Rijtest & video: Volvo XC60 T6

Auteur: , 63 Reacties

De XC60 is het braafste jongetje uit de klas. Dat moet wel, want Volvo heeft een imago hoog te houden op het gebied van veiligheid. Is de XC60 daarmee ook een saaie auto? Er is maar één manier om daar achter te komen: we namen de XC60 mee voor een rijtest.

[ Eerst kijken en dan lezen? Klik dan hier voor de video! ]

Volvo XC60 video

De XC60 komt binnen in een populair segment: dat van de premium medium SUV’s. De populariteit komt dan vooral doordat drie merken dit jaar een model lanceerden in dit segment: Volvo zelf natuurlijk, maar ook Audi kwam met de Q5 en Mercedes met de GLK. Allemaal willen ze het BMW moeilijk maken, met de X3 had het merk jarenlang dit segment voor zich alleen. Nu de “brandstofcrisis” over is, maar de kredietcrisis nog volop gaande is, zal de tijd moet leren of de markt voor dit soort auto’s groot genoeg is.

 Volvo XC60 T6

Volvo heeft twee troeven om uit te spelen met de XC60. De eerste heeft te doen met veiligheid, daar komen we later op terug. De tweede is het imago wat Volvo heeft. Zeker in Nederland is Volvo een opvallend goed geaccepteerd merk (ben benieuwd naar de mening van onze Belgische bezoekers). Niet te protserig, niet te duur, maar ook niet te goedkoop of van bedenkelijke kwaliteit. Blijkbaar past de Zweedse zakelijkheid erg goed bij onze calvinistische volksaard. In de week dat ik met de XC60 op pad was, ontwaarde ik meerdere malen opgestoken duimpjes, goedkeurende blikken of mensen die eens goed de tijd namen om Volvo’s nieuwste grondig te bestuderen.

 Volvo XC60 T6

Nu vind ik de XC60 ook een fraaie auto, hoewel de testauto wel een tikje saai is. De kleur en velgen zouden absoluut niet mijn ding zijn, de auto schreeuwt om een lichtere kleur en velgen die groter ogen. Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes, zo lijkt Volvo definitief te zijn afgestapt van de Tonka styling voor de lichtarmaturen (zie bijvoorbeeld de eerste S80 of de XC90). De nieuwe Volvo-stijl is slanker en sportiever. Dat maakt de XC60 velen malen mooier dan die andere Volvo SUV, de XC90. Hoogtepunten in het design zijn de typische Volvo achterlichten en de brede “schouders”, waardoor de auto lekker stevig op het asfalt (of daarbuiten) staat.

 Volvo XC60 T6

Aan het stuur waan ik me al snel weer terug bij mijn eerste rijles, die geheel toevallig plaatsvond in een Volvo 340. “Afstand houden! Vergeet geen richting aan te geven!” Zelfs de ingrepen ontbreken niet. Deze fijne ondersteuning werd mogelijk gemaakt door het optiepakket Driver Support Line, waarin de verschillende veiligheidsverhogende systemen die Volvo voor de XC60 beschikbaar heeft gebundeld zijn. Voor slechts 2850 euro krijg je alle beschikbare veiligheidssnufjes van Volvo: Driver Alert, Lane Departure Warning, Adaptive Cruise Control, Distance Alert, Collision Warning, Auto Brake en het dodehoekwaarschuwingssysteem BLIS. Een aantal van deze technologieën is bekend, zoals bijvoorbeeld het Lane Departure Warning systeem dat je waarschuwt als je niet netjes binnen de lijntjes rijdt. Volvo heeft er echter een eigen en overigens irritante benadering aan gegeven. Bij andere merken geeft subtiel trillen van de stoel of stuur aan dat je beter op moet letten, maar de Zweden verlagen het volume van de radio EN laten een waarschuwingstoon klinken. Een bad van pek met veren werd blijkbaar te subtiel gevonden.

