Video: Jeremy Clarkson crasht vrachtwagen in Topgear

Auteur: , 43 Reacties

Het leek een goed idee en het levert natuurlijk wel spectaculaire beelden op. Alleen met een vrachtwagen dwars door een gemetselde muur rijden, is niet zo heel goed voor je gezondheid. Daar is Jeremy Clarkson inmiddels ook achter.

Met ongeveer 80 km/u reed hij als “vrachtwagenchauffeur” dwars door de muur. Zoals te zien is op de video, raakte hij hierbij lichtgewond. Direct na de klap leek het erger, maar nadat de eerste schrik weg was bleken de verwondingen mee te vallen. Volgens Clarkson heeft hij er wel veel van geleerd: iedereen zou verplicht zoiets moeten doen voordat ze een rijbewijs krijgen.

Video Clarkson crash43 reacties

link is dood geloof ik -> “Yada!”

Doe anders maar gewoon linkje verwijzen naar Dumpert ;)
gortig
Je zal die muur maar geweest zijn… Vrachtwagens zijn echt stormrammen op de weg…
Ik heb er in eerste instantie keihard om moeten lachen. Echter, hoe meer ik erover nadenk, hoe kanslozer ik het eigenlijk vind. Blijkbaar niet genoeg geleerd van Hammond’s crash.
echt een geweldige aflevering
Met zijn uitgefikte über-Darth-Vader-Magnum. :D
iedereen die een rijbewijs wil zou zoiets moeten doen? dus als er hierbij een baksteen door de voorruit vliegt en je schedel in stukjes breekt, dan ben je niet geschikt als chauffeur?
Inderdaad een geweldig item! Zeker het eerste deel.
En inderdaad kan een lesje in een vrachtwagen geen kwaad. Heb dat zelf ook eens gedaan en vervolgens behoorlijk respect gekregen voor chauffeurs…
In het begin hoe je ziet dat de cabine naar achteren gegooid wordt ziet het er ook behoorlijk erg uit. En als je dan ziet hoe hij op die stoel op en neer vliegt…… Heeft hij toch nog wel geluk gehad hoe het is afgelopen. Ik denk dat het toch ook een stuk erger afgelopen zou kunnen hebben.
Jes, gelukkig een Renault AE Magnum als lijdend voorwerp!!!
Da denk ik ook
want voor vrachtwagenchauffeusr bij ongelukken zijn ze toch nie zo veilig hoor
natuurlijk bij gelijkaardige voertuigen.^
opliggers,…
misschien moeten ze bij het “Topgear office” iets beter over opdrachten nadenken, want er had wel iets ergers kunnen gebeuren dan alleen een verrekte nek (of iig iets minder-ernstigs). Net als toen ze naar amerika gingen en elkaar de auto moesten beschilderen, dat had ook wel wat erger af kunnen lopen….. maar: Mooie TV!!!! ;-)
Man man man, dit stond ook al in de telegraaf, waar maken mensen zich toch druk over! Hij rijdt door een muurtje en bezeert zichzelf (een beetje) so what!? Als of het nu zooooooh onverantwoord is? Daarbij denk ik zelfs dat ze het expres in de eerste aflevering hebben gestopt, omdat ze wisten dat het voor commotie (/dus ook reclame) zou zorgen….
ik wil iets vragen hé welke sezoen en episode is dat?
want wil graag op youtube kijken,
www.speedhunters.com
Seizoen 12 serie 1
gogogomagazine.com
@ Bipje: Neeee, niet beter nadenken over de veiligheid van de opdrachten dat is juist waar Clarkson altijd over loopt te zeiken: ‘die stomme health & safety executives, daarvan mogen we helemaal nooit iets gevaarlijks doen en bla bla bla!’

Nee, als clarkson en co dit graag willen doen, laat ze maar.. Levert tenminste leuke tv op… Al was die stenen muur wel erg ambiteus!
Vond het zelf niet zo heel leuk trouwens, beetje te overdreven. Hopelijk gaan ze hierna weer wat meer terug naar hoe het eerst was toen het leuk was door de grappen die ze maakte met ook wel leuke challanges maar die niet alleen maar bedoelt waren om overdreven ”spectaculair” te zijn. Vorig seizoen hadden ze daar ook al een beetje last van, eerste paar eps waren niet zo leuk maar gelukkig waren de laatste paar dan wel weer echte klassiekers (vooral die in Japan was goed).
Zij riskeren hun leven zodat wij dat niet hoeven te doen. Those crazy guys..
Best dom eigenlijk… ;)

Iedereen was in rep en roer toen er een baksteen door de voorruit van een auto werd geflikkerd vanaf een viaduct. Jeremy doet het even dunnetjes over maar dan met ongeveer 100 bakstenen die met 80 km/u door zijn voorruit naar binnen willen vliegen ;)
Echt zonde van zo’n Renault Magnum! Dat is de mooiste vrachtwagen op de weg!!
Ik vond deze aflevering buitengewoon hilarisch.
damnn man,

ik kan top gear niet op youtube bekijken ze hebben dat geblokkeerd
waar kun je nog belijken??
enig idee
Wat een onzin reactie’s!

Natuurlijk wisten ze wat er konden gebeuren.
Je verwacht toch niet dat ze dit niet uitvoerig getest hebben??

