Only in Belgium: geflitst worden = geen bekeuring!

Auteur: , 63 Reacties

Gisteren hadden we al die gekke Italianen die bekeuringen gaan uitdelen als je te langzaam rijdt. In België is het wellicht nog gekker. Bij te hard rijden word je weliswaar netjes op de foto gezet, maar de bekeuringen komen niet of nauwelijks bij de 'rechthebbenden' terecht. Huh?

In mei van dit jaar kondigde de Vlaamse overheid aan, dat er meer digitale snelheidscamera’s zouden worden ingezet om zo meer geld binnen te harken het aantal snelheidscontroles op te voeren. Er is echter onvoldoende personeel om de gegevens van de snelheidsovertreders te verwerken. Goed denkwerk!

De federale politie blijkt echter haar belofte niet nagekomen te zijn om vijftig extra controleurs te leveren. Nu wil verkeersminister Kathleen van Brempt burgerpersoneel inzetten. Dus mocht je nog een saaie bijbaan zoeken…63 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Dacht het niet…

Is grapje zeker ?!?
Vorige week geflitst, ben erg benieuwd of dit bericht een hoog waarheidsgehalte heeft…
Burgerpersoneel?? Beetje je eigen mensen naaien….verraders zal je bedoelen. Ik kan er nog steeds niet bij waarom mensen parkeerwachter of bij de verkeerspolitie gaan.
beter al die flitspalen buiten smijten
Controleurs? Wat doen die dan. Checken die alle foto’s handmatig? Waarop dan? Zo moeilijk zou het toch niet moeten zijn om een programmaatje te bouwen waarmee het kenteken wordt afgelezen, en er een boete wordt verstuurd naar de overtreder. Als die bezwaar aantekent, dán mag er een controleur aan te pas komen. Maar wordt er zo waar bezwaar aangetekend dan?
jaartje geleden anders nog een bekeuring binnen gekregen uit belgie, voor 1 kilometer te hard, na meetcorrectie… serieus 1 kilometer. kostte me nog 60 euro ook.
Gerard Bowling
@èrcé,

Rijd dan eens een beetje normaal joh.
@ C70T5

Waarom mensen bij de verkeerspolitie gaan?

Om gekken van de weg te halen.. Stel jij rijdt daar met je kinderen achterin en er klapt iemand frontaal op je.. en alleen omdat hij zonnodig die vrachtwagen moest inhalen met zn golfje 3 gti..

Of je ouders worden op hun oude dag worden omver gereden op de zebra.. door een tupperware-civic met open uitlaat.

Wil niet de moraalridder uithangen hoor maar het absoluut nodig om verkeerspolitie te hebben. Voor je eigen veiligheid en die van je dierbaren..
3 weken geleden nog geflitst geweest op Viaduct van Vilvoorde (binnenring Brussel) waar sinds jaren een gedoogbeleid werd gevoerd omtrent de snelheid. Je mag er maar 90km/u terwijl 120km/u jarenlang oogluikend werd toegelaten. 3weken geleden stonden ze daar wel die nieuwe vuilnisbak met ingebouwde camera te testen zeker!! Gevolg: vorige week boete gekregen v 190EUR. Ik reed er 128km/u (gecorrigeerd)… Heb ondertussen mijn les al geleerd. Sneller dan 125km/u rijd ik niet meer op de Belgische autosnelwegen!
Mooi gezegd Tinus ;-)

Ik geloof trouwens niet dat de overtredingen daardoor niet zullen toekomen… De vraag is eerder ‘wanneer’!
Klopt langs geen kanten, 2 weken geleden geflitst geweest en heb hem weldegelijk ontvangen
Waarom als er een artikel over flitsen is. Is iedereen “TOEVALLIG” paar dagen geleden, 2 weken geleden, eergisteren geflits :D…

Vaag….

PS.

Ben gister geflits.. :D
En dan gaan ze er nog een hele resem flitspalen bijzetten
gewoon slimmme marketingtruuk van onze belgische vrinden. de overheid aldaar voelt de kredietcrisis ook stevig, dus brengen ze naar buiten dat er niets met snelheidsboetes wordt gedaan, waardoor wij weer in volle vaart naar het zuiden rijden (zeker met de wintersportvakanties in het vooruitzicht) en zij de kas weer kunnen spekken, want die boetes worden wel degelijk verstuurd. geniaal!
@ Citrofiel

ZWIJG MAN, wie weet leest een van die klojos hier ook wel af en toe iets. :D dan zijn we genaaid :D
@Swa

Serieus??!
Ik rij er bijna dagelijks langs (inderdaad tegen 120 ;) ) maar nog niet geflitst geweest! Merci voor de tip!