 Volvo XC60 T6

De XC60 stuurt ook al niet zelf terug, zoals Volkswagen en Lexus bijvoorbeeld doen. Wat de Volvo wel kan is volledig automatisch remmen. Bij het inschakelen van de Active Cruise Control wordt de snelheid niet alleen vastgehouden, maar ook automatisch aangepast aan de voorganger. Dat is ook al niet nieuw, maar Volvo gaat nog een stapje verder. City Safety is altijd actief zodra 30 km/u of minder wordt gereden en kan die vervelende “kleine” ongelukjes in de stad voorkomen. Je kent het wel: bestuurders die opeens op hun rem staan om toch een zijstraat in te schieten. Of je eigen befaamde moment van onoplettendheid: nog even zwaaien naar iemand en voor je remt iedereen voor het rode verkeerslicht. “Opeens stond het stil!” Volgens Volvo blijkt uit onderzoek dat 75% van de ongevallen plaatsvindt met snelheden tot 30 km/uur. In de helft van de gevallen heeft de bestuurder helemaal niet geremd voor de botsing, meestal vanwege het feit dat hij was afgeleid. Juist die ongelukken moet het City Safety systeem van Volvo voorkomen. Achter de binnenspiegel zit een lasersensor gemonteerd die tot 10 meter voor de voorbumper de verkeerssituatie in de gaat houdt. Het systeem werkt in twee fases: als de voorliggende auto remt en City Safety de kans op een botsing groot acht, zet het systeem de remmen stand-by. Rem je zelf nog steeds niet, dan doet City Safety dat voor je. Als het snelheidsverschil tussen beide auto’s kleiner is dan 15 km/uur, kan City Safety ervoor zorgen dat een botsing wordt voorkomen. Bij een groter verschil wordt in ieder geval de schade enorm beperkt.

 Volvo XC60 T6

Natuurlijk moesten we het even testen, maar dat bleek nog niet zo heel erg makkelijk. Er gaan best wel eens dagen voorbij dat ik niet bewust probeer in te rijden op de geparkeerde auto van de buurvrouw. Nu moest het in de naam der wetenschap toch gebeuren. Dan kun je over klagen, maar onze collega’s van Parachute Monthly hebben het vast veel zwaarder bij het testen van de noodparachute. Na het uitschakelen van de remreflex bleek het systeem inderdaad te werken. Met een hoop knipperende lampen en waarschuwingstonen brengt City Safety 1750 kilo Zweeds staal netjes tot stilstand voordat de Aldi-racer van mijn girl-next-door wordt geplet.

Volvo City Safety

Hoe veel technologie er ook aan boord is, de chauffeur blijft de zwakste schakel. Gelukkig erkent Volvo dat ook en dus monteren de Zweden Driver Alert wat gezellig piept en plaatjes van dampende koffiekopjes toont als het systeem dat je te veel afgeleid of te moe bent. Geinig, maar nog belangrijker is hoe prettig je je voelt in de auto. Daarin excelleert de XC60: heerlijk ontspannen zou ik er zo richting Zuid-Spanje mee cruisen. Om een 10 te scoren zouden de stoelen het lichaam iets beter moeten beetpakken, maar de rest van het interieur is dik in orde. Zelfs het hout op de zwevende middenconsole staat super.

Het dreigt nu bijna een braaf verhaal te worden, maar gelukkig schroeft Volvo de T6 motor in de XC60. Die 3.0 liter grote zes-in-lijn heeft een turbo en daardoor is er 285 pk beschikbaar. En nog belangrijker: tussen 1500 en 4800 (lees: altijd) is er 400 nm aan koppel beschikbaar. In de XC60 is de T6 motor altijd gekoppeld aan een zestraps automaat. Geen hip ding met twee koppelingen of schakelflippers achter het stuur, maar gelukkig is het wel een hele fijne metgezel. Slechts zelden heb je het gevoel dat je zelf een andere versnelling had gekozen, de bak is lekker bij de les. Als je zelf wilt schakelen, dan verplicht Volvo je (voorlopig) om te dieselen. Beide diesels zijn vijfcilinders en naar keuze met zestraps handbak of automaat te verkrijgen. De 2.4d heeft 163 pk & 340 nm terwijl de D5 185 pk & 400 nm levert.