Als jullie film kijken en er chrasht een auto zeg je toch ook niet “goh hebben ze toch weinig geleerd van de vorige chrash” of ” Tja das wel gevaarlijk voor die stuntman, moeten ze eigenlijk maar verbieden.”
Er Wordt nergens gezegd dat je dit thuis na moet doen. ( verwacht ook niet dat veel dat zullen )

Komop er wordt daar gewerkt met profesionele bedrijven en personen.
Dat meneer Clarkson nu een keer licht-gewond is geraakt wil niet zeggen dat het einde nabij is.

Ik vond het wel een mooie aflevering.

Ps. ja rijden door muur is slecht voor je gewaarschuwd…. Waarom waarschuwt de overheid ook niet!
CustomCruiserMan
Haha, hilarische aflevering
vond het wel gemeen dat ze er Oliver achter zette :-P
Vond het wel een vette aflevering, dat door die muur zag er echt gaaf uit. Die matzwarte truck vond ik er sowieso wel vet uitzien, beter dan al die rijdende kerstbomen.
Maar ik denk wel dat dit erg goed voorbereid is en waarschijnlijk al een keer buiten de camera’s is geprobeerd, ze laten Clarkson echt niet op hoop van zegen door een muur rijden.
@ donpablo
A.s. woensdag om 20:00 uur wordt Top gear herhaald op BBC2.
Zag er toch een stevige slag uit, hij was alleszins serieus verschrokken. Toffe aflevering in ware top gear stijl :)
Ik vond het weer een geweldige aflevering, ben blij dat het nieuwe seizoen weer is begonnen.
Ik ben wel benieuwd naar de tijd van de Porsche GT2 :@
*Klikt vijf keer terug naar 37. sec en schaterlacht*

Zo te zien lag er nog iets op het dashboard dat Jezza er lief vond.
Twas best wel een goede aflevering zeker om het seizoen te beginnen. Met hun opdrachten ze moesten doen met hun vrachtwagens heb ziek gelachen!!!

Ik kan niet wachten tot de volgende episodes! En ik kijk vooral uit naar die aflevering waar ze die verschillende Bugatti’s gaan testen!
Ja dit is niet bepaald ‘super’ te noemen, wat ze ook willen aantonen. Mischien willen ze van het programma af? Maar ze moeten gewoon doorgaan met de dingen waar ze goed in zijn; het kansloos afzeiken van autos die goed zijn :D
Was weer eens te grappig, de nieuwe aflevering van het seizoen. :P Maar het kwam ook zo droog aan, Hammond een houten huisje, May een muur met waterbakken, en tja… Wat stopt er dan beter? Juist, een muur van bakstenen. :)
Vond het wel grappig, maar beetje absurd. Vraag mij toch wel af hoe die gasten van de Topgear redactie steeds aan zulke ideëen komt. Geen normaal mens toch die denkt eventjes met een vrachtwagen aan 80 km/u door een muur te rijden, maar ja, dat is een beetje de magie aan Topgear wss? But keep up the good work JC, RH en JM! ;)
@Arnoud: ik gun het je, maar vind je echt iets moois aan een trekker? Esthetiek en vrachtwagens… dat is toch een parallel universum dat aan mij voorbijgaat, hoor… Gaat dat dan zo van “hey, heb je de nieuwste Volvo BX86-c2 vuilniswagen al gezien? Ja, man, echt geslaagd design!” Slik.
Die vrachtwagen was geprepareerd en het risico was nihil. Reken maar dat ze professionele stuntmensen inhuren om zo’n stunt voor te bereiden. Bovendien is Clarkson niet een man die risico’s neemt. Het is meer een groot watje.

Dat van die lichte verwondingen geloof ik ook niet. Dat is gewoon om aandacht te trekken. En dat werkt!
Het nut zie ik er niet van in. En dan reacties als “een steen van het viaduct” alsof dat niet erg is?
Stelletje crash-test-dummies dat het zijn, met de nadruk op dummies….

Maar toch hard om gelachen, dat dan wel weer.
Oh ja, denk trouwens wel dat deze drie heren deze “opdrachten” zelf verzinnen, en niet de redactie. Verwacht eerder dat daar mensen zitten die ze wat afremmen (en ik bedoel niet met een muur).
En in België is onze slimste verkeersminister(lees: dat stom kalf van een Van Brempt) op het idee gekomen om een grote aarden heuvel op de middenberm te leggen langs de E40 tussen Jabbeke en Veurne. Alsof dat ooit zo’n gevaarte zal stoppen… Maar ze heeft toch enkele miljoenen euro’s verspild. Een paar vanghekkens zouden goedkoper geweest zijn en dat zou ook de auto’s gestopt hebben en de vrachtwagens er door laten scheuren…
Maar ja, als het je eigen geld niet is, kan je ze onbeperkt laten rollen, nietwaar? En dan vragen ze zich af waarom ze ons “die domme Belgen” noemen?!
Granturissimo
Die gasten beginnen wel een beetje karikaturen van zichzelf te worden.
Alles moet eerst belachelijk worden uitgedost om daarna te worden gesloopt.
Ligt er nu wel heel erg dik bovenop, dat de redactie dit hele filmpje verzint en de auto’s voor ze prepareert, waarna de heren weer een staaltje acteerwerk moeten laten zien.

Tijd voor weer voor de supertests van superauto’s…
Draait dat programma van Tiff Needell en Vicky B-H nog ergens?
Kloten, zondag gemist en de herhaling van vanavond 20.00 uur is er gewoon niet op!!! Iemand een ander idee?
met 2 minuten zoeken vind je het wel! Coole renault. Aan de trailer te zien komt er ook nog een Renault Avantime in deze serie. :p
Een aarden wal heeft een andere consistentie dan een muur. Ik gok dat het het wel kan stoppen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).