En dat is 3! Toyota AYGO facelift

Auteur: , 29 Reacties

Na de onthulling gister van de 'compleet vernieuwde' Citroën C1 en Peugeot 107 kon je natuurlijk op je vingers natellen dat Toyota ook met een opgefriste versie van de Aygo zou komen. En Toyota heeft in tegenstelling tot Citroën en Peugeot niet lopen strooien met chroom.

Wel heeft Toyota’s kleinste een paar stoere Lexus-look achterlichten gekregen en een iets stoerdere voorbumper. Verder is het persbericht om precies te zijn 5 regels. Dus heel veel aanvullende informatie is er niet, maar we mogen er wel vanuit gaan dat de specs gelijk zullen zijn aan die van de 107 & C1. Oftewel de 1.0i levert 68 pk en de CO2-uitstoot daalt van 109 naar 106 g/km. Het verbruik is nu 4,5L/100km.

Nieuwe Toyota AYGO nog dynamischer

Op 4 december maakt de nieuwe Toyota AYGO zijn de debuut op de Italiaanse Bologna Motor Show. De AYGO heeft onder meer een aantal exterieur wijzigingen ondergaan, waardoor de auto een nog dynamischer uitstraling heeft gekregen. In Nederland is de AYGO het bestverkochte model in de compacte klasse. Dit jaar zijn er tot en met eind oktober ruim 11.000 op kenteken gezet.

De nieuwe AYGO zal in januari 2009 in ons land leverbaar worden. De consumentenprijzen voor het nieuwe model worden ten opzichte van het huidige model niet verhoogd.

De compacte AYGO verenigt de kwaliteit waar Toyota om bekend staat met veel gebruiksgemak, rijplezier, een interessant verbruik en – zoals elke Toyota – 3 jaar fabrieksgarantie.29 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
De C1 is nu toch echt de leukste thuis. Vond eerder de Aygo iets volwassener, maar die is nu in het rijtje echt de saaiste. Bij de Peugeot zie je nu ineens wel heel goed dat Michael Reiziger een groter pakket aandelen heeft genomen.
De Aygo is gewoon saai en zakelijk. En je mag niet saai en zakelijk zijn in het A-segment. Nee, nu zou het toch de C1 worden. (en ja, dat is een verrassing, want hiervoor ging ik voor de 107, maar Peugeot heeft hem zo erg verkloot dat ik daar niks meer van moet hebben)
Als het persbericht 7 regels bevat kun je toch ook zeggen: Verder is het persbericht om precies te zijn 5 regels.?
Rectificatie:

Als het persbericht 7 regels bevat kun je toch ook zeggen: Verder is het persbericht om precies te zijn 7 regels.?
Ja, het zijn er toch echt zeven. (titel niet meegenomen) En geen regels overigens, maar zinnen. Een regel is van links naar rechts, maar dan kan de zin nog doorlopen. ;)
Eerst maar eens in het echt zien
Hey, deze heeft weer geen beugel nodig. ik hoop dat de peugeot er ook weer een beetje komt uit te zien als die zijn beugel uit mag doen.
@ Alfa Corse

Totdat je de Fiesta in het echt heb gezien. Wat een rare bolle auto is dat geworden zeg!
Ik koop liever een Mini. Oh, is dat een andere prijsklasse!
De aygo is de mooiste, het minst vrouwelijk. @ Alfa Corse: waar haal je een fiesta voor de prijs van de aygo?
@ Alfa Corse; Vergelijk de prijzen eens. De Fiesta is bijna twee keer zo duur. Niet te vergelijken dus. Dan kan ik net zo goed zeggen dat ik liever een Ferrari heb… :roll:

@ Benjamin; Mee eens overigens.
Vond eerst de Aygo het mooist, nu de C1
^Ben ik met je eens..

Die achterlichten zijn lelijker geworden en die voorkant ziet er raar uit met al die “grillz”…
prima autootje toch?? TOCH???
Doe mij die C1 maar dan. Als ik moest kiezen tussen deze drie :P
ach 107, C1 of Aygo… je kan ze allemaal kopen. Zitten toch allemaal Daihatsu blokken in ;-) dus ik zou voor het eerst durven een ‘franse’ auto te kopen. Als je de motorkap opentrekt zie je alleen maar toyota / denso-onderdelen zitten. Good stuff dus! Aygo heeft een mooi yaris neusje gekregen en toch nog zichzelf gebleven!
RX-7/6UK Owner
aygo is alleen maar mooier geworden in tegen stelling met de 107 met zn sneeuwschep en de c1 is nog gewoon een c1 saai dus.
Toyota Aygo is zeker de mooiste van de 3!
Die Franse lijken net sneeuwschuivers.
De Aygo oogt stoer.
Goed gedaan Toyota!
Aygo is verreweg de vlotste van de drie!!

om te zien dan natuurlijk ;)
Ze zeggen dat hij niet duurder is geworden. Maar hij is wel degelijk duurder geworden. 200 euro om precies te zijn.
ze hadden de kont van de c1 op de 107 moeten plakken, ik heb zelf een zwarte 107 heerlijk bakkie
90 in zn 2:P
Weet iemand of het mogelijk is om op de standaard radio van de toyota aygo een subwoofer aan te sluiten?
ja dat wou ik ook wel eens weten of je op de standaart radio een subwoofer kan aansluiten, het enige dat ik weet is dat je wel een toyota subwoofertje kan laten inbouwen bij de dealer.

die komt dan onder de paasagiersstoel te liggen,maar is wel duur geloof ik. ik heb ff onder die stoel gekeken, en er ligt wel een kabel, dus ik vraag me ook af of je daar dan ook een andere subwoofer op aan kan sluiten.
bij de nieuwe aygo is niets nieuws. Heb mijn aygo van juni 2007. Die chromé lichten heb ik al (kwam met de chromepack) en die frontspoiler is van de ‘Elegance’ reeks en die wou ik niet om 2 redenen. 1 geen mistlichten vooraan en 2 dan lijkt juist of die auto lacht.
http://users.telenet.be/BlueSpider/pics/aygo/Aygo%20(2).jpg
aan chris:

ben dus ff achter de montage instructies gegaan van de aygo en die kabels onderaan de zetel zijn de veiligheden van de sideairbags.
Het kan wel zijn dat ze bij jou toevallig de kabel al getrokken hebben maar ik betwijfel het.
Anthonio, er ligt geen kabel voor je subwoofertje onder de stoel, en je kunt het zelf doen, alleen de monteur van toyota moet het in 1 uur doen, en geloof me het is veel werk, voorste stoelen er uit, bekleding voor een deel naar achter halen en een aantal delen plastic weg halen, maar oke als je het zelf wel doen dan is er gratis een schema te downloaden van toyota en kun je het niet vinden dan kan ik het je wel toe sturen via mail.
Mail me maar [email protected]
heb je een mail gestuurd aygoforever.
nou ik doe het liever zelf want hier in de garage rekenen ze er nog eens 57€ bovenop per uurtje werk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).