 Volvo XC60 T6

De specificaties van Volvo melden dat de XC60 T6 in 7,5 tel naar de 100 sprint en het voelt misschien nog wel sneller. De brave borsten in Zweden hebben de topsnelheid wel op 210 km/u begrensd, een snelheid die de auto heel gemakkelijk haalt. Op die snelheid stuurt de XC60 prima, maar messcherp is het weggedrag niet. Volvo heeft duidelijk gekozen voor een veilige en comfortabele afstemming, wat verder prima bij de auto past. Het testexemplaar was uitgerust met het optionele Four-C chassis, waarmee het onderstel op comfort, sport of advanced kan worden ingesteld. In sport en advanced stuurt de XC60 ietsje strakker, maar een kart wordt het natuurlijk niet.

 Volvo XC60 T6

Veel comfort, veel veiligheid en minder sportiviteit. Daarmee zet Volvo een voor alledag hele fijne premium-medium SUV in de markt. De XC60 2.4d wordt leverbaar vanaf 47.950 euro en dat is net even ietsje goedkoper dan de Mercedes GLK en Audi Q5. Niets lijkt het succes van de XC60 dan ook in de weg te staan.

Als je de video nog niet had bekeken: klik dan hier!63 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dat hout in het dashboard is zo gruwelijk lelijk. Laatst in een V50 gereden waar dat ook in zat alleen daarom al hoef ik ‘m niet. En het is te veel geld voor zo’n auto.
als k het geld er voor zou hebben had k het egt niet gekocht denk ik :D
edit: en nu eerst eens leren schrijven
Ieder z’n mening maar vind het echt een onwijs lelijke auto. Doet u mij maar een GLk of Q5 (is ook meer ‘premium’).
@Pordon: maar de afschrijving v.d. q5 is wel enorm… wel rekening mee houden hè,
Leuke video geworden :)

Ik kan toch de tip geven om de D5 te nemen (die rijdt 1 op 12 ipv 1 op 6 en is flink goedkoper in de aanschaf). In de tussensprints is dat een ontzettend snelle motor met hoog koppel. Niet voor niets is hij maar 2 seconden (handgeschakeld dan wel) langzamer naar de 100 km/h terwijl hij 100 pk minder heeft. Oh, en hij is van 185 naar 225 pk te chippen. Nieuwe benzinemotoren verschijnen later dit jaar of begin volgend jaar, inclusief (als ik het goed begrepen heb) ‘optionele’ voorwielaandrijving (alle huidige modellen zijn AWD-only).

Maargoed, het remsysteem had je kunnen testen met een stuk karton. Daar remt hij namelijk ook al voor. Dat is trouwens ook de reden waarom hij op de snelweg niet remt: je wilt geen noodstop omdat er een stuk papier voor je sensor vliegt…

Het hout vind ik ook minder, maar de stoelen zijn echt ontzettend relaxed. Weinig merken die dat Volvo nadoen…
Mooie auto, wat mij betreft veruit de mooiste premium-mid-size-suv. Jammer dat er maar 1 benzine motor is, hij is wel gelijk behoorlijk krachtig maar niet echt modern (kijk naar verbruik). Bij audi doen ze dat met de q5 toch handiger: ook 1 benzine motor maar een 2.0 tfsi met ‘slechts’ 211 pk maar is toch sneller en zuiniger dan de xc60 (heeft zelfde afmetingen en gewicht als de xc60). Dus volvo kom ook is door met die directe inspuiting oid zodat er een beter benzine alternatief is, dan ben ik de eerste.


@presentator: Ik denk niet dat veel mensen het met je uitgesproken mening over de xc90 eens zijn. Wordt door veel mensen als (een van) de mooiste SUV’s gezien.
Dit vind ik toch wel een mooie klasbak. Goed doordacht, ziet er heerlijk uit en niet zo protserig als wat Mercedes, BMW of Audi aan ‘premium’-alternatieven bieden…
@ Sorcerer
Ik ben het met jou eens inderdaad, ik zou ook voor de D5 gaan.
Recht van voren is het wel een leuke auto. Alleen is de grille iets te groot, maar welk merk heeft daar tegenwoordig geen last van… Voor de rest vind ik er weinig aan. Ik ben een van die Hollanders die Zweedse zakelijkheid niet kan waarderen.
Wat een lelijk ding zit er in de Grille. Lijkt wel een camera auto.
Dikke sloep, ben alleen niet zo’n SUV liefhebber.
[kwijl]
Hij is zo mooi :O
[/kwijl]
deze zou mijn keus zijn als ik moest kiezen uit de glk, q5 en de x3
Zonder twijfel de mooiste uit zijn klasse. Zou ik de auto zelf kopen? Mwoa, nee.
Wouter, ik ben het helemaal met je eens wat betreft het design van het interieur. Superrelaxed en mooi. Ik ben benieuwd naar de ervaring van het zelf rijden.
geweldig! :D wouter heeft het volvo-gevoel te pakken! superleuke review en een auto die ik steeds een beetje meer waardeer ;-) XC90 mag er uit maar deze mag blijven.

