moeten waarborgen.

Wanneer je over kleine afstanden meet, is het “snel” inhalen dus niet meer mogelijk en hou je dat mensen traag achter elkaar gaan bumperkleven of met een miniem snelheidsverschil inhalen. Slechte zaak dus.

Ik was er al van op de hoogte bij Amsterdam, omdat ik daar vaak rij, maar je kan alsnog redelijk doorrijden. 85 gaat in ieder geval prima daar.
kruisraket?

let’s nuke the place!!!
Gelukkig hebben wij die meuk (nog) niet in België maar ik stel de Clarkson-stijl voor. Rocketlaunchers! GVD
Gewoon cruise control aan op 80km/u, kick back and relax!
Waarschijnlijk is dit gedaan zodat mensen niet meer aan het einde van de trajectcontrole langzamer gingen rijden (de boel ophouden) en je daadwerkelijk de hele tijd 80 rijd :).
Stroke.

Dat klopt, het kost geld.
@VonStroke

weldra ook in België. Politiezone Turnhout heeft al concrete plannen … *#%ç!!

zie http://www.gva.be/Antwerpen/2300/artikel.asp?art={63E4D6FD-919E-417A-AE96-9C5887DA0153}
correcte link : vervang “…” door “.asp?=”
@ Wouter,

Quote: ‘Klinkt logisch en dat is het natuurlijk ook.’

Dat ben ik NIET met je eens. Op Schiphol hebben ze namelijk een trucje gevonden om van die vervelende geluisoverlast af te zijn. Als er op punt A teveel geluidsoverlast is, maar op meetpunt B een stuk minder, dan mag het 1 met het ander gecompenseer worden. Saldering heet dat met een mooi woord. Zie ook: http://www.evaluatieschipholbeleid.nl/downloads_def/91.pdf

Kom je daar als automobilist mee aanzetten in het geval van een trajectcontrole (ene punt te hard, ander punt minder hard) dan heeft de rechter daar geen boodschap aan.

Dat heet dan democratie mensen! Als er in dit land financiele of economische belangen op het spel staan, dan gelden er andere wetten.

Democratie right!…..een juridische disctatuur dat is het land waarin we leven.
HAAL DIE DINGEN DAAR ALS DE BLIKSEM WEG!

Stel je voor dat ons apenlandje, scheet groot, België (lees Vlaanderen) dat nog gaat overnemen van jullie Nederlanders!! Doe er wat aan!!! Haal dat weg!!!! Trek het neer met een paar tractort, schiet het kapot! Steek het in brand voor mijn part!:p
Hmm apart om dit te horen. Ik heb soms wel dat ik tussen twee meetpunten 95-100 rijd, omdat ik bij mijn afslag (volgende meetpunt) toch wel gedwongen 60 moet rijden. Nog nooit een boete gehad..

Telegraaf bericht: Waarheidsgetrouw?
Fieldmarshall
@VonStroke: De eerste komt er in 2009 in GentBrugge. Daarna zullen ze wel als flitspalen uit de grond rijzen, en in 2012 is er in Belgie meer trajectcontrole dan in Nederland (zoals er nu reeds meer flitspalen zijn).
Bij de A12 bij utrecht beide richtingen zitten er op de parralel banen ook meerder meetpunten.
Dit is toch geen nieuws? Je ziet toch duidelijk de camera’s boven de weghangen bijv. op de A10. Daar heb je 3x een meting, dus eigenlijk 3 trajectcontroles.
wat als dan de ganse bevolking massaal aan de cruise control gaat?
Welke meetpunten zijn dat dan? Bij Den haag?
2 jaar geleden had ik al zo’n bon. Dacht ik even te compenseren omdat ik de hele tijd 70 reed. Kreeg ik 2 weken later mooi een bon dat ik daar 90 reed terwijl ik zeker gemiddeld 80 reed daar.
Dus waarom is dit dan vandaag ‘nieuws’?!?
Nou ‘k weet het niet hoor, maar volgens mij is dit geen nieuws. Een van de weinige zaken die ik ooit heb opgestoken uit het wekelijkse kletspraatje tussen meneer Spee en die kabouter op dat krukje, zo’n 2-3 jaar geleden.