Trouwens een domme situatie dat viaduct, je moet er vertragen naar 90, terwijl er vlak ervoor een oprit is, gevolg: constant file!!!! grmbl
@ Bxl; Dagelijks tegen 120 door een file rijden? Knap hoor. ;)
Onlangs is nog becijferd dat in slechts 1 op 6 kasten weldegelijk een camera zit!
Ik merk daar niets van. Krijg prompt een week na een flitsbeurt de boete binnen. Momenteel iets minder dan verleden jaar.
Niet betaalde boetes blijven weliswaar hééééél lang weg, maar voor de verjaringstermijn van twee jaar weten ze je plots wonen.
Schandelijk, een regime dat haar burgers criminaliseert bij het doen van gewone dingen.
@Timmie

Zéér ongeloofwaardig….!
Mijn ervaring en van mijn familieleden/naasten met belgische boetes is nog steeds; wordt je geflitst, krijg je je boete in de bus. Misschien dat de heel nieuwe flitspalen nog niet ‘geactiveerd’ zijn, maar voor de rest..
Misschien toch wel een soort van marketingtruc, wat de veiligheid natuurlijk niet te goede komt
@Tinus


Je hebt 200% gelijk. Maar gekken zijn niet mensen die regelmatig 10km te hard rijden.
@ Fout: Sinds wanneer hebben flitspalen iets met veiligheid te maken dan? :P
ik wacht al 6 maanden op mijn boete. Werd geflitst begin mei s’nachts (dus heb ze zien flashen naar me) tegen 160 op de E17…

Dus tot heden bid ik nog altijd om die boete nie te ontvangen :)
Ik heb de mijne laatst nog netjes (2 weken nadien in de bus gekregen) Geloof hier dus maar niet te veel van!

Groetjes van een rasechte belg ;)
Het was zelfs op het nieuws op televisie, dus ik veronderstel dat het waar is.
Ik vind het wel grappig dat mensen klagen over “1 kph te hard”.

Even een rekensommetje:

– Uw teller wijkt af, bij 120 op de teller zal je 115 rijden, bij 127 is het bij mijn auto net 120 (gps)

– De flitspaal of bak of auto is geijkt, maar toch wordt er een correctie afgedaan van 6kph

–> Als je een boete krijgt voor 121 te rijden heb je eigenlijk al 135 à 140 op de teller gereden.

Natuurlijk is dat meestal niet onveilig, maar je moet ook weten dat in België op veel plaatsen de flitspalen niet ingesteld staan op de maximum toegelaten snelheid. In Antwerpen zijn op de Leien pas de eerste digitale camera’s in gebruik genomen, maar de politie wou niet vertellen wanneer ze beginnen te flitsen, maar het was zeker niet vanaf 70. Die aan de Kennedytunnel flitsen ook niet vanaf 100.

Ik ben trouwens in 2 jaar nog niet geflitst geweest (geen enkele boete zelfs), en ik rij toch vaak 150 op de autosnelweg en 100 op wegen waar je 70 mag. Je moet gewoon uit je doppen kijken voor “verdachte” auto’s en flitspalen.
Ja jongens/meisjes, rijden jullie allemaal systematisch te hard of zo? Iedereen praat hier maar over “onlangs nog geflitst”… Zou het dan toch kloppen dat vanaf de grensovergang de pedaal ingedrukt wordt?

Wat het viaduct van Vilvoorde betreft: 90 is daar een prima snelheid. De files zijn daar vooral het gevolg van de vrachtwagens die daar de helling niet op geraken (en die het invoegend verkeer ook weigeren te laten invoegen). Als je daar 128 rijdt (na correctie?) verdien je een stevige boete.

Geloof me, die boetes komen wel terecht :-)
ik ben 3 weken geleden op de ring van Antwerpen geflitst om half 3 !! ’s nachts, tegen 116 km/h gecorrigeerd –> boete van 80 € vorige week ontvangen !!

dus dit bericht mag verwijderd worden
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF03112008_061&ref=nieuwsoverzicht
Een gewaarschuwd mens is er twee waard! Dat is des te interessanter voor de fiscus, dubbele inkomsten.
@Pino: de borden “100” gelden ook ’s nachts ;-)
Het gaan wel slechts enkel over de digitale camera’s he. Zo van het type zoals er pas vorige maand de eerste in gebruik werd genomen in Limburg. Typisch iets voor onze regering. Soms ben ik ten zeerste beschaamd een Belg te zijn, de halve wereld lacht met ons. En met reden, dat is het ergste ! Waarom mogen die Walen ongestoord gas geven? Geloof me, Wallonië is bijna 1 groot spa. Ze zetten zelfs netjes waarschuwingsborden voor de flitsplaatsen.
@ bmw