PS: fijn he? een auto die echt wel door wil gassen als het gevraagd wordt maar die ondertussen zeer rustig en comfortabel rijdt als je je aan de snelheid houdt ;) Volvo’s van tien jaar terug rijden nog exact even comfortabel, pas bij twintig jaar begin je te merken dat de auto minder hard kan en comfort mist :P Onprettig worden ze echter nooit! (behalve dan de eerste serie S/V40’s en de 340 en 360… waarvan de laatste gewoon daf zijn, niet volvo!

PPS: was overigens afgelopen vrijdag bij Scholten Arnhem waar de test-XC60 in het wit, met geblindeerde ramen en dikkere velgen stond…? En het was een D5! misschien nog maar een rijtestje? :P
Mooie auto maar dat ding voor in de gril hadden ze toch wel iets beter kunnen intergreren of camoufleren?
Ik neem aan dat het bij het “Driver Support Line” hoort…..voor mij al een reden om dat bij de dealer te laten.
volvo past inderdaad in het plaatje dat je in het begin schetst (ja ik ben belg) maar dat de xc90 lelijk is durf ik niet zeggen, ik vind hem na de ml (voor de facelift toch) de mooiste SUV dat er momenteel rondrijdt …! (en ja we hebben er ook zelf eentje :)!)
Erg mooie auto, ben normaal nooit zo’n fan van hout in het interieur, maar dit lichte hout vind erg mooi, het hele interieur is erg mooi sowieso. Door alle nieuwe veiligheids systemen zeker een SUV die zich onderscheidt van de rest in zijn klasse. Het enige nadeel is het enorme verbruik van de T6, een kleinere/lichtere/goedkopere turbo motor met 2-wiel aandrijving zou wenselijk zijn denk ik.
@technopatat
Helemaal mee eens! XC90 is voor zijn tijd en prijs absoluut niet lelijk of wat dan ook!
En ja, we hebben er ook eentje :) !

Geef mij deze meer in plaats van die GLK, X3 of Q5..
Wat een stomme veiligheids systemen allemaal, welke man zit daar nou op te wachten.

volgende keer maar weer eens iets interessants testen hoor mannen, Nissan GTR ofzo.
Hebben ze dezelfde leverancier als de Ikea? Dat hout lijkt wel het fineer van de “Billy” :-s

Daarnaast heeft ie wel erge flaporen als zijspiegels.

Maar verder wel een mooie auto ;-)
Inderdaad een stuk minder protserig en PC-hooft dan de andere premiums, wat absoluut voor hem pleit
Echt een auto voor mij! Luxe, snel, en lekker tegen de gevestigde orde in, zonder iets van zijn premiumigheid (scrabble?) te verliezen! :)
Mocht ik kiezen tussen een Q5 of een XC60 nam ik deze, houd ik hoogstwaarschijnlijk ook nog meer geld over voor wat opties (lees: velgen) :D
@ jurrian: ik vind dit interressanter om naar te kijken dan een GT-R hoor! Leuk en interressant zijn 2 verschillende dingen he. Een XC60 leeft een stuk meer bij de mensen dan een GT-R, waarbij het grootste deel van de bloggers nooit in de buurt zal komen, incl. mijzelf…
@Wouter: verkouden? :P

