NOVITEC ROSSO 599 GTB met 808 pk!

Auteur: , 40 Reacties

Tuner Novitec klooide tot nu toe voornamelijk met Ferrari F430's. Alhoewel 'klooien', ze leveren best netjes werk af. Novitec had de 599 GTB in eerste instantie een upgrade gegeven naar 645pk. Nu levert de NOVITEC ROSSO Bi-Kompressor maar liefst 808 pk!

Dit gegeven i.c.m. het monsterlijke koppel van 823 Nm zorgt voor een topsnelheid van meer dan 340 km/u. Achter de velgen – maatje 21″ – bevinden zich zowel voor als achter 405 mm mega-pizzaschijven van Brembo. Opvallend genoeg zijn deze niet uit keramisch materiaal vervaardigd. Toch zal dit samen met de 355/25 ZR 21 bandjes achter ongetwijfeld voor enorme stopping-power zorgen. Prijs van alle aanpassingen? Een schamele 46.900,- euro.

Genoeg geluld: prestaties, daar gaat het om.

0-100 in 3,5 seconden
0-200 in 9,7 seconden
0-300 in 25,5 seconden

En nu mogen jullie allemaal de gallery onderkwijlen…

New from NOVITEC ROSSO:
Bi-Kompressor V12 Engine with 808 hp / 594 kW and 823 Nm for the Ferrari 599 GTB Fiorano

A maximum rated power output of 808 hp / 594 kW, a peak torque of 823 Nm and a top speed of more than 340 km/h, all the result of a high-tech twin compressor conversion: NOVITEC ROSSO endows the Ferrari 599 GTB Fiorano with even more superlatives through professional tuning. The tuning is accompanied by an aerodynamic-enhancement kit developed in the wind tunnel, three-piece 21-inch wheels with correspondingly calibrated sports suspension, a high-performance brake system, and exclusive interior options.

As for the Ferrari F430, NOVITEC ROSSO relies on mechanically supercharging the six-liter four-valve V12 engine of the F599 with two compressors for boosting performance. The cogged-belt driven high-performance superchargers produce a maximum boost pressure of 0.39 bars, and are a lubricated by their own dedicated oil circulation. The pre-compressed air is then cooled down to a level conducive for added power by a large intercooler that itself is cooled by a dedicated water cycle. A specially designed intake manifold with high-performance injectors and sport air filter round out the conversion on the intake side.
In addition, NOVITEC ROSSO installs custom exhaust manifolds calibrated to the twin compressors, and the NOVITEC ROSSO stainless-steel quad sport exhaust system with a tailpipe diameter of 90 millimeters. The exhaust note can be adjusted using the ‘manettino’ switch on the steering wheel from ‘sporty yet discrete’ to ‘definitely sounds like racing.’
The NOVITEC ROSSO engine management coordinates the perfect interaction of all conversion components. It not only ensures maximum power yield but also exemplary smooth running and maximum longevity.
Compared to the production engine the NOVITEC ROSSO Bi-Kompressor V12 gains 188 hp / 138.4 kW for a new maximum of 808 hp / 594 kW at 7,800 rpm. At the same time peak torque grows by 215 Nm to a new peak of 823 Nm at 6,300 rpm.
In combination with the F1-Superfast transmission, whose six speeds are even faster and more precise to select thanks to longer NOVITEC ROSSO carbon shift paddles, the tuned F599 delivers performance on the highest super sports car level: The sprint from rest to 100 km/h takes just 3.5 seconds. 200 km/h are reached after just 9.7 seconds. And a sprint time of 25.5 seconds from 0 – 300 km/h places the tuned two-seater firmly among the fastest accelerating sports cars in the world. Top speed is more than 340 km/h. The NOVITEC ROSSO Bi-Kompressor engine conversion is available for 46,900 Euros.

Such performance places extreme demands on perfectly balanced aerodynamics. The NOVITEC ROSSO designers went into the wind tunnel to develop aerodynamic-enhancement components that add some visual pizzazz to the 599 and make it more aerodynamically efficient. The front spoiler lip is attached to the production bumper and reduces lift on the front axle. Its aerodynamic counterpart in the rear is the rear diffuser that can optionally be combined with a rear spoiler.
The NOVITEC ROSSO rocker panels calm the airflow between the wheel houses and with their large air inlets optimize the supply of cooling air to the rear brakes.
All NOVITEC ROSSO aerodynamic-enhancement components are also available in a clear-coat carbon-fiber version. The exterior can be further refined with black side markers and black taillights as well as with LED auxiliary brake light and reversing light.
The extensive high-performance package for the 599 also includes custom-tailored NOVITEC ROSSO NF3 light-alloy wheels with high-performance tires from PIRELLI. The tree-piece wheels with five double spokes measure one inch more in diameter than the stock wheels. The front axle is fitted with size 9Jx20 rims and size 275/30 ZR 20 tires. The rear wheels in size 12.5Jx21 with size 355/25 ZR 21 tires provide maximum traction.