I know, mr wie rijdt daar nu netjes 100 om half 3 ’s nachts als er geen kat op de baan is en je 4 vrije rijvakken hebt? :)

soit ik vanaf nu aan de brug in kwestie wel :)
@Citrofiel

Haha ok! ik had em niet zien aankomen! ;)

Constant file is mss wat overdreven, pakt 60% van de tijd!
@ r2rule

Limburger?
hier in de buurt hebben mensen nog wel boetes gehad hoor, geldt niet voor alle flitsers! en zeker niet voor de flitsauto’s, en die zijn meestal het slechtste te zien (vandaag weer even ferm op de rem moeten gaan…)
@ everybody

ik heb niet alle commentaren gelezen maar misschien staat het al ergens tussen, dus sorry mocht ik in herhaling vallen:

het geval is dat de digitale (!!) flitspalen die bvb op een plek staan waar de maximumsnelheid 90 km/u is normaalgezien op x van 95 km/u staan, en dat personen die daar boven gaan dus ‘geflitst’ worden. Er is echter gebleken dat er te veel mensen worden geflitst dus en er zodoende dus onvoldoende personeel is ervoor, de oplossing die de belgische overheid dus nu heeft/wil/zal toepassen is bvb de flitspalen pas instellen op ‘110’ ofzo, en dat pas dan je een bekeuring zal ontvangen. Ik hoop dat het wat duidelijk genoeg is uitgelegd, samengevat komt het neer op

90 km/u zone:

vroeger: rijd 95 km/u en je wordt geflitst en ontvangt boete

nu: rijd 95 km/u en je wordt niet geflitst
rijd (bvb) 110 km/u en je wordt wel geflitst

tcioa
Birger Alfa 147
Das misschien nog het enige wat we eraan kunnen doen om die flitsers tegen te gaan. Zorg dat ze geen personeel vinden!!!!
Birger Alfa 147
Mijn gebuur is dit jaar ook al 2 maal geflist, eenmaal 121 waar hij 120 mag en eenmaal 31 waar hij 30 mag. De totale inkomst voor de begroting was 100euro.
@Birger

Dus als die buurman van je 2 km/u langzamer had gereden had ie zichzelf 100E bespaard :)


Ik vind wel dat de overheden veeeeeel gevaarlijker punten in de bebouwde kom moeten “beflitsen” ipv lappen snelweg, maar uiteindelijk drukken we toch zelf op het rechterpedaal.
Half jaar terug vlakbij Knokke geflitst.. na correctie 4km te hard.. tja kan gebeuren… Ik krijg een brief van de politie met een aantal vragen.. Of ik even wilde verklaren dat ik wist hoe hard je mag ed.. en dat ik het zelf was en zo al van die standaard vragen… De laatste vraag vond ik echter wat overdreven, ze vroegen me in welke taal ik de rechtzaak wilde hebben, in het Frans of in het Nederlands… Nou ik deze brief maar ingevuld, ik kom te vaak in Belgie om er niets mee te doen.. Tot nu toe niets meer van gehoord.. Is nu al meer dan 6 maanden geleden.
Als je niet geflitst wil worden, geef dan gewoon wat gas bij. Vanaf 292km/h ga je te snel voor de camera. :P

Je moet weten waar je hard kan rijden. Drukke wegen, of knooppunten, jah… Daar wordt zeker geflits.
Nou om jullie uit de droom te helpen, ze komen gewoon aan.. onlangs nog een op de mat gehad (helaas). Ergens op de e19..
Ik heb twee jaar lang aan 160-200kph de e17 op en af gereden tussen Gent en Kortijk, en geen enkele boete in de bus gekregen. Terwijl ik zeker een paar maal een flits gewaar was.

Ik wist ze op den duur wel staan, en vertraagde of reed op het rechtse rijvak.
is er leven op Pluto ??
Deze morgen post:
Envelopje met rechts een blauw logo’tje..
Hoppa: 75€
@ lincoln; Ik denk het niet.
twee keer geflitst en geen enkele boete nog niet moeten betalen gewoon geduld en je zal ze wel betalen
Als ik hierzo zie hoeveel mensen “bewust” te hard rijden op wegen waar dat niet is toegestaan, want iedereen weet toch heel goed te vertellen hoe hard ze reden….dan vind ik al die snelheids controles FANTASTISCH ! ! Ik bedoel wie niet horen wil moet maar voelen in de portemonnee. En nog iets, als je zo graag te hard rijd en dus kennenlijk geld teveel hebt, moet je het gewoon het gewoon aan mij geven ik weet er een veel betere bestemming voor dan de Nederlandse Of Belgische staatskas.
@paul
brave jongen… jammer dat we niet allemaal zo correct zijn, de wereld had er toch zoveel mooier uitgezien!
@ paul
tijd voor een ander forum ?
Vorige week een ontvangen uit Belgie, van juli 2008
@3301: waarom een ander forum? Betekent autoliefhebber zijn dan automatisch dat je te snel moet rijden? Ik dacht het niet…
@bmw

We rijden toch allemaal weleens te hard! je hebt toch geen bmw om altijd maar in het rijtje aan te sluiten???
Gaat erom dat je het verantwoord doet en dan vind ik af en toe een beetje doorrijden bijvoorbeeld 150 op een bijna lege weg (neem bijvoorbeeld de A15 na 8en) helemaal niet “te snel” zoals jij zegt.