Suffe auto, Volvo dreigt dezelfde kant op te gaan als Saab en bijv. Opel met de Insignia, moderne, maar anonieme en karakterloze auto’s. Vooral van voren kan ik deze auto niet waarderen. De achterkant is wel nog wel aardig. Interieur is trouwens erg indrukwekkend!
filmpje met wat uitleg over het city safety systeem
http://nl.youtube.com/watch?v=8DBf8GBVmME
Een albinostuur!
Een politieauto pur sang!
Pff… De XC60 lijkt van de voorkant net een Kia Sorento. Vind de XC90 mooier!
Absoluut een mooie auto! (voor een SUV dan…)
Vooral en-profil en schuin van achteren heerlijk. Mooie wigvorm en die lijn in de achterlichten is gewoon kunst!

Voorkant wat anoniem, vooral de koplampunits niet heel spannend.
In de klasse absoluut DE keus tot volgend jaar…
http://www.autoblog.nl/archive/2008/09/16/saab-9-4x-gelekt

:D
PS: Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe goed platformdeling kan werken!
ZO doe je dat dus!!!
Fijn dat deze Volvo automatisch remt, voor zich met een gewicht van zo’n 2000 kg in mijn min of meer klassieke wagenpark te storten. Ben ik niet dood, maar de rest van mijn leven zwaar gehandicapt. Gelukkig zijn de systemen uit te zetten!

Waarom kregen de Landrover rijders ook al weer de meeste bekeuringen gemiddeld? Omdat ze zich onoverwinnelijk voelen!

Op zich wel een nette auto verder. Maar als het ding offroad niets klaarspeelt, wat is dan het nut behalve zie hiervoor.
@Laurens, misschien begrijp je het nut van het systeem niet maar dat betekent niet dat het een slecht systeem is. Uiteraard is het de bedoeling dat deze auto jouw NIET raakt maar op tijd stilstaat, daar is het systeem voor bedoeld.

Offroad is helemaal niet de plek voor deze auto maar datzelfde geldt voor de X3/X5, Q5/Q7 enz.. Weleens de Topgear aflevering gezien waarin dit soort auto’s werden op een Engels landgoed? Geen één slaagde maar ondertussen zag het de land lord voorbij komen met een landrover van 30 jaar oud die zonder enig probleem door de blubber reed. Was echt lachen. Maar je komt met deze auto natuurlijk een stuk verder dan in 2 wiel aangedreven auto…..

Mbt dat onoverwinnelijke, eigenlijk zouden berijders van een SUV een cursus ‘met beide voeten op de grond’ moeten krijgen want ik roep dan altijd ‘King of the roaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoad…………”. Ze kijken ook anders achter het stuur van een SUV….. vreemd wel.
Dat was inhoudelijk nu eens een van de slechtste rijtests ooit. Ik weet nu nog altijd geen kloot van die XC60. Hoe zijn de rij-eigenschappen? Hoe praktisch is de auto? Hoe verhoudt hij zich tot de concurrentie? De rest is ook allemaal maar erg vaag.
Ik lees verschillende negatieve reacties over dat hout, maar ik vind het juist veel mooier dan het gemiddelde plastik hout?
@Wouter in het menu van de auto zelf (aan je linker stengel achter het stuur) kan je door aan de info knop te draaien DSTC selecteren en uitzetten als het goed is, had je hem dan geweldig gevonden;)?

Leuke review hoor! Als je meer wil weten over de auto en de wegligging etc. kijk dan maar lekker naar wheels on 7.
Het hout in het dashboard is niet lelijk, maar een kwestie van smaak. Ik zou persoonlijk liever een donkerder kleur hout hebben. Maar dat stuur en de bekleding zijn wel erg gelikt. Samen met de Q5 de mooiste van de vier!
Schitterende auto. De dik aangeklede d5 van ongeveer 70.000 staat hier binnenkort voor de deur.
Ik ben hem vandaag toevallig tegen gekomen. En inderdaad een hele nette wagen. Vele mooier dan de xc90. Vooral langs achteren? Niet zo hoog en smal maar eerder tikkel lager en wat breder. Geeft gelijk een heel ander beeld. Vind die nieuwe achterlichten ook heel mooi. Net als bij de nieuwe v70. Die volvo jongens zijn goed bezig. Gauw kopen voor het chineze worden of waren het indiërs die er in geïnteresseerd waren?
Volvo = burgerlijk = saaaaaai