Het heet trajectcontrole, ze vertellen binnen welk traject ze meten, maar niet welke trajecten gemeten worden (subtiel verschilletje…!). Maar ja, waarom zou je anders om de 100 meter een camera ophangen, die investering moet er toch ook uit?
En als ze zich nu eens gewoon aan de wetgeving en maximum snelheid zouden houden overal? Dat gezeur altijd over bekeuringen. Ze rijden zelf te hard. Van mij mogen op elke hoek van de straat flistpalen 24 uur per dag aan staan. Zit de schatkist ook gelijk vol en kan de BPM, en de Wegenbelasting gelijk afgeschaft worden. En na genoeg bekeuringen zullen ze dan ooit wel eens zich aan de wetgeving gaan houden. Nu is de pakkans VEEL TE KLEIN.
Dit zou dus betekenen dat je meerdere boetes bij 1 trajectcontrole zou kunnen krijgen. :shock:
CTRL-INS SHIFT-INS van nieuws uit de tijd van Adam en Eva?
Waarom staat de Westerschelde tunnel er niet tussen? Is hetzelfde systeem.
Verhaal klopt voor geen kant. Dit zou inhouden dat als je over het hele stuk te hard rijdt, je meerdere boetes thuis krijgt? Kassa…
Emerald Green Jag
Voor de A10 fungeert het trajectcontrolesysteem ook als een soort poortwachter: via welke poort komt een kenteken de stad binnen, via welke poort rijdt deze er weer uit en wanneer?
Zo kunnen verdachte kentekens worden gevolgd.
hoe zit het aan de westerschelde tunnel, is het enkel in de tunnel of meerdere punten?
Teleurgesteld, had gehoopt te lezen dat die nutteloze poortjes nu ook is gelijk controleren of jij wel een WA hebt of een geldig APK. Dat zijn wat mij betreft belangrijke punten dan het meten van de snelheid. Je kan nog zo langzaam rijden en niet opletten, maar goed dat is weer andere discussie…
Stefaan, NickT, MX5/8: “Als je jezelf aan de snelheid zou houden, dan maken de antwoorden op jullie vragen toch allemaal niets uit.

:-)
Bekeurt de trajectcontrole ook mijn werkelijk gereden snelheid terwijl ik onder de detector doorrijd?

Mag namelijk graag gas geven voor het einde van het traject, om die slome duikelaars voor me die 75 rijden als het 80 is even kwijt te raken.

Het antwoord op mijn vraag weet ik dus al.
Nu leek het me toch al niet zo handig de eerste helft van de zeelandbrug het dubbele van de max te rijden, om de andere helft stapvoets of te leggen…
Fucking Big Brother maatschappij
@Joerek: 3 keer meten zijn 2 trajecten, dus ook 2 trajectmetingen lijkt me zo…

Mij is trouwens ook verteld dat de trajectcontrole bij eindhoven op een hogere snelheid is afgesteld, dan je er mag rijden, kijk ook maar maar de hectometerpaaltjes langs de weg daar…
@TroyK

De A12 bij Arnhem-Noord is 100km en kun je gerust tegen de 110 (op teller) aan rijden zonder een bekeuring. Heb er ook wel eens per ongeluk 120 gereden daarna weer netjes 95 ook geen bekeuring. Geloof niet dat ze daar tussendoor nog meten op dat korte stukje.
@Troyk en ri_ck

ik ben bijna 100% zeker dat daar géén extra meetpunten zitten. Rij er elke dag doorheen, en zoals rick zegt ook wel eens stukkie te hard.
@Ri_ck & Soze

Het lijkt erop dat de grote camerakoppen bij begin en eind je gemmidelde snelheid bepalen, echter vraag ik me dan af wat de kleine camera’s op de tussenpunten registreren. Files of andere ongeregeldheden misschien?

@Ri_ck
De A12 bij Arnhem Noord is geen 100km , ik denk dat je meters bedoelt.
Deze traject controle is eerder een meter of 800 lang, details anyway.
@autogek.

Durf jij die naam daadwerkelijk te misbruiken?
En wie zegt dat ik mij niet aan de snelheid hou?
Er bestaat natuurlijk nog zoiets als interesse. ;)
van beetje te snel rijden is nog niemand dood gegaan, allemaal om de staatskas te vullen! bende ***!
@M-lover: van een beetje trager rijden is ook nog niemand dood gegaan, dus als je de staatskas liever niet vult weet je wat je te doen staat. Voor de slechte verstaander: traag rijden, dus.
En wat kost het me altijd weer een hoop moeite de teller exact op 80 te houden
Mooi … dit soort geneuzel heb tenminste niet in Amerika. Jullie mogen het lekker daar houden omdat iedereen zegt dat ze het toch altijd beter hebben.
Leuke feitje over Arnhem Noord, daar wordt iig gekeken naar het kenteken.