These king-size wheels offers space for the high-performance brake system developed in cooperation with Brembo. The brake uses the largest components currently legal for street use. The front and rear features steel discs with diameters of 405 millimeters and six-piston brake calipers. Together they offer an optimal combination of maximum stopping power and endurance.

Bound and rebound of the height-adjustable NOVITEC ROSSO sport suspension can be adjusted to each 599 owner’s individual preferences. In addition the suspension also offers a highly useful lift feature that is activated by pushing a button in the cockpit. The front of the car can be raised by 40 millimeters to navigate safely past obstacles such as parking ramps or speed bumps without scraping the front apron. The suspension automatically reverts to its original position once the car reaches a speed of 80 km/h.

NOVITEC ROSSO offers the ultimate refinements for the interior of the Ferrari 599 GTB Fiorano. The list of options ranges from a leather/carbon-fiber sport steering wheel with flattened bottom for easier entering and exiting, to aluminum foot pedals, to a completely new interior in any color and material combination imaginable.40 reacties

Moddervette bak!
Ik hou van Novitec, zij naaien de auto tenminste niet in de a*rs met debiele bodykits. Althans Novitec rosso toch niet.

Zeer mooie prestaties, ik wil er 1 :D
Hoe krijgen ze dat in godsnaam passend? Knap stuk knutselwerk zeg!
En idd meestal met respect voor het ontwerp.
0-100 tijd.. poeh, het is wel een wereld van verschil hoor, vgl. met de standaard 599.
Hoe klinkt zoiets? Krijg je er een extra fluittoontje bij?
Toch wel apart. 9 van de 10 keer verketter je een Tuner omdat ie aan een auto heeft lopen klooien, maar bij Novitec niet. Dan is het juist een vooruitgang.

Zegt dat dan wat over de auto of over de tuner?
@DRU, waarschijnlijk wel ja. Een beetje zo’n Mercedes SLR Mclaren geluid (YAAACK!).

Ik vind de prestaties toch niet zo veel beter van dat ik zou zeggen van “Ok, doemaidiema!”
Ik heb naast en in de 599 GTB gezeten zonder hem echt bijzonder mooi te vinden (kan ook komen door alle andere Ferrari’s om me heen, van F40 tot FXX), maar ik ben nu opslag verliefd! Geen andere tuner kan een auto zo veel mooier maken, door alle natuurlijke accenten intact te laten. :)
Die lage neus, dat gigantische camber op de voorwielen (toch?) en die smoked achterlichten :o
Toch zou ik een Ferrari in het wit bestellen, het is inmiddels uit ik weet het, maar sinds ik de witte Testarossa zag in Miami Vice heb ik wit altijd de beste kleur voor Ferrari’s gevonden :P
vette bak alleen 0-100 tijd valt beetje tegen voor dik 800 pk!!!!
En nog meer zwart hier. Beetje afgezaagd hè? Wel een mooi interieur!
knap werk…. maar daarnaast vind ik het gewoon zonde van zo’n Italiaans paardje!
Bestellen????? Nee, toch maar niet er liggen nml. 7 verkeersdrempels in mijn straat en ik voorzie problemen hahahha
Kijk dat is mooie tuning! Novitec blijft toch wel een van de beste tuners.
ik ben absoluut geen Ferrari fan….maar zwarte velgen eronder knallen en zet maar voor de deur :O
Kijk, dàt noem ik nu briljant getuned! Geen optisch gelul, maakt hem alleen maar zwaarder! Nu is het gewoon een dikke bak die nog dikker gemaakt is! Enkel hadden die achterlichten best ook wel standaard mogen blijven, of anders zouden die van Mansory beter gestaan hebben.
@kaalimero:

Als deze auto in Nederland goedgekeurd wordt voor de weg, dan moet hij schadevrij over die drempels heen gaan. Zo niet dan heeft m.i. jouw gemeente een probleem.
@DRU

like a vacuum cleaner!
M’n bericht zit in de spamfolder…
sebastianchubasco
prestatiecijfers vind ik een beetje tegenvallen vergeleken met de standaard 599. of zijn de cijfers een understatement…
electronische schokdempers zijn altijd handig binnen de bebouwde kom.
En nu maar wachten op een filmpje net zoals bij de Ferrari 430 Scuderia Novitec Rosso..
Who thats hot 808 pk is aardig wat en dat in me mooiste ferrari:D
prachtbak, en nie verkwanseld door een tuner ! This is why I like Novitec.
Het blijft een lelijk ding.
Ik vind het heerlijk dat novitec telkens die achterlichten zwart maakt, mafia style :-)
@Rene1980,
de 0-100 tijd komt gewoon omdat het 2-wiel aangedreven is, hij kan die kracht bij stilstand gewoon niet kwijt. Om echt sneller te gaan heb je wel 4wd nodig, of een heel wat lager gewicht.

iig een zeer mooie auto die gelukkig niet optisch verkloot is. Novitec heeft ’t echt netjes gedaan.
Dit is pas een schoonheid!!!

alleen jammer dat er WEER zo’n een beest van een auto
naar Dubai verhuisd.. :(
wat ik me dan toch weer afvraag is of die fragiele flipper geschakelde versnellingsbakken zoveel koppel kunnen uithouden.

Toegegeven, een V10/V12 heeft best al wat in huis, maar met bijna 2 keer zoveel vermogen komt er toch aardig wat stress op het systeem
Niets klinkt beter dan een atmosferische motor. Ze kunnen deze dus houden.
Girl you sooo dannngeerrouuusss ::evil:: :D
@neal… Denk jij dat de mensen die deze tuning betalen er een probleem mee hebben dat de bak na 40-50.000 km gereviseerd moet worden ipv 100.000? Nee..?? Dacht ik ook niet.

Nb vindt m verder super vet… en dat ie nog sneller is dan hun eigen Scuderia Rosso (die al sneller is dan een enzo) geeft wel aan hoe achterlijk snel dit ding is… Zou deze best is willen zien tov een veyron op een Circuit… Denk dat dat wel eens(ondanks de langzamere acceleratie) verrassend zou kunnen uitpakken…
een TVR Cerbera Speed 12 heeft std ook ongeveer zo´n vermogen !
Ik had toch iets sneller verwacht dan 3.5 seconden… De remschijven mogen dan nog zo groot zijn, er zal steeds wat fading optreden, wat niet voorkomt bij keramische exemplaren… En wat is nou pakweg 8.000€ bovenop die dik 40.000€ van de kit en een paar ton voor de Ferrari zelf?
Birger Alfa 147
@ Timmie

Volgens mij kunnen ze hem niet veel sneller naar de 100 laten gaan, al had hij 1500 pk, de tractiecontrole werkt waarschijnelijk constant tijdens het optrekken naar de 100.
Even grote reminstallatie achteraan als vooraan, dat houdt weinig steek, tenzij je evenveel en even snel achteruit als vooruit rijdt met je Ferrari.
Komt daar nog eens bij dat het onafgeveerd gewicht de lucht in gaat.
Jan Groothuijse
Dit zouden ze moeten gebruiken als nieuwe KITT.
Jan Groothuijse
@Supreem,

Op de plaatjes zie ik verschil in grootte. Verder zijn ze achter waarschijnlijk niet zo goed geventileerd als voor, en kan groter schijfoppervlak ook daaraan bijdrage. En over capaciteit is natuurlijk nooit echt erg, zeker gezien de geringe gewichtstoename.

Voorbeeld:
Stel je rijdt als een idioot een bergweg af, je moet telkens ondanks niet al te hoge snelheid hard remmen (nauwe en scherpe bochten), dan worden je remmen dus heel warm, als je onderaan ineens plotseling compleet tot stilstand moet komen, is het fijn dat tenminste je achterremmen nog iets kunnen doen.
@ Jan Groothuijse:

The front and rear features steel discs with diameters of 405 millimeters and six-piston brake calipers. Together they offer an optimal combination of maximum stopping power and endurance.

Achteraan lijken ze kleiner omdat de achterste velgen een maatje groter zijn.

Hoedanook, een even potente reminstallatie achteraan houdt geen steek. Op zich kan het niet zoveel kwaad, maar echt een functie heeft het niet. Een iets kleinere installatie achteraan zouden het even goed doen in het voorbeeld dat je geeft. Het ziet er wel leuk uit natuurlijk.
maarree de normale 599 gaat toch ook van 0-100 in 3.5seconde???
Wat Ton zegt: niks anders dan MODDERVET!
Nice…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).