Doe mij maar een Q5!
Mooi ontworpen koetswerk. Tikje te grote spiegels, zoals eerder gezegd. Maar helaas, ze maken dezelfde fout als zovele andere fabrikanten: wat op één model goed past, moet maar meteen overal op geplakt worden. Audi, anyone?. De achterkant van de XC60 past echt voor geen meter op de V70. Vond ik ik V70 vroeger een strakke verschijning, nu vind ik het een protserige bak – en dat enkel door de achterkant. Het Interieur van de XC60 is, zoals bij de meeste SUV’s, veel te groot en buiten verhouding. De enigen die er in Europa (Indië?) in slagen om een goed SUV-interieur te ontwerpen zijn de jongens van Land Rover. Maar goed, het is dan ook hun core business. Alle andere deelnemers blazen hun sedan-interieurs op tot wanstaltige verhoudingen.
Heb laatst in een V70 T5 mogen rijden.. Dat is ook wel leuk speelgoed moet ik zeggen..
Alleen een beetje een turboleg moet ik zeggen..
Berken = Nordic light oak , ook verkrijgbaar in geborsteld alu en classic walnut.

http://i337.photobucket.com/albums/n372/WildeDost/xc60too.jpg
Ik heb zelf een dik aangeklede V50 met hout. Dat moest er absoluut in. En in m’n volvo… daar cruis ik lekker in. Zou er met gemak 1500km aan één stuk mee kunnen bollen. Zo comfortabel. Jammer dat deze nog niet uit was toen ik mocht kiezen, dan wist ik het wel! Misschien over een 3 tal jaar een facelift versie :).
Goeie test, trouwens ESP uitzetten bij een Volvo, door de boordcomputer bladeren totdat er dstc staat welke als het goed is aan staat. Als je daar bent de reset knop op dezelfde hendel indrukken en ingedrukt houden. Na een paar tellen zal er staatn DTSC uit.
Vind wel dat Wouter de GLK onterrecht kopje-onder drukt… terwijl die nou juist zo gewaagd en spannend eruit ziet… jeugdig-stoer…
@MC: komaan, de GLK ziet eruit alsof ze van ver de panelen naar de auto geworpen hebben en vervolgens gewoon hebben laten staan. Zelden zo’n lelijk (SUV) hok gezien.
Toppie toppie, eindelijk een orgineel concept( ipv verkleinde Gl en Q7) Je moet een s langs de dealer gaan die kan je het city safety systeem zo laten voelen hoe dat werkt.
@BaRa: de achterkant van de XC60 en de V70 zijn echt compleeeeeeet anders!
Heren, weer een goede test en vol humor, van de XC60 T6 gezien, ga zo door :) Over de Volvo ben ik zo klaar, ik wacht nog 25 jaar voor een Volvo, ik vind hem toch een ouwe-lulle bak. Kleur is saai, interieur is saai, en het design is ook niet echt super. De techniek zal wel goed zijn, maar ik zou toch een Q5 nemen als ik het geld er voor had…
clijde… hoe kan je nou serieus zeggen dat je het interieur van de xc60 kaal vind en vervolgens een q5 wel spannend vind? dat is pas saaiheid ten top van binnen!