Wie bepaalt dat dat te snel is? 120 blijkt op een aantal wegen te langzaam voor velen. Er zijn zelfs al onderzoeken die bewijzen dat hogere snelheden veiliger zijn!!
Oh,

dus die boete van vorige week telt dus niet ^o)

of toch niet

Denk dat Nederland toch een raar idee over Belgische flitspalen hebben, want éénmaal geflitst mag je ze betalen. Net ondervonden… Wees gerust, alle Nederlanders die te snel over onze banen scheuren (maw. allemaal, met uitzondering van die drie opa’s in hun Berlingo) zullen toch mogen dokken. Die 3 boetes die niet afgeleverd zijn, zijn een uitzondering.
PS: Kathleen van brempt is een trut! :)
@ Paul

Ik hoor dat je ook een échte autofanaat bent én een grote zeurpiet. Wat heb jij daar nou last van? Ga ergens anders de pastoor uithangen, jong! Jij krijgt nog geen cent van mij.
@Mauske: Belgie is officieel 3-talig, maar ambtelijk 2-talig. Dus de PV die je gekregen hebben, krijgen wij als Belg dus ook in de bus en kan je dus je zaak verdedigen in 1 van de 2 landstalen.
Ik ben autofan en ik durf ook wel eens het gas induwen op wegen in mijn buurt, waar ik dus zowel de gevaren als de flitslocaties ken. Maar ik rij met de auto’s van mijn ouders en daar rij ik bijna altijd héél keurig mee. En eerlijkgezegd 140 of 120 maakt echt niet veel uit op middellange ritten. Als je wat geluk hebt met de verkeerslichten ben je even snel thuis. Soms scheelt het één/twee liedjes op de radio, als het een mooi liedje is dan heb je er toch geen erg in als je te laat bent? En 140-160 op een snelweg of 120 op een autoweg/provincïale weg daar is niets aan, je bent geen betere chauffeur omdat je dit kan? Iedereen met een voorlopig rijbewijs kan dit. De echte fun is te vinden op een circuit of in landweggetjes, waar je 90km/h mag en er geen mensen/cameras zijn. Verder vind ik parkeren ook wel een manier om je rijvaardigheid te tonen…

Zelf betrap ik me op een te hoge snelheid als ik (weer eens) te laat vertrek of net een file achter de rug heb. Njah, daar moet ik dan maar aan werken denk ik dan.
Swa,

Geflitst op het viaduct?
Kan iemand me zeggen waar die vuilnisbak juist stond, en waar de pol stond?

[email protected]

Bedankt!
Kurt
Deze week een brief in de bus van mijn gemeente in zuidduitsland: 10 euro over te maken vanwege een snelheidsoverschreidung van 7km/h (na aftrek 3 km/h tolerantie), toegestane snelheid is 80. Klein fotootje van mezelf achter het stuur op het papier geprint als bonus. Gewend aan de nederlandse afzetters ben ik telkens weer verheugd mijn boete te betalen :p

Foutparkeren is ook zoiets, per gemeente anders waarschijnlijk, maar het kost zo’n 15 euro gemiddeld. In Amsterdam kan je daar niet eens voor betaald parkeren :)
Hou je aan de wettelijke toegestane maximum snelheid, en je hebt geen last van flitskasten. Wet is wet en daarmee basta!
een hollander
ik was gisteren van uit rotterdam met de tomtom naar antwerpen gereden nu was ik bijna in antwerpen en zag ik een flits (was net van de ring af en ging een via duct onder door) weet iemand toevallig of daar een flitspaal staat en zo jah is het er dan een voor het stoplicht of snelheid want het was nog volgens mij een 100km teminste dat zij de tomtom
steven simons
Bij ons is het een beetje ‘Russische Roulette’ !
In niet elk nestkastje zit een flitscamera . . .
Twijvel je of je wel op tijd ‘cheese’ hebt gezegd,stop dan
even om je reservewiel over de camera te hangen ! En vergeet hem niet in brand te steken ! ! !
Ik heb net wel een bekeuring uit Belgie ontvangen voor te hard rijden, blijkt van 6 augustus te zijn.
Maar er zit een hele vragenlijst bij, weet iemand wat ik daarmee moet doen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).