Vriend van mij heeft tijdens zijn verhuizing daar netjes 4 keer op 1 dag langsgereden, netjes 100 p uur.

Alleen reed ie wel met een aanhangwagen op kenteken, dat leverde dus 4 boetes op :(
Prima toch die trajectcontroles. Mijn ervaring is dat het juist de doorstroom verbetert omdat meer auto’s dezelfde snelheid rijden. Gezien sommige reacties hier snappen veel mensen kennelijk nog altijd niet dat je sneller op je bestemming zou zijn wanneer iedereen iets langzamer maar wel synchroon met elkaar zou rijden. Juist die snelheidsverschillen en het vele wisselen van baan (de klpd geeft daar overigens zelf een slecht voorbeeld in, hun opvatting van het verkeer is gedateerd en komt uit een tijd dat er half zo weinig weggebruikers waren) vergroten de kans op verkeersopstoppingen. Probleem is alleen dat mensen niet accepteren dat hun vrijheden (lees: zo hard rijden als jou goed dunkt) worden ingeperkt. Na vele jaren filehappen kan ik je verklappen dat ik graag een beetje vrijheid inlever als ik daar tijd voor terug krijg.
@ Ruud

De linkerbaan blijft onderbenut bij trajectcontroles. Is gewoon een feit. Bijna niemand die met 80 km/h op de linkerbaan gaat rijden.
Weet je wat pas de doorstroming verbetert. Heel simpel.

1. volledig inhaalverbord voor vrachtwagens.
2. minimale snelheden invoeren voor personenauto’s. Dus geen 80 of 90 km/h gaan rijden op de snelweg, wat sommige idioten dus doen.
3. De maximum snelheid verhogen op de linkerbaan. Zeg een max. van 150 a 160 km/h.
4. alle snelwegen minimaal 5 baans en waar kan 6 baans maken.
5. flessenhalsen wegwerken per onmiddelijk! Dat dit nog altijd niet is gedaan zegt genoeg over onze Roverheid.
Beste MX5/8 ,

Tuurlijk durf ik deze naam te dragen. :-)

Sorry als jij je aangevallen voelt door mijn opmerking. Maar er wordt zo vaak gezeurd over bekeuringen krijgen. Als men zich ( net als jij en ik) aan de wetgeving zouden houden. Dan hoeven ze zich niet druk te maken of er 1 of 100 keer gemeten wordt bij deze controlles.
Al die mensen die 70 gaan rijden vertragen het verkeer alleen maar. En een afslag pakken door iemand even in te halen is al een risico van een bon.

Dit riekt bovendien naar valse voorlichting. Ik denk dat alle bonnen nietig moeten worden verklaard.
Ik wilde stukje video over deze zaak uploaden op autojunk, maar die weigert het betsandsformaat… (mpeg)
@TroyK

haha.. nee inderdaad bedoel geen 100km maar km/h met 100km ziet je zo’n beetje in a’dam te kijken.. ;) Camera’s zullen wat je zegt voor files ed. zijn. Aan de andere kant waarom dan ook op elke rijbaan een. Zie ze verder op de A50 nog wel eens camera’s langs de weg staan voor overzicht maar niet pal boven elke rijbaan.

@ Bosroamer

Dat ze dat ook meten! wist ik niet. Geinig om te weten! Gelukkig hoef ik nooit met zo’n ding op pad.
Verschillende traject controles worden door verschillende partijen gemaakt, dus wat voor de een geldt, geldt misschien niet voor de ander.

Er was de vraag of ze ook meten hoe hard je langs het controle punt rijdt. Bij Utrecht is dat in ieder geval niet zo. Ik ben daar vaak genoeg met 100 onder een poortje door gereden omdat ik de 1e afslag nam en dus maar 1 meetpunt had.
circlestorm69
Lekker dit artikel. Rij afgelopen woensdag over de Zeelandbrug en door de Westerschelde tunnel. Wist niet dat dat ook trajectcontroles waren. De meeste dacht ik wel te kennen, maar kom nooit in die hoek! Snel maar eens ALLE locaties opzoeken dan. Nou ja, we zullen zien of er boetes komen.
Volgens mij zijn ze dit van plan. Hoorde het pas geleden op de tv of radio langskomen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).