Leuke test wouter!
Volvo heeft een oubollig imago en daardoor vinden mensen per definitie Volvo saai en oubollig. Jammer, want ik vind de XC60 juist erg spannend. Idd, een Q5 is echt zo’n saai gelijnde auto. Mooie auto hoor, maar spannend? Nou nee. Wat Wouter zegt over dat de auto, mede door het interieur, zo rustgevend is kan ik alleen maar beamen. Mijn V70 moest wat aftercare hebben en ik kreeg een C30 mee. Reed lekker, High Performance Audio erin, leer, dikke wielen maar een 1.8 bezine motor. RIjdt echt prima hoor maar toen ik mijn eigen auto weer ophaalde voelde ik mij weer zo prettig! Dan mag de hele wereld vinden dat ik in een ouwe lullen bak rij maar ik vind de 2.5t nog steeds heerlijk en wat is de auto stil………. heerlijke auto en past precies bij mij. Ja, ik ben 40 en misschien wel een ouwe lul….. laat mij maar een ouwe lul zijn dan!
@Rene: Als jij deze auto’s al “spannend” vindt overleef je een rit met een F1 auto waarschijnlijk helemaal niet. Daarnaast zeg je tegenstrijdige dingen: het interieur is eerst “spannend” en daarna “rustgevend”…. Beetje vreemd ofniet? Tenzij je tussentijds in een andere auto stapt natuurlijk. En een Q5 interieur saai noemen zal ook niemand geloven want de meeste Audi interieurs steken mooier in elkaar dan de gemiddelde auto die er rondrijdt in NL.
Beste Tommy, spannend zegt helemaal niks over rijeigenschappen. En idd, ik heb nog nooit in een F1 auto gereden. Maar deel jouw ervaring eens met mij, hoe voelt dat nou zo’n F1 wagen? Haha….

Spannend zegt iets over het design. Rustgevend over de ergonomie. Zo is het design van Audi (en dan met name de A6) niet aan mij besteed door de ongelooflijke hoeveelheden knopjes, overal, in de deuren, middenconsole en zelfs op de tunnel bij de pook. Dan mijn Volvo waar alles overzichtelijk is, alles intuitief te vinden is en alles er ook nog eens mooi uitziet, betekent voor mij dat Volvo er met kop en schouders uitsteekt. BMW is overigens ook erg goed.

Snap je het nu een beetje? Het valt ook niet mee al die termen he…..
Heb nu 2 jaar V70 R gereden en vandaag proefrit in de XC60 T6gehad. Aanvankelijk dacht ik wat een vrachtwagen, ik houd helemaal niet van SUV’s :) maar na een half uurtje scheuren was ik verkocht. Deze auto doet precies wat íe moet doen en meer. Als ik hem nog laat tunen, styling kit erop, twee uitlaatjes, getint glas en uitgevoerd in black saphire dan kan ik aan deze auto een tijd lang plezier beleven. Qua wegligging was ik in de bochten een beetje voorzichtig en durfde ik nog niet het onderste uit de kan te halen, maar stelde hij zeker niet teleur. Offroad rijd ik alleen af en toe door de bossen met de honden en ook daar ging alles vlekkeloos. Kortom een hele complete auto die, naar ik vrees, zeer populair zal worden.
Prachtige auto. Erg leuk flimpje, waarin de auto ondanks de saaie kleur toch erg goed overkomt. En die scene waarin Wouter het persbericht op het stuur legt, voorleest en daarmee al die veiligheid buitenspel zet dient de worden gearchiveerd door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, als bewijs dat er wel leuke en goede Nederlandse video reporttages over auto’s bestaan.
het is niet de opvolger maar wel een stuk mooier dan de XC90
De Q5 is sneller op de 100, maar het gaat toch om de tussen sprints? Begin deze maand besteld, en half januari lekker cruisen! Super mooie “(mini)suv”!
bouwhuus boer
erg mooie auto:D
alleen dat is erg lelijk
en het embleem is te groot
maar voor de rest vet mooie auto :P
Ouwehoer allemaal maar een eind weg, maar de XC60 is een fantastische auto! Ik kan ‘em helaas niet betalen, anders zat ik nu echt niet achter m’n computer. Dit is design in het kwadraat, complimenten!
Ronduit een prachtige wagen.
Q5: macho. XC60 SUV met elegance. ’t Is maar wat je zoekt.
Ik mag die Volvo XC60 wel. Mooie auto, niet te protserig en niet te provocerend. De uitstraling is sympathiek, dat zit wel goed. Het verbruik is zoals bij vele grotere Volvo benzinemotoren, je blijft tanken. Niet alleen financieel onprettig, maar elke 350/450 kilomter moeten stoppen en alweer flink tanken gaat vervelen. Het schiet ook niet op en mij irriteert dat uiteindelijk behoorlijk. Niettemin, mooie auto, maar je moet er niet veel kilometers mee rijden.
coole auto men ik koop hem!!!!!!!!!!![maar daar ben ik te jong voo jammer]

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).